واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: آفت خودنمای در گیرودار امداد - حسین فلاحتی* رقابت فی نفسه امری سازنده است که عمدتا آن را زمینه ساز ارتقای کیفیت می شناسند، اما اگر این نگاه بر کار حساس و حیاتی دستگاههای امدادرسان سایه بیندازد ممکن است حداقل بخشی از توجه آنان را از اصل ماجرا برگرداند که این می تواند بسیار زیانبار باشد.
این که نهادی امدادرسان در گرماگرم عملیات برای نجات حادثه دیدگان، دم به دم حواس خود را به دوربین ها داده و بخواهد بهتر دیده شود، دور از ذهن نیست اگر اصل حادثه و اهمیت کار خود را به بوته فراموشی بسپارد.
در جریان حوادث مرگبار جاده ای در روز چهارشنبه گذشته در محور غربی استان خراسان شمالی، آنچه که گاه برای خبرنگاران و فعالان رسانه ای بیش از خود حادثه به چشم می آمد، رقابت کتمان نشدنی برخی نهادهای مرتبط برای دادن اطلاعات، اخبار و عکس حادثه با نام آنان بود.
همین رقابت ناخواسته یا خودساخته دستگاه های امدادی، که با سکوت پلیس راه و نیز دانشگاه علوم پزشکی، به عنوان متولیان اصلی و منابع خبری این حوزه، جدی تر هم شده بود، بعضا موجب انتشار آمار و اطلاعات ضد و نقیض از این حوادث در رسانه ها شد.
اگرچه با پنهان شدن متولیان اصلی، رقابت دستگاه های امدادرسان و فعال در حوزه عملیات امداد و نجات، در اطلاع رسانی، می تواند تقدیر اصحاب رسانه را به دنبال داشته باشد، ولی به طور حتم اطلاعات درستی از حادثه به افکار عمومی ارایه نمی شود.
نمونه این اطلاع رسانی نادرست از سوی دستگاه های امدادی به دلیل مسوول نبودن در بخش اطلاع رسانی، آنکه اکنون با ورق زدن صفحات سایت ها، خبرگزاری ها و مطبوعات استان، متوجه چندگونگی آمار جانباختگان این سوانح و مصدومان می شویم و به نوعی افکار عمومی نیز نمی تواند به آمار درست برسد که حاصل آن بی اعتمادی به رسانه است.
این گونه اطلاع رسانی در حادثه بزرگی که تاکنون سکوت تعداد از دستگاه های متولی را نیز در پی داشته، یکبار دیگر نبود تشکیلات و متولی خاص اطلاع رسانی را در استان خراسان شمالی آشکار ساخت.
به نظر می رسد باید مسوولان مدیریت بحران خراسان شمالی و یا حتی پدافند غیرعامل که مسوولیت اصلی آگاهی رسانی نسبت به حوادث را به افکار عمومی بر عهده دارند، زودتر دست به کار شده و افکار عمومی و حتی رسانه ها را از این سردرگمی نجات دهند.
طبق گزارش دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی، چهارشنبه گذشته در جریان چهار سانحه رانندگی در محور غربی این استان 11 نفر کشته و 64 نفر مصدوم شدند، اما برخی از سایت ها و خبرگزاری ها به نقل از منابع متعدد، شمار کشتگان این حوادث را تا 14 نفر نیز گزارش کردند که این نوعاختلاف های اطلاع رسانی در بلند مدت اعتماد مخاطب را تضعیف می کند.
در حالی که وجود یک مسوول برای پاسخگویی و ارایه آمار رسمی می تواند راه حل ساده این مشکل و مشکلات مشابه باشد.
*خبرنگار ایرنا در استان خراسان شمالی
14/09/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 65]