تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 8 دی 1403    احادیث و روایات:  امام سجاد (ع):مؤمن، خاموشى اختيار مى‏كند تا سالم بماند و سخن مى‏گويد تا سودى ببرد.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1845949416




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

سفر پوتین به ترکیه، مصر، ایران و پاکستان


واضح آرشیو وب فارسی:شبکه خبر: سفر پوتین به ترکیه، مصر، ایران و پاکستان


روسیه بعد از آغاز مناقشه با غرب بر سر اوکراین، به سمت جهت گیری مرسوم خویش به سمت شرق بازگشته، به تقویت هرچه بیشتر روابط با چین پرداخته و مناسبات خود را با کشورهای هند، پاکستان، ترکیه، مصر و ایران افزایش داده است. به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر از فارس، روسیه بیش از پیش از محاصره‌ای که کشورهای غربی برایش در نظر گرفته اند خارج می‌شود: «ولادیمیر پوتین» رئیس‌جمهوری روسیه روز دوشنبه به ترکیه سفر می‌کند، دو هفته دیگر به هند سفر خواهد کرد و در آینده نزدیکی به مصر خواهد رفت. ایران و پاکستان نیز پوتین را به کشور خود دعوت کرده‌اند. بنا بر این گزارش، پوتین در این سفر همراه با رجب طیب اردوغان رئیس جمهور ترکیه ریاست پنجمین نشست شورای همکاری مسئولان بلندپایه روسیه و ترکیه را بر عهده خواهد داشت.به موجب بیانیه اداره مطبوعات دفتر ریاست جمهوری ترکیه، وزرای ترکیه و روسیه نیز در این نشست حضور خواهند داشت و درباره روابط میان دو کشور همچنین مسائل و مشکلات منطقه ای و بین المللی به گفتگو خواهند پرداخت.
روزنامه «وزگلاد» در مقاله‌ای تحلیلی می‌نویسد: تقویت جهت‌گیری سیاست خارجی روسیه به سمت شرق نه تنها به مناقشه با غرب مرتبط است، بلکه منافع ژئوپلیتیکی روسیه بطور مرسوم به مشرق زمین بستگی داشته و اکنون تنها این توازن تنظیم شده است.

در تمام مدتی که مناقشه بین روسیه و غرب، بخصوص آمریکا شدت گرفته است، توجه اصلی روی نزدیکی مسکو و پکن، دو شریک اصلی در تغییر نظام جهان تک قطبی مطرح بود. هرچند روسیه و چین طی سال های اخیر همواره در جهت تقویت روابط گام برداشتند، ولی پوتین خط مشی سرعت بخشیدن به این نزدیکی را بعد از آغاز آشکار مناقشه با غرب بر سر اوکراین در پیش گرفت. صحبت بر سر قدرتی است که در عرصه جهانی توان مقابله جدی با هژمونی آمریکا را دارد. البته اهمیت اتحاد روسیه و چین نباید مانع از آن شود که مسکو در سایر مناطق جهان نیز با شرکای مرسوم خود همکاری بیشتری داشته باشد.

به نوشته این روزنامه، در روابط با اروپا پوتین روی دورنمای متوسط المدت حساب کرده است، برای اینکه اکنون دیگر مشخص شده که اتحادیه اروپا فعلا قادر به اجرای سیاست مستقلی تنها بر اساس منافع ملی خویش نبوده و بیشتر دنباله روی سیاست‌های آمریکاست.

در رابطه با کشورهای منطقه آمریکای لاتین مسکو از مکانیزم بسیار فعال و قوی گروه بریکس (برزیل، روسیه، هند، چین و آفریقای جنوبی) بهره می‌برد که احتمال بسیار زیادی وجود دارد که آرژانتین هم به آن بپیوندد، ضمن اینکه روابط دوجانبه با این کشور نیز در حال توسعه است. هرچند روسیه تجربه برقراری روابط راهبردی با کشورهای این منطقه را (به استثنای کوبا، نیکاراگوئه و اخیرا ونزوئلا) ندارد، ولی اکثر کشورهای آمریکای لاتین سیاست مستقلی را در روابط خارجی خود دنبال کرده و نسبت به سایر کشورها، کمتر وابسته به آمریکا هستند و این شرایط برای روسیه بسیار مناسب است.

تقویت تماس‌ها با کشورهای آفریقایی، در بیشتر موارد روی روابط اقتصادی تکیه دارد. حضور مقامات دولتی و تجار روسی در کشورهای قاره سیاه در حال گسترش است که یادآور فعال بودن این محور در دوران اتحاد جماهیر شوروی است. رهبران برخی کشورهای آفریقایی با درک این مسئله که روسیه از مبارزه آنها برای یافتن استقلال حمایت می‌کند، به سمت تقویت روابط در همه زمینه‌ها، از جمله نظامی و تحقق طرح‌های زیرساختاری علاقه‌مند هستند و آینده روشنی در روابط روسیه با کشورهای منطقه انتظار می‌رود.  

«وزگلاد» تاکید می‌کند: البته واضح است که مهمترین جهت‌گیری سیاست خارجی روسیه به سمت شرق، شامل منطقه خاورمیانه بزرگ، هند، چین و جنوب شرق آسیا متمرکز است. مناقشه بوجود آمده در روابط با غرب نه تنها کمک می‌کند تا بخشی از مقامات روسی که دارای تمایلات غربگرا بوده و بعد از دهه 90 در حکومت وارد شده و قدرت گرفته بودند، کنار بروند، بلکه باعث می‌شود تا روسیه از همه امکانات خود برای فعالیت بیشتر در جهت گیری به سمت شرق استفاده کند که به خوبی پاسخگوی منافع ملی این کشور است.

در این بین روسیه به سمت کشورهای جنوبی توجه خاص دارد. مقامات مسکو با درک اهمیت این جهت گیری، به خوبی ضرورت تطابق منافع خویش با چین را بررسی می‌کنند که در برخی موارد ممکن بوده، در برخی موارد اصطکاک‌هایی وجود دارد و در برخی موارد هم به دلیل جهت‌گیری به سمت مبارزه با نفوذ آمریکا کاملا مشابه است. با توجه به جنبه راهبردی روابط مسکو و پکن و مقابله ژئوپلیتیکی، روسیه و چین در کار با بسیاری از کشورهای جنوبی می‌توانند به راحتی با یکدیگر همکاری کنند.

نمونه بارز این مسئله در روابط با افغانستان و پاکستان مشخص است که خارج شدن تدریجی نیروهای نظامی ناتو از منطقه، کار را تا حدودی آسانتر از قبل کرده است. اسلام آباد که از مدتها قبل متحد چین است نه تنها فعالانه تلاش می‌کند به عضویت سازمان شانگهای درآید، بلکه بعد از یک وقفه نسبتا طولانی بار دیگر درصدد تقویت روابط خود با روسیه برآمده است.

این در حالی است که هند همچنان یکی از شرکای مهم روسیه و بزرگترین خریدار تسلیحات نظامی این کشور محسوب می شود. ضمن اینکه طی سال‌های اخیر حجم خرید تسلیحات نظامی دهلی نو از آمریکا افزایش چشمگیری داشته، ولی این به منزله آن نیست که هند از توسعه همکاری‌ها با مسکو خودداری کند. در عین حال همکاری‌های نظامی تنها عامل موثر در روابط دو کشور نبوده و طرح‌های مشترک اقتصادی، از جمله صنایع هوایی مشترک در این بین بسیار اهمیت دارد و همچنین عضویت دو کشور در گروه بریکس، انطباق مواضع سیاست خارجی دو کشور را افزایش داده است.

این روزنامه می‌افزاید: در چنین شرایطی ولادیمیر پوتین روز دوشنبه به ترکیه سفر خواهد کرد که طی آن علاوه بر روابط دوجانبه، مسائل مهم منطقه‌ای و بین المللی نیز مورد بررسی رهبران دو کشور قرار خواهد گرفت. مقامات آنکارا اخیرا از اقدامات آمریکا رضایت نداشته، از اتحادیه اروپا ناامید شده و دارای بلندپروازی‌های بسیاری در منطقه خاورمیانه و جهان کشورهای ترک زبان است و هرچند منافع ملی روسیه و ترکیه همیشه هم بر یکدیگر منطبق نیست، ولی دو کشور به نزدیکی راهبردی به یکدیگر علاقه مند هستند. عضویت ترکیه در ناتو هرگز به معنی فاصله گرفتن این کشور از روسیه نبوده و «رجب اردوغان» نسبتا سیاست مستقلی را با اجرا گذاشته است که غالبا نیز به همین دلیل مورد انتقاد مقامات واشنگتن قرار می‌گیرد. اختلاف مقامات مسکو و آنکارا بر سر مناقشه سوریه هم مانند گذشته دیگر چندان عمیق نیست و اردوغان اکنون دیگر مسائل و واقعیت کنونی در منطقه را به خوبی درک کرده است.

در مصر نیز بی‌صبرانه منتظر سفر رئیس جمهوری روسیه هستند. مقامات قاهره اخیرا و بعد از تحولات حکومتی بشدت به سمت روسیه متمایل شده است و مارشال السیسی در سال جاری دوبار به مسکو سفر کرده و در اواخر سال جاری یا اوایل سال آینده قرار است پوتین به قاهره سفر کند. مصر قصد دارد تسلیحات نظامی به ارزش چندین میلیارد دلار از روسیه خریدار کند. بدین ترتیب بعد از تحولات داخلی اخیر در مصر، روسیه به خوبی امکان بازگشت دوباره به این کشور را پیدا کرده است.

به نوشته این روزنامه، هم مصر و هم ترکیه نقش بسیار مهمی در تحولات منطقه خاورمیانه بازی می‌کنند. ضمن اینکه دیگر بازیگر مهم منطقه ایران است. روابط تهران و مسکو بیش از پیش به یک اتحاد تبدیل شده است، چرا که  حمایت مشترک روسیه و ایران از بشار اسد، مانع از آغاز یک جنگ تمام عیار در سوریه شد، مواضع مشترک دو کشور در زمینه افغانستان  کاملا بر یکدیگر منطق است و در مجموع روابط مسکو و تهران چه در عرصه سیاسی و چه اقتصادی، گویای یک همکاری کامل است. جمهوری اسلامی ایران مخالف سرسخت «جهان به سبک آمریکایی» است، نه تنها از لحاظ ژئوپلیتیکی، بلکه از لحاظ ایدئولوژیکی و روسیه نیز در جهت تغییر نظام جهان تک قطبی به رهبری آمریکا تلاش می‌کند که در این جهت گیری منافع هر دو کشور کاملا بر یکدیگر منطبق می‌باشد.
 
 


یک شنبه ۹ آذر ۱۳۹۳ - ۰۹:۳۲





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: شبکه خبر]
[مشاهده در: www.irinn.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 24]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن