واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۸ آبان ۱۳۹۳ (۲۳:۴۵ب.ظ)
سرمايه گذاري چين در بخش انرژي چين به عنوان دومين اقتصاد جهان، در سال هاي اخير به صورت فعال در بخش انرژي کشورهاي مختلف فعال شده است، از سويي ديگر اين کشور به عنوان اولين توليد کننده گازهاي گلخانه اي در جهان در راستاي استفاده از انرژي هاي تجديدپذير گام برداشته است.
يکي از کشورهايي که چين قصد سرمايه گذاري در آن را دارد، پاکستان است. در سفر اخير نخست وزير پاکستان به چين 19 توافق نامه ميان طرفين امضا شد که بخش اعظم آن به سرمايه گذاري چين در بخش انرژي پاکستان مربوط است.
به گزارش رسانه ها چين متعهد شده است که حدود 45 ميليارد و 600 ميليون دلار تا سال 2025 در بخش هاي مختلف اقتصادي پاکستان سرمايه گذاري کند.
در ديدار مقامات پاکستان و چين توافق شده است که حدود 15 ميليارد و 200 ميليون دلار براي توليد حدود 10 هزار و 400 مگاوات برق در پاکستان هزينه شود.
در مرحله دوم، پروژه اي با ظرفيت توليد حدود 6 ميليون و 645 هزار مگاوات برق با هزينه اي بالغ بر 18 ميليارد دلار انجام خواهد شد، در اين مرحله مواردي مانند به روز رساني خطوط انتقال موجود و نصب و راه اندازي خطوط جديد وجود خواهد داشت.
مقامات پاکستان همچنين اعلام کرده اند که پروژه هايي که چين در پاکستان اجرا خواهد کرد تا سال 2018 حدود 9 هزار مگاوات برق توليد خواهد کرد و برخي پروژه ها نيز طي سال هاي 2020 تا 2023 تکميل مي شود.
همچنين قرار است بزرگترين پارک خورشيدي جهان نيز توسط چين در پاکستان ساخته شود که اين پارک قادر خواهد بود روزانه 1000 مگاوات برق توليد کند.
به طور کلي در نتيجه توافق نامه هاي منعقده ميان چين و پاکستان 4 نيروگاه جديد برق توسط چين در پاکستان ساخته مي شود.
مکزيک و چين نيز توافقنامه هاي همکاري امضا کرده اند که طي آن چين به سرمايه گذاري 14 ميليارد دلار در بخش هاي انرژي، استخراج معادن، زيرساخت، مخابرات و گردشگري کشور مکزيک متعهد شده است.
اين توافق در ديدارهايي که رئيس جمهور مکزيک با مقامات پکن داشت، منعقد شد. همچنين مکزيک و چين در مورد راه اندازي يک صندوق سرمايه گذاري دو مليتي به ارزش 2 ميليارد و 400 ميليون دلار در راستاي سرمايه گذاري در بخش هايي مانند انرژي، استخراج معادن، زيرساخت ها، فن آوري و گردشگري توافق کردند.
به گفته مقامات مکزيک اعتبار اين صندوق مي تواند تا 9 ميليارد دلار افزايش پيدا کند. گفتني است؛ صندوق انرژي که قرار است چين و مکزيک آن را ايجاد کنند، بزرگترين صندوق چين در آمريکاي لاتين است.
در توافقي ديگر ميان چين و انگليس، چين به سرمايه گذاري بالغ بر 43 ميليارد دلار در بخش انرژي انگليس متعهد شده است.
گفتني است؛ بين سال هاي 2005 تا 2013 چين حدود 11 ميليارد و 700 ميليون دلار در بخش هاي مختلف بريتانيا سرمايه گذاري کرده بود.
آمارها نشان مي دهد که چين يکي از بزرگترين سرمايه گذاران در بخش توليد نفت در انگليس محسوب مي شود.
مسوولان بخش انرژي انگليس اذعان مي کنند که حضور چين در بخش هاي زيرساختي انرژي انگليس انکار نشدني است و بخش عمده اي از فعاليت هاي بازسازي چاه هاي نفتي و ديگر بخش هاي انرژي انگليس به پيمانکاران چيني سپرده شده است.
يکي از مسوولان بخش انرژي انگليس اخيراً اظهار کرده است که انتظار مي رود در طول 10 سال آينده افزايش قابل توجهي در سرمايه گذاري مستقيم چين در بخش هاي مختلف انرژي در انگليس وجود داشته باشد.
سرمايه گذاري چين در بخش انرژي روسيه نيز قابل توجه است، به طوريکه اخيراً رسانه ها از توافق روسيه و چين در توليد انرژي خورشيدي روسيه خبر داده اند.
مقامات روسيه اعلام کرده اند که قرار است چين حدود 1 ميليارد دلار در راستاي ايجاد پانل هاي توليد انرژي خورشيدي در روسيه سرمايه گذاري کند.
گفتني است؛ در ژوئيه 2014 سيستم هاي خورشيدي برنده مناقصه اي براي ساخت 175 مگاوات ظرفيت توليد انرژي خورشيدي در سه منطقه روسيه شدند و مسئولان اين شرکت در صدد هستند تا سرمايه گذاراني از چين و اتحاديه اروپا را جلب کنند.
پيش بيني مي شود؛ ساخت و ساز اين مؤسسات انرژي حدود 450 ميليون دلار هزينه در برداشته باشد.
سرمايه گذاري هاي چين در حوزه انرژي ايران نيز قابل توجه است؛ مثلا اخيراً مقامات ايران اعلام کرده اند، چين تصميم دارد سرمايه گذاري هاي خود را در بخش هاي انرژي ايران به دو برابر افزايش دهد.
اين تصميم در پي سفر ولي الله سيف، رئيس جمهور بانک مرکزي، به پکن در ماه سپتامبر اعلام شد.
در اين ارتباط رسانه ها خبر دادند که چين حاضر است، سرمايه گذاري اش را در بخش هاي مختلف انرژي ايران به بيش از 52 ميليارد دلار برساند.
گفتني است؛ به دنبال اعمال تحريم هاي غرب و ايالات متحده عليه ايران، در سال هاي اخير روسيه، چين و ترکيه بزرگترين شرکاي ايران در پروژه هاي بزرگ بوده اند.
مهم اينکه؛ سرمايه گذاري هاي چين در بخش هاي مختلف مانند آب، برق، نفت، گاز و پتروشيمي خواهد بود و پيش بيني شده است که حدود 2 ميليارد دلار از سرمايه گذاري ها در بخش آب و برق هزينه شود.
علاوه بر تمايل چين براي سرمايه گذاري در بخش هاي مختلف انرژي در کشورهاي ديگر، پس از انتشار برخي اخبار مبني بر تبديل شدن چين به بزرگترين آلوده کننده هوا در جهان، مقامات اين کشور از اعمال سياست هايي به منظور کاهش آلاينده هاي هوا خبر دادند.
مثلاً چين متعهد شده است تا سال 2030 حدود 20 درصد از برق مورد نياز خود را از طريق انرژي هاي تجديدپذير توليد کند.
در توافقي ديگر که در ديدار اوباما با رئيس جمهور چين در اوايل سال جاري ميلادي به دست آمد، چين در مورد افزايش ظرفيت توليد انرژي هاي تجديد پذير خود به ميزان 800 گيگاوات تا سال 2030 متعهد شد. اين ميزان زماني بيشتر معنادار مي شود که بدانيم هند در حال حاضر تنها 30 گيگاوات از برق خود را از طريق انرژي هاي تجديدپذير توليد مي کند.
مهم اينکه؛ ايالات متحده حدود يک هزار و 300 گيگاوات انرژي برق خود را از طريق منابع باد، آب و خورشيد توليد مي کند.
گفتني است؛ در حالي که مثلاً؛ کشورهايي مانند کانادا و استراليا حدود 2.9 درصد از کل گازهاي گلخانه اي جهان را توليد مي کنند دو کشور ايالات متحده و چين حدود 43.5 درصد از گازهاي گلخانه اي جهان را توليد مي کنند.
به طور کلي چين، ايالات متحده و اتحاديه اروپا بيش از نيمي از گازهاي گلخانه اي را در جهان توليد مي کنند که همگي آنها نسبت به کاهش اين گازها تا سال 2020 متعهد شده اند.
شهربانو علي جمعه پور
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 20]