تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 1 بهمن 1403    احادیث و روایات:  امام حسن مجتبی (ع):خردمند به کسى که از او نصیحت مى خواهد، خیانت نمى کند.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

کلینیک زخم تهران

کاشت ابرو طبیعی

پارتیشن شیشه ای اداری

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

خرید یوسی

ساندویچ پانل

ویزای ایتالیا

مهاجرت به استرالیا

میز کنفرانس

تعمیرگاه هیوندای

تعمیرگاه هیوندای

تعمیرگاه هیوندای

اوزمپیک چیست

قیمت ورق سیاه

چاپ جزوه ارزان قیمت

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1855479779




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

چراغ راه آینده مذاکرات هسته ای


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: چراغ راه آینده مذاکرات هسته ای تهران- ایرنا- «چراغ راه آینده مذاکرات هسته ای»عنوان یادداشت روز روزنامه «جوان» به قلم «عباس حاجی نجاری» است. جوان می نویسد: مذاکرات وین در شرایطی به پایان رسید که طرفین مذاکره تمدید هفت ماهه آن را بر شکست مذاکرات ترجیح دادند. طرفین در بیانیه پایانی دلایل تمدید را طرح ایده های جدید عنوان کردند که بررسی آن نیازمند فرصت بیشتری است.


نویسنده معتقد است: فارغ از موضوع و ویژگی این ایده های جدید، نکته مهم آن است که امریکایی ها متناسب با برآورد از محیط داخلی ایران (مواضع برخی مسئولان و خطوط القایی برخی مطبوعات زرد) و تحولات داخل امریکا و منافع متحدان منطقه ای خود، از نشست مسقط و پس از آن در نشست وین با موضعی متفاوت پشت میز مذاکره آمده و حتی از بسیاری از پیشنهادهای تعدیل شده خود نسبت به آغاز مذاکرات عقب نشسته بودند.
اوباما که در آستانه نشست مسقط در موضعی متکبرانه گفته بود که ایران باید در پاسخ به طرحی که ما ارائه می دهیم «بله» بگوید در آستانه نشست وین پا را از این فراتر گذاشته و با این ادعا که ایران «منزوی» شده است، حل مشکلات با ایران را بر فرض حل مشکلات هسته ای، در گرو قطع حمایت ایران از گروه های مقاومت (به قول او گروه های تروریستی) دانسته و صراحتاً از ضرورت اصلاح موضع ایران در برابر رژیم صهیونیستی، سخن به میان می آورد. فارغ از مذاکرات پشت درهای بسته در مسقط و وین، مواضع اوباما نشان دهنده ماهیت درونی تیم حاکم بر کاخ سفید و کنگره امریکاست که از مذاکرات نه حل موضوع هسته ای، بلکه همانگونه که رهبر فرزانه انقلاب در دیدار اعضای عالی بسیج فرمودند، قصد واقعی استکبار از این مذاکرات جلوگیری از رشد عزت و اقتدار روزافزون ملت ایران و متوقف کردن پیشرفت ایران است که البته تیم مذاکره کننده ایران نیز با درک این راهبرد امریکا و دیگر قدرت های استکباری، در مقابل آنها ایستاد و آنها نتوانستند در جریان این نشست به زعم خود تیم ایران را به زانو در بیاورند.
مقام معظم رهبری در دیدار روز پنجشنبه با اعضای مجمع عالی بسیج، ضمن تبیین صحنه مذاکرات که این روزها به «لجمن» (لبه جلویی منطقه نبرد) انقلاب اسلامی با نظام سلطه تبدیل شده است، نقشه راه آینده مذاکرات که البته دیگر عرصه ها را نیز شامل می شود، ترسیم فرمودند.
در یک برآورد اجمالی از آنچه که در یک سال گذشته در جریان نشسته های متعدد مذاکرات هسته ای گذشته است، چند هدف راهبردی را در مواجهه با ایران می توان احصا کرد. اگرچه به ظاهر آنها مهم ترین هدف خود را در جلوگیری از دستیابی ایران به بمب اتمی مطرح می کنند.
1- امریکایی ها در این مذاکرات، بازسازی اقتدار جهانی خود را ( به رغم شکست های سال های اخیر که انقلاب اسلامی را عامل آن می داند) دنبال می کنند که البته نجات صهیونیسم جهانی از روند شکست های اخیر نیز در این عرصه قابل تعریف است.
2- پیگیری خط تقابل در درون با هدف ایجاد انشقاق در نظام تصمیم گیری ایران، از نکاتی است که در عرصه داخلی نظام سلطه دنبال می کند. مقام معظم رهبری طی سال های اخیر، این استراتژی دشمن را «استراتژی تغییر محاسبات مسئولان ایران» قلمداد و در فرصت های مناسب ابعاد آن را تشریح نموده اند، اما در روند مذاکرات اخیر، اوباما در این عرصه خط تفرقه داخلی را با صراحت بیشتری دنبال کرده و در آستانه وین می گوید که «معتقدم که حسن روحانی رئیس جمهور ایران می خواهد از این فرصت استفاده کند و در نهایت باید سیاست داخلی کشورش را نیز اداره کند، اما او سخن نهایی را نمی گوید و این رهبر ایران است که تصمیم می گیرد.»
3- حفظ منافع متحدان جهانی و منطقه ای هم از جمله موضوعاتی است که به رغم تلاش های ایران برای اعتمادزایی، تعیین کننده مواضع پرفراز و نشیب امریکایی ها در این مذاکرات است. اگر در گذشته و حال حفظ منافع صهیونیسم جهانی نقش تعیین کننده ای در این مواضع داشت، این روزها، مطالبات سعودی ها و انگلیسی ها و... هم به آنها اضافه شده است، اخلال در روند مذاکرات و جلوگیری از احقاق حقوق هسته ای ایران، حداقل دستمزدی است که سعودی ها در برابر خیانت خود به بازار نفت جهانی و سقوط آن از امریکایی ها طلب می کنند.
4- اگرچه برخی از صاحب نظران تغییر ترکیب کنگره امریکا را نیز در مواضع اخیر کاخ سفید مؤثر می دانند، اما تأمل در نوع مواضع کنگره بیانگر ایفای نقش پلیس بد برای امتیازگیری بیشتر از ایران و البته اثرگذاری بر مواضع برخی مسئولان و البته برخی فعالان سیاسی و رسانه های داخلی است.
5- نگرانی از روند تحولات منطقه ای و تعمیق شکست های امریکا در عراق و سوریه و... شاید یکی از عوامل اصلی بازدارنده ای باشد که امریکایی ها تاکنون برای آن هیچ بدیلی نیافته و هژمون برتر ایران در سطح منطقه که البته رشد فزاینده ای هم دارد، به چالش فراتر از موضوع هسته ای برای آنها تبدیل شده است. صراحت مقام معظم رهبری بر اینکه توافق هسته ای منجر به تأمین امنیت رژیم صهیونیستی نخواهد شد، نشان دهنده راهبرد ایران در عدم پیوند مذاکرات با مسائل منطقه ای است.
با توجه به روند تحولات و تفاوت معنادار اهداف ایران و کشور های استکباری در روند مذاکرات هسته ای و عزم نظام سلطه در فرسایشی کردن مذاکرات با هدف تحت تأثیر قرار دادن محیط داخلی و منطقه ای ایران، توجه به چند نکته اساسی در روند آینده مذاکرات ضروری به نظر می رسد:
1- مقام معظم رهبری ضمن حمایت مجدد از تیم مذاکره کننده هسته ای و قدردانی از تلاش های پیگیر آنها، حمایت از روند مذاکرات را مشروط بر این می دانند که: اگر حرف منطقی وسط بیاید، حرفی نداریم، ما حرف های منطقی را قبول می کنیم. قرار های عادلانه و عاقلانه را قبول می کنیم اما آنجایی که پای زورگویی و زیاده طلبی باشد، نه؛ جمهوری اسلامی از صدر تا ذیل، هم مردمش، هم مسئولانش قبول نخواهند کرد، این را بدانند.
2- به رغم دشواری های متعدد نظام سلطه در صورت به نتیجه نرسیدن مذاکرات، تنها نقطه امید آنها نسبت به محیط داخلی ایران اثرگذاری تحریم هاست، که چاره آن هم تمرکز بر اقتصاد مقاومتی است. مقام معظم رهبری در همین دیدار ابعاد این موضوع را با اشاره به تمدید مذاکرات اینگونه تبیین می کنند که: «همه بدانند، هم آن کسانی که طرف مذاکره اند، هم این کسانی که در داخل نگران این مسئله اند و نگاهشان به این مذاکرات است، اگر این مذاکرات به نتیجه نرسد آنکه بیش از همه ضرر می کند ما نیستیم، امریکایی ها هستند. ما با ملت خودمان رو راست هستیم، حقیقت مطلب را با مردم در میان می گذاریم.» ایشان سپس با توجه به تجربه تاریخی ملت ایران در مواجهه با این گونه فشار ها و تهدیدها، به تأثیر تمرکز بر اقتصاد مقاومتی اشاره کرده و یادآور می شوند: راه حل همین اقتصاد مقاومتی است که ضربه های دشمن را اول کم اثر می کند، کاهش می دهد که این مال کوتاه مدت است و در میان مدت و بلندمدت به حرکت عظیم مردم اوج می دهد.
تأکید بر اقتصاد مقاومتی اگرچه در گفتمان مسئولان دیده می شود، اما در عرصه عمل نیازمند بسیج و عزم ملی است که تلاش بیشتر دولتمردان را می طلبد.
3- به رغم ادعای حمایت جریان رسانه ای اصلاح طلب از دولت، نقش آنها در ایجاد توقع در رسیدن به توافق انتظار کاذب در مردم، تأثیر مهمی در ایجاد التهاب در جامعه در آستانه مذاکرات داشت. این روند که متأسفانه در برخی حلقه ها تا برنامه ریزی برای برگزاری جشن هم پیش رفته بود، خواسته یا ناخواسته به عنوان عامل اصلی دشمن در تضعیف اراده ملی در مقابله با نظام سلطه عمل می کند. این جریان این روزها با دامن زدن به برخی از موضوعات دیگر اجتماعی علاوه بر مسئله هسته ای تلاش دارد دولت را در عرصه های دیگر نیز درگیر کند. به نظر می آید که دولتمردان فراتر از حساسیت نسبت به انتقاد منتقدان که البته این روزها به شدت کاهش یافته، باید برای چالش آفرینی های این به ظاهر دوستان چاره ای بیندیشند.
منبع: جوان
اول**1368**


08/09/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 25]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن