محبوبترینها
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1843341996
تحميل حقوق بر زنان! |اخبار ایران و جهان
واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: تحميل حقوق بر زنان!
قبل از انقلاب فعاليت هاي حوزه زنان از طريق دربار پيگيري ميشد. ويژگي مشترک دوران هاي قبل و بعد از انقلاب تلاش براي احقاق حقوق زنان از بالاست. يعني تلاش دولت نابودي يا لااقل ايجاد حساسيت نسبت به خشونتي که بر زنان اعمال ميشود. انگار اين سرنوشت تمامي کشورهاي جهان سوم در تمامي حوزه ها براي رسيدن به پاي کشورهاي پيشرفته است.
کد خبر: ۴۵۵۰۶۴
تاریخ انتشار: ۱۳ آذر ۱۳۹۳ - ۰۷:۴۳ - 04 December 2014
کمپين «16 روز نارنجي» هر سال از 25 نوامبر يعني روز جهاني مبارزه با خشونت بر زنان آغاز و تا 10 دسامبر، روز جهاني حقوق بشر ادامه دارد. امسال هم قرار است همه کشورها و سازمان هايي که به اين کمپين پيوسته اند با برنامه هايشان، 16 روز دنيا را نارنجي کنند.
به گزارش ابتکار، به همين مناسبت هفته گذشته بان کي مون در پيام کوتاهي همگان را دعوت کرد تا به سکوت خود نسبت به خشونت بر زنان خاتمه دهند و براي نابودي کليشهها و شيوهب رخورد منفي جنسيتي تلاش کنند. ايران به کمپين مذکور نپيوسته است. در زير به تفاوت اقدامات دولتي و اقدامات مردمي در دولت جديد پرداخته شده است.
فعاليت هاي حوزه زنان در ايران بعد از انقلاب بستگي فراوني به نوع دولتي دارد که بر سر کار ميآيد. بسته به سياست هاي دولت در ساير امور، سياست هاي حوزه زنان نيز متفاوت اند. به هر حال نقطه اشتراک تمام آن ها توجه ويژه به زنان است، اگر چه سياست ها بعضا نقطه مقابل يکديگرند. بعد از بر سر کار آمدن دولت جديد نيز کمتر روزي است که اخباري درباره فعاليت نهادهاي دولتي در اين باره منتشر نشود.
مثلا چند روز پيش معاون رئيس جمهور در امور زنان از پيگيري لايحه تامين امنيت زنان در برابر خشونت، سند مرجع ملي حمايت از زنان در برابر خشونت و سند امنيت زنان و کودکان در روابط اجتماعي خبر داد. خبرهايي که باعث اميدواري اند. نکته قابل ذکر اين که هر چه اين لوايح جنبه قضايي داشته باشند حساسيت بيشتري بر ميانگيزند و تصويبشان تنها به فشار و پيگيري دولت مربوط نيست. در ايران نهادهاي تاثير گذار ديگري هستند که رويکردي مخالف دولت دارند و آنها نيز خود را نماينده مردم ميدانند. براي خروج از اين بن بست چه بايد کرد؟ از کجا ميشود نظر مردم را فهميد؟
قبل از انقلاب فعاليت هاي حوزه زنان از طريق دربار پيگيري ميشد. ويژگي مشترک دوران هاي قبل و بعد از انقلاب تلاش براي احقاق حقوق زنان از بالاست. يعني تلاش دولت نابودي يا لااقل ايجاد حساسيت نسبت به خشونتي که بر زنان اعمال ميشود. انگار اين سرنوشت تمامي کشورهاي جهان سوم در تمامي حوزه ها براي رسيدن به پاي کشورهاي پيشرفته است. يعني نيروي دولتي مقتدري است که کشور را به ساحل آبادي و آزادي هدايت ميکند. اما دليل چنين تمرکز و تلاشي براي فعال کردن زنان چه ميتواند باشد؟
جدا از بحث دلسوزي دولت ها و اين حرف ها که بهتر است بهاي چنداني به آن ندهيم، توجه به مسئله نيروي کار زنان است. زنان نيمي از اجتماع را تشکيل ميدهند. اين نيرو چه در خانه کار کند و چه خارج از خانه، تاثيري عظيم بر اقتصاد دارد.جدا از اين زنان ميتوانند مادر هم باشند. آن ها نسل ها را تربيت ميکنند. آگاهي يا شيوه زيست و نگاه آن ها الگويي است که بر فرزندان تاثير خواهد گذاشت.اما دلايل دخالت دولت در بخش زنان، هر چه که باشد، تنها نيمي از قضيه است. بخش مهمتر قضيه پذيرش آن حقوق اهدايي يا قوانين از سوي زنان است. اما چه بايد کرد که زنان خود در پي احقاق حقوق شان باشند؟ دولت چه ميتواند بکند؟ پيگيري تصويب قانون. اما قانون هر چه که باشد، تا وقتي در مردم حساسيتي نسبت به آن نباشد عملا بي فايده است. قوانين به راحتي ميتوانند عوض شوند. بعضي کارهاي ديگر دولت اجراي مراسم است. بعضي کارها نيز ناخواسته تبديل به مراسم ميشوند. مراسم براي ايجاد حساسيت است. اما حساسيت براي چه کسي؟ براي خود دولت؟ جناح مخالف دولت؟ براي مردان؟ براي زنان؟ آيا راه بهتر اين نيست که مسير ايجاد تشکل هاي زنان هموار شود؟
در کشور بسياري از زنان پيگير مباحث زنان هستند اما هيچ جايي براي تاثير گذاري بر جامعه ندارند. اگر فضا مهيا باشد اين افراد ميتوانند تکاپوي اجتماعي ايجاد کنند. به نظر ميرسد راه حل نيز همين باشد: تکاپوي اجتماعي. يعني شرايطي که در آن زنان و البته مردان بتوانند فکر کنند و ظلمي که هر روزه به اشکال مختلف بر زنان اعمال ميشود را واضح ببينند. اين به معناي ناديده گرفتن تلاش دولت نيست.
خيرخواهي دولت به جاي خود واجب و مغتنم است اما همان طور که گفته شد اين فقط بخشي از ماجراست. بي شک خود دولت يا فعالين حقوق زنان که به مناصب دولتي ميرسند نيز به اين موضوع فکر کرده اند. آنها نيز به خوبي ميدانند که مسئله صرفا با اقدامات دولت به سرانجام نخواهد رسيد.
مثلا خانم مولاوردي، معاون رئيس جمهور در امور زنان و خانواده چندي پيش هموارسازي مسير توسعه و تقويت سازمان هاي مردم نهاد (سمن) را از سياست هاي دولت دانست. ايشان بر نقش”جامعه مدني و قدرت يابي شهروندان در عرصههايي که افراد از طريق آن و به واسطه تعاملات مدني به موفقيت هاي اجتماعي نائل شوند”، تأکيد کرد.”دوراني که تنها دولت همه بار توسعه اجتماعي، سياسي، اقتصادي و فرهنگي را به دوش بکشد، به سرآمده است و هر شهروند به سهم خود بايد گوشه اي از اين وظيفه اجتماعي را برعهده گيرد که مشارکت نيز مفاهيمي همچون اشتراک مساعي، قدرت دادن، سهيم شدن، بسيج مردم، مسئوليت پذيري، تقسيم کار، خودياري، خوداتکايي و عدم تمرکز را در برميگيرد در جامعه مدني، به علت گسترش نهادها و عرصههاي عمومي، جامعه خودگردان شده است و البته کوچک شدن دولت در آن، به معناي کم اهميت شدن دولت نيست بلکه تفاوت اصلي در نقش دولت است، دولت ديگر توليدکننده، تاجر و عرضه کننده انواع خدمات نيست بلکه نقش کاربردي برداشتن موانع توسعه جامعه را برعهده دارد.”
اما سازمان مردم نهاد (سمن) مورد نظر دولت چگونه چيزي است؟ همان گونه از صحبت هاي مولاوردي پيداست، تلاش براي تقويت چنين سازمان هايي تنها در حوزه زنان نيست. با کمي جستجو در خبرها ميبينيم که سمن ها در بخش هاي ديگر نيز در حال شکل گيري اند: سمن مواد مخدر، سمن جوانان، سمن محيط زيست و... نقش سمن در مواردي مثل مواد مخدر و محيط زيست تقريبا مشخص است اما انگيزه يا هدف سمن هاي جوانان و زنان چيست؟ از آن جا که اين سازمان ها از طرف مردم شکل نگرفته اند بلکه قرار است بعدا مردم به آن اضافه شود، ميتوان حدس زد بسته به اين که چگونه هدايت شوند، هدف آ ن ها نيز کاملا متفاوت و بعضا عکس يکديگر خواهد بود.
چندي پيش ايسنا به نقل از مهدي چمران درباره تفاوت شوراياري و سمن نوشت: "شوراياري ها خواستگاه محلي و موضعي دارند ولي سمن ها فعاليت موضوعي دارند و بر روي موضوعات خاصي در سطح شهر و جامعه به فعاليت ميپردازند... سمن ها ميتوانند انتقال دهنده نظرات مردم به شوراها باشند... و ميتوانند جلوي بسياري از رويه هاي نادرست و اقدامات ناصحيح را بگيرند و بر اداره امور شهر تاثيرگذار باشند.” به زعم چمران سمن قرار است جلوي اقدامات نادرست را بگيرد اما بعيد است که هدف و انتظار تمامي مسئولين از سمن چنين چيزي باشد. به هر حال چندي پيش اجلاسي منطبق با نظريات چمران برگزار شد: اجلاس هم انديشي سازمان هاي مردم نهاد فعال در عرصه عفاف و حجاب سراسر کشور توسط بنياد عفاف و حجاب با مشارکت وزارت کشور. در اين اجلاس مسؤلين اين سازمانهاي مردم نهاد با يکديگر تبادل نظر کرده و به انتقال تجربيات پرداختند تا با استفاده از تجربيات موفق، بتوانند فرهنگ عفاف و حجاب اسلامي را درسطح استان هاي خود گسترش دهند.
چمران همان وقت گفت که سمن سازماني است وابسته به شوراي شهر و هدف اش تقويت رفتارهاي بهنجار اجتماعي، اما به نظر ميرسد نقش آنها گسترده تر از اين باشد و تعامل شان محدود به شوراي شهر نيست. به هر حال بايد هر گونه بها دادن به مردم را ارج نهاد. طبيعي است که دولت يا سازمان هاي دولتي نگراني هايي نيز از بابت تکاپوي اجتماعي داشته باشند. وقتي قرار بر تاثيرگذاري و تفکر زنان باشد، لزوما خواسته هاي آن هاباب ميل همه نيست. مسئله فقط تغيير شرايط براي آينده نيست. وقتي زنان مجال حرف زدن داشته باشند تاريخ را نيز از نو خواهند نوشت.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[مشاهده در: www.tabnak.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 51]
صفحات پیشنهادی
ارائه لایحه صیانت از حقوق زنان به مجلس |اخبار ایران و جهان
ارائه لایحه صیانت از حقوق زنان به مجلس معاون امور بانوان رئیس جمهور گفت امیدواریم که لایحه صیانت از حقوق زنان بهزودی در مجلس به تصویب برسد کد خبر ۴۵۳۲۰۴ تاریخ انتشار ۰۶ آذر ۱۳۹۳ - ۲۱ ۱۶ - 27 November 2014 معاون امور بانوان رئیس جمهور گفت امیدواریم که لایحه صیانت از حقوق زناانتقادسازمان ملل از نقض حقوق بشردر آمریکا |اخبار ایران و جهان
انتقادسازمان ملل از نقض حقوق بشردر آمریکا شورای حقوقبشر سازمان مللمتحد روز جمعه با انتشار گزارشی از خشونت پلیس نحوه بازجوییهای انجام شده توسط سربازان ارتش و شرایط زندانهای آمریکا اعلام نگرانی کرد کد خبر ۴۵۳۳۶۷ تاریخ انتشار ۰۷ آذر ۱۳۹۳ - ۱۹ ۳۹ - 28 November 2014 شورای حقوحقوق ماهیانه دهقان فداکار چقدر است؟ |اخبار ایران و جهان
حقوق ماهیانه دهقان فداکار چقدر است ریزعلی خاجوی نامآشنای همه ایرانیان است فداکاری که در یک شب سرد سال 1341 جان صدها نفر را نجات داد و برغم کتک خوردن از این ماجرا به عنوان بهترین خاطره زندگیش یاد میکند کد خبر ۴۵۲۸۲۱ تاریخ انتشار ۰۵ آذر ۱۳۹۳ - ۱۱ ۵۶ - 26 November 2014 صدانگاهي به طولانيترين بمباران هوايي دشمن در جنگ تحميلي |اخبار ایران و جهان
نگاهي به طولانيترين بمباران هوايي دشمن در جنگ تحميلي روزهای آخر شهریور سال ۱۳۵۹ رژیم بعث عراق به نمایندگی از استکبار جهانی آغازگر جنگی شد که هرچند خسارات و زیانهای فراوانی به جهت اقتصادی و اجتماعی و سبب شد به گفته عارف مهربان جماران یک نعمت بود کد خبر ۴۵۲۱۴۶ تاریخ انتشسقف معافیت مالیاتی حقوقبگیران تعیین شد |اخبار ایران و جهان
سقف معافیت مالیاتی حقوقبگیران تعیین شد دولت افزایش 15 درصدی سقف معافیت مالیاتی حقوق بگیران در لایحه بودجه سال 94 را تصویب کرد کد خبر ۴۵۳۲۷۲ تاریخ انتشار ۰۷ آذر ۱۳۹۳ - ۱۰ ۴۵ - 28 November 2014 به گزارش تابناک اقتصادی هیات دولت در دومین جلسه فوق العاده خود برای بررسی تبصرههااعلام سقف حقوق معاف از مالیات در سال آینده |اخبار ایران و جهان
اعلام سقف حقوق معاف از مالیات در سال آینده کد خبر ۴۵۳۲۸۵ تاریخ انتشار ۰۷ آذر ۱۳۹۳ - ۱۲ ۵۷ - 28 November 2014 با تصویب دولت در لایحه بودجه سال ۹۴ کل کشور و به شرط تصویب مجلس حقوق و دستمزد زیر ۱ میلیون و ۱۵۰ هزار تومان در سال ۹۴ در بخشهای دولتی و غیردولتی از پرداخت مالیات معافمبنای افزایش حقوق کارکنان دولت در سال 94 |اخبار ایران و جهان
مبنای افزایش حقوق کارکنان دولت در سال 94 سخنگوی دولت گفت روند کاهنده تورم ادامه دارد و تورم ماهانه این بار به ۸ دهم درصد رسیده است کد خبر ۴۵۲۹۷۹ تاریخ انتشار ۰۵ آذر ۱۳۹۳ - ۱۹ ۱۳ - 26 November 2014 سخنگوی دولت گفت روند کاهنده تورم ادامه دارد و تورم ماهانه این بار به ۸ دروحانی : از حقوق هسته ای کوتاه نخواهیم آمد |اخبار ایران و جهان
روحانی از حقوق هسته ای کوتاه نخواهیم آمد رییس جمهور با تاکید بر اینکه آینده روشن است و پیروزی نهایی در مذاکرات هسته ای با ملت ایران خواهد بود اظهارداشت منطق ایران مذاکره و گفت و گو است و مذاکرات هسته ای با جدیت تا رسیدن به توافق نهایی ادامه می یابد کد خبر ۴۵۲۳۰۷ تاریخ انتکشف راز طول عمر زنان! |اخبار ایران و جهان
کشف راز طول عمر زنان محققان علوم پزشکی در دانشگاه اکستر انگلیس با بررسی روی مگس به راز طول عمر بیشتر زنان پی بردند کد خبر ۴۵۴۶۵۰ تاریخ انتشار ۱۱ آذر ۱۳۹۳ - ۲۳ ۵۱ - 02 December 2014 محققان علوم پزشکی در دانشگاه اکستر انگلیس با بررسی روی مگس به راز طول عمر بیشتر زنان پی بردندحقوق فرهنگیان مطلوب نیست |اخبار ایران و جهان
حقوق فرهنگیان مطلوب نیست کد خبر ۴۵۰۶۵۶ تاریخ انتشار ۲۸ آبان ۱۳۹۳ - ۱۳ ۴۴ - 19 November 2014 عضو کمیسیون برنامه بودجه و محاسبات مجلس گفت حقوق فرهنگیان مطلوب نیست و باید برای حل مشکل معیشتی آنها راهکار مناسبی اندیشیده شود به گزارش خانه ملت سید سعید زمانیان دهکردی در نشست علنیحقوق پرستاران افزایش یافت |اخبار ایران و جهان
حقوق پرستاران افزایش یافت نظام جدید پرداخت حقوق و مزایای پرستاران و پیراپزشکان مراکز درمان دولتی اعلام و از اول آبان اجرایی میشود کد خبر ۴۵۴۰۵۸ تاریخ انتشار ۱۰ آذر ۱۳۹۳ - ۰۷ ۴۵ - 01 December 2014 وزیر بهداشت در حالی در نخستین اجلاس مدیران پرستاری کشور شرکت کرد که حامل خبرهایاحتمال افزایش ۱۴ تا ۱۷ درصدی حقوق کارگران |اخبار ایران و جهان
احتمال افزایش ۱۴ تا ۱۷ درصدی حقوق کارگران با آغاز فصل مذاکرات و چانهزنیهای کارگری و کارفرمایی برای تعیین حداقل دستمزد سال ۹۴ کارگران و کاهش چشمگیر نرخ تورم طی ماههای اخیر احتمال تعیین حداقل مزد متفاوت از امسال بهمیزان ۱۴ تا ۱۷ درصد قابل پیشبینی است کد خبر ۴۵۴۱۲۷ تاریخ احقوق پلیس ضارب پس از استعفا قطع نمیشود |اخبار ایران و جهان
حقوق پلیس ضارب پس از استعفا قطع نمیشود با وجود استعفای دارین ویلسون پلیس شلیک کننده به مایکل براون جوان سیاه پوست آمریکایی حقوق این افسر پلیس همچنان پابرجاست کد خبر ۴۵۴۱۰۹ تاریخ انتشار ۱۰ آذر ۱۳۹۳ - ۰۹ ۴۲ - 01 December 2014 رییس شهرداری محله فرگوسن در سنت لوییس میسوری میپیشنهاد افزایش 600 هزار تومانی حقوق کارگران |اخبار ایران و جهان
پیشنهاد افزایش 600 هزار تومانی حقوق کارگران فراکسیون کارگری مجلس اعلام کرد نتایج کارشناسی ها درباره معیشت نشان میدهد مجموع دریافتی کارگران در سال 94 نباید از 1 6 میلیون تومان کمتر باشد و برای کاهش فشار به کارفرمایان هم دولت باید با واگذاری سبد کالا و بن های کارگری به تکمیل بستهعامل اصلی عدم تحقق حقوق شهروندی |اخبار ایران و جهان
عامل اصلی عدم تحقق حقوق شهروندی قائم مقام وزیر کشور در امور اجتماعی و فرهنگی توزیع نامتوازن فرصتها در سطح کشور را یادآور شد و گفت تا مشکل توزیع نامتوازن فرصتها با استفاده از آمایش سرزمینی رفع نشود حقوق شهروندی نیز محقق نخواهد شد کد خبر ۴۵۴۹۳۸ تاریخ انتشار ۱۲ آذر ۱۳۹۳ - ۱۸ ۱جزئیات طرح ممنوعیت پرداخت دستی حقوق کارگران |اخبار ایران و جهان
جزئیات طرح ممنوعیت پرداخت دستی حقوق کارگران مایندگان کارگران طرحی را در شورای ۳ جانبه ملی ارائه کردهاند که طی آن قرار است کلیه پرداخت های دستی حقوق و دستمزد به ویژه در کارگاههای خُرد ممنوع شود و پس از آن ملاک هیئتهای حل اختلاف تنها پرینت حساب بانکی افراد باشد کد خبر ۴۵۲۸۱۵کدام تورم ملاک افزایش حقوق کارمندان میشود؟ |اخبار ایران و جهان
کدام تورم ملاک افزایش حقوق کارمندان میشود در حالی نوبخت معاون برنامه ریزی رئیس جمهور از افزایش حقوق کارمندان دولت در سال ۹۴ به اندازه نرخ تورم خبر داد که با نگاهی به تورم موجود بر اساس آمار بانک مرکزی و مرکز آمار حداقل حقوق سال آینده بین ۶۹۰ تا ۷۱۰ هزار تومان خواهد بود کد خبر-
اجتماع و خانواده
پربازدیدترینها