واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها:
لاریجانی: مشکلی در روابط با عربستان نداریم
لاریجانی در پاسخ به اظهارات "محمود خان اچکزی" رییس حزب ملی عوامی پختونخوا که خواستار بهبود روابط ایران و عربستان سعودی به عنوان پیش شرط تحقق وحدت میان امت اسلامی شد، تاکید کرد: در روابط با عربستان سعودی مشکلی نداریم و اگر برخی تصور می کنند مشکلی این بین وجود دارد، این تصور ناشی از تحلیل های اشتباه است.
خبرگزاری ایرنا: "علی لاریجانی" که برای انجام سفری دو روزه صبح امروز پنجشنبه وارد اسلام آباد شد، عصر امروز در دیدار "ایاز صادق" رییس مجلس ملی و روسای احزاب سیاسی دارای کرسی در مجلس ملی پاکستان اظهار داشت: مشکلات پاکستان را در زمینه اجرای خط لوله گاز درک می کنیم اما می توانیم با همکاری یکدیگر این مسایل و مشکلات را حل کنیم.
لاریجانی با تاکید بر اینکه کشورهای همسایه باید در همه شرایط قدر یکدیگر را بدانند و از یکدیگر حمایت کنند، از سخنان وزیر نفت و منابع پاکستان در این جلسه درباره علاقه پاکستان به واردات محصولات پتروشمی و گاز طبیعی مایع از ایران (ال.ان.چ و ال.پی.جی) از ایران استقبال کرد.
* با عربستان سعودی مشکلی نداریم
لاریجانی در بخشی از این دیدار، در پاسخ به اظهارات "محمود خان اچکزی" رییس حزب ملی عوامی پختونخوا که خواستار بهبود روابط ایران و عربستان سعودی به عنوان پیش شرط تحقق وحدت میان امت اسلامی شد، تاکید کرد: در روابط با عربستان سعودی مشکلی نداریم و اگر برخی تصور می کنند مشکلی این بین وجود دارد، این تصور ناشی از تحلیل های اشتباه است.
* مرز ایران و پاکستان، مرز دوستی
رییس مجلس شورای اسلامی مرزهای مشترک ایران و پاکستان را "مرز دوستی" توصیف کرد و گفت: برخی اشرار تلاش می کنند با ناامن کردن این مرزها، در روابط دوستانه و برادرانه دو کشور مشکل ایجاد کنند.
وی با اشاره به توانمندی های بالای دستگاه های امنیتی و اطلاعاتی ایران و پاکستان، گفت: اگر این دستگاه ها اراده کنند، به راحتی می توانند ریشه اشرار را در مناطق مرزی از بین ببرند و اصولا یکی از اهداف اصلی این سفر به پاکستان، همکاری و تلاش برای مبارزه با تروریسم و اشرار است.
* تفرقه میان امت اسلامی، به سود آمریکا و صهیونیست ها است
لاریجانی در ادامه سخنانش، به برخی بحران های جاری در منطقه اشاره کرد و گفت: بحران های جاری در منطقه از جمله تحرکات جریانات افراطی و تروریستی با هدف اختلاف افکنی میان امت اسلامی ایجاد شده و در نهایت تامین کننده منافع آمریکا و صهیونیست ها است.
وی ضمن اعلام حمایت جمهوری اسلامی ایران از وحدت میان جوامع و امت اسلامی گفت: انقلاب اسلامی ایران به رهبری امام خمینی (ره) بر پایه اصل وحدت میان مسلمانان بنا شده است.
رییس مجلس شورای اسلام با اظهار تاسف از اینکه برخی کشورهای منطقه تحلیل درستی از حرکت های تروریستی در منطقه ندارند و به آنها کمک می کنند، گفت: بحران جاری در منطقه را یک حرکت شیطنت آمیز می دانیم که عاملان آن به دنبال ایجاد تفرقه در جهان اسلام هستند.
* حجم مبادلات تجاری ایران-پاکستان رضایتخبش نیست
رییس مجلس شورای اسلامی در ادمه سخنانش، با بیان اینکه حجم کنونی مبادلات تجاری ایران و پاکستان رضایتبخش نیست، به کشورهای ترکیه و امارات متحده عربی به عنوان دو مورد از شرکای تجاری ایران در منطقه اشاره کرد و گفت: ایران با همسایه شمال غربی خود، ترکیه، سالانه 20 میلیارد دلار و همچنین با امارات متحده عربی حدود 14 میلیارد دلار تجارت دارد و باید تلاش کنیم سطح مبادلات تجاری میان ایران و پاکستان نیز متناسب با روابط خوب و دوستانه دو کشور ارتقا یابد.
وی با بیان اینکه ایران می تواند بخشی از محصولات مورد نیاز خود را که از کشورهای خارجی تامین می کند، از پاکستان وارد کند، گفت: ما نیز می توانیم به ویژه در زمینه انرژی برق و گاز به پاکستان کمک کنیم. ایران هم اکنون در حال انجام صادرات برق به پاکستان است که می توانیم میزان آن را افزایش داد و البته موضوع خط لوله و صادرات گاز به پاکستان نیز بسیار مهم است.
لاریجانی روابط اقتصادی ایران و پاکستان را در حد انتظار و متناسب با ظرفیت های بالای موجود در دو کشور ندانست و گفت: ظرفیت های بسیاری بین دو کشور وجود دارد که باید از این ظرفیت ها به بهترین شکل استفاده کنیم.
* تکمیل طرح خط لوله گاز در 24 ماه
"شاهد خاقان عباسی" وزیر نفت و منابع طبیعی پاکستان نیز در این جلسه حضور داشت و ضمن ارائه گزارشی از تلاش های اخیر پاکستان برای یافتن راهی به منظور اجرا و تکمیل خط لوله گاز گفت: اخیرا قراردادی میان چین و پاکستان امضا شده است و خط لوله گاز مربوط به خاک پاکستان تا 24 ماه آینده اجرا و تکمیل خواهد شد و گاز ایران در آن جریان خواهد یافت.
وی همچنین با بیان اینکه قرارداد میان پاکستان و چین مربوط به احداث خط لوله بین "بندر گوادر" و "نواب شاه" همچین احداث یک ترمینال تبدیل گاز در بندر گوادر است، افزود: شرکت های پاکستانی نیز در آینده نزدیک اجرای طرح خط لوله از بندر گوادر تا مرز ایران به طول 70 کیلومتر را آغاز می کنند.
شاهد خاقان عباسی تاکید کرد: خط لوله گاز ایران و پاکستان طرحی بسیار مهم برای پاکستان است و ما به آن نه تنها به عنوان یک طرحی در زمینه همکاری تجاری نگاه می کنیم بلکه آن را نماد دوستی میان دو کشور می دانیم.
وی گفت: ما خوب می دانیم که ایران تقریبا 90 درصد اجرای طرح خط لوله را در خاک خود تکمیل کرده است و حقیقت این است که به رغم تلاش های زیاد، پاکستان تا امروز نتوانسته است بخش خط لوله مربوط به خاک خود را تکمیل کند.
وزیر نفت پاکستان با اشاره به دیدارهای اخیرش با "بیژن نامدار زنگنه" وزیر نفت ایران گفت: صحبت های خوبی با ایشان داشتیم و ایشان نیز تقریبا نسبت به طرح های جدید پاکستان برای اجرای طح خط لوله متقاعد شده است.
در این دیدار ایاز صادق رییس مجلس ملی پاکستان ضمن معرفی روسای احزاب سیاسی حاضر در این جلسه، با تاکید بر اهمیت گسترش روابط دو کشور به ویژه در زمینه انرژی و اقتصاد اعلام کرد که ترجیح می دهد فرصت و زمان این جلسه را در اختیار روسای احزاب قرار دهد تا آنان مسایل و موضوعات مورد نظر خود را در خصوص روابط با ایران بازگو کنند.
روسای احزاب دارای کرسی در مجلس ملی پاکستان در این دیدار، ضمن طرح دیدگاه های خود در خصوص روابط دو کشور، بر ضروت تقویت همکاری های ایران و پاکستان در زمینه های پارلمانی، تجاری و اقتصادی، مبارزه با تروریسم و انرژی تاکید کردند.
تاریخ انتشار: ۱۳ آذر ۱۳۹۳ - ۱۹:۴۵
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: برترین ها]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 20]