واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: خط پروازی سلطه تهران - ایرنا - روزنامه جمهوری اسلامی در مطلبی با عنوان خط پروازی سلطه نوشت :براساس بعضی گزارشها، عادی سازی روابط رژیم های عربی بویژه در حوزه خلیج فارس با رژیم صهیونیستی اخیراً شدت گرفته است. منابع صهیونیستی از برقراری خط پروازی مستقیم و محرمانه میان فرودگاه بن گوریون تل آویو و بعضی پایتخت های کشورهای عربی خلیج فارس خبر داده اند.
روزنامه "ها آرتص" فاش کرد که یک خط پروازی محرمانه و ثابت میان دولت های عربی حوزه جنوبی خلیج فارس و رژیم صهیونیستی وجود دارد که در ماه های اخیر بسیار فعال شده است. این روزنامه صهیونیستی در عین حال روابط اسرائیل با دولت های عرب حوزه خلیج فارس را دارای حساسیت و اهمیت ویژه ای دانست که علیرغم نبود روابط دیپلماتیک رسمی و علنی، به طور گسترده ای وجود دارد و تلاش می گردد حساسیت برانگیز نشود.
این خبر اگر در کنار سایر اخبار و تحولات نه چندان خوشایند منطقه ای قرار گرفته و با برخی جریانات زیر پوستی و نامحسوس منطقه ای و بین المللی در کنار هم قرار گیرند، می توانند از رویدادهای آتی و توطئه هایی که برای منطقه تدارک دیده شده پرده برداری کنند. تماس های مستقیم و غیرمستقیم اخیر ریاض و تل آویو و اظهارات اخیر برخی مقامات امنیتی سعودی از جمله همین وقایع منطقه ای هستند.
ترکی الفیصل، رئیس سابق اطلاعات عربستان چندی پیش در سخنانی در کنفرانس "صلح با اسرائیل" گفته بود "این رویا چه قدر شیرین است که روزی با پرواز مستقیم از ریاض به بیت المقدس سفر کنم." وی در ادامه تاکید کرد: "درصورت نرمش مختصری از سوی اسرائیل و عقب نشینی از سرزمین های اشغالی سال 1967 (صرفاً اراضی اشغالی سال 1346 و نه اراضی سال 1327 که بیت المقدس نیز شامل آنست)، همه کشورهای عربی اقدام به عادی سازی روابط با اسرائیل خواهند کرد!"
این مقام سعودی در عین حال در شرایطی که برحسب ظاهر، هیچ چشم اندازی از صلح و سازش با اسرائیل در شرایطی بحرانی کنونی مشاهده نمی شود تصریح کرد: "اکنون با اراده ای که درخصوص تحقق صلح در میان کشورهای عرب شکل گرفته و با حمایت آمریکا و اتحادیه عرب از آن، هیچ چیزی غیرممکن نیست؛ از این رو امیدوارم اسرائیلی ها طرحی را که اعراب در آوریل گذشته (فروردین ماه) در واشنگتن مطرح کرده اند مورد توجه قرار گیرد."
جالب اینست که این تبادل پیام و اطلاعات میان ریاض و تل آویو و تعدادی دیگر از رژیم های سازشکار عرب زمانی انجام می شود که لایحه نژادپرستانه نتانیاهو برای تشکیل دولت یهود به علت افراطی بودن آن و احتمال واکنش از سوی فلسطینی ها، با مخالفت برخی احزاب و مقامات رژیم صهیونیستی و حتی بعضی از وزرای دولت ائتلافی وی مواجه شده ولی این توطئه خطرناک کمترین واکنشی را از رژیم های عرب به همراه نداشته است. این رفتارها دقیقاً همین نظریه را تأیید می کند که آمریکا و اسرائیل در جریان ترتیبات و تهدیدات امنیتی برای خاورمیانه به دنبال ایجاد فشار و تماس هرچه بیشتر با رژیم های ضعیف و سازشکار منطقه و نزدیک شدن پایتخت های عرب با تل آویو هستند تا در آینده ای نه چندان دور از آغاز روابط رسمی سیاسی، اقتصادی با اعراب پرده برداری کنند.
واقعیت اینست که توطئه عادی سازی روابط اسرائیل با کشورهای عربی از ابتدای شکل گیری رژیم صهیونیستی همواره در دستور کار سیاست های کلان سران این رژیم قرار داشته و برای ایجاد زمینه و مشروعیت بخشیدن به آن، تقویت فشار و سلطه بر آن کشورها دنبال شده است.
رژیم صهیونیستی از سال 1346 (1967 م) و پس از پشت سر گذاشتن پنج جنگ با کشورهای عربی، با پشتوانه حمایت های بی دریغ نظامی، سیاسی و اقتصادی آمریکا و دیگر کشورهای غربی و با تکیه بر بازدارندگی توان نظامی و برتری نسبت به کشورهای پیرامونی، از جغرافیای اشغال شده خود در جنگها حفاظت نمود.
از سوی دیگر کشورهای عربی که گرفتار سران سازشکار شده و علناً تمایلی به مقاومت در برابر متجاوزان صهیونیست نداشتند، در جهت مشروعیت سازی برای اسرائیل مورد سوءاستفاده قرار گرفتند. به همین جهت، از زمانی که انورسادات خائن در سال 1358 پیمان ننگین کمپ دیوید را با اسرائیل امضا کرد و این رژیم غاصب را به رسمیت شناخت، تا سال 1370 که کنفرانس مادرید با حضور طرفهای مورد منازعه اعراب و اسرائیل تشکیل شد، حرکت های پنهانی و محرمانه زیادی صورت گرفت که منجر به برقراری روابط سیاسی میان اردن و رژیم صهیونیستی و آغاز روابط تجاری و اقتصادی میان برخی کشورهای عربی و تل آویو گردید.
شاید این شیوه، بهترین گزینه برای خروج رژیم صهیونیستی از گردابی باشد که مقاومت ملت فلسطین و انتفاضه های ادامه دار برای موجودیت اسرائیل پدید آورده است. این رژیم، با این ترفند درصدد است بتواند با برقراری پیوندهای دیپلماتیک و اقتصادی با کشورهای خاورمیانه بویژه کشورهای نفت خیز عربی حاشیه خلیج فارس، از این خطر در امان بماند و همچنان به سلطه خود بر رژیم های سازشکار منطقه ادامه دهد، زیرا در منطق صهیونیست ها، همزیستی مسالمت آمیز با مسلمانان و برقراری رابطه با محیط منطقه ای، معنایی جز ادامه رویکردهای استعماری و توسعه طلبانه ندارد که این بار نیز قصد دارد در پی قبول شکست در مقابل مقاومت اسلامی ملت فلسطین آن را در قالب ها و عرصه های سیاسی، اقتصادی و امنیتی و برقراری تعامل با رژیم های سازشکار دنبال کند.
ناگفته پیداست که رژیم صهیونیستی از برقراری مناسبات با رژیم های عرب، اهدافی از قبیل گسترش و تحکیم مشروعیت و محدود کردن مناطق و کشورهای نگرانی ساز برای این رژیم، تقویت هرچه بیشتر توان نظامی، سلطه بر شبکه های اقتصادی و اجتماعی کشورهای اسلامی، توسعه نفوذ و سلطه منطقه ای و جهانی و تخریب روند شکل گیری هسته های مقاومت را در نظر دارد. بدین ترتیب، عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی بیش از هر چیز دیگری منافع جهان اسلام و کشورهای اسلامی را تهدید می کند و زمینه را برای سلطه گری همه جانبه صهیونیسم بین الملل که تاکنون فقط در زمینه جغرافیایی محقق شده، فراهم می سازد.
تجربه ثابت کرده هر زمانی که اعراب به صورت آشکارا و یا محرمانه گامی در مسیر سازش با اسرائیل برداشته اند، صهیونیست ها شدیدترین موضع را علیه اعراب و فلسطینی ها اتخاذ کرده و از موضعی طلبکارانه و برتری جویانه برخورد نموده اند.
تاریخ چند دهه اخیر نشان داده که صهیونیست ها فقط زبان زور را می فهمند و تنها با همین شیوه می توان اشغالگران را از خانه و کاشانه مسلمانان بیرون راند. طبعاً هر گامی که به سوی عادی سازی روابط اعراب و اسرائیل برداشته شود به معنای گشودن درها و دروازه های بلاد اسلامی به روی صهیونیست ها و راه دادن سربازان اسرائیلی به سرزمین ها و کشورهای اسلامی است که مسلمانان باید با این توطئه خطرناک مقابله و با افزایش تمایل برخی رژیم ها و شیوخ عرب برای عادی سازی روابط با اشغالگران صهیونیست به رویاروئی بپردازند.
منبع/ روزنامه جمهوری اسلامی
اول **
12/09/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 66]