تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 30 آذر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):دلى كه در آن حكمت نيست، مانند خانه ويران است، پس بياموزيد و تعليم دهيد، بفهميد و ن...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1842378435




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

گزارشی نشریه ژاپنی از توافق تاریخی اما بیهوده انتقال برق از آسیای میانه به پاکستان


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: گزارشی نشریه ژاپنی از توافق تاریخی اما بیهوده انتقال برق از آسیای میانه به پاکستان تهران - ایرنا - یک نشریه چاپ ژاپن روز شنبه در گزارشی از کمبود انرژی در پاکستان، نوشت: طرح انتقال برق از آسیای میانه به پاکستان مانند طرح انتقال گاز آسیای میانه به پاکستان و هندوستان، غیراقتصادی است و از درک نادرست آمریکا و برخی کشورهای دیگر از واقعیت های منطقه ناشی می شود.


مجله «دیپلمات» چاپ ژاپن در گزارشی موضوع طرح انتقال برق آسیای میانه به پاکستان را بررسی کرد و نوشت: نمایندگان پاکستان، افغانستان، تاجیکستان و قرقیزستان هفته گذشته در استانبول گرد هم آمدند تا طرح پیوند شبکه برق آسیای میانه به آسیای جنوبی موسوم به «کاسا - 1000» را نهایی کنند.
بر اساس این طرح که قرار است در سال 2018 میلادی به بهره برداری برسد، هزار و 300 مگاوات برق مازاد تابستانی از تاجیکستان و قرقیزستان به افغانستان و پاکستان صادر خواهد شد که سهم افغانستان 300 مگاوات به افغانستان و هزار مگاوات نیز به پاکستان انتقال می یابد.
«دیپلمات» با اشاره به استقبال آمریکا از این طرح و تمجید مقام های ترکیه که این توافق را «تاریخی» نامیده اند، نوشت: اگر واقعیت های کنونی و آینده نزدیک را در نظر بگیریم، طرح «کاسا - 1000» چیزی جز یک توافق معمولی، اما کم بازده نخواهد بود.
این نشریه ژاپنی نوشت: کاسا - 1000، مانند طرح خط لوله تاپی که به موضوع انتقال گاز از آسیای میانه به پاکستان و هندوستان می پردازد، مانور روی زمین های بی حاصل است که نتیجه اش هدر دادن زمان و سرمایه خواهد بود. چنین طرح هایی همچنین نشاندهنده دستپاچگی و درک نادرست واشنگتن از واقعیت های منطقه است.
"تاپی" به خط لوله گاز "ترکمنستان – افغانستان – پاکستان – هندوستان" گفته می شود.
مجله دیپلمات افزود: در حالی که طرح «تاپی» با توجه به منابع گاز ترکمنستان، دستکم ظرفیت اجرایی شدن را دارد، طرح «کاسا - 1000» حتی از همین ظرفیت نیز برخوردار نیست.
بر اساس طرح موسوم به «کاسا - 1000»، تاجیکستان 70 درصد و قرقیزستان 30 درصد از برق مورد نیاز شبکه را تامین خواهند کرد. شگفتی زمانی به اوج می رسد که بدانیم کشور قرقیزستان زمستان امسال با دو میلیارد و 500 میلیون کیلووات ساعت کمبود برق رو به رو است. قرقیزستان نیز ناچار است بخشی از برق خود را از قزاقستان وارد کند، ضمن آنکه روسیه و ترکمنستان نیز در حال مذاکره با بیشکک برای صادرات برق به این کشور هستند.
آمریکا و کشورهای امضا کننده قرارداد موسوم به «کاسا - 1000» مشخص نکرده اند کشوری که با کمبود شدید برق و گاز مواجه است، چگونه می خواهد صادرکننده شبکه برق منطقه ای باشد.
افزون بر این، طرح کاسا - 1000 ممکن است به افزایش تنش های منطقه ای نیز منجر شود. تاجیکستان و قرقیزستان، هر دو خواستار شمول طرح های برقابی (هیدروالکتریکی) خود در شبکه صادرات برق هستند. «امامعلی رحمان» رییس جمهوری تاجیکستان تا آنجا پیش رفته که گفته است «تا زمانی که دو واحد از سد راغون راه اندازی نشود، طرح کاسا - 1000 سودی نخواهد داشت».
ازبکستان که به آب کشورهای قرقیزستان و تاجیکستان بسیار وابسته است، با این طرح ها مخالف است و حتی علیه طرح کاسا - 1000 تلاش هایی انجام داد. این کشور در سال 2013 میلادی با ارسال نامه ای به بانک جهانی که حامی طرح کاسا - 1000 است، با اشاره به سد راغون در تاجیکستان و سد «کامباراتا» در قرقیزستان، ساخت و راه اندازی این دو سد را باعث افزایش تنش در مدیریت آب های منطقه دانست.
«اسلام کریم اف» رییس جمهوری ازبکستان در یکی از سخنرانی هایش گفته است که تنش بر سر آب حتی می تواند باعث جنگ شود.
البته اجرای طرح کاسا - 1000 الزاما به معنای درگیری نیست، اما به «اسلام کریم اف» رییس جمهوری ازبکستان فرصت می دهد تا بر تنش ها دامن بزند.
دیپلمات نوشت: «کاسا - 1000» فعلا تنها سودی که دارد این است که جلوی اجرای طرح هایی که واقعا می توانند مانع از تنش های منطقه ای شوند را سد خواهد کرد. این قرارداد شاید تاریخی باشد، اما قطعا در آینده نزدیک و قابل پیش بینی، امکان اجرایی شدن نخواهد داشت.
رسانام**9163**1545


15/09/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 19]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن