واضح آرشیو وب فارسی:خبر آنلاین: واکنش رئیس کمیسیون معماری و شهرسازی شورای شهر درباره تخریب بزرگترین خانه تهران:تخصص اظهار نظر نداریم جامعه > شهری - میزان نوشت:
رئیس کمیسیون معماری و شهرسازی شورای اسلامی شهر تهران با اشاره به پیگیری در خصوص تخریب خانه تاریخی ثابت پاسال در خیابان آفریقا گفت: به گفته مسئولان سازمان میراث فرهنگی، نام کاخ ثابت پاسال در فهرست خانه های تاریخی پایتخت نیست با این وجود گزارش رسانه ها حاکی از ارزشمند بودن این بنا است.
محمد سالاری با اشاره به این که شورای اسلامی شهر تهران بر اساس تاریخی بودن یا نبودن یک بنا برای حفظ آن اقدام می کند، گفت: این روزها رسانه ها به اطلاع رسانی در خصوص تخریب یک خانه تاریخی قدیمی به نام کاخ ثابت پاسال می پردازند. بر این اساس با اطلاع از تخریب این خانه موضوع را از طریق گفتوگو با محمد حسن طالبیان، معاون میراث فرهنگی کشور و نیز رجبعلی خسروآبادی، مدیرکل بافت های تاریخی شهرداری تهران پیگیری کردیم. او با بیان این که طبق گفته سازمان میراث فرهنگی این خانه در لیست خانه های تاریخی پایتخت و میراث فرهنگی به ثبت نرسیده است، گفت: این افراد بیان کردند که با وجود نبود نام این خانه در فهرست خانه های تاریخی، عکس های منتشر شده و گزارش خبرنگاران و رسانه ها از آن بیانگر این بود که این خانه می تواند ارزش تاریخی داشته باشد. رئیس کمیسیون معماری و شهرسازی شورای اسلامی شهر تهران با بیان این که این خانه طبق طرح تفصیلی در پهنه M قرار دارد، گفت: متولی تشخیص تاریخی و ارزشمند بودن یک خانه، سازمان میراث فرهنگی است، زیرا ما نه مسئولیت و نه تخصص این کار را داریم. لذا تا زمانی که این سازمان به صورت رسمی اظهار نظری نکرده است، ما نیز نمی توانیم موضع و اظهار نظری داشته باشیم. بنابراین گزارش این سخنان از سوی مسئولان میراث فرهنگی در حالی است که مدیر بافت های تاریخی شهرداری تهران پیش از این در پاسخ به خبرنگار اجتماعی میزان، عنوان کرده بود: شهرداری تهران اجازه صدور مجوز تخریب برای هیچ بافت تاریخی را ندارد. صدور مجوز تخریب کاخ ثابت پاسال در خیابان آفریقا توسط سازمان میراث فرهنگی و صنایع دستی صادر شده است. این در حالی است که سپیده سیروس نیا، معاون میراث فرهنگی استان تهران نیز ارائه هر گونه مجوز برای تخریب این کاخ تاریخی را تکذیب کرده است. گفتنی است در این خانه علاوه بر ارزش میراثی بر اساس آخرین بازدید کارشناس شهرداری تهران در مورخ 27 آبان سال 1387 حدود 53 اصله درخت غیر مثمر(بدون میوه) در این بنا وجود داشته که 8 درخت بالای بن 90 سانتی متر، 6درخت بالای بن 70 سانتی متر، 10درخت بالای بن 50 سانتی متر،4 درخت بالای بن 10 سانتی متر، 5درخت بالای بن 30 سانتی متر و 21 درخت بالای بن 20 سانتی متر است. اما تصاویر ماهواره ای نشان می دهد که طی یکسال اخیر درختان کاج این بنا که شاید به راحتی خشک و از بین نمی روند، در اثر بی توجهی و یا حتی تعمد، خشک شده است. معماری این کاخ از قصر «لو پتی تریانون» یکی از کاخ های جانبی ورسای در فرانسه کپی برداری شده است و اشیاء بکار رفته در آن بسیار ارزشمند است که در سال 57 حدود«15میلیون دلار» قیمت گذاری شده بود. با این وجود طبق اطلاعات به دست آمده از سامانه طرح تفصیلی شهرداری تهران کاربری این کاخ در طرح تفصیلی جدید شهر تهران به پهنه کلان (M) و پهنه (M11) یعنی مختلط تجاری، اداری و خدمات مسکونی تغییر یافته و قرار است برجی 9 طبقه و با ترکم ساختمانی 440 درصد و حداقل ضریب سکونت 50 درصد ساخته شود. گفته می شود این بنا در چند سال گذشته کاربری اداری داشته است.
23231
کلید واژه ها: میراث فرهنگی - شورای شهر تهران -
چهارشنبه 12 آذر 1393 - 11:33:46
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبر آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 74]