واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: دو دشت دیگر شهرستان دشتی بوشهر کم آب شد بوشهر-ایرنا- مدیرعامل شرکت آب منطقه ای استان بوشهر گفت: بردشت بی رویه آب باعث منفی شدن بیشتر دشت های این استان شده است طوری که درشهرستان دشتی علاوه بر چهار دشت که پیش ازاین برداشت آب از آنها ممنوع شده، دو دشت دیگر نیز درآستانه ممنوع شدن قرارگرفته است.
به گزارش ایرنا، شاهپور رجایی روز یشکبنه درجلسه شورای حفاظت منابع آب شهرستان دشتی افزود: این شهرستان هفت دشت آبی دارد که مورد استفاده کشاورزی، شرب و صنعتی قرارمی گیرند و به دلیل برداشت بی رویه وغیر مجاز آب درسالیان اخیر از آنها بیلان آب دهی این دشت ها منفی شده است.
وی اضافه کرد: هم اکنون از هفت دشت این شهرستان برداشت آب از چهار دشت لاور، چاهگاه و سنا، پلنگ و شنبه ممنوع است که خسارت های زیادی برای کشاورزان و دامداران منطقه در پی داشته است.
رجایی بیان کرد: هم اکنون بیلان آب دهی دشت های خورموج و کاکی نیز منفی است که پیشنهاد ممنوع شدن برداشت آب از آنها به وزارت نیرو ارسال است و درآستانه ممنوعیت قراردارند.
وی یادآورشد: با ممنوع شدن برداشت آب از این دو دشت محدودیت های زیادی برای کشاورزن این منطقه بوجود خواهد آمد و شمار دشت های ممنوعه شهرستان دشتی به شش دشت می رسد.
رجایی تاکیدکرد: تنها دشت دارای بیلان مثبت در شهرستان دشتی باغان است که امیدواریم کشاورزان این منطقه با رعایت الگوی مصرف آب واجرای سیستم های آبیاری تحت فشاراز ممنوع شدن آن جلوگیری کنند.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای استان بوشهر اضافه کرد: وقتی برداشت آب از یک دشت ممنوع می شود، میزان سطح ایستابی از لحاظ کمی و کیفی در یک دوره طولانی به حدی زیاد است که امکان برگشت طبیعی به حالت اولیه عادی ممکن درکوتاه مدت ممکن نیست.
رجای ادامه داد: دولت تدبیر وامید توجه ویژه ای به احیا وحفظ تعادل بخشیدن به آب های زیر زمینی ومنابع حیاتی آب درکشور داشت است که امیدواریم با اجرای برنامه نوین آبیاری از منفی شدن سایر دشت های استان بوشهر بویژه شهرستان دشتی که قطب کشاورزی این استان است، جلوگیری شود.
فرماندار دشتی گفت: درسال های اخیر شمار چاه های غیرمجاز دراین شهرستان افزایش یافته است.
غلامرضا مهرجو افزود: هم اکنون بیش از370چاه غیرمجاز و فاقد پروانه در این شهرستان فعالیت دارند که باید با کسانی که چاه های غیر مجاز را دراین شهرستان حفر کرده اند، برخورد شود.
وی اضافه کرد: درشهرستان دشتی به عنوان قطب کشاورزی استان بوشهر درصد بالایی از اشتغال وتوسعه این شهرستان دربخش کشاوری است و تامین منابع آبی وحفظ و احیای آب های سطحی و زیر زمینی دراولویت برنامه های شهرستان قرار دارد.
مهرجو برضرورت نصب کنتورهای هوشمند برچاه های کشاورزی تاکید کرد و افزود: همکاری ومشارکت دستگاه های مسوول ازجمله مدیریت برق و جهاد کشاورزی با سازمان امور آب در این زمینه ضروری است.
شهرستان دشتی با مرکزیت شهر خورموج از قطب های کشاورزی بویژه در زمینه تولید گندم، گوجه فرنگی،محصولات گلخانه ای و کنجد است.
7206/539
09/09/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 18]