تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 7 مهر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):انسان بلند مرتبه چون به فهم و دانايى رسد، متواضع مى شود.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها




آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1818808291




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

هوای پاک با مدد باران/موتورهای چینی چقدر در کاهش آلودگی هوای کلانشهرها تاثیر دارد؟


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: هوای پاک با مدد باران/موتورهای چینی چقدر در کاهش آلودگی هوای کلانشهرها تاثیر دارد؟ تهران - ایرنا - شاخص کیفیت هوای تهران در شرایط پاک قرار گرفت، تا باران همچنان کارآمدترین راه برای کاهش آلودگی های نفسگیر کلانشهرهای کشور باشد.


"سید وحید حسینی" مدیرعامل شرکت کنترل کیفیت هوای تهران هم اعتقاد دارد تا زمانی که استفاده از خودروهای شخصی کاهش نیابد و جایگزین مناسبی به نام توسعه حمل و نقل عمومی، شهروندان را جا به جا نکند نمی توان به کاهش آلودگی های خطرناک امیدوار بود، توسعه ای که در 8 سال گذشته با سد بزرگ دولت برای تامین هزینه ها با گسترش آلودگی رو به رو شد و نتوانست آن طور که باید در کاهش نقش داشته باشد.
حسینی یکی از معضلات اصلی شهر را تردد موتورسیکلت های بنزینی می داند که عامل ایجاد 25 درصد از آلودگی هوا و 49 درصد از آلودگی صوتی تهران هستند.
او روی جایگزینی موتورسیلکت های برقی تاکید می کند و اعتقاد دارد که می توانند به نوعی در کاهش آلودگی هوا و صدا موثر باشند:«طرح ورود موتورسیکلت های برقی به عنوان وسیله نقلیه پاک در دستور کار مدیریت شهری قرار گرفته تا میزان آلودگی های زیست محیطی در تهران را کاهش دهد.»
اما یک نکته دیگر هم وجود دارد که پیش از او «محمدهادی حیدرزاده» رییس سازمان حفاظت از محیط زیست تهران نسبت به آن هشدار داده بود.
او بیش از هرچیزی از این نکته واهمه دارد که خیابان های شهر پر از موتورسیکلت های برقی چینی شود بدون اینکه کوچکترین تاثیری درکاهش آلودگی ها داشته باشد.
لازم است زیرساخت ها و استانداردهای لازم در مورد واردات این موتور ها رعایت شود زیرا بسیاری از شرکت های چینی کیفیت لازم را ندارند. با وجود این حسینی بهترین راهکار بهبود محیط زیست و توسعه را حمل و نقل پاک و افزایش بسته های حمایتی از سوی دولت می داند.

* موفق نشدن طرح خروج مراکز تولیدی
منتقل نشدن واحدهای کوچک به شهرک های صنعتی در استانداری هم یکی از دلایلی است که برنامه کاهش آلودگی هوا به موفقیت نرسید.
این مساله باعث می شود تا «شینا انصاری» مدیر کل دفتر پایش فراگیر سازمان حفاظت از محیط زیست خبر بازنگری مبلغ جریمه واحدهای آلاینده را در لایحه هوای پاک بدهد:«در تهران شهرک های صنعتی برای صنایعی چون چرم و سنگ در شمس آباد شکل گرفته اما هنوز در محدوده فدائیان اسلام شاهد کارگاه های سنگ بُری هستیم و دباغی هایی هنوز در محدوده باغ شهر و کهریزک و نظرآباد حضور دارند.»
او توسعه شهرک های صنعتی را یکی از برنامه های در سطح کلان توسط سازمان حفاظت از محیط زیست می داند و می گوید:«دلیل توسعه این شهرک ها این است که محلی برای استقرار و ساماندهی صنایع آلاینده باشند.
در این صورت سازمان حفاظت از محیط زیست می تواند در بخش تصفیه فاضلاب و سیستم های کنترل آلاینده ها نظارت کافی اعمال کند.»
انصاری محور انتقال واحدهای آلاینده مزاحم به شهرک های صنعتی را استانداری ها می داند و می گوید:« توسعه شهرک های صنعتی تنها بارگذاری ها را افزایش داد.
در صورتی که انتقال واحدهای آلاینده اتفاق می افتاد سازمان محیط زیست می توانست بر نظارت های خود، کنترل بیشتری داشته باشد.»
البته نظارت کنترل آلودگی ها در شهرک های صنعتی وظیفه ادارات کل محیط زیست شهرستان ها است اما یک مشکل وجود دارد. آن طور که انصاری می گوید:«سازمان حفاظت از محیط زیست در تامین امکانات و نیرو خلا دارد و به همین دلیل پایش ها آنچنان که باید گسترده نیست.»
او با انتقاد از ابزار نظارتی موجود در بند ب ماده 192 قانون برنامه پنجم توسعه، می گوید: این بخش از این ماده قانونی خوداظهاری در پایش را مطرح کرده و گفته است متخلفان از این قانون مشمول ماده 30 می شوند.
ماده 30 قانون نحوه جلوگیری از آلودگی هوا عنوان کرده است: «افرادی که از انجام بازرسی ماموران سازمان حفاظت از محیط زیست برای نمونه برداری و تعیین آلودگی ناشی از فعالیت کارخانه ها و کارگاه ها و منابع تجاری بهداشتی و خدمات اماکن عمومی ممانعت به عمل آورده یا اسناد و مدارک و اطلاعات مورد نیاز سازمان را در اختیار ایشان نگذارند یا اسناد و مدارک و اطلاعات خلاف واقع ارائه نمایند بر حسب مورد و اهمیت موضوع به جزای نقدی از 500 هزار ریال تا 5 میلیون ریال و در صورت تکرار به حبس تعزیری از یک تا سه ماه و جزای نقدی مذکور محکوم خواهند شد.»
انصاری می گوید:« این ماده به هیچ وجه بازدارنده نیست، زیرا واحدهای صنعتی با انجام ندادن خوداظهاری خطری را احساس نمی کنند.
ضمن اینکه جریمه تعیین شده در این قانون مربوط به سال 1374 است. این مبلغ برای منع کردن صاحبان صنایع آلاینده به هیچ وجه اثرگذار نیست. از سوی دیگر اگر اندازه گیری آلاینده ها انجام شود نسبت به جریمه تعیین شده مبلغ بیشتری را باید بپردازد.»
منبع : روزنامه ایران
تهرام/1699/ 1625


09/09/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 27]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن