واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: منشور حقوق بشر کوروش به آکادمی حقوق بین الملل لاهه اهدا شد برلین - ایرنا - منشور حقوق بشر کوروش از سوی جمهوری اسلامی ایران به آکادمی حقوق بین الملل لاهه اهداء شد.
به گزارش ایرنا روز چهارشنبه در شهر لاهه هلند پایتحت حقوقی بین المللی جهان و در ساختمان کاخ صلح، با حضور روسای دیوان بین المللی دادگستری، دیوان کیفری بین المللی، دیوان دعاوی ایران و آمریکا و دبیران کل سازمان کنفرانس حقوق بین الملل خصوصی و دیوان دائمی داوری و همچنین سازمان های بین المللی و جمعی از سفرا و مقامات دولت میزبان، از "مولاژ منشور کوروش" به عنوان هدیه جمهوری اسلامی ایران به آکادمی حقوق بین الملل لاهه رونمایی شد.
سفیر جمهوری اسلامی ایران در هلند در این مراسم مفاد این منشور را که پس از فتح صلح آمیز بابل توسط کوروش،شش قرن قبل از میلاد مسیح (ع)، صادر شده تشریح کرد.
علیرضا جهانگیری،گفت: مفاد مندرج در منشور مبنی بر احترام به کرامت انسانی، آزادی ادیان، بازگشت آوارگان و رفتار انسانی با بابلی ها موجب گردیده بسیاری از محققان آن را اولین منشور حقوق بشر در جهان بنامند.
وی خاطرنشان کرد: از طریق این منشور ایده حقوق بشر به سرعت به هند، یونان و در نهایت روم گسترش یافت و از آنجا مفهوم "حقوق طبیعی" پدیدار گشت.
به گفته جهانگیری، مبتنی بر حقوق طبیعی، اسنادی چون ماگناکارتا (1215)، قانون اساسی ایالات متحده (1787)، اعلامیه حقوق بشر و شهروند فرانسه (1789) و ... به رشته تحریر در آمده است که خود پیشقراول اسناد متعدد حقوق بشر امروزین می باشند و به همین دلیل، منشور کوروش به عنوان اولین اعلامیه حقوق بشر مورد ستایش و تقدیر واقع گشته است.
سفیر ایران در لاهه در ادامه سخنان خود تاکید کرد: کوروش به برده داری و ظلم و ستم دیکتاتوری خاتمه داد و هدف وی برانداختن چنین سنت های غیر انسانی در سراسر جهان بود و با انجام این کار، ایرانیان در آزادی مذهب و احترام به حقوق اقلیت پیشگام می باشند.
در ادامه این مراسم دبیرکل آکادمی حقوق بین الملل لاهه و همچنین مدیرکل بنیاد کارنگی که مدیریت مجموعه کاخ صلح را عهده دار است، ضمن تشکر از جمهوری اسلامی ایران برای اهدای این هدیه ارزشمند، به توصیف مفاد منشور پرداختند.
پرفسور "ایو دوده"، دبیرکل آکادمی در سخنان خود ضمن تاکید بر اهمیت مفاد منشور یادآور شد: برده داری که کوروش شش قرن قبل از میلاد مسیح در منشور ممنوع اعلام کرد، تنها در 18 قرن بعد در اروپا و در دنیای متمدن غیرقانونی اعلام شد و این نمودی از پیشروی اقدامات کوروش در عرصه حقوق بشر در پهنه گیتی می باشد.
"هوخستر آتن"، مدیرکل بنیاد کارنگی نیز با یادآوری اشاراتی که در انجیل درخصوص کوروش و اقدامات وی آمده، تاکید کرد: کوروش در اوج قدرت و اقتدار و هنگامی که فرمانروایی امپراتوری وسیعی که از دانوب تا هند و از لیبی تا کرانه های ترکستان ادامه داشته را برعهده داشت، اقدام به صدور اعلامیه حاضر و آزادی مذهبی و بازگرداندن آوارگان به سرزمین های اصلی خود نمود.
وی با اشاره به نخستین هدیه کشورمان به کاخ صلح (فرش دستباف اصفهان که در طبقه اول مجموعه قرار دارد)، افزود: مناسب ترین محل برای قرار گرفتن هدیه دوم ایران، محل آکادمی حقوق بین الملل است که در طول سال بسیاری از دانشجویان و محققان حقوق بین الملل در آن حاضر خواهند شد و با دیدن منشور و بررسی مفاد آن با آموزه های آن آشنا شده و به تعمق درخصوص آن خواهند پرداخت.
مدیرکل بنیاد کارنگی همچنین با اشاره به بند 36 ترجمه منشور کوروش که بیان می دارد،"من سرتاسر پهنه امپراتوری ام را برای زندگی در صلح توانمند نمودم" به اظهارات خود پایان داد.
اروپام*4*1701**1613
12/09/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 27]