محبوبترینها
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1842130939
مطالعه دیجیتال یا کاغذی؛ کدام سودمندتر است؟
واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز: مطالعه دیجیتال یا کاغذی؛ کدام سودمندتر است؟
با اینکه هدف از قرار دادن لینکهای متعدد در بسیاری از کتابهای الکترونیک دانشگاهی، کمک به خواننده برای درک هر چه بهتر مفاهیم مطرح شده است، اما این مساله ممکن است موجب برهم خوردن تمرکز فرد برای درک روند کلی مفاهیم موجود شود.
به گزارش نامه نیوز، وقتی لپتاپی در جلویتان قرار دارد و به اینترنت هم متصل هستید، ممکن است وسوسه شوید که سری به ایمیل یا شبکههای اجتماعی بزنید. تردیدی نیست که این مساله (یعنی انجام همزمان چند کار) موجب کاهش عملکرد مفید شما و حتی کسانی که در اطرافتان هستند و چشمشان به نمایشگر لپتاپتان میافتد خواهد شد.
البته مساله پرت شدن حواس فقط به کلاسهای درس دانشگاه محدود نمیشود. حتی برخی مطالعات نشان میدهد که مطالعه متون مختلف روی دستگاههای دیجیتال، بازدهی کمتری نسبت به مطالعه همان متن به صورت کاغذی دارد. برای نمونه هنگام خواندن یک رمان روی تبلت، شاید وسوسه شوید که سری به شبکههای اجتماعی هم بزنید. حتی برخی کتابها درون خود یک سری لینک یا فیلم دارند که همه آنها موجب برهم خوردن تمرکز خواننده میشود.
با اینکه هدف از قرار دادن لینکهای متعدد در بسیاری از کتابهای الکترونیک دانشگاهی، کمک به خواننده برای درک هر چه بهتر مفاهیم مطرح شده است، اما این مساله ممکن است موجب برهم خوردن تمرکز فرد برای درک روند کلی مفاهیم موجود شود.
اما شاید دلیل درک کمتر مطالب در حین مطالعه متن روی صفحات نمایشگر فقط به دلیل وجود عوامل مختلف مختلکننده تمرکز نباشد. چند سال پیش که خبری از نمایشگرهای ال.سی.دی و ال.ای.دی نبود، میشد این مشکل را به حساب کیفیت پایین نمایشگرها و خسته شدن چشم گذاشت. اما اکنون نمایشگرهای موجود در لپتاپها یا تبلتها وضوحی به مراتب بالاتر از کاغذ چاپی دارند و حتی میتوان اندازه کلمات را نیز به دلخواه تغییر داد. با این حال، برخی افراد وجود نور پسزمینه را در این دستگاهها دلیل این کاهش تمرکز میدانند. اما در دستگاههای کتابخوان دیجیتال که به فناوری «جوهر الکترونیک» (e-ink) مجهز هستند، صفحه نمایش از جهات بسیاری شبیه به کاغذ معمولی است. اما باز هم خواندن کتاب کاغذی موجب درک بهتر میشود. اما چرا؟
پژوهشگران نروژی بتازگی در پژوهشی از چند داوطلب خواستند داستانی را روی یک دستگاه کتابخوان (با فناوری جوهر الکترونیکی) و همینطور در قالب کتاب معمولی کاغذی بخوانند. نتیجه این مطالعه جالب بود. افرادی که کتاب کاغذی را خوانده بودند پس از مطالعه آن بهتر از گروه دوم میتوانستند جزئیات داستان را به یاد آورند. از این افراد خواسته شد تا ترتیب 14 رویداد مهم داستان را تعیین کنند. گروهی که داستان را از روی کتاب کاغذی خوانده بودند، دو برابر بهتر از گروهی که کتاب الکترونیکی را مطالعه کرده بودند توانستند این کار را با موفقیت به انجام برسانند.
چرا مطالعه روی کتاب کاغذی بهتر به خاطر سپرده میشود؟
پژوهشگران فکر میکنند شاید یکی از دلایل این موضوع، به خاطرسپاری موقعیت مطالب مختلفی است که میخوانیم. پس از خواندن یک کتاب و مجله کاغذی، میتوانیم به یاد بیاوریم که مثلا فلان مطلب را در یکسوم اول کتاب و در آخرین پاراگراف صفحه سمت راست خواندیم. حال آن که هنگام مطالعه کتاب الکترونیک، هیچ گونه ادراک جسمی از جای مطالب در کتاب و میزان صفحاتی که خواندهایم و همین طور مقداری که باقی مانده نداریم. از آنجا که موقعیت متون معمولا ثابت نیست، نمیتوانیم از این موقعیت به عنوان یک سرنخ برای یادآوری مطالب خوانده شده استفاده کنیم.
اما این یافتههای علمی چقدر اهمیت دارند؟ برخی بر این باورند که خواندن داستان فقط وابسته به درگیری احساسی با آن است و یادآوری داستان پس از خواندن آن ارزش چندانی ندارد. مطالعات هم نشان داده که هیچ تفاوتی در درگیری احساسی در هنگام خواندن کتاب کاغذی یا کتاب الکترونیک وجود ندارد. اما یک پژوهش دیگر، جنبهای دیگر از هیجانات مربوط به کتاب خواندن را نشان میدهد. در این مطالعه از 145 دانشجو خواسته شد تا داستانی غمانگیز را روی کاغذ یا تبلت مطالعه کنند. وقتی به این افراد گفته شد که این داستان واقعی بود، کسانی که آن را روی تبلت خوانده بودند احساس «همدلی» کمتری از خود نشان میدادند.
این پژوهش در کنار سایر مطالعات انجام شده نشان میدهد که انسان، بهره بیشتری از محتوای موجود روی کاغذ میبرد. با این حال شاید درست نباشد که بر مبنای این پژوهشهای محدود، یک نتیجه کلی در مورد قالب مطالعه گرفت. در واقع بهتر است به این پرسش پاسخ دهیم که آیا خواندن مکرر مطالب مختلف روی نمایشگر میتواند سبب تغییر عادتهای خواندن ما شود یا خیر.بسیاری از مردم نگران هستند که رویکرد فعلی مطالعه آنلاین که فرد در آن با انبوهی از تبلیغات و عکسها در کناره تصویر روبهروست و در متن نیز با لینکهای متعددی روبهرو میشود، میتواند توانایی ما را برای تمرکز لازم هنگام مطالعه عمیق تضعیف کند. این نگرانی موجب ایجاد حرکتی به نام «مطالعه آرام و کمسرعت» (slow reading) شده است.
همچنین نگرانیهایی وجود دارد که تایپ کردن به جای نوشتن میتواند موجب تغییر شیوه یادآوری اطلاعات شود. شاید بهتر باشد پرسشمان را این گونه مطرح کنیم که «آیا تغییر روند خواندن و نوشتن میتواند به تغییر شیوه تفکر انسان هم بینجامد؟»
به نظر میرسد که پاسخ این سوال حداقل برای کودکان «بله» باشد. آموزش نوشتن حروف الفبا با دست به ایجاد تغییرات قابل سنجشی در فعالیت مغزی میانجامد که این میزان در کودکانی که تایپ کردن را میآموزند کمتر است. با این حال میزان تاثیر تایپ و نیز خواندن روی نمایشگر بر نوجوانان و بزرگسالان هنوز مشخص نیست.
پرسشهای دشوار زیادی وجود دارد که باید پاسخی برای آنها یافت و پیشرفت سریع فناوری هم بر دشواری قضیه میافزاید. از آنجا که برخی از مدیران نظامهای آموزشی در کشورهای مختلف خیلی دوست دارند آخرین فناوریهای دیجیتال را به کلاسهای درس ببرند یا برخی نیز تمایل به ممنوع کردن بردن لپتاپ به کلاسهای دانشگاه دارند، لزوم یافتن پاسخهایی به این پرسشها جدی به نظر میرسد.
اکنون گروهی از پژوهشگران با حمایت اتحادیه اروپا قصد انجام یک پژوهش چهار ساله با عنوان «تکامل خواندن در عصر دیجیتال» یا به طور خلاصه E-READ را دارند. در این طرح پژوهشگرانی از 25 کشور شرکت خواهند داشت.
از طرف دیگر، این نکته مهم را هم باید به یاد داشته باشیم که تغییرات حاصل از خواندن و نوشتن دیجیتال به خاطر چیزی فراتر از جنبه فیزیکی خواندن روی نمایشگر یا تایپ روی صفحهکلید صورت میگیرد. برای نمونه در سال 2011 پژوهشگران دانشگاه کلمبیا نشان دادند افرادی که میدانند بعدا میتوانند مطلب مشخصی را در وبسایت یا فایلی خاص بیابند، نمیتوانند مطلب مذکور را بخوبی به یاد آورند. یکی از نکات جالب پژوهش این بود که این افراد بیش از اینکه بتوانند مطلب را به یاد آورند، شیوه یافتن آن مطلب را به خاطر میآورند.
دکتر نوامی بارون که بتازگی کتابی با عنوان «واژگان بر روی صفحه نمایش: سرنوشت خواندن در دنیای دیجیتال» نوشته میگوید: «درک ما نسبت به آنچه دانشآموزان باید در مدرسه بیاموزند تغییر کرده است، زیرا فناوریهای نوین به ما این امکان را میدهند که هر وقت خواستیم، مطالب مد نظر خود را به شکلی بسیار سریع پیدا کنیم. اما اگر توفانی روی دهد و برق خانهها به مدت چند ساعت قطع شود، آن وقت دیگر نمیتوانیم از رایانه استفاده کنیم یا گوشی و تبلت را شارژ کنیم. در این صورت آیا باز هم چیزی میدانیم؟»
حدود 2500 سال پیش، سقراط نسبت به فراگیر شدن نوشتن و خط هشدار داده بود و گفته بود که این امر در نهایت به تضعیف حافظه انسان میانجامد و فقط این تصور باطل را به انسان میبخشد که از دانش برخوردار است، در حالی که با نوشتن، هیچ چیزی را نخواهد آموخت. از زمان سقراط تاکنون، انسانها توانستهاند دانش خود را با نوشتن به دیگران منتقل کنند و البته برخلاف پیشبینی سقراط، رشد علمی بشر هم متوقف نشد.
در دوران حاضر، فناوریهای دیجیتالی بیش از هر زمان دیگری در زندگی ما حضور دارد. آیا براستی این فناوریها در نهایت به کاهش تواناییهای ذهنی ما انسانها میانجامد؟
شاید برای پاسخگویی به این پرسش کمی زود باشد، اما در این میان یک چیز روشن است و آن هم اینکه در هر صورت، ساختار دانش بشری یک بار دیگر در حال تغییر است.
منبع: باشگاه خبرنگاران
۱۱ آذر ۱۳۹۳ - ۲۱:۱۰
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: نامه نیوز]
[مشاهده در: www.namehnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 29]
صفحات پیشنهادی
کدام ستاره قرار است به پرسپولیس بیاید؟!
کدام ستاره قرار است به پرسپولیس بیاید جام جم ورزشی سرمربی و مدیران پرسپولیس آنقدر گفتهاند که دیگر میدانیم قرار است این تیم را در نیمفصل با حضور چند ستاره تقویت کنند اما ماندهایم که منظورشان کدام ستارههاست اگر خارجیها را بگویند که خب خودشان بهتر از ما میدانندرئیس اداره کتابخانههای عمومی کرج مطرح کرد تدوین راهکارهای علمی برای جذب مخاطب و ترویج فرهنگ مطالعه
رئیس اداره کتابخانههای عمومی کرج مطرح کردتدوین راهکارهای علمی برای جذب مخاطب و ترویج فرهنگ مطالعهرئیس اداره کتابخانههای عمومی کرج گفت متاسفانه در کشور ما سرانه مطالعه با استانداردهای جهانی فاصله دارد و باید راهکارهای علمی برای جذب مخاطب و ترویج فرهنگ مطالعه به صورت جدی تدوین وهیچکدام از دختران ربوده شده توسط «بوکوحرام» آزاد نشدهاند
وزیر امور زنان نیجریه در گفتوگو با ایلنا هیچکدام از دختران ربوده شده توسط بوکوحرام آزاد نشدهاند 1393-09-01 09 30 نمیخواهیم هیچ اقدامی انجام دهیم که منجر به مرگ و یا آسیب دیدن آنها شود دولت سعی دارد با احتیاط در این مورد اقدام کند وزیر امور زنان و توسعه اجتماعی نیجریه&nbامام جمعه دماوند: آمار مطالعه کتاب نباید تنها با مطالعه رایج ارزیابی شود
امام جمعه دماوند آمار مطالعه کتاب نباید تنها با مطالعه رایج ارزیابی شودامام جمعه دماوند گفت در برهه کنونی آمار مطالعه در کشور نباید تنها با مطالعه رایج ارزیابی شود و در این زمینه باید شاخصهای دیگر نیز مد نظر قرار گیرد حجتالاسلام والمسلمین محمد علاءالدینی امروز در حاشیه بازدید10عامل موثردرتشویق دانش آموزانبه مطالعه
10عامل موثردرتشویق دانش آموزانبه مطالعه معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش 10 عامل موثر در تشویق دانش آموزان به مطالعه را برشمرد معاون حقوقی و پارلمانی وزارت ارشاد هم ضمن تایید تاثیر این عوامل گفت باید اعتراف کنیم که فرهنگ کتابخوانی در کشور ما رو به افول بوده و عادت بهقیمت روز تلفن همراه، تبلت، لپتاپ و دوربین دیجیتال در بازار
قیمتهای آنلاین ۹۳ ۰۹ ۰۱ قیمت روز تلفن همراه تبلت لپتاپ و دوربین دیجیتال در بازار اگر به دنبال آخرین قیمت کالاهای دیجیتال در بازار هستید دریچه لیست قیمت تلفن همراه تبلت لپتاپ و دوربین دیجیتال را به همراه عکس و مشخصات فنی آنها را برایتان آماده کرده است به گزارش دریچه فناورخانوادهها فرزندان خود بهويژه کودکان و نوجوانان را به مطالعه کتاب تشويق کنند
۲۹ آبان ۱۳۹۳ ۱۶ ۲۱ب ظ مديرکل کانون پرورش فکري لرستان خانوادهها فرزندان خود بهويژه کودکان و نوجوانان را به مطالعه کتاب تشويق کنند کائيدي گفت خانوادهها فرزندان خود بهويژه کودکان و نوجوانان را به مطالعه کتاب تشويق کنند و از فرزندان خود بخواهند به جاي سرگرم شدن با بازيهاي رافرماندار شوش: هفته کتاب فرصتی برای تعمیق فرهنگ مطالعه در جامعه است
فرماندار شوش هفته کتاب فرصتی برای تعمیق فرهنگ مطالعه در جامعه است دزفول - ایرنا - فرماندار شهرستان شوش گفت هفته کتاب بهترین فرصت برای ترویج و تعمیق فرهنگ کتاب و کتابخوانی در جامعه است به گزارش روز جمعه ایرنا رضا نجاتی در دیدار با کارکنان اداره کتابخانه های عمومی شوش افزودبا حضور جمعی از مسئولان لرستانی بهرهبرداری از فرستنده دیجیتال شهر سپیددشت خرمآباد آغاز شد
با حضور جمعی از مسئولان لرستانیبهرهبرداری از فرستنده دیجیتال شهر سپیددشت خرمآباد آغاز شدبا حضور جمعی از مسئولان لرستانی بهرهبرداری از فرستنده دیجیتال شهر سپیددشت خرمآباد آغاز شد به گزارش خبرگزاری فارس از خرمآباد امشب با حضور جمعی از مسئولان لرستانی بهرهبرداری از فرستنده دسختترین دوران صداوسیما متعلق به کدام رییس بود؟
شنبه ۱ آذر ۱۳۹۳ - ۱۰ ۲۱ یک مجری تلویزیون معتقد است دوره ریاست سید عزت الله ضرغامی به لحاظ رسانهای دوران سختی بود و به تعبیری میشود گفت سختترین دوره مقطع بعد از انقلاب در رسانه ملی منهای روزهای جنگ دوره آقای ضرغامی بود محمدرضا حسینیان - مجری برنامه گلخانه - در گفتوگویی باقيمت دلار پس از مذاکرات به كدام سو میرود
قيمت دلار پس از مذاکرات به كدام سو میرود شمارش معکوس برای پایان مذاکرات هستهای ایران و ١ ٥ بهزودی به آخر خواهد رسید و زمان باقی مانده برای نتیجه گرفتن قبل از پایان ضربالاجل صفر خواهد شد ٢ روز دیگر ٣ آذر میرسد تا سرانجامی بر توافق هستهای مشخص شود اما در این میان نکتهای کهیورونیوز: «کندی کراش سودا ساگا» محصول جدید شرکت کینگ دیجیتال
یورونیوز کندی کراش سودا ساگا محصول جدید شرکت کینگ دیجیتال دانلود لینک ۰۱ ۰۹ ۱۳۹۳ - ۱۱ ۱۰«اديان دیرین و سياست مدرن» منتشر شد/ مطالعه موردی اسلام در چشماندازی تطبيقی -
اديان دیرین و سياست مدرن منتشر شد مطالعه موردی اسلام در چشماندازی تطبيقی به باور نویسنده اديان دیرین و سياست مدرن مطالعه موردی اسلام در چشم اندازی تطبيقي در مجموعه ادیان ابراهیمی دین اسلام احکام منحصر به فردی در خصوص سیاست و شیوه حکمرانی ارائه می نماید به گزارش خبرگزاری مفارس از پایین بودن سرانه مطالعه در قم گزارش میدهد وقتی قمیها با یار مهربان قهر میکنند
فارس از پایین بودن سرانه مطالعه در قم گزارش میدهدوقتی قمیها با یار مهربان قهر میکننداستان قم قطب فرهنگی کشور ایران اسلامی که استانهای دیگر از آن الگوبرداری میکنند اما امروزه مردم این استان با یار مهربان خود قهر کردهاند و سرانه مطالعه در این استان قابل توجه نیست خبرگزاری فافرستنده دیجیتال شهر سپیددشت خرم آباد به بهره برداری رسید
فرستنده دیجیتال شهر سپیددشت خرم آباد به بهره برداری رسید خرم آباد - ایرنا - فرستنده دیجیتال شهر سپیددشت از توابع شهرستان خرم آباد با حضور جمعی از مسوولان به بهره برداری رسید به گزارش روز شنبه ایرنا مدیرکل صدا و سیمای لرستان در مراسم بهره برداری از فرستنده دیجیتال سپیددشت خرم آبشاخص سرانه مطالعه ارتباطی مستقیم با رشد و توسعه فرهنگی جامعه دارد
شاخص سرانه مطالعه ارتباطی مستقیم با رشد و توسعه فرهنگی جامعه دارد تهران - ایرنا - عضو شورای اسلامی شهر تهران گفت شاخص سرانه مطالعه و میزان توجه مردم به کتاب و کتابخوانی به عنوان یکی از عوامل موثر در رشد و توسعه فرهنگی ارتباطی مستقیم و اثربخش در زمینه ارتقای سطح آگاهی و دانش عموگزارش مناظره با موضع سرانه مطالعه پرویز: اطلاع رسانی و تبلیغ برای کتاب خوب ضعیف است/امیرخانی: معلمهای ما باید
گزارش مناظره با موضع سرانه مطالعهپرویز اطلاع رسانی و تبلیغ برای کتاب خوب ضعیف است امیرخانی معلمهای ما باید کتابخوان شوندرضا امیرخانی گفت معلمها باید کتاب خوان شوند و البته هزینه کتاب در کنار سایر هزینهها بسیار پایین است به گزارش خبرگزاری فارس پنجاه و ششمین برنامه مناظره-
گوناگون
پربازدیدترینها