واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۲ آذر ۱۳۹۳ (۲۰:۴۶ب.ظ)
رئيس اداره سرطان؛ 40 درصد سرطان ها قابل پيشگيري هستند دکتر مطلق گفت: 80 درصد بيماري هاي قلبي و عروقي و 40 درصد سرطان ها با حذف عوامل خطر قابل پيشگيري هستند.
به گزارش خبرگزاري موج، دکتر علي قنبري مطلق در نشست هم انديشي منتخبين جامعه هنري و ورزشي کشور با وزير بهداشت در خصوص پيشگيري و کنترل سرطان در ارائه گزارشي از وضعيت اين بيماري در ايران و جهان ضمن بيان اين مطلب گفت: در چند دهه گذشته طي گذار اپيدميولوژيک، سير بيماري هاي واگير با کنترل اين بيماري ها به بيماري هاي غيرواگير تغيير يافته است.
وي گفت: بيماري هاي غيرواگير برخلاف بيماري هاي واگير علت ثابت و مشخصي ندارند و مجموعه اي از علل باعث بروز اين بيماري ها مي شوند.
رئيس اداره سرطان معاونت بهداشت افزود: نداشتن فعاليت بدني، مصرف دخانيات و مصرف الکل باعث بروز بيماري هايي مانند ديابت، سرطان و نيز آسيب ها و اختلالات رواني مي شوند.
وي يادآور شد: در حال حاضر 4 بيماري سرطان، ديابت، قلبي عروقي و مزمن تنفسي عامل 60 درصد مرگ و مير ها در جهان هستند و 35 ميليون نفر در جهان جان خود را به دليل اين بيماري ها از دست داده اند.
دکتر قنبري مطلق با اشاره به اين که 80 درصد اين مرگ و ميرها در کشورهاي با درآمد پايين رخ مي دهد، گفت: 80 درصد بيماري هاي قلبي و عروقي و 40 درصد سرطان ها با حذف عوامل خطر قابل پيشگيري هستند.
وي يادآور شد: سالانه 85 هزار مورد جديد ابتلا به سرطان در جهان گزارش مي شود و در طي 5 سال گذشته 300 هزار بيمار مبتلا به سرطان بهبود يافته اند.
رئيس اداره سرطان با بيان اين که در حال حاضر سرطان، سومين دليل مرگ و مير در کشور محسوب مي شود، گفت: با کنترل سوانح و حوادث جاده اي، سرطان به عنوان دومين علت مرگ و مير در کشور ايران محسوب خواهد شد.
وي در مورد آمار بروز اين بيماري در جهان و ايران نيز گفت: بر اساس هرم جمعيتي، تعداد مبتلايان به اين بيماري در هر يکصد هزار نفر محاسبه مي شود که بر اين اساس، ميزان ابتلا به سرطان در جهان در مردان 205 نفر به ازاي هر يکصد هزار نفر و در زنان 165 نفر به ازاي هر يکصد هزار نفر است.
دکتر قنبري مطلق افزود: آمار اين بيماري در ايران در مردان 134 نفر و در زنان 128 نفر به ازاي هر يکصد هزار نفر مي باشد. بنابراين ميزان بروز ساليانه سرطان در ايران کمتر از متوسط جهان است.
رئيس اداره سرطان همچنين يادآور شد: در سال 2000 ميلادي 10 ميليون نفر در جهان، در سال 2012، تعداد 14 ميليون نفر در جهان به اين بيماري مبتلا بوده اند و در سال 2030 ميلادي با افزايش دو برابري تعداد مبتلايان به اين بيماري در جهان به 27 ميليون نفر خواهد رسيد.
وي گفت: در کشور ايران نيز براساس گزارش آژانس بين المللي تحقيقات سرطان در سال 91 تعداد 85 هزار مورد سرطان در کشور گزارش شده است که اين تعداد در سال 1409 به 185 هزار نفر در سال خواهد رسيد.
وي علت افزايش ابتلا به سرطان را افزايش متوسط سن اميد به زندگي عنوان کرد و گفت: اميد به زندگي در سال 1353 در کشور 58 سال بوده است که در سال 1392 به 74 سال رسيده است.
دکتر مطلق همچنين شيوه زندگي و عوامل محيطي را از ديگر علل ابتلا به بيماري سرطان عنوان کرد و گفت: عدم مصرف ميوه و سبزيجات، نداشتن فعاليت بدني و افزايش وزن از علل ابتلا به بيماري سرطان است.
رئيس اداره سرطان بار ناشي از بيماري سرطان را 8500 ميليارد تومان عنوان کرد و گفت: 15 درصد اين هزينه ها يعني 1200 ميليارد تومان با تشخيص زود هنگام بيماري و پيشگيري قابل جبران است.
دکتر قنبري مطلق در ادامه به تشريح برنامه هاي وزارت بهداشت در خصوص بيماري سرطان پرداخت و گفت: برنامه جامع کنترل سرطان با هدف تشخيص، درمان مناسب و فراهم کردن کيفيت مناسب زندگي به منظور کاهش بروز مرگ و مير و بهبود کيفيت زندگي بيماران مبتلا به سرطان تدوين شده است.
وي گفت: بر اساس اين برنامه پس از 10 سال بروز سرطان در کشور و پس از 15 سال مرگ و مير ناشي از سرطان، 15 درصد کاهش خواهد يافت.
رئيس اداره سرطان در خاتمه خاطرنشان کرد: کنترل بيماري سرطان بدون همکاري هاي سازمان هاي دولتي و غيردولتي و حضور مردم امکان پذير نخواهد بود.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 14]