واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: بلومبرگ: عصر چهارم بازار نفت/ آمریکا، تولیدکننده انحصاری تهران - ایرنا - پایگاه خبری بلومبرگ در گزارشی به نبرد قیمت نفت میان آمریکا و اوپک اشاره کرد و نوشت: اوپک دارویی را برای کشتن رقیب مصرف کرد، که خود به آن معتاد بود.
به گزارش گروه اقتصادی ایرنا، جولین لی استراتژیست نفت که از 25 سال پیش در صنعت نفت آمریکا فعالیت دارد به بلومبرگ گفت: اوپک ممکن است اکنون آماده باشد تا با ممانعت نکردن از کاهش قیمت ها، متوقف کردن فعالیت برخی از شرکت های حفاری آمریکا که هزینه تولید بالایی دارند را دنبال کند.
وی افزود: این سناریو، نقطه آغاز عصر چهارم بازار نفت، از پایان دهه 1970 است.
ریچارد مالینسون تحلیلگر نفت در شرکت انرژی اسپکتس واقع در لندن تلفنی به بلومبرگ، گفت: آنها اقدام جمعی در برابر کاهش قیمت ها انجام ندادند، اما این بدان معنی نیست که اگر تا چند ماه دیگر قیمت ها پایین باقی بمانند نیز کاری نخواهند کرد.
نیکلاس مادورو رییس جمهوری ونزوئلا در تاریخ 19 نوامبر در تلویزیون دولتی این کشور گفت: درآمد نفتی ونزوئلا 35 درصد کاهش پیدا کرده است.
در تاریخ 26 نوامبر، نیجریه برای نخستین بار در سه سال گذشته، اقدام به افزایش نرخ بهره کرد و ارزش واحد پولی خود را کاهش داد.
"انگوزی اوکونجو ایولا" وزیر دارایی دولت نیجریه در تاریخ 16 نوامبر گفت: دولت قصد دارد بودجه را سال آینده، شش درصد کاهش دهد.
** عصر چهارم
لی گفت: از اوایل دهه 2000، نرخ روبه رشد تقاضای نفت موجب افزایش بهای نفت شد و به شرکت ها اجازه داد، متقاضی فناوری های جدید استخراج باشند و به توسعه نفت بستر دریا و دیگر نفت های پرهزینه بپردازند. این امر، به عصری خاتمه داد که از اواسط دهه 1980 آغاز شده بود.
وی افزود: مشخصه عصر جدید، قیمت های پایین نفت و روی آوری اوپک به سیاست سهم بازار است، هدفی که اوپک قبلا آن را برای حفظ قیمت بالای نفت، قربانی کرده بود.
براساس داده های جمع آوری شدن توسط بلومبرگ، اوپک با قیمت هایی که اکنون کمتر از سطح مورد نیاز برای متوازن شدن بودجه 9 کشور عضو این سازمان است، اعضای خود را نیز تحت فشار قرار خواهد داد.
** تولید آمریکا
تولید آمریکا به 9 میلیون و 77 هزار بشکه در روز رسیده و این به معنای بالاترین سطح تولید در آمار هفتگی مدیریت اطلاعات انرژی آمریکا از سال 1983 است.
مدیریت یادشده پیش بینی کرد، تولید نفت آمریکا در سال میلادی آینده تا 9 میلیون و 400 هزار بشکه در روز افزایش خواهد یافت که بیشترین سطح تولید نفت این کشور از سال 1972 است.
شرکت تحقیقاتی و مشاوره ای سندفورد سی.برنستین آمریکا اعلام کرد: صادرکنندگان نفت در خاورمیانه از جمله عربستان سعودی، ایران و عراق می توانند حتی در قیمت 30 دلار در هر بشکه نیز به تولید ادامه دهند، آنها قیمت بالاتر نفت را تنها برای ایجاد توازن در بودجه می خواهند.
این شرکت مشاوره ای ماه گذشته در گزارشی افزود: برخی شرکت های تولیدکننده نفت در آمریکا به قیمت بیش از 80 دلار نیاز دارند تا هزینه های تولید خود را بپوشانند.
لئونید فیدان معاون و عضو هیات مدیره شرکت او.ای.او لاک اویل دومین شرکت بزرگ نفتی روسیه در مصاحبه ای در لندن، قبل از مشخص شدن تصمیم اخیر اوپک مبنی بر حفظ سقف تولید این سازمان، گفت: سیاست اوپک موجب کاهش تولید نفت شیل آمریکا خواهد شد.
فیدان افزود: در سال 2016، که اوپک به این هدف دست یافت، قیمت ها دوباره شروع به افزایش خواهد کرد.
وی ادامه داد: رونق نفت شیل مانند رونق تجارت اینترنتی است، بازیگران بزرگ باقی خواهند ماند و بازیگران ضعیف ناچار به ترک میدان خواهند بود.
قیمت سهام شرکت های تولیدکنندگان نفت در آمریکا از جمله شرکت اکسون موبیل و شورون جمعه گذشته دست کم چهار درصد در نیویورک کاهش یافت.
** عدم کاهش
ایگور سچین مسوول ارشد اجرایی شرکت او.ای.او روسنفت، بزرگ ترین تولیدکننده نفت در روسیه، پس از نشست با ونزوئلا، عربستان سعودی و مکزیک، گفت: روسیه حتی اگر قیمت نفت به زیر 60 دلار در هر بشکه برسد، به کاهش تولید نیاز نخواهد داشت.
تربجورن جوس تحلیلگر بانک دی.ان.بی نروژ، که بزرگ ترین بانک این کشور است، تلفنی به بلومبرگ گفت: سوال این است که برای کاهش آهنگ رشد تولید آمریکا، قیمت تا چه سطحی باید کاهش یابد؟
وی افزود: در چه قیمتی، تولید آمریکا از روزانه 1.4 به 500 هزار بشکه در روز خواهد رسید؟
براساس برآورد آژانس بین المللی انرژی واقع در پاریس، تنها حدود چهار درصد تولید نفت شیل آمریکا به قیمت 80 دلار یا بیشتر برای سودآور بودن نیازمند است.
بنابه برآورد آژانس بین المللی انرژی، بخش اعظم تولید نفت شرکت باکان نروژ یکی از مهمترین شرکت های تولید نفت شیل، در قیمت 42 دلار در هر بشکه نیز سودآور است.
آژانس بین المللی انرژی پیش بینی می کند، تولید نفت آمریکا سال آینده تقریبا یک میلیون بشکه در روز خواهد بود و مقدار نفتی که این کشور به بازارهای جهانی عرضه خواهد کرد روبه افزایش خواهد بود.
بانک گلدمن ساچز آمریکا در گزارشی اعلام کرد: اوپک برای به تعادل رساندن بازار نفت از روش کاهش قیمت نفت استفاده کرد، در حالی که خود به قیمت بالای نفت معتاد بود.
این بانک افزود: قیمت ها ممکن است تا جایی پایین آید که نشانه های کاهش تولید نفت در آمریکا آشکار شود.
گلدمن ساچز اضافه کرد: ماه گذشته، هنگامی که اوپک از نقش خود به عنوان تعدیل کننده قیمت صرف نظر کرد، بازارهای نفت وارد یک نظم جدید نفتی شدند.
میسوین ماهش تحلیلگر نفت بانک بارکلیز انگلستان واقع در لندن از طریق پست الکترونیکی به بلومبرگ، گفت: تصمیم اخیر اوپک بدین معنی است که "حالا نوبت آمریکا است".
وی افزود: این تصمیم اوپک، راه را برای آمریکا باز کرد تا این کشور تولیدکننده انحصاری باشد که با کنترل ذخایر عظیم خود می تواند بازار را به نفع خود تنظیم کند.
اقتصام(6)1063**1558
09/09/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 36]