واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۰ آذر ۱۳۹۳ (۰:۹ق.ظ)
جوان: راز شکست ناپذيري ايران اسلامي
به گزارش خبرگزاري موج، روزنامه جوان چنين نوشت:
رهبر معظم انقلاب اسلامي روز پنج شنبه در جمع اعضاي مجمع عالي بسيج مستضعفين فرمودند: «جمهوري اسلامي به برکت تفکر بسيجي و عمل و حرکت بسيجي شکست ناپذير است. هر فرد ايراني بالقوه يک بسيجي است، مگر عده معدودي که يا دچار خودپرستي اند يا دچار شهوت پرستي اند يا دچار پول پرستي اند يا دستشان زير سنگ دشمن است، آنها را مي گذاريم کنار؛ معدودند، زياد نيستند. اکثريت قاطع ملت ايران بالقوه بسيجي اند؛ دليل شکست ناپذيري نظام جمهوري اسلامي اين است. منتها بايد حواس همه جمع باشد؛ امتحان هميشه هست، براي همه هست؛ حرکت نبايد سست بشود؛ جهت حرکت اشتباه نبايد بشود؛ جهت حرکت به سمت استکبار است، مقابله با استکبار است.» با توجه به اهميت اين تبيين مقوله مهم تفکر بسيجي به عنوان راز شکست ناپذيري جمهوري اسلامي ايران، ضروري است در اين نوشتار به اجمال بدان پرداخته شود.
بايد گفت بسيج صرفاً يک سازمان دهي و حرکت عمومي براي تأمين اهداف مقطعي نيست، بلکه برخاسته از يک تفکر است. حضرت امام خامنه اي در يکي از بيانات پيشين خود در باب تفکر بسيجي مي فرمايند: « تفکر بسيجي ترکيبي است از ايمان عميق، تلاش مخلصانه، هشياري در شناخت دشمن، گذشت و ايثار در برابر دوست، ايستادگي و مقاومت شجاعانه و خستگي ناپذير... و اين است آن حقيقت والايي که امام بزرگوار ما به خاطر آن، بسيجي بودن را افتخار خود مي دانست.» (14/7/1377) ايشان همچنين در يکي ديگر از بيانات خود يکي از ويژگي هاي تفکر بسيجي را عدالت طلبي مي دانند و تأکيد مي نمايند: «منطق انسان هاي داراي تفکر بسيجي و اسلامي، منطقي قوي و زمينه ساز پيشرفت در کارها است.» (5/3/1384).
با توجه به اين گزاره ها مي توان چنين استنباط کرد که تفکر بسيجي را بايستي در ذيل گفتمان کلان انقلاب اسلامي تحليل نمود و آن نگرش توأم با احساس مسئوليت مؤمنانه و جهادي است که از معرف عميق اسلام ناب محمدي (ص) است که در انقلاب اسلامي تبلور يافت. يکي از ويژگي هاي خاص انقلاب اسلامي، پشتوانه منطقي و عقلاني آن بود، به نحوي که شعارها و آرمان هاي آن پس از 16 سال هنوز دچار کهنگي نشده و تازگي دارد.
ظهور و بروز اين آرمان ها را مي توان در حرکت عمومي ملت يعني بسيج مشاهده نمود. از اين رو به نحوي مي توان تفکر بسيجي را «پيشران» يا «موتور محرک» نيل به آرمان هاي انقلاب اسلامي دانست. به بيان معظم له «آنچه به نظر اين حقير، کمتر به آن پرداخته شده است و بايد پرداخته بشود، مسئله عقبه فکري و پشتوانه ي فکري بسيج است. بسيج يک انديشه است، يک فکر است، يک منطق است، يک منظومه فکري است. علت اين هم که همه مي بينند که تحصيلکرده، نخبه، نابغه، از رشته هاي مختلف مجذوب بسيج مي شوند، اين است که بسيج صرفاً يک حرکت احساسي نيست؛ يک منطق قوي پشت سرِ بسيج وجود دارد؛ اين منطق، اين علم، وقتي با عمل همراه مي شود، اين غوغا را درست مي کند؛ اين حوادث شگفت آور را خلق مي کند.»
عقبه فکري اين آرمان ها سبب شد که برخلاف ساير انقلاب ها که با گذشت چند سال ابتدايي آنها، شعارهايشان رنگ مي بازد، شعارهاي برخاسته از شعور انقلاب اسلامي نه تنها رنگ نباخت بلکه مرزهاي جغرافيايي ايران اسلامي را درنورديد و در گستره اي وسيع تر بروز و ظهور يافت.
به تعبير مقام معظم رهبري (مدظله العالي) «اين تفکر که تفکر بسيجي است و امام بزرگوار ما اين را در ايران اسلامي خلق کرد، اين صادر شده. بارها گفتيم، مفاهيم انقلاب و مفاهيم اسلام، مثل عطر گل هاي بهاري است؛ هيچ کسي نمي تواند جلوي آن را بگيرد؛ پخش مي شود، همه جا مي رود؛ نسيم روح افزا و روانبخشي است که همه جا را به خودي خود مي گيرد؛ حالا جنجال کنند، دادوبيداد کنند؛ رفته، صادر شده و الان شما در کشورهاي گوناگوني ملاحظه کنيد؛ اين تفکر در لبنان دارد فعاليت مي کند، در عراق دارد فعاليت مي کند؛ جوان هاي عراقي حرکت کردند همراه ارتششان شدند توانستند اين پيروزي ها را به دست بياورند؛ در سوريه همين جور، در غزه همين جور، در فلسطين همين جور، در يمن همين جور، ان شاءالله در قدس شريف و براي نجات الاقصي هم همين جور.»
ايشان در همين سخنراني پايه اين تفکر را «اعتقاد به مسئوليت انسان» مي دانند. احساس مسئوليتي که برخاسته از ايمان ژرف و يقين آميخته با اخلاص باشد مي تواند مؤمن جهادي را تربيت کند و اجتماع مؤمنين جهادي، جامعه ايماني را رقم خواهد زد که ويژگي بارز آن احساس مسئوليت جمعي يا به تعبير دقيق تر «عزم ملي» است.
بر کسي پوشيده نيست که مسير پر پيچ وخم پيشرفت کشور و عبور نظام اسلامي از چالش هاي پيراموني نيازمند عزم ملي و انديشه اي مستحکم است که هر دوي اين ويژگي ها در تفکر بسيجي مشاهده مي گردد. از ديگر سو، حفظ اقتدار ملي در مقابل تهديدات دشمنان انبوه و تا بن دندان قدرتمند نيز نيازمند همين احساس مسئوليت جمعي است.
استقرار تفکر بسيجي در آحاد و نخبگان جامعه، عملاً زمينه هاي وابستگي فکري و عملي به بيگانگان را زدوده و دغدغه هاي استقامت عمومي در مقابل فشارهاي خارجي را مي کاهد. جامعه اي که در آن اين تفکر مسلط و حاکم شود با خيال آسوده مي تواند مسيري را بپيمايد که هرچند در ابتداي راه با دشواري هاي گام هاي بزرگ همراه است، اما به زودي حلاوت دستاوردهاي اين ايستادگي بر اصول را خواهد چشيد.
چنين تفکري، جامعه و کشور را از جهات گوناگون در مقابل آسيب ها و آفات بيمه مي کند و به همين دليل مي توان راز پيشرفت روزافزون و شکست ناپذيري جمهوري اسلامي را فهميد و آن تمسک به چنين تفکر و گفتماني است. به بيان حضرت امام راحل عظيم الشأن «اگر بر کشوري نواي دلنشين تفکر بسيجي طنين انداز شد، چشم طمع دشمنان و جهان خواران از آن دور خواهد گرديد و الا هر لحظه بايد منتظر حادثه ماند.»
نويسنده:محمدجواد اخوان
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 117]