واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: مراسم سالگرد ارتحال رییس فقید دانشگاه قم برگزار شد قم- ایرنا - مراسم پنجمین سالگرد ارتحال آیت الله "مهدی قاضی خرم آبادی" بنیانگذار و رییس فقید دانشگاه قم روز دوشنبه با حضور جمعی از استادان و دانشجویان و همچنین مسوولان استان در تالار شیخ مفید این دانشگاه برگزار شد.
![مراسم سالگرد ارتحال رییس فقید دانشگاه قم برگزار شد](http://img7.irna.ir/1393/13930910/81409106/81409106-6113537.jpg)
به گزارش ایرنا، رییس دانشگاه قم در این مراسم با اشاره به ویژگی های برجسته مرحوم قاضی، اظهار داشت: آن مرحوم در دوران قبل از پروژی انقلاب اسلامی از یاران صدیق و با وفای حضرت امام راحل به شمار می رفت.
حجت الاسلام و المسلمین "عسگر دیرباز" با بیان اینکه آن عالم ربانی بعد از انقلاب بیشتر عمر شریف خود را در دفاع از نظام و تبعیت از رهبری سپری نمود، افزود: آیت الله قاضی در دوران پس از پیروزی انقلاب از کسانی که به هر دلیلی از مسوولان نظام دچار تکدر خاطر می شدند، تفقد و دلجویی نموده و در جذب حداکثری افراد به انقلاب اسلامی نقش مهمی را ایفا می کرد.
وی افزود: بدون شک اگر حمایت های مرحوم قاضی از چنین افرادی نبود چه بسا آنها از آرمان های انقلاب اسلامی و اهداف مقدس شهیدان فاصله می گرفتند، لذا
آن مرحوم با توجه به وسعت نظری که داشت وظیفه خود می دانست به عنوان کسی که مومن به مبانی انقلاب است این اقدامات را انجام دهد.
وی پایبندی به حفظ شان و حرمت افراد را از جمله ویژگی های مهم رییس فقید دانشگاه قم عنوان کرد، و افزود: اگر در دانشگاه فردی بواسطه تخلفات شغلی باید از دانشگاه اخراج می شد مرحوم قاضی این کار را محترمانه و با حفظ شخصیت آن فرد خاطی به صورت محرمانه انجام می داد، به گونه ای که هیچ کدام یک از کارکنان و استادان دانشگاه به علت اخراجش پی نمی برد.
وی افزود: آیت الله قاضی در اواخر عمر شریف و پر برکت خود با وجود شدت بیماری و رنج و درد ناشی از آن در دانشگاه حضور پیدا می کرد و این کار خود را خدمت به دین می دانست و تا آخر عمر نیز در این راه ثابت قدم باقی ماند.
حجت الاسلام والمسلمین محمدرضا اسلامیان عضو مجلس خبرگان رهبری نیز در این مراسم ، بنیانگذار دانشگاه قم را مملو از کمالات توصیف کرد، و افزود: برای اثبات این امر شهادت افراد مرتبط با این شخصیت بزرگوار در تاسیس دانشگاه و مراحل مختلف دیگر کافی است.
وی با بیان اینکه همه افراد مرتبط با مرحوم قاضی بر اخلاص و تعهد آن مرحوم تاکید دارند،افزود: تنها هدف رییس فقید دانشگاه قم کار برای رضایتمندی خدا بود و بدون شک علت اصلی جاودانگی و ماندگاری وی نیز به همین خاطر است.
اسلامیان ضمن اشاره به سخت کوشی و تلاش مستمر و بی وقفه مرحوم قاضی در فعالیت های دانشگاهی، تصریح کرد: این شخصیت بزرگ در مصرف اموال بیت المال دقت نظر و احتیاط فراوان داشت و در برخی موارد که احتیاط اقتضا می کرد از اموال شخصی خود برای توسعه و رشد دانشگاه قم هزینه می نمود.
عضو هیات امنای دانشگاه قم ساختن نیروهای متخصص سطح بالا و همچنین متدین و متخلق برای خدمت در نظام اسلامی را مهمترین هدف قاضی خرم آبادی از بنا نهادن دانشگاه قم دانست، و افزود: بهترین اقدام برای تجلیل و تکریم از مرحوم قاضی تداوم هدف های وی است.
وی با بیان اینکه آن مرحوم دانشگاه قم را به عنوان نماینده حوزه علمیه و وابسته به جامعه مدرسین تاسیس کرد،افزود: مردم فرزندان خود را از نقاط دور کشور روانه این دانشگاه می کنند چون که وابسته به حوزه علمیه است، و در رشد اخلاق و معنوی آنها تاثیر زیادی دارد.
عضو مجلس خبر گان رهبری، تصریح کرد: این اعتماد عمومی نسبت به دانشگاه قم وظیفه استادان و مسوولان آن را سنگین تر می کند، لذا اگر انحرافی در مسائل اخلاقی و اعتقادی در این دانشگاه بوجود آید همه آنها به پای حوزه علمیه نوشته می شود.
وی افزود: به طور حتم هر گونه اهمال کاری در تقویت باورهای دینی دانشجویان دانشگاه قم علاوه بر خیانت به دانشگا،دین و مکتب تشیع خیانت به اعتقادات والدینی که فرزندان خود را به خاطر حوزه علمیه به این دانشگاه فرستاده اند، نیز محسوب می شود.
آیت مهدی قاضی خرم آبادی متولد 1306 در خرم آباد و نماینده حضرت امام در استان لرستان و بنیانگذار و رییس دانشگاه قم بود.
وی از سال 1359، معاون شورای عالی قضایی کشور، معاون شورای مدیریت حوزه علمیه قم، دبیر و عضو هیات عفو امام و رییس هیات مدیره مرکز خدمات حوزه علمیه قم بود.
سرانجام وی در دوم آذر 88 درسن 82 سالگی بر اثر سکته قلبی در گذشت، و پیکر مطهرش در حرم حضرت معصومه (س) به خاک سپرده شد.ک/3
7403/ 550/
10/09/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 67]