واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۹ آذر ۱۳۹۳ (۱۱:۲۷ق.ظ)
آفرينش: رفع مشکلات توليدکنندگان داخل و کمک به اشتغال بيکاران
به گزارش خبرگزاري موج، «رفع مشکلات توليدکنندگان داخل و کمک به اشتغال بيکاران»عنوان سرمقاله روزنامه آفرينش است که در آن مي خوانيد؛
وقتي بحث اتکا به توليدات داخلي و کم کردن وابستگي ها به کالاهاي وارداتي پيش مي آيد يکي از نخستين و مهم ترين مسائلي که مطرح مي شود نحوه تحقق يافتن اين امر است. طبيعتا دست يافتن به چنين هدفي نيازمند فراهم کردن مقدماتي مناسب و درخور مي باشد تا در پرتو آن بتوان، حال و روز اقتصادي يک کشور را به سمت استقلال اقتصادي، صادرات محور شدن به جاي واردات محور بودن و درنتيجه توسعه اقتصادي، سوق داد.
بديهي است توليدکنندگان داخلي براي کسب توفيق در زمينه فروش کالا و خدمات و در مرحله بعد، رقابت با بازار جهاني، نيازمند حمايتند و اين پشتيباني و فراهم آوردن مقدمات براي قوت گرفتن توليدکنندگان داخل، شايد در ابتدا هزينه هايي را دربرداشته باشد اما مطمئنا درصورت حمايت هاي اصولي و دورانديشانه، بعد از گذشت مدتي، سود چندبرابري حاصل از اين مساله مجددا به کشور بازخواهد گشت و اثر آن در عرصه اقتصاد و در نگاهي فراتر، در همه زمينه ها قابل درک و مشاهده خواهد بود.
از طرف ديگر، کمک به توليدکننده داخلي، خود، کمک بسياري به ايجاد و تقويت بسترهاي اشتغال براي افراد جامعه خواهد نمود و تقويت اشتغال نيز به ياري بسياري از مسائل فرهنگي در جامعه خواهد شتافت و اين چرخه همين طور ادامه مي يابد تا يک جامعه، در اثر تصميم گيري درست و انتخاب منطقي در يک عرصه، در ديگر عرصه ها نيز، به طور مستقيم و غيرمستقيم از پيامدهاي آن تصميم، برخوردار و بهره مند شود.
مسلما تا وقتي راه هاي رفته در گذشته را ادامه داده و براي از بين بردن موانع، اقدامي اساسي صورت نگيرد، نمي توان به تغيير نتايج، اميدوار بود. در اين رابطه، يکي از اساسي ترين مسائلي که مي تواند موجب کمک به توليدکنندگان داخلي شود کم کردن از ميزان ماليات واحدهاي توليدکننده است تا اين واحدها بتوانند از عهده هزينه هاي سنگين توليد برآيند. مورد قابل اشاره ديگر، حمايت موسسات مالي و بانک ها از توليدکنندگان مي باشد که با درنظرگرفتن تسهيلاتي براي توليدکنندگان، وارد عرصه حمايت از توليد داخل بشوند.
در حال حاضر ممکن است بسياري از واحدهاي توليدي از خدمات بانکي استفاده کنند اما با توجه به رقم سودهاي بانکي، نمي توان انتظار داشت استفاده از اين خدمات، به نفع توليدکننده تمام شود. اين نکته را نيز نمي توان از نظر دور داشت که هم اکنون بسياري از واحدهاي توليدي، با ماشين آلات و ابزار فرسوده و مستهلک در حال فعاليتند و با مشکلاتي همچون کمبود نقدينگي براي اين مساله و نداشتن قدرت براي ترميم و تعويض اين موارد مواجهند. بالطبع، درنظر گرفتن تسهيلاتي درجهت نوسازي و تعويض ماشين آلات فرسوده، مساله اي است که مي تواند منجر به ايجاد بهبود در روند فعاليت هاي توليدي واحدهاي مزبور شود. در غير اين صورت و در اثر تداوم مشکلات اين بخش، طبيعي است که به جاي کسب توفيق در عرصه صنعت و توليد داخل، شاهد رکود و عدم کسب نتايج مطلوب در اين حوزه خواهيم بود. چنان که در گذشته هم شاهد بوده ايم کارخانجات و واحدهاي توليدي داخلي را که به دلايل مختلف و وجود مشکلاتي که به تعدادي از آن ها اشاره شد، به حالت تعليق درآمده و از توليدات خود کاسته اند و از همه مهم تر، بيکاري و اخراج نيروهاي مشغول به کار در واحدهاي مزبور از پيامدهايي است که طبيعتا منحصر به عرصه اقتصاد نمانده و دود آن به چشم حوزه هاي فرهنگي و اجتماعي نيز خواهد رفت.
در ارتباط با محصولات توليد داخل، يک مساله ديگر، بالا بردن کيفيت توليدات و همين طور اعمال تجديدنظرها و بکارگيري خلاقيت در اين زمينه است که مي تواند نتايج مطلوب تري را رقم بزند. در ارتباط با حمايت از توليد و توليدکننده داخلي، يکي از کليدي ترين موضوعات، بحث اشتغال است. در شرايطي که اشتغال، يکي از مهم ترين نيازهاي نيروي انساني در جامعه ما است و حل معضلات مربوط بدان، بسياري از مشکلات ديگر همچون مشکلات اجتماعي و خانوادگي و طلاق و اعتياد و... را نيز به خودي خود تا حد زيادي حل خواهد کرد، چرا با تقويت توليد داخلي و رفع مشکلات اين حوزه، فکري براي کم کردن آمار بيکاران در کشور که متاسفانه تعداد زيادي از آنها، جوانان هستند ننماييم؟
نويسنده: زهرا کيان بخت
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 56]