واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: رفع مشکلات تولیدکنندگان داخل و کمک به اشتغال بیکاران تهران- ایرنا- روزنامه «آفرینش» در سرمقاله خود با عنوان «رفع مشکلات تولیدکنندگان داخل و کمک به اشتغال بیکاران»نوشت: وقتی بحث اتکا به تولیدات داخلی و کم کردن وابستگی ها به کالاهای وارداتی پیش می آید یکی از نخستین و مهم ترین مسائلی که مطرح می شود نحوه تحقق یافتن این امر است. طبیعتا دست یافتن به چنین هدفی نیازمند فراهم کردن مقدماتی مناسب و درخور می باشد تا در پرتو آن بتوان، حال و روز اقتصادی یک کشور را به سمت استقلال اقتصادی، صادرات محور شدن به جای واردات محور بودن و در نتیجه توسعه اقتصادی، سوق داد.
«زهرا کیان بخت» نویسنده آفرینش می افزاید: بدیهی است تولیدکنندگان داخلی برای کسب توفیق در زمینه فروش کالا و خدمات و در مرحله بعد، رقابت با بازار جهانی، نیازمند حمایتند و این پشتیبانی و فراهم آوردن مقدمات برای قوت گرفتن تولیدکنندگان داخل، شاید در ابتدا هزینه هایی را دربرداشته باشد اما مطمئنا درصورت حمایت های اصولی و دوراندیشانه، بعد از گذشت مدتی، سود چندبرابری حاصل از این مساله مجددا به کشور بازخواهد گشت و اثر آن در عرصه اقتصاد و در نگاهی فراتر، در همه زمینه ها قابل درک و مشاهده خواهد بود.
از طرف دیگر، کمک به تولیدکننده داخلی، خود، کمک بسیاری به ایجاد و تقویت بسترهای اشتغال برای افراد جامعه خواهد نمود و تقویت اشتغال نیز به یاری بسیاری از مسائل فرهنگی در جامعه خواهد شتافت و این چرخه همین طور ادامه می یابد تا یک جامعه، در اثر تصمیم گیری درست و انتخاب منطقی در یک عرصه، در دیگر عرصه ها نیز، به طور مستقیم و غیرمستقیم از پیامدهای آن تصمیم، برخوردار و بهره مند شود.
مسلما تا وقتی راه های رفته در گذشته را ادامه داده و برای از بین بردن موانع، اقدامی اساسی صورت نگیرد، نمی توان به تغییر نتایج، امیدوار بود. در این رابطه، یکی از اساسی ترین مسائلی که می تواند موجب کمک به تولیدکنندگان داخلی شود کم کردن از میزان مالیات واحدهای تولیدکننده است تا این واحدها بتوانند از عهده هزینه های سنگین تولید برآیند. مورد قابل اشاره دیگر، حمایت موسسات مالی و بانک ها از تولیدکنندگان می باشد که با درنظرگرفتن تسهیلاتی برای تولیدکنندگان، وارد عرصه حمایت از تولید داخل بشوند.
در حال حاضر ممکن است بسیاری از واحدهای تولیدی از خدمات بانکی استفاده کنند اما با توجه به رقم سودهای بانکی، نمی توان انتظار داشت استفاده از این خدمات، به نفع تولیدکننده تمام شود. این نکته را نیز نمی توان از نظر دور داشت که هم اکنون بسیاری از واحدهای تولیدی، با ماشین آلات و ابزار فرسوده و مستهلک در حال فعالیتند و با مشکلاتی همچون کمبود نقدینگی برای این مساله و نداشتن قدرت برای ترمیم و تعویض این موارد مواجهند. بالطبع، درنظر گرفتن تسهیلاتی درجهت نوسازی و تعویض ماشین آلات فرسوده، مساله ای است که می تواند منجر به ایجاد بهبود در روند فعالیت های تولیدی واحدهای مزبور شود. در غیر این صورت و در اثر تداوم مشکلات این بخش، طبیعی است که به جای کسب توفیق در عرصه صنعت و تولید داخل، شاهد رکود و عدم کسب نتایج مطلوب در این حوزه خواهیم بود. چنان که در گذشته هم شاهد بوده ایم کارخانجات و واحدهای تولیدی داخلی را که به دلایل مختلف و وجود مشکلاتی که به تعدادی از آن ها اشاره شد، به حالت تعلیق درآمده و از تولیدات خود کاسته اند و از همه مهم تر، بیکاری و اخراج نیروهای مشغول به کار در واحدهای مزبور از پیامدهایی است که طبیعتا منحصر به عرصه اقتصاد نمانده و دود آن به چشم حوزه های فرهنگی و اجتماعی نیز خواهد رفت.
در ارتباط با محصولات تولید داخل، یک مساله دیگر، بالا بردن کیفیت تولیدات و همین طور اعمال تجدیدنظرها و بکارگیری خلاقیت در این زمینه است که می تواند نتایج مطلوب تری را رقم بزند. در ارتباط با حمایت از تولید و تولیدکننده داخلی، یکی از کلیدی ترین موضوعات، بحث اشتغال است. در شرایطی که اشتغال، یکی از مهم ترین نیازهای نیروی انسانی در جامعه ما است و حل معضلات مربوط بدان، بسیاری از مشکلات دیگر همچون مشکلات اجتماعی و خانوادگی و طلاق و اعتیاد و... را نیز به خودی خود تا حد زیادی حل خواهد کرد، چرا با تقویت تولید داخلی و رفع مشکلات این حوزه، فکری برای کم کردن آمار بیکاران در کشور که متاسفانه تعداد زیادی از آنها، جوانان هستند ننماییم؟
منبع: آفرینش
اول**1368**
09/09/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 95]