واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: انجمن های علمی درمانگرمشکلات شرکت های خصوصی هستند تهران- ایرنا- یک استاد دانشگاه با بیان نقش پررنگ انجمن های علمی در فعالیت شرکت های خصوصی گفت: باید این امر نهادینه شود که هرکجا در کار شرکت های دانش بنیان خللی ایجاد شود و نیاز به کمک داشته باشند می توانند به سراغ انجمن های علمی بروند.
به گزارش ایرنا از روابط عمومی معاونت علمی وفناوری ریاست جمهوری، "مرتضی خوش خوی زهتاب" استاد دانشکده کشاورزی دانشگاه شیراز، با اشاره به نقش انجمن های علمی در ایجاد رویکرد اقتصادی علوم و فناوری،افزود:درحال حاضر به انجمن های علمی اهمیت چندانی دادن نمی شود این در حالی است که انجمن های علمی با توجه به نوع تخصص و آگاهی از حوزه های علمی، می توانند گره گشای بسیاری از مشکلات باشند.
وی اظهارکرد: انجمن های علمی درکشوری چون ایران هنوزجایگاه مرجع بودن درهررشته را به خود اختصاص نداده اند، باید یک رابط بین انجمن ها و شرکت های خصوصی ایجاد شود تا این توانایی را بشناساند، این نقش را در حال حاضر دفتر انجمن های علمی کشور بر عهده گرفته است.
این عضو فرهنگستان علوم با مقایسه ایران وکشورهای دیگر گفت: در کشورهای دیگر دیدگاه شرکت های دانش بنیان با ایران متفاوت است و اهمیت پژوهش مشخص شده است، شرکت های خصوصی در آنجا نقش انجمن های علمی را درک کرده اند.
وی بیان کرد: طی تحقیقات علمی بنده در "میشیگان" آمریکا مشاهده کردم که شرکت های خصوصی چگونه داوطلبانه برای همکاری به سراغ انجمن های علمی می آیند و تمامی تحقیقات خود را به انجمن های علمی می سپارند.
دکتر خوش خوی زهتاب توضیح داد: شرکت های دانش بنیان خارجی در ابتدا که پروژه و طرح را مطرح می کنند، تفاهمنامه ای می نویسند و طی آن هزینه تحقیقات و دستمزد کسانی که روی آن کار می کنند پرداخته می شود. حتی در برخی موارد که از نتیجه تحقیقات راضی هستند هزینه بیشتری را نیز می پردازند.
وی با بیان اینکه شرکت های خصوصی در خارج از کشور با انجمن های علمی همانند پزشک و بیمار رفتار می کنند و هرکجا در کارشان خللی ایجاد شود و نیاز به کمک داشته باشند می توانند به سراغ انجمن های علمی بروند، ابرازکرد: با این حال شرکت های دانش بنیان برای این که به موفقیت های بیشتر دست پیدا کننده و بتوانند حضور موثری در عرصه اقتصادی داشته باشند نیاز به حمایت دولت دارند.
این عضو فرهنگستان علوم بیان کرد: نیاز است حمایت دولت به دو صورت انجام شود ، یکی مالی که وام های کم بهره را در بر می گیرد، از سوی دیگر باید اهرم اجباری به وجود آید که شرکت های دانش بنیان و دانشگاه ها ارتباط تنگاتنگی با هم داشته باشند.
به عقیده وی رویه پیش گرفته شده از سوی معاونت علم و فناوری ریاست جمهوری که در شرایط ثبت شرکت های دانش بنیان حضور اعضا هیئت علمی دانشگاه واجب است، موجب کارآمدی بیشتر می شود.
شرکت های دانش بنیان با نوآوری های خود موجب سود در عرصه اقتصادی می شوند و به راحتی سرمایه گذاران می توانند از تمرکز برروی این حوزه به سود برسند.
این استاد دانشکده کشاورزی دانشگاه شیرازادامه داد: باید اطمینان سرمایه گذاران را جلب کرد که شرکت های دانش بنیان با استفاده از روش های علمی در زمینه ورود به بازار اقتصادی بسیار موفق خواهند بود.
علمی (1) ** 9340**1440
15/09/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 10]