واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: سرمایه گذاری بی حاصل و تغییر توازن جمعیت،چالش های اقتصادی چین تهران - ایرنا - مجله دیپلمات با اشاره به سرمایه گذاری های بی حاصل، ساختمان سازی های بی برنامه و تغییر توازن جمعیتی در چین، نوشت پکن برای پرهیز از رویارویی با بحران های شدید اقتصادی و اجتماعی، نیازمند اصلاحات و برنامه ریزی دقیق است.
دیپلمات نوشت: گزارش اخیر روزنامه تایمز مالی نشان می دهد که چین از زمان بحران مالی غرب، 7 تریلیون دلار سرمایه هدر داده است. کمیسیون ملی توسعه و اصلاحات چین که نقش سازمان برنامه را در این کشور دارد نیز اعلام کرده است که از سال 2009 تا امروز نیمی از سرمایه گذاری ها در کشور چین "بیهوده" بوده است.
آسمانخراش های خالی و مجتمع های مسکونی بی سکنه در بسیاری از شهرهای چین، شاید واضح ترین نشانه از سرمایه گذاری های بیهوده در این کشور باشد.
آمارها و پیش بینی ها حاکی از آن است که چین در آینده ای نزدیک، جای آمریکا را به عنوان اقتصاد اول جهان خواهد گرفت. با این حال، تولید ناخالص داخلی (GDP) به تنهایی نمی تواند عامل قدرت باشد. هنوز شکافی بزرگ میان تولید سرانه چین و تولید سرانه کشورهای پیشرفته وجود دارد.
اما تغییر الگوی سنی جامعه، شاید بزرگترین بحران پیش روی چینی ها باشد. پیش بینی های علمی نشان می دهد که چین به زودی شاهد یکی از سریعترین رشد جمعیت سالمندان در تاریخ خواهد بود. رشد سالمندی، پیامد طبیعی سیاست تک فرزندی است. پیش بینی می شود نسبت کارمندان به بازنشستگان از "8 به 1" (در زمان حاضر) تا سال 2040 به "2 به 1" برسد.
یکی دیگر از پیامدهای سیاست تک فرزندی که سقطِ جنین دختران را در پی داشت ، در حال تبدیل شدن به یک بحران است ؛هم اکنون تراز تولد در چین 118 پسر به ازای هر 100 دختر است . از سوی دیگر کاهش تولد دختران در سالهای گذشته موجب شده که تعدادی از مردان هرگز ازدواج نکنند.
عوامل گوناگون، از جمله رشد نجومیِ ساختمان سازی های مبتنی بر دریافت وام نیز به گونه ای بوده است که نسبت بدهی به تولید ناخالص داخلی را از سال 2009 تاکنون 58 درصد افزایش داده است.
دیپلمات تاکید کرد به نظر نمی رسد چین بدون برنامه ریزی و اصلاحات بتواند مسیر توسعه را بی بحران سپری کند.
رسانام*5*1639*1579
12/09/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 29]