تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 17 تیر 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):يك عالم برتر از هزار عابد و هزار زاهد است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

میز جلو مبلی

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ووچر پرفکت مانی

خرید سی پی ارزان

خرید ابزار دقیق

بهترین جراح بینی خانم

تاثیر رنگ لباس بر تعاملات انسانی

خرید ریبون

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1805164811




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

تبلیغ افراط گری، هدف جریان تکفیری از حضور در شبکه های اجتماعی


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: ابزاری برای انتقال پیام و جذب نیرو (1) تبلیغ افراط گری، هدف جریان تکفیری از حضور در شبکه های اجتماعی تهران- ایرنا- مزایای شبکه های اجتماعی در همسنجی با دیگر وسایل ارتباطی باعث شده است گروه های تکفیری-تروریستی با حضور گسترده در این شبکه ها، از آن به عنوان ابزاری برای انتقال پیام و جذب نیرو استفاده کنند.


بحث گروه های تکفیری-تروریستی و تهدید آنها علیه امنیت جهانی و منطقه ای، پس از حادثه یازدهم سپتامبر 2011 میلادی (بیستم شهریور 1380 خورشیدی) به مساله ای همگانی تبدیل شد.
در پرتو گسترش رسانه های ارتباط جمعی از جمله اینترنت، این گروه ها با استفاده از امکانات این فضا، هم به ترویج افکار خود می پردازند، هم عملیات خود را بازتاب می دهند و هم نیرو جذب می کنند.
برای نخستین بار سازمان القاعده بود که با انتشار فیلم هایی از طریق شبکه «الجزیره» قطر توانست به صورتی گسترده وارد عرصه رسانه شود و از این راه پیام خود را در سطحی گسترده در جهان پخش کند.
این روند با استقبال رسانه ها روبرو شد و نشان داد گروه های ترویستی با انتشار چنین ویدئوهایی به راحتی می توانند در کمترین زمان به سطح گسترده ای از مخاطبان دسترسی داشته باشند. به همین دلیل شاهدیم که استقبال گروه های تکفیری از چنین رسانه هایی به سرعت افزایش می یابد.
با وجود امکانی که شبکه الجزیره برای پخش جهانی پیام های القاعده در اختیار آن قرار داد، اما این گروه موسوم به «القاعده در عراق» بود که نخستین بار به صورت گسترده از فضای اینترنت برای گسترش پیام ها بهره برد.
این گروه به رهبری «ابومصعب الزرقاوی»، برای نخستین بار در فضای آنلاین ویدئو سر بریدن گروگان ها یا دربندان خود را پخش کرد.
در این زمان، حضور گروه های تکفیری در فضای اینترنت به تارنماها، وبلاگ ها، فروم ها و چت گروپ ها محدود بود و از راه مسدود کردن حساب های کاربری و بستن (بلاک کردن) تارنماها و وبلاگ ها با آنها مبارزه می شد.
گروه زرقاوی نیز با تکیه بر اعضای مورد اعتماد، فایل های صوتی و ویدئویی خود را در اینترنت بارگذاری می کرد. این اقدام ها همگی پیش از تشکیل شبکه هایی همچون یوتیوب صورت می گرفت که آپلود و دانلود را آسان کرده است. بنابراین ساعت ها وقت برای آپلود فیلم ها در اینترنت صرف می شد و بارگذاری آنها هم ساعت ها وقت می برد. این فیلم ها در تارنماهایی همچون "انصارالاسلام" منتشر و با کمک دانلودکنندگان در دیگر تارنماها به اشتراک گذاشته می شد (1).
با وجود دشواری انتشار فیلم ها، زرقاوی همچنان استفاده از اینترنت را به عنوان مهمترین مجرای رسانه ای این گروه برای ارتباط با جهان خارج ادامه داد و به همین دلیل در مدت کوتاهی به یکی از محبوب ترین سرکردگان تکفیری ها تبدیل شد.
اما راحتی مبارزه با گروه های تکفیری در فضای وب و همزمان، پیشرفت فناوری های ارتباطی امکانات تازه ای را در اختیار این گروه ها برای انتشار گسترده عکس ها، فیلم ها، فایل های صوتی و پیام های آنان قرار داد.
اکنون در سایه فناوری های نوین ارتباطی، انتشار فیلم ها و عکس ها با حجم بالا نه نیازی به دستگاه هایی با سرعت بالا دارد و نه نیاز به اشتراک گذاری گسترده در تارنماها، بلکه اکنون تلفن های هوشمند و شبکه های اجتماعی این فیلم ها و عکس ها را در کمترین زمان ممکن با بالاترین سرعت در حجم بالا منتشر می کنند.
بر این پایه، نوع تازه ای از امکانات ارتباطی وابسته به اینترنت با عنوان «شبکه های اجتماعی» پدید آمده است.
بنابراین گروه های تکفیری از فضای وب به شبکه های اجتماعی رفتند. به همین دلیل است که می بینیم گروه های تکفیری حضوری گسترده در شبکه های اجتماعی دارند.
رسانه های اجتماعی تفاوت هایی با تارنماها، وبلاگ ها و فروم ها دارند؛ از جمله در شیوه تعامل، دسترسی، سرعت دسترسی به حجم بالای مخاطبان و پایداری ارتباط با مخاطب.
بر خلاف فضای وب که تا اندازه ای یکسویه است و مخاطبان مشخصی دارد، شبکه های اجتماعی این امکان را به هر کسی می دهند که هم به اطلاعات تازه دسترسی داشته باشد و هم اطلاعات را با دیگران به اشتراک بگذارد. دسترسی به آنها نیز آسان تر و در دسترس تر است.
با شبکه های اجتماعی، مصرف کننده اطلاعات به عنوان یک ارتباط دهنده نیز عمل می کند.
این نکته را نیز باید در نظر گرفت که استفاده از ابزار شبکه های اجتماعی در فضای مجازی در جهان به ویژه میان جوانان بسیار در حال گسترش است.
به همین دلیل، از سال 2012 میلادی (1391 خورشیدی) بیشتر گروه های تکفیری از جمله «جبهه النصره» در سوریه و «الشباب المجاهدین» در سومالی در فیسبوک و توییتر برای خود صفحه ساخته اند (2).
گروه های تکفیری به چند دلیل از این رسانه ها استفاده می کنند:
1- استفاده از شبکه های اجتماعی به طور روزافزونی در سطح جهان به ویژه در میان جوانان افزایش یافته است و حضور در چنین فضایی به تکفیری ها اجازه می دهد در متن اجتماع باشند.
2- فضای شبکه های اجتماعی دوستانه، قابل اعتماد و آزاد است.
3- شبکه های اجتماعی این فرصت را به تکفیری ها می دهد که به طور مستقیم به اهداف خود دست یابند، برخلاف تارنماها که این گروه ها باید منتظر مخاطبان می ماندند تا از آن فضا دیدن کنند (3).
مهمترین هدف تروریست ها از حضور در شبکه های اجتماعی، تبلیغ افراط گری و جذب نیرو است. همچنین با استفاده از فیلم هایی که در یوتیوپ گذاشته می شود، چگونگی درست کردن بمب، شیوه اجرای عملیات و برخورد با اهداف مورد نظر برای نیروهایی که در دورترین نقاط جهان پراکنده هستند و کنار هم حضور فیزیکی ندارند، آموزش داده می شود.
به همین دلیل می توان گفت گونه تازه ای از تروریسم مجازی ایجاد شده است که همه مراحل جذب، آموزش، اجرای عملیات و غیره در فضای مجازی صورت می گیرد.
با توجه به سرعت پیشرفت فناوری های ارتباطی و استفاده گسترده گروه های تکفیری- تروریستی از این ابزارها، مبارزه با آنها نیز دشوارتر شده است.
به همین دلیل امکان مبارزه با این گروه ها در شبکه های اجتماعی به این موارد محدود می شود: درخواست از بخش پشتیبانی کننده برای بستن صفحه این گروه ها با دنبال کردن واژه هایی که ترویج دهنده خشونت هستند یا بستن کاربری های وابسته به این گروه ها به صورت مستقیم و جلوگیری از استفاده آنها از این شبکه ها.
اما این شیوه ها نمی تواند از حضور تکفیری ها در فضای مجازی جلوگیری کند چرا که هزینه ورود دوباره آنها به این شبکه ها چیزی بیش از یک باز کردن یک کاربری دیگر نیست.
به همین دلیل گروهی همانند داعش در شبکه های اجتماعی حضوری گسترده دارد و بخش زیادی از انرژی خود را برای حضور در این شبکه ها و انتقال پیام و جذب نیروهای تازه صرف می کند.
ادامه دارد...
---------------------
منابع:
1- http://news.siteintelgroup.com/blog/index.php/entry/192-follow-isis-on-twitter-a-special-report-on-the-use-of-social-media-by-jihadists
2- http://www.hstoday.us/blogs/critical-issues-in-national-cybersecurity/blog/terrorists-use-of-web-social-media-expanding rapidly/fa6512335287c102954b03e8f2b3c1e2.html
3- Weimann,Gabriel (2014), new terrorism and new media. Washington,DC. Available for download free of charge athttp://www.wilsoncenter.org/publication/newterrorism-and-new media.
----------------------------
از مهدی جوکار - گروه تحقیق و تفسیر خبر
پژوهشم**م.ج**1961**1358


10/09/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 20]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


سیاسی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن