واضح آرشیو وب فارسی:شبکه خبر: تغییر در تیم مذاکره کننده هسته ای امریکا/ ماری هارف: هیچ یک از تغییرات تاثیری بر سیاست ما ندارد
یکی از اعضای فعلی مجلس نمایندگان که برای نشستن بر کرسیها سنا در دور آینده انتخاب شده میگوید که اوباما اجازه رسیدن به همه خواستهها را به ایرانیان داده و راهحل پرونده هستهای، تحریمهای شدیدتر است. به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر از فارس، «تام کاتن» که از ماه ژانویه به تیم جمهوریخواهان در سنای آمریکا افزوده میشود گفته که دولت اوباما در زمینه مذاکرات با ایران کوتاهی کرده و راهحل پرونده هسته ای ایران، افزایش تحریمها از اولین روزهای شروع دور جدید سنا است.
برخی از اعضای کلیدی تیم مذاکرهکننده هستهای آمریکا، از جمله ریچارد نفیو، معاون بخش تحریمهای وزارت امور خارجه آمریکا، از وزارت امور خارجه این کشور بیرون خواهند رفت. پایگاه اینترنتی المانیتور روز پنجشنبه نوشت: درپی تمدید گفتگوهای هستهای ایران برای هفت ماه دیگر، برخی از اعضای کلیدی تیم مذاکرهکننده هستهای آمریکا، از جمله ریچارد نفیو، معاون بخش تحریمهای وزارت امور خارجه آمریکا، از وزارت امور خارجه این کشور بیرون خواهند رفت. در عین حال، خانم وندی شرمن، معاون اول وزیر امور خارجه آمریکا، به عنوان مذاکرهکننده ارشد آمریکا با ایران، در تیم مذاکرهکننده هستهای آمریکا باقی خواهد ماند.
ماری هارف، معاون سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا، در این خصوص گفت: تیم مذاکرهکنندهی ما در طول زمان تغییر کرده است و به احتمال زیاد این تغییرات ادامه خواهد یافت. هارف افزود: البته باید توجه داشت که هیچیک از آن تغییرات تأثیری بر سیاست ما ندارد.
بر اساس گزارش منتشر شده در پایگاه خبری دیفنسنیوز، «کاتن» پیشبینی کرده که سنای آینده، اعمال تحریمهای بیشتر علیه ایران به دلیل عدم کنار گذاشتن برنامه ساخت بمب اتم را خواستار خواهد شد.
وی به کیفیت و نوع این تحریمهای احتمالی هم اشاره کرده و گفته که دور بعدی تحریمها، مسیرهای نقل و انتقال پول و همچنین صنعت نفت ایران را هدف خواهد گرفت.
مقامات غربی، جمهوری اسلامی ایران را به پیمودن مسیر ساخت سلاح هستهای متهم میکنند؛ ایرانیها اما در طرف مقابل مکرراً گفتهاند که هدفشان تنها تولید برق و ساخت رادیودارو برای بیماران سرطانی است. کمبود شدید دارو برای بیماران سرطانی تا پیش از توافق ژنو، افکار عمومی ایرانیان را از هدف قرار گرفتن بخش دارو و درمان، در تحریمهای رسمی و نانوشته غربیها مطمئن ساخت.
ایران برای مشخص شدن هدف واقعی خود از پیگیری برنامه هستهای، علاوه بر وارد شدن به مسیر گفت وگوهای چندین ساله با اعضای دائم شورای امنیت و آلمان که به 1+5 مشهوراند، در دو نوبت در ژانویه و نوامبر 2005، به بازرسان خارجی اجازه دادند که از تأسیسات نظامی جنوب تهران که پارچین نام دارد، بازدید کنند. بازدید از تأسیسات نظامی و امنیتی یک کشور توسط بازرسان خارجی، در عرف بینالملل معمول نیست و میتواند به عنوان زیر سوال رفتن حاکمیت ملی تفسیر شود. غربیها اما بعدها تصاویر ماهوارهای از پارچین نشان دادند و با مشکوک خواندن یکی از ساختمانهای موجود، خواستار ورود مجدد بازرسها شدند؛ ایران اما با ورود مجدد بازرسان خارجی مخالفت کرد و به غربی ها یادآور شدند که درآخرین دیدار، قرار دو طرف بر خاتمه یافتن چنین بازدیدهایی بوده است.
جمعه ۱۴ آذر ۱۳۹۳ - ۰۸:۴۶
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: شبکه خبر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 28]