واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: فصل تازه در مذاکرات هسته ای تهران - ایرنا - سایت خبرآنلاین نوشت : سیدجلال فیاضی معتقد است که سخنان رهبر انقلاب در جمع مجمع عالی بسیج کشور، درباره ی مذاکرات هسته ای را می توان فصلی نو در روند مذاکرات هسته ای دانست.
اگر چه رهبری ماه ها قبل از مذاکرات هسته ای و حتی پیش از انتخاب دکتر روحانی به عنوان رئیس جمهور در سخنرانی نوروزی در حرم مطهر، تصریح کرده بودند که با مذاکرات موضوعی با آمریکا مخالف نیستند و در طی مذاکرات هسته ای نیز بارها ضمن ابراز بی اعتمادی نسبت به طرف آمریکایی و غربی، تیم مذاکره کننده ی ایرانی را فرزندان انقلاب و مورد اعتماد دانستند اما باز هم برخی جریان های سیاسی دلواپسی و نگرانی خود را پنهان نکردند و تیم مذاکره را مورد نقد - بعضا غیرمنصفانه- قرار دادند.
اما سخنان رهبری- که برای ملت ایران ومسئولان و فعالان سیاسی دلسوز انقلاب فصل الخطاب است - دورنمای روشنی را از مذاکرات، فراروی جریان های سیاسی داخلی و جامعه ی بین المللی گشود.
1- اعلام صریح عدم مخالفت رهبری با اصل مذاکرات و تمدید آن، نظارت عالی و اشراف رهبری انقلاب بر روند مذاکرات را آشکارتر می سازد. این در شرایطی است که دلواپسان خود را برای یک تهاجم وسیع علیه تمدید مذاکرات و حتی اصل آن پس از نشست وین آماده کرده بودند تا با «هیچ» و «بی حاصل» دانستن اصل و تمدید مذاکرات و نتایج یک ساله ی آن، مواضع خود را توجیه و هفت ماه آینده را به میدان کارزار سیاسی با تیم مذاکره کننده تبدیل کنند!
2- تحسین تیم مذاکره کننده، فراز مهم دیگری از سخنان رهبری بود که رشته های بسیاری از مخالفان را پنبه کرد! ایشان هیأت مذاکره کننده ی ایران را پرتلاش، جدی، دلسوز، مستحکم و منطقی دانستند و فرمودند: «هیأت ایرانی حقا و انصافا در مقابل حرف زور ایستادگی می کند.»حمایت رهبری از تیم مذاکره کننده، باب تهاجم گسترده علیه سربازان خط مقدم جبهه ی دیپلماسی را بست و فضا را برای استمرار این تلاش دلسوزانه جهت احقاق حقوق مردم ایران و رفع تحریم های ظالمانه و غیرقانونی، روشن تر کرد.
3- نکته ی مهم دیگر افشای ماهیت طرف آمریکایی و غربی مذاکرات هسته ای است. در بیان ایشان، تیم آمریکایی، هیأتی است که«فاقد ثبات رای است وحرفش را هر روز عوض می کند!»
رهبر انقلاب، دیپلماسی مدعی ترین کشور جهان را که در یکی از مهم ترین رویدادهای بین المللی فاقد استراتژی مدون و ثبات رای است، با چالشی جدی مواجه ساختند. ضربه ی دیپلماتیک یک رهبر انقلابی به دیپلماسی کاخ سفید، قطعا بر سایر تحرکات بین المللی آمریکا تاثیر گذاشته و تعامل سایر دولت ها با کاخ سفید ر ا با تردید مواجه می سازد. این ضربه، دکترین «امنیت رژیم صهیونیستی» را نیز به عنوان مهم ترین استراتژی سیاست خارجی آمریکا، با چالش مواجه ساخت و پیوند نادرست آن را با پرونده ی هسته ای از هم گسست.
4- تبیین استراتژی جمهوری اسلامی ایران در چشم انداز مذاکرات هسته ای، مهم ترین فراز سخنان رهبر انقلاب است. تصریح ایشان مبنی بر اینکه «اگردر مذاکرات حرف منطقی زده و قرارهای عادلانه و عاقلانه گذاشته شود قبول می کنیم اما ایران از صدر تا ذیل از آحاد مردمش تا همه ی مسئولانش در مقابل زیاده خواهی می ایستد» مسیر حرکت مذاکرات را به روشنی ترسیم و اعلام می کند که اگر مذاکرات به نتیجه نرسد آنکه بیش از همه ضرر می بیند آمریکایی ها هستند نه ما.
بازتاب گسترده ی سخنان رهبر انقلاب در رسانه های جهان، نشان دادکه نمایندگان افکار عمومی به درستی پیام ایران را دریافت کرده اند. اکنون نوبت دولت های آمریکا وغرب است که این پیام را درک کنند و مسیر هفت ماه آینده را به سوی قرارهای عادلانه و عاقلانه پیش ببرند.
منبع/ خبر آنلاین
اول **
15/09/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 9]