محبوبترینها
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1843102054
حسین موسویان: کاهش بهای نفت اعلان جنگ عربستان به آمریکا بود
واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: حسین موسویان: کاهش بهای نفت اعلان جنگ عربستان به آمریکا بود برلین - ایرنا - "سید حسین موسویان" پژوهشگر ایرانی دانشگاه پرینستون آمریکا، گفت: کارشناسان مطرحی در آمریکا و حتی اروپا بر خلاف بسیاری از تحلیل ها، بر این باورند که اقدام دولت سعودی در کاهش قیمت نفت، در واقع نه علیه ایران بلکه علیه آمریکاست.
موسویان که به دعوت بنیاد تحقیقاتی کوربر به آلمان سفر کرده است، در گفت و گوی اختصاصی با خبرنگار ایرنا در برلین درباره اهداف و دلایل کاهش اخیر قیمت جهانی نفت و از جمله نقش عربستان در آن گفت با اشاره به حضور چند هفته قبل خود در اجلاس خاور میانه در واشنگتن افزود: کارشناسان و سیاستمداران آمریکایی حاضر در این جلسه در تحلیل های خود معتقد بودند اقدام سعودی ها را باید "اعلان جنگ" علیه آمریکا بدانیم.
وی ادامه داد: استدلال کارشناسان آمریکایی این بود که این کشور سیاست جدید خود را در تولید انرژی شروع کرده است و بر اساس این راهبرد، آمریکا نه تنها از واردات نفت سعودیها و خلیج فارس بی نیاز می شود بلکه ظرف چند سال آینده بزرگترین صادر کننده نفت در جهان خواهد شد و این وضع باعث می شود ریاض جایگاه خود به عنوان بزرگترین صادر کننده نفت و لذا اهمیت منطقه ای خود را از دست بدهد.
موسویان گفت: به باور آمریکایی ها، دومین دلیل هشدار عربستان علیه کاخ سفید با کاهش قیمت نفت، این است که آمریکایی ها بعد از بی نیاز شدن از نفت خاور میانه بتدریج از این منطقه خارج خواهند شد و دلیلی برای ماندن ندارند، درحالی که عربستان و رژیم صهیونیستی خواهان ادامه حضور گسترده در منطقه بعنوان ضامن موجودیت خود هستند.
وی افزود: دلیل سوم نیز می تواند این باشد که استقلال آمریکا از نفت منطقه باعث می شود واشنگتن دنبال دوست باشد و نه دشمن تراشی، به همین خاطر با ایران رابطه برقرار خواهد کرد و در این حالت نیز این عربستان و رژیم صهیونیستی هستند که منزوی خواهند شد.
پژوهشگر دانشگاه پرینستون آمریکا اضافه کرد: از طرف دیگر اگر قیمت نفت به حدود 70 دلار برسد دیگر برای صنایع آمریکا استخراج نفت و گاز صرفه اقتصادی نخواهد داشت،لذا سعودی بدنبال حذف آمریکا از رقابت در بازار انرژی است.
موسویان تصریح کرد: البته این گونه نیست که کار سعودی به ما ضربه نزده و نمی زند، اما باید به این نکته مهم هم توجه داشته باشیم که خود سعودیها 10 برابر ایران درآمد نفتی از دست می دهند و لذا باید عمیقتر به سیاست سعودی برای کاهش قیمت نفت فکر کرد و به هر وسیله ای برای کوبیدن تیم مذاکره کننده هسته ای متوسل نشد.
سفیر اسبق ایران در آلمان یادآور شد: ما مشکلاتی در روابط خارجی از جمله دشمنی عربستان با ایران و تحریمها و روابط بد با برخی از کشورهای اروپا داریم، ضمن اینکه مشکلات اقتصادی مثل تورم و بیکاری در داخل هم وجود دارد. اما نباید کاسه و کوزه ها را سر این دولت یا تیم مذاکره کننده هسته ای بشکنیم زیرا اینها عامل این مصائب نبوده بلکه تلاش میکنند که مشکلات را تا حد ممکن حل کنند.
* تمدید مذاکرات خواسته آمریکا بود تا موافقت کنگره را برای لغو تحریم ها جلب کنند
از موسویان به عنوان عضو سابق گروه مذاکره کننده هسته ای ایران درمورد مذاکرات وین 8 و محقق نشدن توافق جامع نهایی در 24 نوامبر برغم امیدواری همه طرفین مذاکره کننده و دلیل تمدید دوباره گفت و گوها سوال شد، که وی پاسخ داد: من اطلاع دقیقی از جزییات مذاکرات ندارم اما برداشتم این است که تمدید به درخواست طرف آمریکایی بوده است تا فرصت کافی برای جلب موافقت کنگره برای لغو تحریم ها داشته باشند.
موسویان افزود: "در توافق موقت ژنو 2013، طرفین توافق کرده بودند که در نهایت، تمامی تحریم های یک جانبه و چند جانبه علیه ایران لغو خواهد شد.
" به عقیده من در مذاکرات وین 8 که پیش بینی شده بود در 24 نوامبر توافق نهایی حاصل خواهد شد، تمام اعضای مذاکره کننده پشت میز اختیار امضای قرارداد نهایی را داشتاند، جز هیات آمریکایی زیرا که دولت این کشور اختیار لغو تحریم ها را ندارد و برای این تصمیم نیاز به مجوز کنگره دارد. ماکزیمم اختیارات دولت اوباما تعلیق تحریم هاست.
" بنابر این هر سندی بخواهد توسط آمریکایی ها امضا شود که لغو را در برگیرد، یا باید فرایند قانونی را طی کند یا هماهنگی شفاهی با کنگره برای آن انجام شده باشد".
موسویان تاکید کرد: برداشت شخصی من این است که چون در توافق نهایی قطعا باید لغو تحریم ها اجرا شود و بر اساس توافق ژنو می باید در سند نهایی نوشته می شد که چه تحریمی در مقابل چه اقدامی از ایران تعلیق می شود و چه تحریم هایی براساس چه اقداماتی لغو خواهند شد و همچنین زمان بندی آن نیز باید مشخص شود، هیات آمریکایی نمی توانست تعهدی بدهد که کنگره باید درمورد آن تصمیم بگیرد.
وی افزود: برداشت من این است که این تمدید خواست ایران نبوده و بقیه اعضای 1+5 نیز بدنبال آن نبوده اند و تنها خواست آمریکایی ها بوده تا هماهنگی های داخلی با کنگره را انجام دهند.
به گفته این دیپلمات سابق، "البته شاید در این فاصله آمریکا لازم داشته با متحدان خود در منطقه از جمله اعراب و رژیم صهیونیستی هم مشورت هایی داشته باشد اما آنچه مسلم است، اختیار لغو کامل تحریم ها در آمریکا با کنگره است".
موسویان تاکید کرد: به نظر من مهمترین عامل تمدید دوباره مذاکرات فقط همین بوده و مانعی برای توافق نهایی وجود ندارد به همین خاطر من توافق نهایی را شدنی و در دسترس می دانم.
موسویان در پاسخ به اینکه چرا زمان تمدید مذاکرات به نسبت زیاد و 7 ماهه تعیین شده است، گفت: به اعتقاد من تعیین مدت 7 ماهه به خاطر این بوده است که اوباما نمی خواهد با کنگره فعلی که دو ماه دیگر کارش تمام است رایزنی کند بلکه باید با کنگره جدید حرف بزند که تازه از ماه فوریه کار خود را آغاز خواهند کرد.
* جمهوری خواهان نمی خواهند باعث و بانی شکست مذاکرات معرفی شوند
پژوهشگر ایرانی دانشگاه پرینستون آمریکا در پاسخ به سووالی درباره تاثیر پیروزی جمهوری خواهان در انتخابات کنگره بر روند مذاکرات و تلاش دولت اوباما برای دستیابی به توافق نهایی،گفت: فکر نمی کنم جمهوری خواهان بخواهند در نزد افکار عمومی آمریکا به عنوان عامل شکست مذاکرات هسته ای معرفی شوند.
موسویان افزود: در این تردیدی نیست که کنگره جدید رادیکالتر است، در اینکه قدرت تخریبی بیشتری دارند تردید نیست، در اینکه این کنگره امید بیشتری به ما نمی دهد تردیدی نداریم و در اینکه نفوذ رژیم صهیونیستی در این کنگره بیشتر است هیچ شکی وجود ندارد، اما این کنگره یک محدودیت بزرگ خواهد داشت و آن هم این است که افکار عمومی آمریکا جنگ دوباره نمی خواهد.
مذاکره کننده ارشد هسته ای سابق ایران افزود: دولت اوباما با جدیت در مذاکرات نشان داده که خواهان توافق و حل و فصل نهایی موضوع هسته ای است،بقیه کشورهای 1+5 هم در مذاکرات قانع شده اند و از سرگیری روابط با ایران را می خواهند.
موسویان تاکید کرد:به همین خاطر کنگره و جمهوری خواهان اگر بخواهند در افکار عمومی آمریکا و جهان باعث و بانی شکست مذاکرات و احتمال یک تقابل و جنگ جدید تلقی شوند،انتخابات ریاست جمهوری آینده را 100 درصد خواهند باخت پس کنگره هم محدودیت هایی برای مخالفت با توافق در مذاکرات هسته ای دارد.
* ایران در مذاکرات "نقد" گرفته و "نسیه" داده است
در ادامه این گفت و گو نظر دیپلمات سابق کشور درباره برخی نقدهای داخلی مبنی بر اینکه ایران در توافق موقت ژنو و توافق اخیر در وین 8، به غربی "امتیازاتی نقد" درمورد تمدید مذاکرات از جمله توقف غنی سازی 20 درصد، اکسیده کردن بیشتر اورانیوم 20 درصد غنی شده و همچنین پذیرفتن محدودیتهایی درمورد آب سنگین اراک و سایتهای غنی سازی نطنز و فردو ها داده و در مقابل امتیازاتی نسیه" گرفته است، پرسیده شد.
موسویان در پاسخ گفت: از دیدگاه یک ایرانی چنین برداشتی طبیعی است، ضمن اینکه باید توجه داشته باشیم خیلی ها در ایران هنوز ابعاد عواقب منفی قطعنامه های سازمان ملل را نمی شناسند.
وی افزود: "(اما) اگر شما با قدرتهای بزرگ صحبت کنید به شما خواهند گفت اینها که شما ایرانیها "امتیازات نقد" تلقی می کنید، نه تنها "نقد"نیست بلکه حتی "امتیاز" هم نیست.
" آنها می گویند ایران عضو سازمان ملل و عضو آژانس بین المللی انرژی اتمی است و همه اعضا طبق اساسنامه آژانس و منشور سازمان ملل، موظف به اجرای قطعنامه های آژانس شورای امنیت سازمان ملل هستند و وقتی قطعنامه ها تصویب شد، هیچ عضوی طبق قانون آژانس و سازمان ملل حق خودداری از اجرای قطعنامه ها را ندارد.
" غربی ها می گویند قطعنامه های آژانس ایران را موظف به تعلیق همه فعالیت های سایت های اراک، نطنز و فردو و همچنین اجرای پروتکل الحاقی کرده و بنابر این همه فعالیت هایی که در این مدت ایران انجام داده، خلاف قطعنامه های آژانس و شورای امنیت بوده است.
" حرف آنها هم این است که آنچه امروز شما ایرانی ها انجام می دهید وظیفه قانونی شماست و برای انجام وظیفه قانونی نباید توقع پاداش باشید و با این وجود این ما هستیم که به ایرانی ها فقط امتیاز نقد داده ایم. زیرا قبل از اینکه قطعنامه های سازمان ملل برداشته شود، بخشی از تحریمها را متوقف کردیم و میلیاردها دلار دارایی شما را آزاد کردیم".
وی ادامه داد: غربی ها می گویند ما اصل و اساس فعالیتهای شما را در اراک و نطنز پذیرفتیم و بحث ما دیگر تعطیلی غنی سازی نیست بلکه می گوییم درحد نیاز واقعی داخلی داشته باشید و مصوبات آژانس و سازمان ملل در مورد راستی آزمایی را انجام دهید.
موسویان تصریح کرد: به عنوان کسی که طی چند سال گذشته بارها در نشست های بین المللی متعدد و در صحنه دیپلماسی عمومی در آمریکا و دیگر کشورهای جهان سیاست ها و استدلال های غرب و قدرتهای بزرگ را به چالش کشیده و از حقوق هسته ای ملت در افکار عمومی جهان حمایت کرده ام، معتقدم ما نیاز داریم که حرف طرف مقابل دعوا را هم بشنویم و درک کنیم، هر چند قبول نداشته باشیم.
سفیر سابق ایران در آلمان اظهار داشت: همین هفته گذشته در نشستی با سیاستمدران و کارشناسان اروپایی در پاریس به آنها گفتم "میز مذاکرات هسته ای مگر بقالی است که شما نشستید با ما چانه می زنید".
موسویان ادامه داد: آنها به من گفتند مثل اینکه یادتان رفته "این شما هستید که شورای امنیت و آژانس را "دکان بقالی" فرض کردید و روی قطعنامه های آن چانه می زنید درحالی که باید همه را به صورت کامل اجرا کنید".
* به آینده مذاکرات هسته ای خوشبینم
عضو سابق گروه مذاکره کننده هسته ای ایران درباره آینده مذاکرات هسته ای گفت: مذاکره کنندگان ما نیت خیر دارند و از همه ظرفیتشان استفاده کرده و می کنند، بنا بر این خداوند حامی آنان خواهد بود و کمکشان خواهد کرد.
موسویان تاکید کرد: رهبر معظم انقلاب هم با قدرت و صراحت تمام از سیاست هسته ای دولت حمایت کرده است و مردم ایران نیز حامی نمایندگان خود در مذاکره با 1+5 هستند، لذا به موفقیت آنها خوشبین هستم.
اروپام*5* 1701**1479
12/09/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 87]
صفحات پیشنهادی
بهای نفت آمریکا کاهش یافت
بهای نفت آمریکا کاهش یافت با نزديک شدن به نشست مهم روز پنجشنبه سازمان کشورهای صادرکننده نفت اوپک و گمانهزنیها در مورد مقاصد اعضای اين سازمان بهای نفت دوشنبه در بازار نيويورک کاهش يافت به گزارش گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران به نقل از خبرگزاري فرانسه از نيويورک بهاي هربشکه نکاهش بهاي نفت خام آمريکا
۳ آذر ۱۳۹۳ ۱۶ ۲۲ب ظ کاهش بهاي نفت خام آمريکا بهاي نفت خام غرب تگزاس با کاهش بهاي 2 7 درصدي مواجه شد به گزارش خبرنگار بين الملل خبرگزاري موج در جديدترين نوسانات بهاي نفت در بازارهاي جهاني بهاي نفت خام غرب تگزاس با کاهش 2 7 درصدي معادل 2 14 دلار در بازار نيويورک به بهاي 76 51آغاز جنگ نفتی میان ایران، عربستان و آمریکا
تحلیل روزنامه اشپیگل آغاز جنگ نفتی میان ایران عربستان و آمریکا براساس برآوردهای تحلیلگران این پروژه ها برای واشنگتن بسیار پرهزینه اند و تنها در صورتی توجیه اقتصادی دارند که قیمت هر بشکه نفت حداقل ۸۰ دلار باشد به گزارش سرویس سیاسی جام نیوز روزنامه "اشپیگل" در تحلیلسیاست کاهش قیمت نفت در راستای تلاش عربستان برای تسلط بر منطقه خاورمیانه
سیاست کاهش قیمت نفت در راستای تلاش عربستان برای تسلط بر منطقه خاورمیانهتلاش عربستان برای کاهش قیمت نفت در راستای رقابت برای تسلط به منطقه خاورمیانه است که شاید این کاهش قیمت سالها به طول بینجامد به گزارش گروه اقتصاد بین الملل خبرگزاری فارس به نقل از دویک کشورهای صادرکننده نفتبهای نفت دربازار نیویورک بیش از یک دلار کاهش یافت
بهای نفت دربازار نیویورک بیش از یک دلار کاهش یافت خبرگزاری پانا بهای نفت سه شنبه در بازار نیویورک پیش از نشست سرنوشت ساز سازمان کشورهای صادر کننده نفت اوپک بیش از یک دلار کاهش یافت ۱۳۹۳ چهارشنبه ۲۸ آبان ساعت 08 48 به گزارش خبرگزاری پانا بهای هربشکه نفت وست تگزاس اینترماکوادور نظام مالیاتی خود را برای مقابله با کاهش بهای نفت اصلاح می کند
اکوادور نظام مالیاتی خود را برای مقابله با کاهش بهای نفت اصلاح می کند مادرید - ایرنا - وزیر امور مالی اکوادور یک بسته اصلاحات مالیاتی را برای جبران آثار کاهش قیمت نفت که از منابع اصلی ارزی این کشور است پیشنهاد داد به گزارش خبرگزاری اروپاپرس فائوستو اررا هدف از این اصلاحات رگمانه زنیها درباره کاهش تولید اوپک بهای نفت را افزایش داد
سهشنبه ۲۷ آبان ۱۳۹۳ - ۱۷ ۲۰ بهای نفت در بازارهای جهانی امروز سه شنبه در پی گمانه زنیها مبنی بر احتمال کاهش تولید از سوی اوپک در نشست 27 نوامبر به مرز 80 دلار در هر بشکه بازگشت به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا به نقل از رویترز گفت وگو درباره واکنش اوپک به کاهش 30 درصبهاي نفت خام آمريکا سقوط کرد
۷ آذر ۱۳۹۳ ۹ ۱۴ق ظ گزارش موج از بازار جهاني انرژي بهاي نفت خام آمريکا سقوط کرد در آخرين روز کاري هفته ميلادي بهاي نفت خام کاهش يافت اين درحالي است که بهاي نفت خام آمريکا 5 دلار کاهش را تجربه مي کند به گزارش خبرنگار بين الملل خبرگزاري موج به نقل از رويترز هر بشکه نفت برنتتوافق نفتی ایران و عربستان در وین/ احتمال کاهش یک میلیون بشکهای تولید نفت اوپک -
اختصاصی مهر توافق نفتی ایران و عربستان در وین احتمال کاهش یک میلیون بشکهای تولید نفت اوپک وزیران نفت جمهوری اسلامی ایران و عربستان سعودی شب گذشته در وین دیدار و گفتگو کردند و به نظر میرسد این دو کشور بزرگ نفتخیز جهان بر روی طرح کاهش یک میلیون بشکه ای تولید نفت اوپک به توافقروسیه و ونزوئلا برای مقابله با کاهش بهای نفت گفتگو کردند
روسیه و ونزوئلا برای مقابله با کاهش بهای نفت گفتگو کردند خبرگزاری پانا وزیر انرژی روسیه روز سه شنبه اعلام کرد مقامات این کشور و ونزوئلا در خصوص اقدام مشترک با هدف مقابله با کاهش بهای نفت گفتگو کردند ۱۳۹۳ چهارشنبه ۲۸ آبان ساعت 08 59 به گزارش خبرگزاری پانا«الکساندر نوواک&rکاهش بهای جهانی نفت فعاليتهای اقتصادی را تحت شعاع قرار داده است
ورلد سوسياليست کاهش بهای جهانی نفت فعاليتهای اقتصادی را تحت شعاع قرار داده است تصمیم اوپک برای ثابت نگه داشتن سقف کنونی توليد اين سازمان تاثيری جدی بر صنعت انرژی خواهد گذاشت به گزارش گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران به نقل از پايگاه اينترنتي ورلد سوسياليست تصميم اخير سازمان کشومخالفت عربستان، روسیه، مکزیک و ونزوئلا با کاهش تولید نفت -
مخالفت عربستان روسیه مکزیک و ونزوئلا با کاهش تولید نفت نمایندگان روسیه عربستان مکزیک و ونزوئلا پس از نشست خود در وین با کاهش تولید نفت مخالفت کردند به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از راشاتودی در پی کاهش بهای نفت نمایندگان کشورهای روسیه عربستان مکزیک و ونزوئلا روز گذشته نشستیبحران اقتصادی جهان در پی کاهش بهای جهانی نفت
بحران اقتصادی جهان در پی کاهش بهای جهانی نفت فشار عربستان به اعضای اوپک برای حفظ میزان تولید نفت بهای نفت را به پایین ترین میزان در چهار سال اخیر خود رساند روبل روسیه نیز در پی کاهش شدید بهای نفت سقوط کرد بهای هر اونس طلا هم با سقوط بیش از ۲۱ دلاری به ۱۱۶۹ دلار و ۵۰ سنت رسیدآیا کاهش قیمت نفت به ضرر آمریکاست؟
آیا کاهش قیمت نفت به ضرر آمریکاست تهران - ایرنا - به نوشته سایت دیپلماسی ایرانی درحالی که در معرض خطر قرار گرفتن تولید نفت شیل و متضرر شدن روسیه اثرات رویکرد افزایش تولید عربستان است اما به احتمال زیاد هدف اصلی عربستان اعمال قدرت بر سایر اعضای اوپک است با کاهش قیمت نفت برخیعضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس خبر داد نقش سیاسی عربستان در کاهش قیمت نفت جهانی /تحقیق و تفحص مجلس در مورد وضع
عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس خبر دادنقش سیاسی عربستان در کاهش قیمت نفت جهانی تحقیق و تفحص مجلس در مورد وضعیت پالایشگاه خانگیرانعضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی از نقش سیاسی عربستان در کاهش قیمت نفت جهانی یاد کرد و گفت به درخواست 15 نماینده طرح تحقیق و تفحص از پالایبازی خشن سعودیها در مقابل ایران در دو زمین نفت و مذاکرات هستهای /آمریکا و غرب تا کجا به عربستان باج خواهند د
بازی خشن سعودیها در مقابل ایران در دو زمین نفت و مذاکرات هستهای آمریکا و غرب تا کجا به عربستان باج خواهند داد سعودی ها دو بازی سیاسی - اقتصادی را علیه جمهوری اسلامی ایران از مدتها پیش کلید زده بودند و اکنون ماحصل تلاش های خود برای اعمال فشار علیه ایران را به تماشا نشسته اندکاهش فاصله ایران از عربستان در تولید نفت از یک میدان مشترک نفتی
با دو برابر شدن تولید تا سال 95 کاهش فاصله ایران از عربستان در تولید نفت از یک میدان مشترک نفتی تهران - ایرنا - با دو برابر شدن تولید میدان نفتی فروزان تا سال 1395 فاصله ایران از عربستان در این میدان مشترک نفتی کاهش می یابد به گزارش ایرنا مجری طرح توسعه میدان فروزان در خصوص ج-
گوناگون
پربازدیدترینها