واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۸ آذر ۱۳۹۳ (۱۷:۴۴ب.ظ)
معاون وزير نيرو در امور آب و آبفا تاکيد کرد: لزوم ايجاد انضباط در شبکههاي آبياري کشاورزي معاون وزير نيرو در امور آب و آبفا گفت: براي ساماندهي وضعيت بهرهبرداري آب در بخش کشاورزي، بايد انضباط را در شبکههاي آبياري ايجاد کنيم.
بهگزارش خبرگزاري موج، رحيم ميداني اظهار داشت: يکي از اهداف کلان وزارت نيرو ايجاد تعادل بين منابع و مصارف آب است و براي دستيابي به اين هدف بايد ارزيابي دقيقي از مصرف آب در دشتهاي کشور داشته باشيم.
وي با اشاره به پيگيري نصب ابزارهاي اندازهگيري در تمامي شبکههاي پيشرفته آب کشور، گفت: اين تجهيزات، دادههاي موردنياز را در اختيار ما قرار خواهد داد و با تحليل اين دادهها، خواهيم توانست به يک ترازنامه مشخص آب برسيم که اين امر به استقرار حسابداري ملي آب که مورد تاکيد شورايعالي آب کشور است، منتهي خواهد شد.
ميداني با بيان اينکه در بخش تحويل حجمي آب به بخش کشاورزي تاکنون موفق نبودهايم، ادامه داد: هماکنون کنتورهاي حجمي در تعداد زيادي از چاههاي برداشت آب زيرزميني نصب شده است، اما اين امر تاثير چنداني در برنامه ما نداشته، چراکه نصب کنتورها ناقص انجام شده است و بايد اين کنتورها در تمامي دشتها نصب شود تا بتوانيم در اين زمينه تصميم کلي اتخاذ کنيم.
وي با بيان اينکه طرح تحويل حجمي آب سالهاست که مورد بحث و بررسي قرار گرفته است و زاويه پنهان و نامشخصي ندارد، افزود: اجراي گام نخست تحويل حجمي آب در شبکههاي پيشرفته نيازمند يک برنامه مدون و در نظر گرفتن پيشنيازهاي آن است و اين برنامه بايد با جديت اجرا شود.
ميداني با اشاره به فعاليتهاي انجامشده در بخش مطالعه و تهيه نقشههاي موردنياز در شبکههاي آبياري و زهکشي، گفت: در شبکههاي پيشرفته اطلاعات مناسبي در اختيار ما است و تمامي نقشههاي ريزشبکهها را نيز در اختيار داريم، اما بيانضباطي در بهرهبرداري بيشترين مشکل را ايجاد کرده است.
وي تصريح کرد: بهدليل بيانضباطي در بخش آب کشاورزي، بهرهبرداران ضرورتي براي ايجاد تشکلها نديدهاند، چراکه هميشه آب به ميزان کافي و بدون محدوديت در اختيار آنان قرار گرفته است.
ميداني راه چاره را توجه بيشتر به نظام بهرهبرداري عنوان کرد و افزود: بايد انضباط را در شبکههاي آبياري پيشرفته ايجاد کنيم و جهادکشاورزي نيز بايد در عمل وارد کار شود و هر کس به سهم خود در اين زمينه ايفاي نقش کند، چراکه در اين طرح حتي به مشارکت استاندار و نمايندگان قوه قضاييه و تشکلهاي کشاورزي استانها نيز نياز است.
معاون وزير نيرو در امور آب و آبفا ادامه داد: بايد براي هر شرايطي مديريت آب و شبکه را پيشبيني کنيم و با ايجاد انضباط در بخش مديريت شبکه در شرايط ويژه و خشکسالي نيز کار سختي نخواهيم داشت.
وي در پايان تصريح کرد: شرکتهاي آب منطقهاي بايد وضع موجود خود را مطالعه و نقاط ضعف خود را شناسايي کنند و الزامهاي بهرهبرداري بهطور جدي در نظر گرفته شود تا با تجهيز اين کانالها و شبکهها، نياز بهرهبرداران بهطور مطلوبي تامين شود.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 87]