واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: مورد عنایت وزیر علوم تهران- ایرنا- «مورد عنایت وزیر علوم» عنوان سرمقاله روزنامه «مردم سالاری» به قلم«منصور فرزامی» است که در آن می خوانیم: با این که در عالم سیاست هیچ چیز بعید نیست اما با توجه به سابقه دیرین و روحیه روحانی و پایبندی وی به میثاقی که با موکلان خود دارد و نیز می داند که عدم تقید به آن دارای چه عوارضی است، به نظر نمی رسد که تغییر رویه ای صورت گرفته، معامله پشت پرده ای در میان باشد.
از طرفی، به گمان نگارنده، گزینه پنجم دولت هم از سنخ چهار گزینه پیشین است چون در دو دولت متفاوت با مشی و تفکر دولت نهم و دهم بر مسند وزارت نشسته و در هیچ مسوولیتی هم در هشت سال گذشته، مورد توجه نبوده فقط در دولت یازدهم، برای بار سوم، در هلال احمر، به همکاری با دولت ، برگزیده شده است و چنانچه جای میلی منفرد یا هر کدام از معرفی شدگان سوم و چهارم جهت اخذ رای اعتماد به مجلس پیشنهاد می شد، معلوم نبود که مورد تایید قرار گیرد و 197 رای مثبت بیاورد، اما به هر صورت مجلس کاری کرد که بایسته بود و با این کار، هم کیان مجلس حفظ شد و هم نشان داد که می خواهد با دولت همکاری مشروط داشته باشد و انتظاری هم جز این نبود . آرزوی ما هم وفاق بین این دو قوه به دور از حرکت های احتمالی ایذایی جامعه به خود مشغول کن است . حال، با گذر از این مقدمه و با توجه به برنامه جامع وزیر که به مجلس ارائه شد و مورد تایید قرار گرفت، لزوم پایبندی وزیر در عمل البته به آن، خواسته ملت است . به غیر از آن، عنایت مقام وزارت به نکات ذیل، امری ضروری می نماید:
1- محیط علمی و پژوهشی، فراغ خاطر و آسودگی روح و روان می خواهد، بدیهی است که اگر چنین محیطی، امنیتی شود نه تنها نتیجه مطلوب حاصل نمی شود بلکه فرار مغزها و مهاجرت نخبگان و فرهیختگان را در پی خواهد داشت که ضایعه این امر، چندین برابر تحریم ها به جامعه آسیب می رساند چنان که به تجربه، پیامدهای آن را دریافته ایم .
2- دانشگاه جای درس و بحث و علم و کتاب است. ملت نمی خواهد که فرزندانش به جای دانش و دانشوری به سیاست زدگی دچار شوند اما انتظار هم ندارد که فضای اندیشه و قلم وبیان که زیرساخت آینده فکری و علمی گردانندگان آینده کشور است، محدود و آلوده به شائبه ها و تهدید و ترس باشد.
3- ایجاد کرسی آزاداندیشی، بایسته محیط فکری است . در چنین محیطی به استناد اصل 23 قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران : «تفتیش عقاید ممنوع است و هیچ کس را نمی توان به صرف داشتن عقیده ای مورد تعرض و مواخذه قرار داد» حال اگر دانشجویی به جرم ابراز عقیده، ستاره دار شده است باید به استناد قانون از او دلجویی و دفع اتهام کرد و مهم تر از آن اگر استادی به همین جرم و گناه داشتن عقیده، خانه نشین شده باشد باید مورد ملاطفت قانون قرار گیرد و با عذرخواهی از ایشان و با احترام خاص باید به جایگاه خود بازگردانده شود و در ضمن، شرایطی نهادینه شود تا سنت ناصواب خانه نشین کردن استادان دارای استقلال فکری، برای همیشه از جامعه دانشگاهی ریشه کن گردد . چون همان گونه که بزرگان گفته اند : دانشگاه، منشاء تحولات جامعه و علم و حاصل آن، سبب اقتدار ملی است و با دستاوردهای آن می توانیم رشته های وابستگی به غیر را به پیوند متقابل علمی با دنیای علم و اندیشه جهانی بدل کنیم .
4- توزیع عادلانه امکانات آموزشی و پژوهشی در مناطق محروم، نباید سبب نزول کیفیت علمی، چنان که اکنون هست باشد .
5- وزارت علوم را بایسته نیست که در سیر علمی و پژوهشی و فکری خود با وزیر، احساس غربت و بیگانگی کند . از قضا موفقیت وزیر هم در همین نکته است حمایت دانشگاه ها از فرهادی هم به امید همخوانی و همراهی است و همین همنوایی، محیط پرنشاطی را فراهم می کند که موجب نشو و نمای اندیشه و علم حاصل آن است.
6- رسیدگی و پیگیری بورسیه ها، راه پیموده ای است که مردم می خواهند تا به نتیجه برسد. بنابراین هرگونه تسامح و ملاحظه کاری در این امر، آینده علمی دانشگاه ها را سخت به مخاطره می اندازد و مسلم است که بروز ناهنجاری های ناشی از آن، درخور ملت نجیب و دانشگاه نژاده ایران اسلامی نیست .
7- مشورت با اهل، از اصول و مبانی اعتقادی ماست اما تاثیر پذیری های غیرمتعارف از مناطق، چنان که برخی این راه خطا رفته اند و امتیازهای نبایسته ای داده اند و به عوارضش گرفتارند، زهر مهلک مدیریت است امیدواریم که فرهادی گرفتار چنین امتیاز دهی هایی نشود و کسی هم نتواند مقام وزارت را مصادره به مطلوب کند و به میدان بازی خود ببرد و همه سوابق نیکوی وزیر را تحت تاثیر قرار دهد.
منبع: مردم سالاری
اول**1368**
09/09/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 7]