واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: موفقیت ایران در مذاکرات هسته ای به سود افغانستان و منطقه است قزوین-ایرنا-سفیر افغانستان در جمهوری اسلامی ایران با اظهار امیدواری از پیروزی ایران در ادامه مسیر مذاکرات با کشورهای 1+5، گفت:هرگونه پیشرفت در این مذاکرات نه تنها به سود ایران بلکه به خیر و صلاح افغانستان و خاورمیانه خواهد بود.
به گزارش روز جمعه ایرنا، "نصیر احمد نور" در همایش بررسی مسایل دانشجویان پناهنده که در دانشگاه بین المللی امام خمینی(ره) قزوین برگزار شد با قدردانی از جمهوری اسلامی ایران بابت تلاش های انجام شده در جهت حمایت از دانشجویان پناهنده افغانی، گفت: بدون شک دانشجویان افغانی بزرگترین سرمایه های کشور افغانستان هستند که به حکم روزگار در کشورهای مختلف دنیا پراکنده شده و مشغول فراگیری علم و دانش هستند.
وی خاطرنشان کرد:این دانشجویان نه تنها سرمایه افغانستان بلکه در بازگشت به کشور خود بعنوان سرمایه بزرگ ایران در جهت احیای پیوند های مردمی و تمدنی مشترک دو کشور عمل خواهند کرد.
احمد نور، نیروی انسانی را مهم ترین سرمایه کشور ها برای رشد و توسعه دانست و ادامه داد: پس از گذشت بیش از سه دهه از پیروزی انقلاب اسلامی و با وجود جنگ تحمیلی و شرایط سخت تحریم های اقتصادی، ایران به برکت تخصص علمی دانشمندان خود به پیشرفت های بزرگی دست یافته و تمام دنیا را ناچار کرده تا با این کشور با احترام برخورد کنند.
وی ادامه داد: بنابراین افغانستان نیز پس از نزدیک به چهار دهه مشکلات و جنگ های مختلفی که از بیرون به آن تحمیل شده است امروز برای بازسازی و احیا نیازمند نیروی انسانی قوی می باشد .
احمد نور گفت:در حال حاضر افغانی مشغول انجام دو جهاد یعنی مبارزه با افراط گرایی و تلاش برای سازندگی کشور می باشند.
سفیر افغانستان در ایران با بیان اینکه این دو کشور هر دو در مسیر توسعه و پیشرفت قرار دارند، افزود: کشور ما برای اجرای طرح های بزرگ خود نیازمند کمک های ایران است.
احمد نور با اشاره به فرار مغزها در کشورهای جهان سوم، اظهار کرد:با وجود صرف هزینه های فراوان در کشورهای عقب مانده برای تحصیل نخبگان، ثمره آن را کشورهای دیگر می چینند و هر روز شاهد فرار مغزها در این کشورها هستیم که امیدواریم نسل جوان تحصیل کرده فعلی ما با پایان دادن به این معادله ، اندوخته های خود را در جهت بازسازی کشور خود بکار گیرند.
وی یادآور شد:با وجود آن که امروزه جوانان افغانی در ده ها کشور دنیا پراکنده هستند اما دانشجویان ما در ایران به لحاظ ویژگی های های مشترکی که بین دو کشور برقرار است از مزایای بیشتری نسبت به سایرین برخوردار هستند و می توانند در هنگام بازگشت به کشور خود بعنوان ستونی استوار برای تحکیم ارتباط بین دو کشور عمل کنند.
وی با اعلام مخالفت دولت افغانستان با تردد و عبور غیر مجاز اتباع در کشور های دیگر، گفت:تردد غیر قانونی یک پدیده همگانی در دنیا است اما در شرایطی که کشور افغانستان به آن دچار است، این مساله قابل درک است که مهاجرت اتباع افغانی داوطلبانه نبوده و از سر ناچاری صورت می گیرد.
احمد نور، هزینه بالای تحصیل در دانشگاه های ایران را یکی از مهم ترین مشکلات دانشجویان افغانی برشمرد و گفت:متاسفانه در دوره ای هزینه های تحصیل دانشجویان ما در ایران به دلیل تحریم های اقتصادی افزایش یافت و باعث شد تعدادی از آنها بدلیل عدم تمکن مالی از تحصیل انصراف دهند.
وی در ادامه از سفر هیاتی عالی رتبه از افغانستان به ایران به منظور بررسی مشکلات دانشجویان افغان در هفته آینده خبر داد و افزود:امیدواریم با حضور این هیات و در دیدار با مقامات ایرانی مسایل و مشکلات دانشجویان افغانی بهتر از پیش مورد بررسی قرار گیرد.
سفیر افغانستان در ایران بازگشت مهاجران افغان به کشورشان را در در راس اولویت های دولت افغانستان ذکر کرد و افزود:امنیت ملی کشور ما در ابعاد مختلف وابسته به این موضوع است.
رییس دانشگاه بین المللی امام خمینی(ره) نیز در ادامه این مراسم گفت:روابط دو دولت ایران و افغانستان ریشه در عمق تاریخ داشته و الگوهاید فرهنگی و اخلاقی دو کشور با برخورداری از تمدنی دیرینه ابعاد درخشانی به این پیوند ها بخشیده است.
سید "ابوالحسن نایینی" با اشاره به اشتراک زبانی میان دو کشور ایران و افغانستان، افزود:در این میان زبان فارسی نقش قابل توجهی در تعامل فرهنگی و اجتماعی دو کشور ایفا کرده و همسایگی آنها نیز تاثیر بسزایی در تقویت این پیوند داشته است.
وی، داشتن تقویم مشترک به هجری شمسی و آموزه های اسلامی را از دیگر اشتراکات دو کشور برشمرد و ادامه داد:از دوران پس از پیروزی انقلاب اسلامی روابط دو کشور ایران و افغانستان شکل تازه ای بخود گرفته و امروزه شاهد شکوفایی پیوند ها میان این دو کشور دوست و همسایه هستیم.
نایینی خاطرنشان کرد: دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره) براساس رسالت و ماموریت بین المللی خود همواره در صدد توسعه همکاری های علمی و پژوهشی با کشور های اسلامی است و در این راستا افغانستان بعنوان دوست و همسایه ، یکی از اولویت های این همکاری برای ما محسوب می شود.
وی بیشترین فراوانی پذیرش دانشجوی غیرایرانی در این دانشگاه را مربوط به اتباع افغانی اعلام کرد و افزود: در حال حاضر نیز بیش از 40دانشجوی بورسیه و 650 دانشجوی غیر بورسیه افغانی در رشته ها و مقاطع مختلف تحصیلی این دانشگاه تحصیل می کنند.
وی با اعلام علاقمندی دانشگاه بین المللی امام خمینی(ره) برای گسترش همکاری های علمی و پژوهشی بین دو کشور گفت: این دانشگاه آمادگی دارد تا در زمینه های مختلفی مانند راه اندازی پردیس در افغانستان، انعقاد یادداشت تفاهم همکاری با دانشگاه های افغانستان، برگزاری دوره های آموزشی کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت ،ارایه تسهیلات لازم به اساتید افغان برای گذراندن فرصت های تحقیقاتی در ایران و برگزاری گردهمایی های مشترک علمی با افغانستان همکاری کند.
رییس دانشگاه بین المللی امام خمینی(ره) در پایان اظهار امیدواری کرد حضور و تحصیل دانشجویان افغانی در ایران بتواند در جهت رشد و توسعه این کشور تاثیر گذار باشد.
همایش بررسی مسایل دانشجویان پناهنده با حضور 180دانشجوی افغانی ار سراسر کشور بمدت دو روز در استان قزوین ادامه خواهد داشت.
7388/ 614
14/09/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 28]