تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 21 شهریور 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):نماز قلعه و دژ محکمی است که نمازگزار را از حملات شیطان نگاه می دارد.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها




آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1814953314




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

مهندسان مشاور ايراني انواع مختلفي از تونل‌ها را طراحي كرده اند


واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: مهندسان مشاور ايراني انواع مختلفي از تونل‌ها را طراحي كرده اند
استاد دانشگاه پلي تكنيك لوزان سوئيس در دومين كنفرانس ملي سد و نيروگاه برق آبي، با تشريح طراحي تونل‌ها و شفتهاي نيروگاه‌هاي برق آبي و چگونگي محاسبه و طراحي تونل‌ها و شفتهاي آب بر تحت فشار، گفت: انواع مختلفي از تونل‌ها و شفتها توسط شركتهاي مهندسي مشاور ايراني طراحي شده است.

به گزارش ايرنا، پروفسوراشلايس روز چهارشنبه در تهران، افزود: در طراحي تونل‌هاي انتقال آب، الزامات بايد به صورت كامل مدنظر قرار گيرد، به اين معنا كه بايد بررسي شود كه اين تونل‌ها را در چه نوع سنگهايي مي‌توان احداث كرد و يا اگر سنگ ضعيف باشد، چه تمهيداتي را بايد براي ارتقا مقاومت به كار رود.

وي اظهار داشت: به مدلها و مبناي محاسباتي احداث تونل‌هاي انتقال آب بايد توجه شود، به نحوي كه مشخص شود اگر پوشش داخل تونل بتني باشد چه شرايطي بايد مدنظر قرار گيرد، يا اگر پوشش داخلي فلزي باشد به چه شرايطي نياز است.

وي با اشاره به تجربيات خود در احداث اينگونه تونل‌ها در نقاط مختلف دنيا، نمونه‌هايي از موفقيت يا عدم موفقيت احداث اين تونل‌ها را ذكر كرد.

وي با بيان آنكه هم اكنون تكنولوژي ساخت اين تونل‌ها در ايران وجود دارد، گفت: تونل‌هاي كم فشار يا بدون فشار آب در پروژه‌هايي نظير كوهرنگ كه نيازمند تونل بسيار عظيم و طولاني است، توسط پيمانكاران داخلي در دست احداث است.

اين استاد دانشگاه تصريح كرد: همچنين تونل‌هاي آب با فشار متوسط در نيروگاه جيرفت و با فشار بالا در پروژه سياه بيشه به كار رفته كه تونل و شفت با اختلاف ارتفاع ‪ ۵۰۰‬متر كار شده و شفتها نيز به صورت مايل بوده و به دليل فشار بسيار زياد آب، در داخل آنها پوشش فلزي قرار مي‌گيرد.

اشلايس يادآور شد: هم اكنون انواع مختلفي از تونل‌ها و شفتها توسط شركتهاي مهندسي مشاور ايراني طراحي شده و توسط پيمانكاران ايراني به مرحله ساخت مي‌رسد. اين درحالي است كه تونل‌هاي تحت فشار، تنها راه انتقال آب از يك مخزن واقع در ارتفاعات به يك نيروگاه در ارتفاع پايين تر براي توليد برق است و وجود فشار، امكان توليد نيروي برق را فراهم مي كند.

به گفته وي، تنها راه انتقال آب از كرانه بالا به كرانه پايين، استفاده از تونل‌هاي تحت فشار است، البته در برخي موارد مي‌توان از خط لوله در سطح زمين استفاده كرد، ولي بايد توجه داشت كه خط لوله در برخي مواقع عملي نيست و در مكانهايي كه دماي هوا پايين است، ممكن است خط لوله يخ زند.

گفتني است علاوه بر پروفسور اشلايس، پروفسور عبدالمالك رييس انجمن بين المللي نيروگاه‌هاي برق آبي از كشور آمريكا، دكتر ليلاند از نيوزيلند و دكتر كديور از آمريكا از ديگر ميهمانان حاضر در كنفرانس ملي سد و نيروگاه هاي برق آبي بودند.
 چهارشنبه 25 ارديبهشت 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ايرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 2775]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن