تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 12 دی 1403    احادیث و روایات:  امام محمد باقر(ع):بالاترین عبادت، عفت شکم و شهوت است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای اداری

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1848661766




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

نقش چین در مذاکرات هسته ‎ای چیست؟


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: نقش چین در مذاکرات هسته ‎ای چیست؟ تهران - ایرنا - سایت تابناک می نویسد :چین از ابتدای شروع بحران ساختگی موضوع هسته ای، برای جمهوری اسلامی ایران، نقش دوگانه و کاسبکارانه ای بازی کرده است و کماکان به این نقش غیرسازنده نیز وفادار است.


چین به عنوان یکی از دارندگان حق وتو در شورای امنیت، در ابتدا نه تنها مانعی بر سر ورود شورای امنیت به موضوع هسته ای ایران ایجاد نکرد؛ بلکه خود فعالانه در تنطیم قطعنامه های ضدایرانی شورای امنیت مشارکت کرد.
سرانجام دور تازه مذاکرات هسته ای در وین با هدف دستیابی به راهکاری جامع برای رفع چالش های پیش آمده بر سر برنامه هسته ای ایران، پس از چند دور مذاکرات سخت و نفس گیر، برای 7ماه تا 10 تیرماه 1394 تمدید شد.
به گزارش «تابناک» تمدید هفت ماهه، مطابق با برنامه مشترک اعلام شده در چهارچوب توافق ژنو بود. در واقع در آخرین روز مهلت تعیین شده برای امضای توافق جامع، اعلام شد که تیم های کار شناسی در ماه دسامبر به گفت وگو ادامه می دهند و مذاکرات تا دهم تیر 94 تمدید می شود.
اما در این میان یکی از موضوعات مهم که نقش بسزایی در آینده و همچنین روند فعلی مذاکرات دارد نقش تک تک و جداگانه هر یک از بازیگران در گروه موسوم به 5+1 است. این گروه که از اوایل دوران آقای جلیلی شکل گرفت، همیشه نقش جداگانه ای در مذاکرات را بر عهده می گرفتند که گاهی از آن به نقش پلیس خوب و بد از آن یاد می شده است.
در تئوری بازی ها منظور از «سیاست پلیس خوب، پلیس بد» این است که بازیگران در راستای هدفی مشترک، وظایف متفاوت سیاسی برعهده می گیرند. در واقع وقتی اجزای یک پازل را در جای خود می چینید، این اجزا با هم متفاوت اند اما در نهایت تصویری واحد را منعکس می کنند. بنابراین اگرچه اختلاف وجود دارد اما این اختلافات در راستای یک تصویر کلی مشترک قابل تعریف است.
در تبارشناسی گروه 5+1 به نوعی تکلیف بلوک غرب یعنی امریکا، فرانسه، آلمان و انگلیس برای تحلیلگران کاملاً مشخص است. اگر چه این کشورها نیز در موضوع هسته ای ایران از آراء و اهداف یکسانی تبعیت نمی کنند؛ اما به هرحال می توان آنها را در یک گروه مشخص دسته بندی نمود.
در این میان نقش کلیدی دو کشور چین و روسیه در مذاکرات با توجه به نزدیکی و ارتباطات فراوان اقتصادی با ایران در ظاهر و منطقاً باید حاکی از آن باشد که در موضوع هسته ای به اهداف ایران نزدیک تر باشند و در جریان مذاکرات مواضع ایران را تحکیم کنند.
اما ادامه روند مذاکرات ایران و 5+1 به خصوص مذاکرات اخیر در وین موسوم به وین 8 نشان داد که علی رغم انتظار ایران از نقش فعالانه چین و روسیه در مذاکرات، هرگز این نقش خود را به خوبی ایفا نکردند. بلکه حتی گاهی با اتخاذ مواضع دوپهلو و مطرح کردن پیشنهادهای غیرسازنده به صورت غیر مستقیم مواضع طرف غربی را محکم تر می کردند.{تابناک در این تحلیل به نقش چین در مذاکرات می پردازد و در بخش جداگانه ای نیز مواضع روسیه را در مذاکرات مورد تحلیل قرار خواهد داد}
به درستی می توان ادعا کرد که فارغ از نتیجه مذاکرات ایران و گروه 1+5 برای حل وفصل موضوع هسته ای ایران، کشوری که نتیجه برد- برد را برای خود تضمین شده می بیند، چین می باشد. چین از ابتدای شروع بحران ساختگی موضوع هسته ای، برای جمهوری اسلامی ایران، نقش دوگانه و کاسبکارانه ای بازی کرده است و کماکان به این نقش غیرسازنده نیز وفادار است.
چین به عنوان یکی از دارندگان حق وتو در شورای امنیت، در ابتدا نه تنها مانعی بر سر ورود شورای امنیت به موضوع هسته ای ایران ایجاد نکردند؛ بلکه خود فعالانه در تنطیم قطعنامه های ضدایرانی شورای امنیت مشارکت کردند و با رای مثبت خود به همه قطعنامه های شورای امنیت، در جهت منافع آمریکا و غرب حرکت کرد.
هم دستی چین با آمریکا و غرب با وجود رابطه ظاهرا دوستانه ایران پرده از این دوگانگی در سیاست خارجی آنها را بر می دارد. این کشور علی رغم سود سرشار مشارکت شرکت های چینی از بازار ایران، همچنان سیاست کاسبکارانه و دوگانه ای را درباره موضوع هسته ای ایران با غرب در پیش گرفته است و متاسفانه این رویکرد تا به امروز باقی مانده است.
به عنوان مثال در همین مذاکرات اخیر چین در سطح مدیرکل در این مذاکرات شرکت کرد و وزیرخارجه این کشور یکی از آخرین وزاری خارجه بود که به وین آمد. جالب این که وزیرخارجه این کشور به محض ورود به وین مدعی شد که به همراه یک پیشنهاد جدید به این مذاکرات پیوسته است.
این ادعا در حالی مطرح می شد که چینی ها تا به امروز برای رسیدن به تفاهمی عادلانه بین ایران و 1+5 ابتکاری به خرج نداده اند. مشخصاً با توجه به مواضع انفعالی این کشور مشخص بود که حتی اگر طرحی نیز در کار بود؛ نمی تواند راهکار کارآمدی ارائه نماید. بلکه خود این طرح می تواند به پیچیده تر شدن موضوع کمک می کند.
از ابتدای شروع تحریم های بین المللی ظالمانه علیه ایران؛ چین یکی از کشورهایی است که بیشترین سود را از این تحریم ها برده است . به گونه ای که بر اساس آمار و ارقام بیشترین پول های بلوکه شده ایران در اختیار بانک های چینی است و جالب این که از رسوب پول ایران در بانکهایشان نیز از ایران هزینه دریافت می کنند. حالا نیز چینی ها از ترس بازپرداخت پول های بلوکه شده ایران به صورت دلار با بازی های دوگانه تاکنون مانع از تحقق یک تفاهم مبتنی بر برد- برد شده است.
بازی چینی ها در مذاکرات هسته ای را می توان به بازی کاسبان داخلی تحریم در مذاکرات هسته ای تشبیه کرد. بیراه نیست بگوییم تصمیم گیرندگان چینی که به یمن تحریم های آمریکا و غرب بخش عمده بازار ایران را تحت تصرف اجناس بی کیفیت چینی درآورده اند؛ به روشنی ترجیح می دهند وضعیت فعلی کماکان حفظ شود و سرنوشت مذاکرات هیچ اولویتی برای آنها نداشته باشد.
در واقع در این شرایط لازم است تصمیم گیرندگان ایرانی این روزها را به خاطر بسپارند و به طور جدی نگاه خود نسبت به سیاست های چین روابط با این د کشور را اصلاح کرده و سیاست خارجی کشورمان نسبت به مقولات بین المللی و رابطه با غرب را با درنظرداشتن تاریخچه روابط با چین خصوصا طی هشت سال اخیر مورد تجدیدنظر قرار دهند.
منبع/ تابناک
اول **


09/09/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 23]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن