محبوبترینها
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1842226352
تقویت جهتگیری سیاست خارجی روسیه به شرق
واضح آرشیو وب فارسی:شبکه خبر: تقویت جهتگیری سیاست خارجی روسیه به شرق
روسیه بعد از آغاز مناقشه با غرب بر سر اوکراین، به سمت جهت گیری مرسوم خویش به سمت شرق بازگشته، به تقویت هرچه بیشتر روابط با چین پرداخته و مناسبات خود را با کشورهای هند، پاکستان، ترکیه، مصر و ایران افزایش داده است. به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر از فارس، روسیه بیش از پیش از محاصرهای که کشورهای غربی برایش در نظر گرفته اند خارج میشود: «ولادیمیر پوتین» رئیسجمهوری روسیه روز دوشنبه به ترکیه سفر میکند، دو هفته دیگر به هند سفر خواهد کرد و در آینده نزدیکی به مصر خواهد رفت. ایران و پاکستان نیز پوتین را به کشور خود دعوت کردهاند. بنا بر این گزارش، پوتین در این سفر همراه با رجب طیب اردوغان رئیس جمهور ترکیه ریاست پنجمین نشست شورای همکاری مسئولان بلندپایه روسیه و ترکیه را بر عهده خواهد داشت.به موجب بیانیه اداره مطبوعات دفتر ریاست جمهوری ترکیه، وزرای ترکیه و روسیه نیز در این نشست حضور خواهند داشت و درباره روابط میان دو کشور همچنین مسائل و مشکلات منطقه ای و بین المللی به گفتگو خواهند پرداخت.
روزنامه «وزگلاد» در مقالهای تحلیلی مینویسد: تقویت جهتگیری سیاست خارجی روسیه به سمت شرق نه تنها به مناقشه با غرب مرتبط است، بلکه منافع ژئوپلیتیکی روسیه بطور مرسوم به مشرق زمین بستگی داشته و اکنون تنها این توازن تنظیم شده است.
در تمام مدتی که مناقشه بین روسیه و غرب، بخصوص آمریکا شدت گرفته است، توجه اصلی روی نزدیکی مسکو و پکن، دو شریک اصلی در تغییر نظام جهان تک قطبی مطرح بود. هرچند روسیه و چین طی سال های اخیر همواره در جهت تقویت روابط گام برداشتند، ولی پوتین خط مشی سرعت بخشیدن به این نزدیکی را بعد از آغاز آشکار مناقشه با غرب بر سر اوکراین در پیش گرفت. صحبت بر سر قدرتی است که در عرصه جهانی توان مقابله جدی با هژمونی آمریکا را دارد. البته اهمیت اتحاد روسیه و چین نباید مانع از آن شود که مسکو در سایر مناطق جهان نیز با شرکای مرسوم خود همکاری بیشتری داشته باشد.
به نوشته این روزنامه، در روابط با اروپا پوتین روی دورنمای متوسط المدت حساب کرده است، برای اینکه اکنون دیگر مشخص شده که اتحادیه اروپا فعلا قادر به اجرای سیاست مستقلی تنها بر اساس منافع ملی خویش نبوده و بیشتر دنباله روی سیاستهای آمریکاست.
در رابطه با کشورهای منطقه آمریکای لاتین مسکو از مکانیزم بسیار فعال و قوی گروه بریکس (برزیل، روسیه، هند، چین و آفریقای جنوبی) بهره میبرد که احتمال بسیار زیادی وجود دارد که آرژانتین هم به آن بپیوندد، ضمن اینکه روابط دوجانبه با این کشور نیز در حال توسعه است. هرچند روسیه تجربه برقراری روابط راهبردی با کشورهای این منطقه را (به استثنای کوبا، نیکاراگوئه و اخیرا ونزوئلا) ندارد، ولی اکثر کشورهای آمریکای لاتین سیاست مستقلی را در روابط خارجی خود دنبال کرده و نسبت به سایر کشورها، کمتر وابسته به آمریکا هستند و این شرایط برای روسیه بسیار مناسب است.
تقویت تماسها با کشورهای آفریقایی، در بیشتر موارد روی روابط اقتصادی تکیه دارد. حضور مقامات دولتی و تجار روسی در کشورهای قاره سیاه در حال گسترش است که یادآور فعال بودن این محور در دوران اتحاد جماهیر شوروی است. رهبران برخی کشورهای آفریقایی با درک این مسئله که روسیه از مبارزه آنها برای یافتن استقلال حمایت میکند، به سمت تقویت روابط در همه زمینهها، از جمله نظامی و تحقق طرحهای زیرساختاری علاقهمند هستند و آینده روشنی در روابط روسیه با کشورهای منطقه انتظار میرود.
«وزگلاد» تاکید میکند: البته واضح است که مهمترین جهتگیری سیاست خارجی روسیه به سمت شرق، شامل منطقه خاورمیانه بزرگ، هند، چین و جنوب شرق آسیا متمرکز است. مناقشه بوجود آمده در روابط با غرب نه تنها کمک میکند تا بخشی از مقامات روسی که دارای تمایلات غربگرا بوده و بعد از دهه 90 در حکومت وارد شده و قدرت گرفته بودند، کنار بروند، بلکه باعث میشود تا روسیه از همه امکانات خود برای فعالیت بیشتر در جهت گیری به سمت شرق استفاده کند که به خوبی پاسخگوی منافع ملی این کشور است.
در این بین روسیه به سمت کشورهای جنوبی توجه خاص دارد. مقامات مسکو با درک اهمیت این جهت گیری، به خوبی ضرورت تطابق منافع خویش با چین را بررسی میکنند که در برخی موارد ممکن بوده، در برخی موارد اصطکاکهایی وجود دارد و در برخی موارد هم به دلیل جهتگیری به سمت مبارزه با نفوذ آمریکا کاملا مشابه است. با توجه به جنبه راهبردی روابط مسکو و پکن و مقابله ژئوپلیتیکی، روسیه و چین در کار با بسیاری از کشورهای جنوبی میتوانند به راحتی با یکدیگر همکاری کنند.
نمونه بارز این مسئله در روابط با افغانستان و پاکستان مشخص است که خارج شدن تدریجی نیروهای نظامی ناتو از منطقه، کار را تا حدودی آسانتر از قبل کرده است. اسلام آباد که از مدتها قبل متحد چین است نه تنها فعالانه تلاش میکند به عضویت سازمان شانگهای درآید، بلکه بعد از یک وقفه نسبتا طولانی بار دیگر درصدد تقویت روابط خود با روسیه برآمده است.
این در حالی است که هند همچنان یکی از شرکای مهم روسیه و بزرگترین خریدار تسلیحات نظامی این کشور محسوب می شود. ضمن اینکه طی سالهای اخیر حجم خرید تسلیحات نظامی دهلی نو از آمریکا افزایش چشمگیری داشته، ولی این به منزله آن نیست که هند از توسعه همکاریها با مسکو خودداری کند. در عین حال همکاریهای نظامی تنها عامل موثر در روابط دو کشور نبوده و طرحهای مشترک اقتصادی، از جمله صنایع هوایی مشترک در این بین بسیار اهمیت دارد و همچنین عضویت دو کشور در گروه بریکس، انطباق مواضع سیاست خارجی دو کشور را افزایش داده است.
این روزنامه میافزاید: در چنین شرایطی ولادیمیر پوتین روز دوشنبه به ترکیه سفر خواهد کرد که طی آن علاوه بر روابط دوجانبه، مسائل مهم منطقهای و بین المللی نیز مورد بررسی رهبران دو کشور قرار خواهد گرفت. مقامات آنکارا اخیرا از اقدامات آمریکا رضایت نداشته، از اتحادیه اروپا ناامید شده و دارای بلندپروازیهای بسیاری در منطقه خاورمیانه و جهان کشورهای ترک زبان است و هرچند منافع ملی روسیه و ترکیه همیشه هم بر یکدیگر منطبق نیست، ولی دو کشور به نزدیکی راهبردی به یکدیگر علاقه مند هستند. عضویت ترکیه در ناتو هرگز به معنی فاصله گرفتن این کشور از روسیه نبوده و «رجب اردوغان» نسبتا سیاست مستقلی را با اجرا گذاشته است که غالبا نیز به همین دلیل مورد انتقاد مقامات واشنگتن قرار میگیرد. اختلاف مقامات مسکو و آنکارا بر سر مناقشه سوریه هم مانند گذشته دیگر چندان عمیق نیست و اردوغان اکنون دیگر مسائل و واقعیت کنونی در منطقه را به خوبی درک کرده است.
در مصر نیز بیصبرانه منتظر سفر رئیس جمهوری روسیه هستند. مقامات قاهره اخیرا و بعد از تحولات حکومتی بشدت به سمت روسیه متمایل شده است و مارشال السیسی در سال جاری دوبار به مسکو سفر کرده و در اواخر سال جاری یا اوایل سال آینده قرار است پوتین به قاهره سفر کند. مصر قصد دارد تسلیحات نظامی به ارزش چندین میلیارد دلار از روسیه خریدار کند. بدین ترتیب بعد از تحولات داخلی اخیر در مصر، روسیه به خوبی امکان بازگشت دوباره به این کشور را پیدا کرده است.
به نوشته این روزنامه، هم مصر و هم ترکیه نقش بسیار مهمی در تحولات منطقه خاورمیانه بازی میکنند. ضمن اینکه دیگر بازیگر مهم منطقه ایران است. روابط تهران و مسکو بیش از پیش به یک اتحاد تبدیل شده است، چرا که حمایت مشترک روسیه و ایران از بشار اسد، مانع از آغاز یک جنگ تمام عیار در سوریه شد، مواضع مشترک دو کشور در زمینه افغانستان کاملا بر یکدیگر منطق است و در مجموع روابط مسکو و تهران چه در عرصه سیاسی و چه اقتصادی، گویای یک همکاری کامل است. جمهوری اسلامی ایران مخالف سرسخت «جهان به سبک آمریکایی» است، نه تنها از لحاظ ژئوپلیتیکی، بلکه از لحاظ ایدئولوژیکی و روسیه نیز در جهت تغییر نظام جهان تک قطبی به رهبری آمریکا تلاش میکند که در این جهت گیری منافع هر دو کشور کاملا بر یکدیگر منطبق میباشد.
یک شنبه ۹ آذر ۱۳۹۳ - ۰۹:۳۲
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: شبکه خبر]
[مشاهده در: www.irinn.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 20]
صفحات پیشنهادی
سفیر تامالاختیار جمهوری اسلامی ایران در فدراسیون روسیه: سیاست خارجی ایران بر مبنای تعامل سازنده با دنیاست
سفیر تامالاختیار جمهوری اسلامی ایران در فدراسیون روسیه سیاست خارجی ایران بر مبنای تعامل سازنده با دنیاستسفیر تامالاختیار جمهوری اسلامی ایران در فدراسیون روسیه گفت سیاست خارجی جمهوری اسلامی بر مبنای تعامل با دنیا تعریف شده است به گزارش خبرگزاری فارس از همدان مهدی سنایی پیش ازسفیر ایران در روسیه:سیاست خارجی دولت مبتنی بر تعامل است
سفیر ایران در روسیه سیاست خارجی دولت مبتنی بر تعامل است همدان- ایرنا- سفیر ایران در کشور روسیه گفت سیاست خارجی دولت تدبیر و امید مبتنی بر رویکرد تعامل است به گزارش ایرنا مهدی سنایی روز پنجشنبه در همایش بین المللی سرمایه گذاری استان همدان افزود فدراسیون روسیه یکی از 10 اقتصادتبیین جایگاه افغانستان در سیاست خارجی روسیه
تبیین جایگاه افغانستان در سیاست خارجی روسیهبااینکه روسها از قِبَل حمله به افغانستان و اشغال این کشور متحمل هزینههای راهبردی شدند اما با این حال تحولات سیاسی- امنیتی افغانستان همواره در کانون توجهات روسیه قرار داشته است افغانستان همواره از جایگاه ژئوپلیتیکی و ژئواستراتژیکیمولاوردی در نشست اشتغال پایدار بانوان منطقه شرق کشور: پیشنویس سند سیاست اجرایی توسعه اشتغال زنان در مناطق محر
مولاوردی در نشست اشتغال پایدار بانوان منطقه شرق کشور پیشنویس سند سیاست اجرایی توسعه اشتغال زنان در مناطق محروم تهیه شده استمعاون رئیسجمهور در امور زنان و خانواده اعلام کرد طبق مصوبه شورایعالی اشتغال سندی برای توسعه اشتغال زنان در 2 گروه زنان فارغالتحصیل و زنان سرپرست خانوار مآذربایجانشرقی نقش مهمی در مبادلات ایران و روسیه می تواند داشته باشد
معاون سیاسی و امنیتی استاندار آذربایجان شرقی آذربایجانشرقی نقش مهمی در مبادلات ایران و روسیه می تواند داشته باشد خبرگزاری پانا معاون سیاسی و امنیتی استاندار آذربایجان شرقی گفت با توجه به تحولات اخیر در روابط غرب و روسیه آذربایجان میتواند به عنوان کریدور نقش مهمی در مبادلات اینظامیان آمریکایی به بهانه تهدید روسیه در شرق اروپا باقی میمانند
نظامیان آمریکایی به بهانه تهدید روسیه در شرق اروپا باقی میمانندفرمانده نیروهای نظامی آمریکا در اروپا اعلام کرد که با توجه به خطر تجاوز نظامی روسیه به کشورهای همسایه نظامیان آمریکایی در سال 2015 نیز در لهستان لیتوانی استونی و لتونی باقی خواهند ماند به گزارش گروه بین الملل خبرسبحانینیا در دیدار با رئیس کمیسیون سیاستخارجی مجلس ویتنام: رشد گروههای تروریستی نتیجه سیاستهای مداخلهجویا
سبحانینیا در دیدار با رئیس کمیسیون سیاستخارجی مجلس ویتنام رشد گروههای تروریستی نتیجه سیاستهای مداخلهجویانه قدرتهای جهانی استهیات پارلمانی جمهوری اسلامی ایران در ادامه گفتوگوها و مذاکرات خود با مقامات پارلمانی سیاسی ویتنام با چنون هنگ رئیس کمیسیون سیاست خارجی مجلس ویتنام دلزوم تقویت روشهای اجتهادی در حوزه/ ایجاد حوزه در کشورهای خارجی خنثیکننده توطئههای استکبار است -
آیت الله فاضل لنکرانی لزوم تقویت روشهای اجتهادی در حوزه ایجاد حوزه در کشورهای خارجی خنثیکننده توطئههای استکبار است شناسهی خبر 2431245 تاریخ مخابره جمعه ۷ آذر ۱۳۹۳ - ۱۰ ۰۷ استانها > قم قم - خبرگزاری مهر رئیس مرکز فقهی ائمه اطهار ع با انتقاد از مراکز علمی که به صورت واهر اتفاقی در سیاست خارجی حاصل راهبرد لبخند و شمشیر است
دوشنبه ۳ آذر ۱۳۹۳ - ۰۸ ۲۸ نماینده پیشین مجلس شورای اسلامی معتقد است که نباید توافق هستهای تحت عنوان خیانت تلقی شود حشمتالله فلاحت پیشه در گفتوگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا درباره نحوه مدیریت فضای سیاسی در مقطع باقیمانده تا پایان زمان مذاکرات هستهای بادبیر کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس: شهرداری تهران تصمیمی در خصوص خرید واگنهای چینی ندارد
دبیر کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شهرداری تهران تصمیمی در خصوص خرید واگنهای چینی نداردنماینده مردم اراک در مجلس شورای اسلامی در مورد شکایت چندی پیش خود از شهرداری تهران در کمیسیون اصل 90 مجلس بابت واردات واگنهای مترو از چین خاطرنشان کرد با توجه به نامه کتبی کمیسیون اصرئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس: فرهنگ بسیجی تحولات عظیمی در کشور رقم زد
رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس فرهنگ بسیجی تحولات عظیمی در کشور رقم زدرئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس گفت فرهنگ بسیجی تحولات عظیمی در کشور رقم زد به گزارش خبرگزاری فارس از مشهد علاالدین بروجردی اظهار داشت فرهنگ بسیجی که در طول 35 سال گذشته تحولات عظیمی ررییس مجمع ملی روابط خارجی ویتنام خواستار تقویت همکاری هانوی – تهران شد
رییس مجمع ملی روابط خارجی ویتنام خواستار تقویت همکاری هانوی – تهران شد کوالالامپور – ایرنا – رییس کمیته مجمع ملی روابط خارجی ویتنام در دیدار با رییس گروه دوستی پارلمانی ایران و ویتنام خواستار تقویت همکاری مجالس دو کشور شد به گزارش ایرنا حجت الاسلام حسین سبحانی نیا عضو هیات ریمدیرکل اداره تعاون ،کار و رفاه اجتماعی آذربایجانشرقی: مدیران دفاتر کاریابیهای غیردولتی و خارجی شمالغرب کشور
مدیرکل اداره تعاون کار و رفاه اجتماعی آذربایجانشرقی مدیران دفاتر کاریابیهای غیردولتی و خارجی شمالغرب کشور برگزار شدمدیرکل اداره تعاون کار و رفاه اجتماعی آذربایجانشرقی از برگزاری کارگاه آموزشی یک روزه توانمندسازی مدیران دفاتر کاریابیهای غیردولتی داخلی و خارجی شمالغرب کشور بروسیه: آمریکا به جای پرداختن به امور خارجی به مسائل داخلیاش متمرکز شود
پنجشنبه ۶ آذر ۱۳۹۳ - ۱۳ ۰۵ همزمان با استقرار گارد ملی آمریکا برای مقابله با شورشها در فرگوسن رسانههای دولتی روسیه و وزارت خارجه این کشور اعلام کردند که این اعتراضات نشاندهنده ناتوانی رییسجمهوری آمریکا برای رسیدگی به امور داخلی کشورش و ناکامی دولت واشنگتن برای دفاع از حقوق بشاجمالی/ رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس خبر داد پذیرش طرح پیشنهادی ایران در خصوص راکتور اراک / ادامه
اجمالی رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس خبر دادپذیرش طرح پیشنهادی ایران در خصوص راکتور اراک ادامه فعالیت راکتور با خروجی حداقلی پلتونیومرئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس گفت گروه 1 5 پیشنهادی طرح ایران در ارتباط با ادامه فعالیت راآکتور آب سنگین اراک با خروجهمکاری مسلمانان روسیه و قرقیزستان تقویت میشود
همکاری مسلمانان روسیه و قرقیزستان تقویت میشودبا شروع فعالیتهای قرقیزستان برای ساماندهی اوضاع مذهبی در کشور روسیه نیز به کمک بیشکک شتافت به گزارش خبرنگار خبرگزاری فارس در بیشکک بنابر اعلام مرکز مطبوعاتی اداره روحانیت مسلمانان قرقیزستان گروهی از امامان جماعت قرقیزستان برای گذبیرانوند رویکرد دولت در سیاست خارجی را زیر سوال برد
دوشنبه ۳ آذر ۱۳۹۳ - ۱۱ ۴۳ یک عضو کمیسیون کشاورزی مجلس گفت امروز استکبار در پی استفاده از ابزارهای مختلف برای نابودی دین و ملت است و موظف به هوشیاری در برابر دشمنانیم تا بتوانیم حقوق حقه خود را تضمین کنیم به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا بهرام بیرانوند-
سیاسی
پربازدیدترینها