واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: دانشگاه های مالزی و مدینه فاضله جوانان ایرانی در جنوب شرق آسیا؛ از تحصیل تا تجارت کوالالامپور – ایرنا - جنوب شرق آسیا، کشور اسلامی مالزی. این کشور بود که تحصیل را برای خود به تجارت تبدیل کرد و با یک برنامه ریزی پس از هجوم جوانان ایران و چند کشور عربی و آفریقایی و کاسبی از آن ها، دلارها زیر دندانش مزه کرد و اکنون سودای جذب 200 هزار دانشجوی خارجی تا سال 2020 میلادی در سر دارد.
به گزارش ایرنا، مالزی روزی مدینه فاضله جوانان ایران برای تحصیل بود و دانشگاه ها و دولت این کشور میلیاردها از کنار این جوانان کاسبی و تجارت کرد.
هند طی سال های گذشته نخستین پایگاه جوانان ایرانی برای ادامه تحصیل و به قول خودشان سکوی پرتاب بود. هجوم دانشجویان ایرانی به هند برای تحصیل سبب شد مالزی در یک مسیر کاملا حساب شده و سیاسی شرایطی را فراهم کند که دانشجویان ایرانی و خانواده هایشان این کشور را به عنوان کشور نخست برای ادامه تحصیل و زندگی انتخاب کنند.
این روند به طرز عجیبی روندی صعودی به خود گرفت تا جایی که جمعیت ایرانی های دانشجو در مالزی در آذرماه سال 1391 براساس آمارهای رسمی آن زمان 14 هزار نفر تخمین زده شد.
برخی آمارها نیز حکایت از این داشت که بیش از 100 هزار ایرانی در مالزی زندگی می کنند.
اما اکنون آمار دقیقی از تعداد دانشجویان ایرانی در مالزی وجود ندارد و ارقامی بین پنجهزار تا هفت هزار نفر ذکر می شود و آمارها بین مراکز رسمی و دانشگاه های مالزی در تضاد است.
رایزنی علمی ایران در جنوب شرق آسیا که در مالزی مستقر است و باید به امور دانشجویان رسیدگی کند نیز از آخر اردیبهشت ماه امسال تعطیل شده و مقامی برای ارایه آمار رسمی در این زمینه وجود ندارد.
اما آمار رسمی سال 2010 دولت مالزی حکایت از این داشت که 86 هزار و 923 دانشجوی خارجی در مالزی تحصیل می کردند که 11 و 823 نفر معادل 13.6 درصد ایرانی بودند.
چین با 10 هزار و 214 نفر در رتبه دوم و اندونزی با 9 هزار و 889 دانشجو در رتبه سوم اعزام دانشجو به مالزی قرار داشت.
کشورهای یمن، نیجریه، لیبی، سودان، عربستان، بنگلادش، بوتسوانا و چند کشور دیگر در رتبه های بعدی قرار گرفتند.
این در حالی بود که مالزی بهترین دانشگاه های جهان را برای ادامه تحصیل جوانان خود انتخاب می کرد و هر روز به رغبت جوانان مالزی برای تحصیل در خارج از این کشور افزوده می شد.
آمار رسمی دولت مالزی نشان می دهد تعداد دانشجویان مالزی مشغول به تحصیل در خارج در سال 2009 میلادی 59 هزار نفر بود، اما این تعداد یکسال بعد به 80 هزار دانشجو افزایش یافت و بیشتر آن ها در دانشگاه های استرالیا ، انگلیس، آمریکا، مصر و اندونزی تحصیل می کردند.
29 هزار دانشجوی مالزیایی به وسیله دولت این کشور که تلاش داشت دانشجوی ایرانی و عرب و آفریقایی را به دانشگاه های خود جذب کند برای ادامه تحصیل در دانشگاه های اروپایی و استرالیا حمایت مالی می شدند.
دولت مالزی و دانشگاه های این کشور همزمان با افزایش جذب دانشجو، در راستای برنامه بلندمدت تحصیل اتباع خارجی در این کشور، با تجاری کردن تحصیل و با انتشار آگهی و دادن مجوز به شرکت های تبلیغاتی و واسطه ای برای جذب دانشجوی خارجی، به دنبال کسب منافع اقتصادی از نظام آموزشی این کشور است که تا اواخر قرن بیستم نیز در مجامع علمی بین المللی حرفی برای گفتن نداشت.
مالزی با برنامه ریزی در یک دوره 10 ساله تا سال 2010 توانست جایگاه بعضی از دانشگاه های خود را با استفاده از مقالات علمی دانشجویان خارجی و به ویژه ایرانی ارتقا دهد که این موضوع در جذب دانشجویان خارجی تاثیر داشت.
مالزی با توجه به این برنامه ریزی به دنبال درآمد 600 میلیارد رینگیتی (174 میلیارد دلار) از سال 2011 تا سال 2020 از طریق جذب دانشجو است.
سفرهای مقامات ارشد دولت مالزی مانند "محی الدین یاسین" معاون نخست وزیر و وزیر آموزش و پرورش مالزی به کشورهای عربی حوزه خلیج فارس در سال جاری میلادی و کشورهای غیرعربی مانند چین که هفته جاری انجام شد به منظور تحقق این شعار صورت می گیرد.
اطلاعات رسانه های مالزی نشان می دهد دانشگاه های این کشور تلاش دارند دانشجویان خود را از کشورهای آسیای جنوب شرقی، چین، هند، کشورهای عربی حوزه خلیج فارس و کشورهای آفریقایی جذب کنند.
این شرایط جدید در حالی کلید خورد که جوانان ایرانی در جهان از بهترین دانشجویان بشمار می روند و دختران و پسران کشورمان به دلیل برخی شرایط از جمله قیمت های مناسب دانشگاه های مالزی را در دوره گذشته طلب کردند و بسیاری با تلاش شخصی موفق بودند، اما بسیاری نیز با معضلات زیادی روبرو شدند که این معضلات همچنان ادامه دارد که در گزارش هایی به آن پرداخته می شود.
با نوسانات قیمت ارز در ایران، مشکلات ناشی از تحریم و محدودیت های اعمال شده به وسیله وزارت علوم، تحقیقات و فناوری برای جذب در دانشگاه های مالزی کم کم جذب صعودی جوانان ایرانی به مالزی روند نزولی یافت، اما تلاش شرکت های ایرانی برای جذب دانشجوی به مالزی پایان نیافت و همچنان در هتل های پنج ستاره تهران دست در جیب جوانان ایرانی دارند.
هم اکنون چندین شرکت در ایران برای اعزام دانشجو به مالزی فعالیت می کنند که برخی از آن ها بدون درنظر گرفتن موقعیت دانشگاه های این کشور تنها تجارتی را که مالزی بدنبال آن است دنبال می کنند و نظارت چندانی نیز به این شرکت ها نمی شود.
این شرکت ها با هماهنگی دانشگاه های مالزی که بیشتر خصوصی هستند در قالب جذب دانشجو اقدام به حل ویزای بسیاری از افرادی می کنند که طالب حضور در این کشور و فعالیت در زمینه های مختلف می باشند.
این افراد با نام دانشجو به مالزی منتقل می شوند و با فعالیت های خود پیامدهای ناگواری برای شهروندان ایرانی ایجاد می کنند.
یک تارنما اخیرا در مالزی خبر از تحت تعقیب قرار گرفتن حدود 500 دانشجوی خارجی در این کشور داد و نوشت که وزارت کشور از دانشگاه های این کشور خواسته است پرونده کامل این افراد را در اختیار این وزارتخانه قرار دهد.
این تارنما که به وسیله یک فرد مرتبط با دانشگاه های مالزی اداره می شود، افشا کرد نام حدود 110 ایرانی در این لیست دیده می شود که موفق به اخذ پذیرش از دانشگاه های مالزی و نیز موافقت اداره مهاجرت با اعطای ویزا به آن ها شده اند، اما وضعیت آن ها مشخص نیست.
برای دانشجو شدن در مالزی کافیست جستجوی کوتاهی در اینترنت انجام شود، این جستجو می تواند جوانان را با انواع ثبت نام در دانشگاه های مختلف مالزی آشنا کند.
هزینه هایی بین هشت تا 12 هزار رینگیت نیز در این بین دیده می شود که از جوانان گرفته می شود. این شرکت ها به صورت متداول با دانشگاه های مختلف و شرکت هایی در مالزی قرارداد دارند و با معرفی هر دانشجو بین یکهزار و 500 تا سه هزار رینیگت یا بیشتر (15 تا 30 میلیون ریال) برای شرکت ها سود در بر دارد.
** چه کسی باید اقدام کند
با توجه به تعطیلی رایزنی علمی ایران در جنوب شرق آسیا در مالزی و اقدام آزاد و بدون نظارت شرکت های خصوصی در ایران برای پذیرش دانشجو در دانشگاه های مختلف مالزی که مدارک برخی به وسیله وزارت علوم، تحقیقات و فناوری فاقد اعتبار است، حال چه نهادی باید اقدام کند و متولی است.
آساق**1611
12/09/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 58]