واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: معاون نظارت وحسابرسی دفتر مقام معظم رهبری: نهادهای انقلاب اسلامی در سنجش بهره وری و حسابرسی عملیاتی پیشرو هستند تهران - ایرنا - معاون نظارت وحسابرسی دفتر مقام معظم رهبری گفت: نهادهای انقلاب اسلامی در طراحی و استقرار نظام های تعالی سازمانی، سنجش بهره وری، بودجه ریزی عملیاتی و حسابرسی عملیاتی پیشرو هستند.
به گزارش خبرنگار سیاسی ایرنا، محمد جواد ایروانی روز دوشنبه در همایش دستاوردها و الگوهای سلامت اداری و مالی که با حضور مسوولین نهادهای انقلاب اسلامی، دستگاه های نظارتی و روسای کمیسیون های برنامه و بودجه و محاسبات و اصل 90 مجلس شورای اسلامی برگزار شد، سازوکارهای موجود برای ارتقای سلامت اداری و مالی در نهادها را ارایه کرد.
وی اظهارداشت: ایجاد نهادهای انقلاب اسلامی با کارکردهای انقلابی و مردمی و بنا بر نیازهای کشور، جزء ابتکارات ماندگار راهبردی و مدیریتی حضرت امام(ره) بودند.
معاون نظارت وحسابرسی دفتر مقام معظم رهبری با بیان اینکه این نهادها از سازوکارهای نظارتی و مدیریتی برای ایجاد انضباط مالی و مدیریتی برخوردارند، گفت: استفاده از نظام حسابداری و گزارشگری مالی طبق استانداردهای جهانی در تمامی نهادها، تصویری روشن از آنها ارایه می دهد.
ایروانی با اشاره به اینکه حسابرسی از این نهادها با استفاده از برترین موسسه حسابرسی کشور که رتبه اول را در این زمینه دارد، منجر به برگزاری منظم و بموقع مجامع این دستگاه ها می شود، خاطرنشان کرد: ابتکار در طراحی و استقرار استانداردهای گزارشگری مالی نهادهای غیرانتفاعی بر اساس سیستم تعهدی و نقدی با استفاده از فناوری اطلاعات پیشرفته گزارشگری نهادها، به دستگاه های نظارتی را تسهیل کرده است.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: نهادهای انقلاب اسلامی در طراحی و استقرار نظام های تعالی سازمانی، سنجش بهره وری، بودجه ریزی عملیاتی و حسابرسی عملیاتی پیشرو هستند و مبتنی بر اساسنامه مصوب و راهبردهای تنظیمی، در جهت ارتقای کارآمدی توأم با سلامت اداری و مالی فعالیت می کنند و رویکرد کلی اولویت برنامه های محوری، اولویت پیشگیری است.
در ابتدای این همایش، حجت الاسلام و المسلمین علی اکبری مبانی دینی بحث سلامت اداری و مالی را از منظر آیات قرآن کریم و روایات بیان و سپس مواردی از تأکیدات حضرت امام (ره) و رهبر معظم انقلاب را بازگو کرد.
همچنین در این همایش غلامرضا تاجگردون رییس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی، در مورد نقش برنامه و بودجه در ارتقای سلامت اداری و مالی سخنرانی خود را ارایه داد و در ارتباط با بهره وری یعنی اثربخشی و کارآیی و اهمیت آن در شکوفائی اقتصادی توضیح داد.
وی همچنین اتکاء اقتصاد به نفت را یک عامل برون زای منفی برشمرد و تأکید کرد: باید برنامه ریزیها در جهت کاهش اتکای اقتصاد به نفت باشد.
سپس دکتر نادریان رییس موسسه حسابرسی «مفید راهبر»، سازوکارهای ارتقای سلامت اداری و مالی در کشورهای مختلف و رویکردهای موجود در خصوص مبارزه با آسیب های موجود در این جهت را در مقاله خود ارایه کرد.
در ادامه دکتر شکرخواه، الگوها و دستاوردهای ستاد اجرایی فرمان حضرت امام(ره) را در حوزه ارتقای سلامت اداری در جنبه های منابع انسانی، ساختاری، گزارشگری مالی و فناوری اطلاعات ارایه کرد.
تأکید بر نظامات تصمیم گیری مبتنی بر خرد جمعی، استفاده از کمیته های تخصصی در بررسی همه جانبه موضوعات، استقرار سیستم های کنترل داخلی، بهره گیری از منابع انسانی متخصص و توانمندسازی آنها و استفاده از فناوری اطلاعات و ارتباطات در ابعاد مختلف فعالیتی ستاد اجرایی، محورهای مهم سخنرانی وی بود.
در ادامه همایش، دکتر کثیری استاد دانشگاه نیز در مقاله خود با موضوع نقش راهبری بنگاه و نظام کنترل های داخلی در راستای سلامت مالی و اداری، به تبیین بحث کنترل داخلی COSO که یک سازوکار پیشرفته و به روز در جهان است، پرداخت.
در بخش پایانی همایش، دکتر اوتارخانی استاد دانشگاه، با ارائه مقاله «تأثیر فناوری اطلاعات و ارتباطات در ارتقاء سلامت اداری و مالی»، نقش ICT را در شفافیت و پاسخگویی تشریح کرد.
وی خاطرنشان کرد: تأکید بر فناوری اطلاعات و ارتباطات زیرساختی را فراهم می کند که بر اساس آن، «افزایش دسترسی مردم به اطلاعات»، «تأمین نیازهای ارتباطاتی مردم» و «تأمین نیازهای خدمات» امکان پذیر و در نتیجه، امکان رصد فعالیت ها و سیاست های مختلف دستگاه های اجرایی و نهادهای عمومی فراهم می شود.
سیام*9254**1449
10/09/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 40]