واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۹ آذر ۱۳۹۳ (۱۰:۵۶ق.ظ)
مشارکت جديد نفتي با کشورهاي هلند و روسيه/ انتقال 5.8 ميليارد ليتر سوخت در منطقه شمال شرق کشور عرب يار محمدي اعلام کرد: متوسط سالانه انتقال فرآورده به پخش فرآورده هاي نفتي در 5 استان سمنان، گلستان، خراسان شمالي، جنوبي و رضوي به 5.8 ميليارد ليتر در سال مي رسد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاري موج، قاسم عرب يار محمدي، مدير منطقه شمال شرق خطوط لوله و نفت مخابرات ايران، در نشست خبري خود درباره وظايف اين منطقه اظهار داشت: وظيفه سوخت رساني به پنج استان تهران، خراسان رضوي، خراسان جنوبي، خراسان شمالي و استان گلستان بر عهده منطقه شمال غرب خطوط لوله و مخابرات است.
وي ادامه داد: اين انتقال با بهره گيري از خطوط لوله اي که از ري شروع شده و تا مشهد ادامه دارد که مساحتي بالغ بر 842 کيلومتر است.
وي افزود: از ري به فاصله 378 کيلومتر با خط لوله اي 22 اينچ تا شاهرود و در ادامه با خط لوله 20 اينچ اين خطوط لوله تا مشهد ادامه دارد.
همچنين از مرکز انتقال نفت امام تقي (ع) خط لوله اي 8 اينچي به تربيت حيدريه مسووليت سوخت رساني را بر عهده دارد.
عرب يار محمدي گفت: 35 ايستگاه حفاظت از زنگ که بالغ بر 1000 کيلومتر خط لوله را پوشش مي دهند حفاطت را در دستور کار خود دارند.
وي در خصوص تاريخچه خطوط لوله تهران تا مشهد نيز گفت: اولين خط لوله تهران تا مشهد با هشت اينچ به طول 820 کيلومترتر آغاز به کار کرده بود و در مرحله بعدي خط لوله در سال 55 به 22 اينچ افزايش داشت که در سال 62 نيز بهره برداري شده است.
وي گفت: چهار نوع فرآورده نفت گاز، نفت سفيد، بنزين و سوخت جت در اين خطوط لوله منتقل مي شود.
وي با اشاره به ميزان انتقال اين خطوط در سال 91 نيز گفت: به طور متوسط 5 ميليارد و 800 ميليون ليتر انواع فرآورده در 5 استان حمل و پخش مي شود که در اين منطقه سه نيورگاه سمنان، شاهرود و نيشابور وظيفه حمل و پخش فرآورده ها را بر عهده دارند.
عرب يار محمدي با اشاره به عمر خطوط لوله هايي که در زير خاک هستند اشاره داشت و گفت: از سال 55 تا امروز که نزديک به 38 سال است خطوط لوله در زير خاک مدفون شده است و اگر حفاظت هاي مستمر و قابل قبولي انجام نمي شد امروز اين خطوط لوله نيز قابل استفاده نبود.
وي با اشاره به قراردادهاي اين شرکت با شرکت هاي خارجي نيز گفت: با يک شرکت هلندي براي پيگيري هوشمند خطوط 20 و 22 اينچ قرارداد نيز منعقد شده است تا از لحاظ ايمني و پايدراي خطوط لوله اطمينان گردد و همچنين نقاط ضعف و تعميرات اساسي بر روي محل خطوط انجام گيرد.
وي در خصوص طرح هاي آتي شرکت نيز گفت: برقي کردن مراکز انتقال نفت و تأسسات سمنان و سبزوار که مقدمات آن نيز انجام شده است بايد در سه سال آينده توربين هاي آن به الکتروموتور تغيير پيدا کند.
عرب يار محمدي در خصوص ذخيره سازي نفت در مراکز انتقال نفت نيز گفت: شرکت خط لوله و مخابرات تنها وظيفه حمل و تحويل را بر عهده دارد و وظيفه اي به نام ذخيره سازي را ندارد، اما؛ مخازن تعادلي نيز داريم که نفت آنها مي رود و بعداً برداشت و پمپاژ مي شود.
وي افزود: در مراکز انتقال نفت شاهرود هر کدام به ميزان 90 ميليون ليتر مخزن ذخيره سازي وجود دارد.
وي درباره پيک مصرف نيروگاه شاهرود و سمنان نيز گفت: تقريبا هر روز 30 کاميون يا معادل آن بالاي دو ميليون ليتر پيک مصرف اين نيروگاه ها هستند.
وي در خصوص برنامه هاي توسعه اي آينده اين شرکت نيز گفت: فعلا برنامه اي توسعه اي در دستور کار قرار ندارد و تنها در بحث ايمن سازي پروژه اي در سبزوار وجود دارد که به دليل جابجايي خطوط لوله ها از شهر به منطقه اي ديگر انجام مي شود.
وي با اشاره به آمارهاي پخش فرآورده هاي نفتي نيز گفت: متوسط سالانه انتقال فرآورده به پخش فرآورده هاي نفتي در مجموعه چهار محصول بنزين، نفت سفيد، نفت گاز و نفت جت در استان سمنان به 308 ميليون و 416 هزار و 689 ليتر، در تأسيسات دامغان 158 ميليون و 943 هزار و 440 ليتر، در تاسيسات نيشابور 296 ميليون و 846 هزار و 659 ليتر، در مرکز انتقال نفت و تأسيسات سبزوار 578 ميليون و 953 هزار و 897 ليتر، در مرکز انتقال نفت و تأسيسات شهيد سربرزگر شاهرود 392 ميليون و 145 هزار و 344 ليتر، در تأسيسات انتهاي تربت حيدريه نيز 942 ميليون و 951 هزار و 31 ليتر و در تأسيسات انتهايي مشهد جمع کل فرآورده ها به 2 ميليارد و 887 ميليون و 999 هزار و 855 ليتر مي رسد.
وي در پايان اذعان داشت: جمع کل انتقال فرآورده ها به 5 ميليارد و 8 ميليون ليتر مي رسد که رسيد گاز يورو 4 از اسفندماه 91 تاکنون به 91 ميليون ليتر و رسيد گاز بنزين يورو 4 از اول آبان 93 تا کنون به 37 ميليون ليتر مي رسد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 181]