واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۱ آذر ۱۳۹۳ (۱۶:۴ب.ظ)
خريد چغندر قند از کشاورزان آذربايجان غربي رئيس سازمان جهاد کشاورزي آذربايجان غربي گفت: در سال جاري بيش از يک ميليون و 20 هزار تن چغندر قند توليدي استان از آغاز فصل برداشت تاکنون از چغندر کاران استان خريداري شده است.
به گزارش خبرگزاري موج، اسمعيل کريم زاده افزود: امسال 28 هزار هکتار از اراضي کشاورزي استان در اروميه و شهرهاي جنوبي استان از جمله پيرانشهر، بوکان، مياندوآب، نقده، مهاباد و اشنويه زير کشت اين محصول رفته است
به گزارش روابط عمومي جهاد کشاورزي آذربايجان غربي کريم زاده اضافه کرد: با وجود آنکه براي امسال 26 هزار هکتار اراضي پيش بيني شده بود که به زير کشت چغندر قند برود، ولي؛ اين ميزان به 28 هزار هکتار رسيد که همين امر موجب افزايش توليد و کندي دريافت اين محصول از سوي کارخانه هاي قند استان شد.
وي با بيان اينکه در حال حاضر پنج کارخانه قند در آذربايجان غربي فعال است، اظهار کرد: براي رسيدگي به شکايات چغندرکاران در زمينه تعيين ميزان افت و عيار محصولات توليدي از سوي کشاورزان اين سازمان اکيپ هاي ويژه اي را در سطح تمامي کارخانه هاي قند استان مستقر کرده است.
رئيس سازمان جهاد کشاورزي آذربايجان غربي ادامه داد: چغندرکاراني که در زمينه ميزان عيار و افت تعيين شده از سوي کارخانه هاي قند اعتراضي دارند مي توانند به اين اکيپ هاي مستقر در اين واحدها يا به مديريت جهاد کشاورزي شهرستان هاي محل سکونتشان مراجعه کنند.
کريم زاده با اشاره به ايجاد محدوديت هايي در استان براي جلوگيري از انتقال محصول چغندر توليدي در اين استان به ساير استان هاي کشور گفت: با توجه به اينکه محصول چغندر توليدي در اين استان از منابع موجود بومي توليد و به ثمر مي رسد، بايد در همين استان نيز فراوري شده و جذب کارخانه هاي قند شود، اما؛ فقط از اين ميزان توليدي طبق هماهنگي هاي قبلي انجام شده 200 هزار تن به کارخانجات قند شهرهاي اصفهان و لرستان تا کنون ارسال شده است.
وي با بيان اينکه در سالجاري پيش بيني مي شود بيش از يک ميليون و 450 هزار تن چغندر قند از اراضي کشاورزي اين استان برداشت شود، اضافه کرد: با توجه به اينکه اين محصول، يک محصول با نياز آبي بالاست، در برنامه ريزي هاي آينده مقرر شده تا ميزان سطح زير کشت اين محصول به 23 هزار هکتار کاهش يابد.
کريم زاده با بيان اينکه برداشت چغندر قند در آذربايجان غربي از 20 شهريور ماه آغاز شده و تا اول دي ماه ادامه مي يابد، يادآور شد: در حال حاضر آذربايجان غربي داراي رتبه برتر در توليد اين محصول در کشور با ميانگين عملکرد 54 تن در هکتار و نيز توليد بالاي يک ميليون تن در سال به شمار مي رود.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 84]