تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 2 دی 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):هرگز دل به باطل بودن حق و به حق بودن باطل يقين نمى كند.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1842756266




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

رویکرد دولت در اجرای قانون اساسی |اخبار ایران و جهان


واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: رویکرد دولت در اجرای قانون اساسی
علومی یزدی گفت: از نظر رئیس‌جمهور، اجرای قانون اساسی یک مساله سیاسی نیست که به دست سیاستمداران سپرده شود یا امری اجرایی نیست که برای آن وزارتخانه‌ای ایجاد شود بلکه مقوله‌ای حقوقی است که نظارت حقوقی بر آن لازم است.
کد خبر: ۴۵۴۹۷۲
تاریخ انتشار: ۱۲ آذر ۱۳۹۳ - ۱۹:۴۹ - 03 December 2014




 علومی یزدی گفت: از نظر رئیس‌جمهور، اجرای قانون اساسی یک مساله سیاسی نیست که به دست سیاستمداران سپرده شود یا امری اجرایی نیست که برای آن وزارتخانه‌ای ایجاد شود بلکه مقوله‌ای حقوقی است که نظارت حقوقی بر آن لازم است.

حمیدرضا علومی یزدی معاون ارتباطات و پیگیری معاونت اجرای قانون اساسی رئیس‌جمهور در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه دولت خبرگزاری تسنیم، با اشاره به سالروز تصویب قانون اساسی، در رابطه با روند تدوین قانون اساسی جمهوری اسلامی تصریح کرد: این قانون، در چندین مرحله مورد کار کارشناسی قرار گرفت؛ ابتدا کارشناسان، طرح اولیه قانون اساسی را تهیه کردند، سپس بررسی آن به شورای انقلاب محول شد، کارگروهی در شورای انقلاب مامور تدوین قانون اساسی شد و در نهایت خبرگان قانون اساسی در جلساتی که عمومی بود و از صداوسیما پخش می‌شد، این قانون را نهایی کردند.

وی افزود: با این حال، امام(ره) این ابتکار را داشتند که قبل از تصویب نهایی قانون اساسی، آن را به عموم مردم عرضه کردند و این قانون در یک همه‌پرسی سراسری با رای عموم مردم به تصویب رسید؛ یعنی یک فرایند کارشناسی همراه با تدابیر لازم برای کسب نظر مردم بر مبنای دموکراسی در تصویب قانون اساسی به کار گرفته شد.

معاون ارتباطات و پیگیری معاونت اجرای قانون اساسی رئیس‌جمهور در خصوص مزیت‌ها و ویژگی‌های قانون اساسی جمهور اسلامی ایران گفت: این قانون هم مورد کار کارشناسی حقوقی قرار گرفته، هم ملاحظات فقهی در آن لحاظ شده، هم عنوان‌های انقلاب اسلامی در آن لحاظ شده است و هم این که مردم در خصوص قانون اساسی نظر داده‌اند. از این جهت می‌توان ادعا کرد که قانون اساسی ما، سندی با پشتوانه علمی، فقهی، مبتنی بر آرمان‌های انقلاب اسلامی و منبعث از خواست مردم است.

علومی یزدی با اشاره به محتوای قانون اساسی اظهار داشت: این قانون از معدود قوانین اساسی در جهان است که مردمسالاری را با مبانی دینی در هم آمیخته است، نسخه عملی مردمسالاری دینی تلقی می‌شود، فصل‌الخطاب اختلافات است، محور فعالیت‌های سه قوه است و از همه مهمتر اینکه مقام رهبری را به‌عنوان پشتوانه نظام پیش‌بینی کرده است.

وی با تاکید بر اینکه "مصلحت‌اندیشی" از ویژگی‌های متمایز قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران است، ادامه داد: مجمع تشخیص مصلحت نظام، نمود بارز این ویژگی است در حال که قوانین اساسی بسیاری از کشورها، فاقد این ویژگی هستند.

معاون ارتباطات و پیگیری معاونت اجرای قانون اساسی رئیس‌جمهور با اشاره به اصل سوم قانون اساسی خاطرنشان کرد: این اصل، مبتنی بر حقوق مردم است. قانون اساسی همچنین فرایندی پویا را در درون خود طراحی کرده که امکان بازنگری در این قانون، در درون خودش پیش‌بینی شده است.

علومی یزدی در رابطه با توجه دولت‌های مختلف به بخش‌های گوناگون قانون اساسی به تناسب شعارها و برنامه‌های‌شان، اظهار داشت: در هر یک از ادوار مختلف، مطابق با سلایق و برنامه‌های دولت‌ها، به بخش‌هایی از قانون اساسی بیشتر توجه شده است اما قانون اساسی کلیتی است که باید به این کلیت توجه شود. رئیس‌جمهور در سخنان خود در جمع مدیران دولت تاکید کردند که چارچوب دولت، قانون اساسی است. اشاره ایشان بر این بود که نمی‌توان بخشی از قانون اساسی را پذیرفت و بخش دیگری را نپذیرفت.

وی با بیان اینکه عملکرد این دولت، مبتنی بر قانون‌گرایی بوده است، اضافه کرد: شعار این دولت، احیای حکومت قانون است و رئیس‌جمهور به‌عنوان یک حقوقدان بر این برنامه تاکید فراوانی داشتند. شاید ترویج گفتمان حقوق شهروندی به عنوان اجرای قانون اساسی - خصوصا اصل سوم آن - و همچنین اجرای وظایف دولت در حد امکان، رویکرد جدید این دولت در اجرای قانون اساسی است.

معاون ارتباطات و پیگیری معاونت اجرای قانون اساسی رئیس‌جمهور در پاسخ به این سوال که آیا تدوین و اجرای برخی قوانین جدید موجب خدشه‌دار شدن قانون اساسی نمی‌شود، گفت: ما در نظام حقوقی کشور، برای نگهبانی از قانون اساسی، شورای نگهبان را داریم که یکی از وظایف آن احراز مطابقت قوانین عادی با قانون اساسی است. اگر قانونی مغایر با قانون اساسی تصویب شود، شورای نگهبان باید اعلام مغایرت کند؛ همان‌طور که تاکنون شورای نگهبان همین‌گونه عمل کرده است.

علومی یزدی ادامه داد: فکر نمی‌کنم بتوان در کشور ما قانونی عادی را پیدا کرد که به تصویب نهایی و تایید شورای نگهبان رسیده باشد اما مغایر و مخالف قانون اساسی باشد.

وی در خصوص علت گلایه‌های دولت‌های مختلف مبنی بر عدم امکان اجرای کامل قانون اساسی تصریح کرد: در اجرای قانون اساسی در حیطه اختیارات قوا، هر یک از قوا در رابطه با قوانین مرتبط با وظایف خود، اختیار تام دارند. شاید بخشی که مورد گلایه قرار می‌گرفت، ناظر بر دخالت‌های قوا در حیطه اختیارات یکدیگر بوده است. در خصوص این بخش، ظرفیت‌هایی در قانون اساسی وجود دارد که به طور کامل تبیین نشده است و لازم است که قوانین عادی برای تبیین ظرفیت‌های نظارتی هر یک از قوا، وضع شود.

معاون ارتباطات و پیگیری معاونت اجرای قانون اساسی رئیس‌جمهور یادآور شد: قانون وظایف و اختیارات رئیس‌جمهور، قبل از سال 68 تصویب شد اما بعد از بازنگری قانون اساسی، این قانون مورد بازنگری قرار نگرفته است. یکی از کارهایی که می‌توان انجام داد این است که با تدوین قوانین عادی می‌توان حدود اختیارات قوا در قانون اساسی را تبیین کرد تا بهانه‌هایی برای عدم اجرای قانون اساسی به دلیل تداخل در قوای دیگر وجود نداشته باشد.

علومی یزدی در رابطه با اصرار و تاکید دولت‌ها بر ایجاد کمیته یا معاونتی برای اجرای قانون اساسی، گفت: رئیس‌جمهور مسئول اجرای قانون اساسی است وی بر اساس اصل 113 قانون اساسی سال 68، دو شان دارد؛ رئیس قوه مجریه و مسئول اجرای قانون اساسی. آنچه قبل از بازنگری در قانون اساسی وجود داشت، این بود که رئیس‌جمهور، مسئول هماهنگی میان قوای مختلف هم بود اما این وظیفه تعامل و هماهنگی میان قوا، در قانون اساسی به طور کامل منتقل نشد.

وی با بیان این‌که این وظایف و شئونات همچنان در حیطه اختیارات رئیس‌جمهور است، تصریح کرد: رئیس‌جمهور در مراسم تحلیف خود سوگند یاد می‌کند که یکی از موارد آن، تلاش برای اجرای قانون اساسی است. از نظر شرعی، هیچ‌کس نمی‌تواند به امری سوگند بخورد که نتواند آن را اجرا کند. البته این به معنای نفی سایر اصول قانون اساسی نیست و رئیس‌جمهور در چارچوب اصول قانون اساسی، مسئول اجرای قانون اساسی است.

معاون ارتباطات و پیگیری معاونت اجرای قانون اساسی رئیس‌جمهور گفت: کسی که مسئول اجرای قانون اساسی است، باید بتواند تدابیر لازم و امکانات لازم برای اجرای قانون اساسی را بیندیشد. آقای روحانی با دید حقوقی و نگاه دقیق، این وظیفه را به معاونت حقوقی واگذار کرد؛ چراکه از نظر ایشان، اجرای قانون اساسی یک مساله سیاسی نیست که به دست سیاستمداران سپرده شود یا امری اجرایی نیست که برای آن وزارتخانه‌ای ایجاد شود بلکه مقوله‌ای حقوقی است که نظارت حقوقی بر آن لازم است.

علومی یزدی در پایان از برگزاری مسابقه مقاله‌نویسی حقوقی به مناسبت سالروز تصویب قانون اساسی خبر داد و تصریح کرد: این مسابقه از سوی این معاونت و با همکاری معاونت فرهنگی اجتماعی وزارت علوم و دانشگاه علامه‌طباطبایی برگزار می‌شود که اصول مهم قانون اساسی را برای مقاله‌نویسی عمومی دانشجویان سراسر کشور انتخاب کرده است.

وی با دعوت از دانشجویان برای شرکت در این مسابقه مقاله‌نویسی، اظهار داشت: فراخوان این مسابقه بر روی سایت معاونت فرهنگی وزارت علوم منتشر شده است











این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: تابناک]
[مشاهده در: www.tabnak.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 61]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن