واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:

۳ آذر ۱۳۹۳ (۱۴:۵۰ب.ظ)
تجهيز 72 درصد از اراضي کشاورزي کردستان به سيستمهاي آبياري نوين رئيس سازمان جهاد کشاورزي کردستان گفت: 72 درصد از اراضي کشاورزي کردستان به سيستمهاي آبياري نوين مجهز شدند.
به گزارش خبرگزاري موج، کريم ذوالفقاري با بيان اينکه استان بيش 8 درصد از کل آبهاي شيرين کشور در کردستان است، اظهار کرد: اين استان يکي از استانهاي پرآب کشور است.
به گفته وي، ميانگين اراضي آبي کشور حدود 45 درصد و اين ميانگين در کردستان 15 درصد است.
رئيس سازمان جهاد کشاورزي کردستان با اشاره به گسترش شيوههاي نوين آبياري اظهار کرد: در حال حاضر 72 درصد از اراضي کردستان به آبياري نوين و تجهيزات متعلق به آن مجهز شده است.
ذولفقاري با بيان اينکه 42 هزار هکتار از 123 هزار هکتار اراضي آبي استان در مناطق شرقي استان است، افزود: اگر با اين وضعيت پيش برويم در دهه آينده امکان کشاورزي در اين مناطق وجود نخواهد داشت.
وي مديريت آب در اين دشتها را ضروري خواند و بيان داشت: استفاده غيرمجاز آب بر اساس شرع و قانون حرام است و نوعي دزدي محسوب ميشود و ما بايد با مديريت صحيح اين اجازه را از افراد سودجو ندهيم.
رئيس سازمان جهاد کشاورزي کردستان خاطرنشان کرد: جلوگيري از مصرف آب از سوي افراد سودجو و کساني که از چاههاي غيرمجاز استفاده ميکنند با خواهش و مسائل ترويجي مؤثر نيست.
ذوالفقاري ايجاد عوامل محدود کننده در اين راستا را ضروري خواند و تصريح کرد: نصب کنتورهاي حجمي مهمترين و کارسازترين راهکار جلوگيري از مصرف آب بيرويه از سوي کشاورزان است.
ذوالفقاري همچنبن خواستار تأمين نصب کنتور هوشمند بر روي چاههاي آب کشاورزي از سوي شرکت برق استان شد و اظهار کرد: در حال حاضر 30 هزار هکتار از 42 هزار هکتار اراضي شرق استان برابري 72 درصد از سيستمهاي نوين آبياري تجهيز شده است.
رئيس سازمان جهاد کشاورزي کردستان با تأکيد بر اينکه در زمينه چاههاي آبياري بايد با رفتاري منطقي با کشاورزان برخورد شود، اظهار کرد: پروانههاي موجود اصلاح و الگوي منطقي کشت به کشاورزان معرفي شود.
ذوالفقاري اضافه کرد: با توجه به ميزان يکميليون و 500 هزار هکتار اراضي زراعي استان حداقل بايد 400 هزار هکتار از اين ميزان به آبي تبديل شود که اين مهم تنها 140 هزار هکتار است.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 19]