واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز: سردار زمانیان: مناطق آزاد یکی از نقاط کلیدی و تأثیرگذار در قاچاق کالا و ارز است/ نقش مهم تولید کنندگان در مبارزه با قاچاق
سردار زمانیان گفت: جابجایی کالا بدون پرداخت سود و عوارض گمرکی در مناطق آزاد و خلأ یک قانون مدون جهت برخورد با خودروهای خروجی از این مناطق، زمینه شکل گیری بخشی از قاچاق است.
به گزارش نامه نیوز، رئیس پلیس مبارزه با قاچاق کالا و ارز ضمن اعلام خبر فوق اظهار داشت: به خاطر ناشناخته ماندن تبعات قاچاق کالا، این مسئله فقط از جنبه اقتصادی مورد توجه قرار می گیرد، در حالی که رونق پدیده قاچاق می تواند موجب بروز جریانات اجتماعی و معضلات امنیتی و فرهنگی بسیاری شود.
سردار زمانیان با اشاره به گستردگی زمینه ها و ریشههای ظهور قاچاق کالا و ارز اذعان داشت: از هر وجهی که بخواهیم با قاچاق مقابله کنیم، چه اقدامات قضایی و کیفری، چه پیشگیری و چه نظارت، در هر حالت برخورد ریشه ای و سیستماتیک با این پدیده بدون همراهی و همصدایی همه سازمان ها و نهادهای مرتبط ممکن نیست.
این مقام انتظامی بر نقش اقدامات غیرکارشناسی برخی از سازمان ها در فراهم شدن زمینه های بروز و افزایش قاچاق اشاره و تصریح کرد: با سیاست گذاری های صحیح و نظارت بهتر و اقدامات به موقع می توان جلوی بخشی از قاچاقی را که امروز شاهدش هستیم، بگیریم.
رئیس پلیس مبارزه با قاچاق کالا و ارز ناجا در ادامه با بیان اینکه نباید تصور شود مسئولیت مبارزه با قاچاق کالا و ارز بر عهده ناجا است، افزود: سازمانهای دیگر دولتی همانند گمرکات که محل ورود و خروج کالا از مرز هستند با افزایش سرعت و دقت در نظارت می توانند در کاهش یا از بین رفتن قاچاق تأثیر داشته باشند که برای رسیدن به این مطلوب گمرکات باید به تجهیزات و تکنولوژی های مورد نیاز برای کنترل همه کالاها مجهز شوند.
وی در ادامه گفت: اگر سازمانهایی که در قانون برای آنها وظایفی تعریف شده است نتوانند مسئولیت خود را اجرا کنند قانون جدید مبارزه با قاچاق نیز به رغم نقاط قوت خود در تصحیح مجازات ها یا ارتقای قوانین پیشگیریها، آن گونه که باید در مبارزه با این پدیده موفق نخواهد شد.
رئیس پلیس مبارزه با قاچاق کالا و ارز کشور سپس سراغ نهادهای غیردولتی مؤثر در مبارزه با قاچاق کالا و ارز رفت و گفت: تولید کنندگان و مصرف کنندگان دو گروهی هستند که می توانند بیشترین سهم را در رونق یا رکود بازار قاچاق داشته باشند.
وی نقش اساسی تولید کنندگان در مبارزه با قاچاق را در تولید کالای با کیفیت بالا و قیمت پایین دانست و خاطرنشان کرد: اگر تولید کنندگان بتوانند به نوعی برنامه ریزی کنند که هم کیفیت و هم قیمت کالا قابل رقابت با کالای خارجی باشد زمینه بروز و وقوع قاچاق از بیخ و بن از بین خواهد رفت.
این مقام انتظامی در تشریح نقش تولیدکنندگان کنندگان در مبارزه با قاچاق کالا افزود: برخلاف آنچه تبلیغ می شود مصرف کالای خارجی در فرهنگ اصیل ایرانی جایی ندارد بلکه اتفاقاً فرهنگ اصیل ایرانی و متعصب و وابسته به تولید داخل است، فقط مسئله این است که گاهی اوقات بی اعتمادی به کالای تولید داخلی، وابستگی مردم به تولیدات خارجی را تشدید کرده است. بنابراین اگر دولت و مجلس سیاستگذاری ها و حمایت های مورد نیاز را از تولید کنندگان برای کاهش هزینه تولید و ارتقای کیفیت تصویب و اجرایی کنند قطعاً مردم ترجیح می دهند از کالای تولید داخل استفاده کنند.
این مقام انتظامی در ادامه به نقش حلقه مصرف کننده در زنجیره مبارزه با قاچاق کالا و ارز اشاره کرد و گفت: با توجه به اینکه مصرف کنندگان کالای قاچاق جزئی از عامه مردم هستند، مردم عزیز ما دقت داشته باشند که مصرف کالای خارجی بزرگترین ضربه به تولید داخلی و اشتغال است؛ چراکه عرضه کالا مستلزم تقاضا است، اگر تقاضا برای کالای خارجی وجود نداشته باشد عرضه آن هم کاهش پیدا خواهد کرد.
وی در ادامه با اذعان به ضعف های موجود در بکارگیری ظرفیت های رسانه ای و تبلیغاتی در مقابله با تأثیرات سوء مصرف کالای خارجی گفت: شاید اکثریت مردم نمی دانند که مصرف کالای خارجی برابر با بیکاری و از بین رفتن اشتغال فرزندان آنهاست.
قاچاق سوخت
وی در این خصوص گفت: به دلیل اینکه قاچاق سوخت از ناهماهنگی در توزیع سهمیه مصرف کنندگان مختلف شکل می گیرد، مسئولان با کنترل و نظارت بیشتر به راحتی می توانند قاچاق این نوع قاچاق را کاهش دهند.
رئیس پلیس مبارزه با قاچاق کالا و ارز ناجا از اجرای طرح های سراسری مبارزه با قاچاق فرآورده های نفتی، کنترل مصرف کنندگان عمده و نظارت بر جایگاه داران را از جمله اقدامات ناجا در شش ماه اخیر برشمرد و تأکید کرد: اجرای این طرح ها تا پایان سال ادامه خواهد داشت.
این مقام انتظامی در این خصوص افزود: علاوه بر این طرح ها، ناجا برای هر کدام از استان های مرزی با توجه به جغرافیا و نیازهای بومی طرح های متفاوتی اجرا می کند.
سردار زمانیان همچنین از مناطق آزاد به عنوان یکی دیگر از نقاط کلیدی و تأثیرگذار در قاچاق کالا و ارز یاد کرد و گفت: جابجایی کالا بدون پرداخت سود و عوارض گمرکی در این مناطق و خلأ یک قانون مدون جهت برخورد با خودروهای خروجی از مناطق آزاد زمینه شکل گیری بخشی از قاچاق است.
رئیس پلیس مبارزه با قاچاق کالا و ارز پلیس آگاهی ناجا در خاتمه از شناسایی، کار اطلاعاتی و نظارت بر محل های دپو و انبارهای نگهداری کالا به خصوص در استانهای مرزی به عنوان دستور کار واحدهای مبارزه با قاچاق سراسر کشور یاد کرد.
منبع: فارس
۱۰ آذر ۱۳۹۳ - ۱۰:۵۵
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: نامه نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 55]