تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 29 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):هرگاه نيّت فاسد شود، بلا و گرفتارى پيش مى آيد.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1842261727




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

طرحی برای مقابله با بحران تریاک در افغانستان


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: طرحی برای مقابله با بحران تریاک در افغانستان تهران - ایرنا - اکنون که 14 سال مبارزه کابل و سازمان های بین المللی با کشت خشخاش در افغانستان با شکست رو به رو شده است، زمان برای تغییر روشِ مبارزه با قاچاق مواد مخدر در این کشور ضروری به نظر می رسد.


مجله دیپلمات نوشت: گزارش تازه سازمان مبارزه با جرایم و مواد مخدر سازمان ملل متحد (UNODC 2014) نشان می دهد که نه تنها کشت خشخاش در افغانستان با وجود برنامه های دولت این کشور ادامه دارد، بلکه حتی سطح زمین های زیرکشت نیز افزایش یافته است. این در حالی است که کابل و سازمان های بین المللی، در 14 سال گذشته، برای نابودی زمین های زیر کشت خشخاش کوشیده اند.
گزارش جدید سازمان ملل نشان می دهد که احتمالا کشت کنندگان خشخاش، به دلیل برنامه های ریشه کنی دولت، بازده کشاورزی خود را نیز افزایش داده اند.
می توان گفت "شکست"، نتیجه سالها مبارزه با کشت خشخاش و میلیون ها دلار هزینه در این رابطه بوده است. حال آنکه مبارزه با کشت خشخاش در قیاس با مشکلات امنیتی و اقتصادی افغانستان، مسئله ای مدیریت پذیر شمرده می شود.
به نوشته "دیپلمات"، به نظر می رسد قانونی کردن صنعت کشت خشخاش و استفاده برنامه ریزی شده از آن در صنایع داروسازی، راه حل مبارزه با مواد مخدر در افغانستان باشد. این اقدام، نه تنها باعث مدیریت بر کشت خشخاش خواهد شد، بلکه منبع درآمدی برای دولت افغانستان خواهد بود.
افغانستان، میانمار، مکزیک و کلمبیا تقریبا تمام تریاک جهان را تامین می کنند که در این میان، سهم افغانستان نزدیک به 90 درصد است. ارزش کشت خشخاش از نظر کشاورزی در افغانستان، حدود 850 میلیون دلار است. این رقم در سال 2009 حدود 400 میلیون دلار بود. با توجه به اینکه ارزش بازار تریاک در جهان به 60 میلیارد دلار در سال بالغ می شود، می توان نتیجه گرفت که بیشتر سود حاصل از کشت خشخاش را تولیدکنندگان و قاچاقچیان مواد مخدر به دست می آورند.
ترانزیت تریاک دو مسیر اصلی دارد: الف – راه بالکان (The Balkan Route) که از طریق پاکستان از ترکیه و یونان تا غرب اروپا می رود.
ب – راه شمالی (The Northern Route) که از طریق آسیای میانه به روسیه می رود.
تبدیل صنایع مواد مخدر در افغانستان به صنایع داروسازی، کار ساده ای نیست، اما پیامدهای تداوم کشت خشخاش برای تولید مواد مخدر در این کشور بسیار ناگوارتر از آن است که به حال خود رها شود. حتی سازمان بهداشت جهانی هم از تبدیل افغانستان به کشور تولیدکننده داروهای مسکن استقبال کرده است.
افغان ها اگر بتوانند کارخانه های داروسازی که خشخاش استفاده می کنند را در خاک خود احداث کنند، بازار کار فراوانی هم برای جامعه خود فراهم خواهند کرد.
گفته می شود استرالیا و فرانسه، تولیدکننده بیشترین داروهای مخدر پزشکی در جهان هستند. سازمان بهداشت جهانی هم در سال 2010 گزارش داد که جوامع شش کشور صنعتی، 80 درصد از داروهای مخدر پزشکی را مصرف می کنند و کشورهای درحال توسعه (غیرصنعتی) تنها به 6 درصد از این داروها دسترسی می یابند. یک پژوهش هم نشان می دهد که 80 درصد از جمعیت جهان با کمبود داروهای مخدر پزشکی رو به رو است.
افغانستان با تولید داروهای مخدر ارزان قیمت می توان مشکل کمبود دارو در کشورهای توسعه نیافته را حل کند.
البته نهادهایی هم هستند که تبدیل افغانستان به تولیدکننده داروهای مخدر را فرایندی پرچالش می دانند. از جمله موسسه آمریکایی صلح (USIP) برآورد می کند که کشاورزان افغان تمایلی به همکاری با شرکت های داروسازی نخواهند داشت؛ زیرا قاچاقچیان همان خشخاش را با بهایی بالاتر از آنان خواهند خرید.
مجله دیپلمات در پایان با رد نظر موسسه آمریکایی صلح نوشت: ترکیه در دهه 70 میلادی، یکی از کشورهای معروف جهان در تولید تریاک و قاچاق مواد مخدر بود. اما دولت آنکارا توانست با برنامه ریزی، ترکیه را به کشور تولیدکننده مواد اولیه برای داروهای پزشکی تبدیل کند. چه دلیلی دارد که افغان ها نتوانند از همین الگو پیروی کنند؟
رسانام5**9163 *1446


12/09/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 24]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن