تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 3 دی 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):ثروت فراوان، دشمن مؤمنان و پيشواى منافقان است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1843431563




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

خیز مسکو برای حل بحران سوریه در پرتو شکست توطئه غربی- عربی


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: خیز مسکو برای حل بحران سوریه در پرتو شکست توطئه غربی- عربی تهران- ایرنا- شکست طرح های مداخله جویانه غربی- عربی حل بحران سوریه با محور ساقط کردن دولت قانونی این کشور، بار دیگر میدان را برای مانور مسکو با رویکرد حل این بحران بین المللی باز کرده است.


به گزارش ایرنا، هر چند روسیه از ابتدای ناآرامی های سوریه تا به امروز پای ثابت تلاش های بین المللی برای حل بحران این کشور راهبردی خاورمیانه بوده است، اما تحرکات اخیر گویای خیز تازه کرملین برای قدرت نمایی در تحولات جاری خاورمیانه است.
تحلیلگران مسایل سیاسی با اشاره به شکست توافق های ژنو 1و 2 برای حل بحران سوریه به عنوان نتیجه رویکردهای غیرواقع بینانه غرب و ناتوانی آمریکا و متحدان غربی و عربی اش در پیشبرد سناریوی "عبور از اسد"، می گویند که مسکو با بهره گیری از این فضا به دنبال نمایش توانمندی های خود در رویدادهای جاری منطقه و بازدارندگی در این مسیر از طریق ایفای نقش فعال در بحران سوریه است.
از این منظر، روسیه با آگاهی از تغییر موازنه قوا در تحولات سوریه به نفع دولت این کشور و تضعیف گروه های تروریستی مورد حمایت جریان غربی- عربی در درگیری های فرسایشی سه سال اخیر، می کوشد با بازتعریف نقش خود در بحران سوریه ضمن عبور از موضع ضعیف خود در رویارویی با غرب در مساله اوکراین، به سیاست حضور تاریخی اش در رویدادهای خاورمیانه جان تازه ای بخشد.
نمود عینی این تحرک دیپلماتیک را می توان در رفت و آمد مقام های عالی رتبه کشورهای منطقه به مسکو در هفته های اخیر و دیدار و مذاکرات آنان با مسوولان بلند مرتبه روس مشاهده کرد.
در این راستا سفر دو هفته قبل ولید المعلم وزیر امور خارجه سوریه به روسیه و دیدار و مذاکره وی با سرگئی لاوروف همتای روس خود و ولادیمیر پوتین رییس جمهوری روسیه، نشان می دهد مسکو در حال تلاش برای تبدیل شدن به کانون جدید رایزنی های بین المللی درباره بحران سوری می باشد.
این در حالی است که پیش از این نیز سعودالفیصل وزیر امور خارجه عربستان سعودی به عنوان یکی از محرکان اصلی بحران سوریه، اواخر آبان ماه امسال در سفری غیرمنتظره به مسکو با مقام های ارشد روس درباره راه های خروج از این بحران مذاکره کرد.
هر چند آن زمان گفته شد که هدف اصلی سفر سعود الفیصل به مسکو را مذاکره وی با مقام های روس درباره برنامه هسته ای کشورمان و مذاکرات وین تشکیل می دهد، اما انتشار گزارش های رسانه ای نشان داد که مذاکره درباره بحران سوریه از محورهای اصلی دیدار و گفت و گوی رییس دستگاه دیپلماسی سعودی با روس ها بوده است.
در همین راستا، روزنامه الوطن سوریه به تازگی به نقل از یک منبع دیپلمات عرب در مسکو از آمادگی روس ها برای ارایه طرح تازه ای به منظور حل بحران سوریه خبر داد و اعلام کرد طرحی که مسکو برای حل بحران سوریه در نظر گرفته است، بر گفت وگو میان شخصیت های داخلی و خارجی معارض و هیات رسمی سوریه تأکید دارد.
از سوی دیگر سفر چندی قبل معاذ الخطیب رئیس سابق گروه موسوم به "ائتلاف مخالفان" سوریه به مسکو و دیدار وی با مسوولان بلندپایه وزارت خارجه روسیه نیز به خوبی بیانگر این واقعیت است که روس ها در حال آماده سازی برای ورود به بحران سوریه از بعدی تازه هستند.
کارشناسان مسایل سیاسی با اشاره به افزایش ترددهای دیپلماتیک به مسکو در ارتباط با بحران سوریه معتقدند بروز این وضعیت دال بر چراغ سبز آمریکا به گروه های مخالف دولت سوریه و حامیان منطقه ای آنها برای بسترسازی دور جدید مذاکرات سوری به دست روس هاست.
بدیهی است که مسکو برای موفقیت در این مسیر به موافقت دولت سوریه به عنوان طرف اصلی هر گونه راهکار سیاسی برای عبور از بحران جاری این کشور نیاز دارد و سفر اخیر ولید المعلم به مسکو نیز گامی در راستای تحقق این مهم ارزیابی می شود.
در این میان هر چند دولت سوریه از ابتدای ناآرامی های این کشور اعلام کرده است به هیچ وجه گروه های تروریستی را به عنوان طرف مذاکره نخواهد پذیرفت، اما به نظر می رسد تاکید مقام های ارشد سوری به ویژه شخص اسد مبنی بر باز بودن درهای مذاکره با گروه های معارض سیاسی، زمینه ساز آغاز دور جدیدی از تلاش های دیپلماتیک با محوریت مسکو باشد.
از سوی دیگر اظهارات اخیر عمران الزعبی وزیر اطلاع رسانی سوریه مبنی بر اینکه راهکار سیاسی در این کشور به روند مبارزه با تروریسم آسیبی نمی رساند، بیانگر این مساله است که نظام سیاسی حاکم بر سوریه برای هر گونه مذاکره سیاسی به عنوان اصل اساسی خروج از بحران خود آمادگی دارد.
البته الزعبی تأکید کرده است هرگز به گروه های تروریستی اجازه داده نخواهد شد به عنوان یک طرف در این راهکار باشند.
هر چند مطرح شدن مجدد تلاش مسکو برای حل بحران سوریه این تصور را در افکار عمومی جهان تداعی کرده است که غرب به سرکردگی آمریکا نیز با آغاز دور تازه ای از مذاکرات سوری همراهی می کند، اما گفته می شود واشنگتن همچنان از سیاست "هویج و چماق" در این زمینه پیروی می کند و طرح ادعایی جنگ با "داعش" نیز مصداق این رویکرد سیاسی است.
می توان عقبه تلاش مسکو برای میزبانی نشست تازه ای در باب حل بحران سوریه را در استقبال مسکو از طرح استیفان دمیستورا نماینده جدید سازمان ملل در امور حل بحران سوریه برای توقف درگیری ها در شهر حلب به عنوان مقدمه ای برای برقراری آتش بس در سایر مناطق این کشور مشاهده کرد.
در همین حال گفته می شود تغییر وضعیت میدانی نبرد دولت سوریه با گروه های تروریستی تکفیری به نفع دمشق و اجماع جهانی علیه داعش به عنوان دستاورد ضدانسانی اندیشکده های آمریکایی، مقام های واشنگتن را به همراهی نسبی با ایده کرملین مبنی بر آغاز دور تازه ای از مذاکرات سوری اقناع کرده است.
نگاهی به رویکرد سیاسی مسکو در قبال بحران سوریه در طول سه سال اخیر نیز نشان می دهد روس ها همچنان بر موضع خود مبنی بر غیرقابل جایگزین بودن دولت قانونی سوریه با گروه های مخالف تحت حمایت جبهه غربی- عربی پایبند هستند.
می توان مصداق این ادعا را در اظهارات اخیر میخاییل بوگدانف نماینده ویژه رییس جمهوری روسیه در امور خاورمیانه و معاون وزیر امور خارجه این کشور دید که اعلام کرد مسکو معتقد است به قدرت رسیدن مخالفان خارج نشین در سوریه، نمی تواند منازعات این کشور را به پایان برساند.
تحلیلگران مسایل سیاسی می گویند عربستان سعودی و قطر نیز که زمانی از حامیان بی چون و چرای گروه موسوم به دوستان سوریه و مخالفان دولت قانونی بشار اسد بودند، امروزه به دلیل رویارویی با خطر داعش چاره ای جز عقب نشینی از سیاست مداخله جویانه خود و همراهی با تلاش های مسکو برای حل بحران سوریه به عنوان زمینه ساز موفقیت در جنگ با داعش نمی بینند.
عبدالقادر عزوزی مشاور سیاسی نخست سوریه می گوید که دولت سوریه نیز از طرح روسیه برای حل سیاسی بحران بر اساس "گفت و گوی سوری - سوری" استقبال می کند، زیرا به مواضع اصولی روسیه در احترام به مبانی حقوق بین الملل و رعایت حاکمیت ملی و استقلال کشورها پایبند است.
مشاور سیاسی نخست وزیر سوریه معتقد است مسکو همواره مخالف بکارگیری قدرت نظامی علیه کشورها بوده و خواسته های مردم سوریه را در نظر دارد و از این جهت طرح ارایه شده روسیه مبنی بر "رایزنی با گروههای مختلف سوری برای دستیابی به راه حلی سیاسی به منظور برون رفت از بحران"، جدی به نظر می رسد.
از طرف دیگر آمریکا نیز بعد از ناکامی در ساقط کردن دولت بشار اسد به این نتیجه رسیده است که دستیابی به هر گونه موفقیت احتمالی با موج جدید تروریسم برخاسته از سیاست های زیاده خواهانه واشنگتن، بدون حمایت و همکاری همه قدرت های جهانی از جمله روسیه میسر نیست و به همین دلیل با وجود اختلافات شدید با مسکو در ابعاد منطقه ای و بین المللی به همکاری امنیتی با کرملین چشم دوخته است.
برآیند این وضعیت در قالب پیشروی ارتش سوریه در غلبه بر گروه های تروریستی تکفیری از یک سو و متمرکز شدن افکار عمومی جهان بر موضوع ظهور داعش به عنوان دست پرورده آمریکا از سوی دیگر، زمینه ساز پیشتازی روسیه در دور جدید تحرکات و رایزنی های سیاسی حل بحران سوریه شده است.
در نهایت می توان گفت که مسکو در راستای سیاست خارجی عملگرای خود از یک طرف می خواهد با بازتعریف نقش خود در بحران سوریه، زمینه را برای تشکیل دولت آشتی ملی با محوریت نظام سیاسی حاکم موجود در این کشور مهم خاورمیانه فراهم کند و از سوی دیگر با موفقیت در این جبهه، توان بازدارندگی خود در مقابله با غرب در معادلات بین المللی از جمله بحران اوکراین و داعش را افزایش دهد.
اروپام/518**1485** 1337


15/09/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 16]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن