تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 2 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):نـادانى، مايـه مرگ زندگان و دوام بدبختى است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1832371089




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

آینده مبارزه با داعش در سایه تحولات منطقه


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: آینده مبارزه با داعش در سایه تحولات منطقه تهران-ایرنا- تحولاتی مانند دیدار وزیر امورخارجه سوریه با مقام های روس، برکناری وزیر دفاع آمریکا و سفر مقام های عراقی به کشورهای همسایه از ایجاد یک توافق عمومی برای حل مساله داعش نشان دارد اما اختلاف های کشورها مبارزه با این گروه را با مسائلی روبرو کرده است.


بحث بر سر مبارزه با داعش و تهدید این گروه نه فقط برای امنیت کشورهای خاورمیانه بلکه برای امنیت جهانی، موضوعی مورد توافق نزد کشورهای غربی و منطقه ای است. به همین دلیل تلاش ها برای مبارزه با این گروه از مدت ها پیش آغاز شده است.
مهمترین مساله، اختلاف در شیوه مبارزه با داعش و اهداف کشورها از این مبارزه است. به همین دلیل شکاف میان جبهه موسوم به «ائتلاف بین المللی علیه داعش» به ویژه آمریکا و ترکیه به وجود آمد.
اختلاف آمریکا و روسیه بر سر نظام سیاسی سوریه جنبه دیگری از شکاف در جبهه مخالفان داعش را نشان می دهد.
از سوی دیگر، پیوند یافتن دیگر مسائل مهم منطقه با مساله مبارزه با داعش اختلاف های کشورها را افزایش داده است و همین امر در شیوه های مبارزه با این گروه تروریستی- تکفیری تاثیر گذاشته و به اختلاف دیدگاه کشورهای منطقه با یکدیگر منجر شده است.
بارزترین این مسائل، گفت و گوهای هسته ای ایران و گروه 1+5 است. این گفت و گوها با مخالفت های شدید برخی کشورهای منطقه به ویژه عربستان سعودی روبرو است. به همین دلیل، این کشور فشارهای زیادی بر کشورهای غربی برای جلوگیری از تثبیت چرخه سوخت در ایران وارد می کند. سفر «سعودالفیصل» وزیر امورخارجه عربستان، به وین در زمان برگزاری آخرین دور نشست ایران و 1+5 را می توان در این پیوند تحلیل کرد. این امر به تشدید اختلاف های عربستان با ایران در مبارزه با داعش منجر شده است.
شکاف های درون منطقه ای را نیز باید به این مسائل افزود. شکاف ترکیه- قطر با عربستان- مصر در موضوع اخوان المسلمین، شکاف عربستان با ایران در مسائل سوریه، عراق، لبنان و یمن، اختلاف دیدگاه ترکیه و ایران در مساله سوریه و... از جمله این شکاف ها است.
این گستره چندلایه از اختلاف میان کشورهای خاورمیانه، کشورهای غیرخاورمیانه ای (غرب و روسیه) و میان برخی کشورهای منطقه با آمریکا، مبارزه با داعش را بیش از پیش با پیچیدگی روبرو کرده است. به همین دلیل همانگونه که «ولید المعلم» نخست وزیر سوریه، هفتم آذرماه در مصاحبه با شبکه «المنار» لبنان اعلام کرد، نیروهای ائتلاف در مبارزه با داعش موفق عمل نکرده اند.
برخی شواهد نشان می دهد کشورهای درگیر در بحران داعش نیز به این ناکارآمدی ها پی برده اند و برای بهبود شیوه های مبارزه با این گروه و بازبینی راهبردهای خود در این زمینه تلاش می کنند.
استعفای «چاک هیگل» وزیر دفاع آمریکا، را می توان یکی از مهمترین شواهد به شمار آورد. هیگل یکی از اندک جمهوری خواهان دولت «باراک اوباما» رییس جمهوری آمریکا و از منتقدان راهبرد او در سوریه بود. وی هوادار راهبرد مبارزه مستقیم با نظام سیاسی سوریه هم زمان با مبارزه با داعش بود.
بسیاری دلیل استعفای هیگل را اختلاف دیدگاه وی با اوباما می دانند.
مساله دیگر، سفر ولید المعلم به روسیه است. پیش از این سفر، نماینده ویژه دبیرکل سازمان ملل متحد طرحی را برای پایان دادن به درگیری ها در سوریه ارایه کرده بود که بر پایه آن، آتش بس در برخی مناطق از جمله در حوالی دمشق و حلب برقرار می شود و گفت و گوهای سوری-سوری شکل می گیرد.
به نظر می رسد این طرح از اقبال بیشتری نسبت به طرح های پیشین برخوردار باشد و می تواند با تکیه بر عناصر سوری و راه حل سیاسی، پایه ای برای حل مساله سوریه باشد.
سفر مقام های عراقی به کشورهای منطقه نیز می تواند بخش دیگری از شواهد موجود باشد. چندی پیش «فواد معصوم» رییس جمهوری عراق، به ایران و عربستان رفت. پیش از آن «ابراهیم الجعفری» وزیر امورخارجه عراق، به ترکیه سفر کرد تا زمینه سفر معصوم به این کشور را بچیند.
هشتم آذرماه نیز «نوری مالکی» معاون رییس جمهوری عراق، به لبنان رفت. شواهد نشان می دهد مهم ترین هدف این سفرها، هماهنگی بیشتر کشورهای منطقه برای مبارزه با داعش است.
بنابراین به نظر می رسد با افزایش بی ثباتی های ناشی از حضور داعش در خاورمیانه، تلاش های گسترده ای برای هماهنگی بیشتر به منظور مبارزه با این گروه تروریستی و حل بحران های منطقه ای در شرف وقوع است.
اینکه «آیا خاورمیانه روی آرامش را به خود خواهد دید؟»، پرسشی است که در شرایط کنونی نمی توان پاسخ روشنی برای آن متصور شد.
در کنار تلاش گسترده کشورهای درگیر در بحران های خاورمیانه برای حل مساله داعش، شواهد بسیاری نیز وجود دارد که از تداوم اختلاف ها و درگیری های منطقه ای خبر می دهد.
تلاش کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس برای ایجاد مرکز مشترک عملیات با تشکیل نیروهای زمینی، دریایی و هوایی بخشی از روندهایی است که می تواند همچنان نگاه امنیتی کشورهای منطقه به مسائل پیش رو را تشدید کند؛ امری که به تنش های موجود دامن می زند.
زیاده طلبی های رژیم صهیونیستی در سرزمین اشغالی و تداوم جنایات این رژیم نیز همچنان موضوعی حل نشده در خاورمیانه باقی مانده که ریشه بسیاری از بحران های این منطقه است.
همچنین تلاش آمریکا برای تقویت حضور منطقه ای در خاورمیانه یکی دیگر از شواهدی است که نشان می دهد این منطقه تا سال ها بعد باید با بی ثباتی های ناشی از امنیتی سازی مسائل توسط کشورهای برون منطقه ای دست و پنجه نرم کند.
بنابراین در سایه چنین شکاف ها و اختلاف دیدگاه هایی باید تداوم حضور داعش در خاورمیانه و به احتمال زیاد افزایش بی ثباتی در این منطقه را انتظار داشت مگر آنکه اشتراک منافع و وحدت رویه بازیگران کلیدی این میدان، جایی برای فعالیت گروه های تندرو باقی نگذارد.
از مهدی جوکار - گروه تحقیق و تفسیر خبر
پژوهشم**م.ج**1961**1358


09/09/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 32]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


سیاسی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن