واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۹ آذر ۱۳۹۳ (۱۲:۲ب.ظ)
رشد 92 درصدي ارزش بازارهاي جهان مطابق آمار صندوق بين المللي پول در سال 2013 ميلادي در کشورهاي نوظهور، 62 درصد تأمين مالي از طريق عرضه اوراق بهادار صورت گرفته و 38 درصد از طريق سيستم بانکي و اعطاي وام بوده است.
به گزارش خبرگزاري موج، حميد اسکندري، کارشناس تحقيق و توسعه شرکت بورس و اوراق بهادار تهران، با اشاره به روند تأمين مالي در جهان اشاره داشت: تأمين مالي، از جمله مباحث داغ و به روز کشور ما و کشورهاي توسعه يافته است که اهميت اين موضوع بعد از بحران هاي سال 1997 ميلادي در آسيا و 2007 ميلادي در سطح جهاني، پررنگ تر شده است.
وي در اين خصوص ادامه داد: سيستم بانکي به صورت سنتي نقش اصلي تأمين مالي در بازارهاي مالي را بر عهده داشته است، اما؛ پس از اين بحران ها الزاماتي که توسط کميته بال (کميته بال يا بازل مرکب است از نمايندگان ارشد بانکهاي مرکزي تعدادي از کشورهاي گروه 10 که معمولا هر سه ماه يک بار توسط بانک تسويههاي بينالمللي به عنوان دبيرخانه دايمي آن در شهر بازل سوئيس تشکيل ميگردد و به همين دليل به کميته بازل معروف شده است. کميته بازل داراي قدرت قانوني نيست، ولي؛ اکثر کشورهاي عضو آن بطور ضمني موظف به اجراي توصيههاي آن هستند.) بر سيستم بانکي مصوب شد موجب شد تا تأمين مالي با مشکلات زيادي رو به رو شود.
وي افزود: از جمله اقداماتي که توسط کميته بال تصويب شد افزايش کفايت سرمايه و الزامات سخت گيرانه براي ارائه وام و تأمين مالي براي بنگاه ها بود.
اسکندري ادامه داد: پس از اين رخداد، بازارهاي مالي به سمتي حرکت کردند که بتوانند از ابزارها و نهادهاي نوين مالي استفاده بيشتري داشته باشند و تعامل بيشتري بين سيستم بانکي و بازارهاي مالي ايجاد شود.
اسکندري اين گونه ادامه داد: با ادامه روند تأمين مالي از طريق بازارها، شاهد هستيم که در سال 2000 ميلادي ارزش کل بازارهاي مالي 118 تريليون دلار بوده در حدود 12 سال بعد و در سال 2012 ميلادي ارزش اين بازارها به رقم 225 تريليون دلار افزايش پيدا کرد.
کارشناس تحقيق و توسعه شرکت بورس افزود: رشد 92 درصدي ارزش بازارها در 12 سال نشان دهنده اين است که روند تأمين مالي در بازارهاي جهاني رونق گرفته است در حالي که در سال 1990 تقريبا 41 درصد از تأمين مالي از طريق وام بانکي بوده اما در سال 2000 ميلادي اين رقم به 30 درصد و در سال 2012 ميلادي به 28 درصد رسيده است و حضور پر رنگ تر بازارهاي مالي در تأمين مالي به وضوح قابل مشاهده است.
وي در خصوص آخرين آمار صندوق بين المللي پول در خصوص تأمين مالي اشاره داشت: مطابق آمار صندوق بين المللي پول در سال 2013 ميلادي در کشورهاي نو ظهور، 62 درصد تأمين مالي از طريق عرضه اوراق بهادار صورت گرفته است و 38 درصد از طريق اعطاي وام و سيستم بانکي بوده است.
وي در خصوص روند تأمين مالي در بازار سرمايه ايران خاطرنشان ساخت: در کشور ما از سال 80 تا سال 86 تقريبا 76 درصد از تامين مالي از طريق سيستم بانکي بوده و انتهاي سال 1392 اين رقم به 86 درصد افزايش پيدا کرده است و نشان دهنده کاهش حضور بازار سرمايه نسبت به سيستم بانکي بوده است .
اسکندري در ادامه با اشاره به تعامل بيشتر سيستم بانکي و بازار سرمايه براي افزايش تأمين مالي از طريق بازار سرمايه عنوان داشت: افزايش و تعامل بيشتر سيستم بانکي و بازار سرمايه از پيشنهاداتي براي افزايش تامين مالي از طريق بازار سرمايه است، در اين بين، مي توان به نقش بانک ها به عنوان واسطه گري تأمين مالي اشاره کرد که مي تواند نقش بسزايي در تأمين مالي داشته باشد.
وي توضيح داد: تبادل اطلاعات اعتباري بين بازار سرمايه و سيستم بانکي جز مواردي است که مي تواند کمک بسزايي در افزايش تأمين اعتبار و در نهايت افزايش کارايي تأمين مالي داشته باشد.
اسکندري در اين ميان ارائه خدمات بازار سرمايه از طريق شعب بانکي را يکي ديگر از اين تعاملات دانست و در خصوص طراحي ابزارها و نهادهاي نوين مالي نيز عنوان داشت: بازار سرمايه تلاش خود را در راستاي طراحي ابزارها و نهادهاي مالي جديد ادامه خواهد داد و در اين راستا در سال گذشته انواع اوراق صکوک مثل اجاره و... راه اندازي شده است و راه اندازي ابزارهاي ديگري مثل صندوق بازنشستگي، طرح مشارکت عمومي خصوصي، صندوق خريد دين، صندوق هاي قابل معامله تک سهم و... نيز در دستور کار بازار سرمايه قرار دارد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 46]