محبوبترینها
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1832323734
پشت پرده جنگ نفتی عربستان علیه ایران
واضح آرشیو وب فارسی:شبکه خبر: پشت پرده جنگ نفتی عربستان علیه ایران
جنگ قیمت نفت به سرکردگی عربستان آغاز شد. در صد و شصت و ششمین نشست اوپک، با فشار عربستان و همراهی کویت، قطر و امارات، سقف تولید ۳۰میلیون بشکهای ۱۲ کشور عضو تغییر نیافت. وزیر نفت عربستان در حالی خواسته اش را برای تثبیت سقف تولید «اوپک» اجرایی کرد که قیمت 115دلاری نفت در ماه ژوئن، قبل از اجلاس «اوپک» به 77 دلار رسیده بود. بازی پیچیده عربستان نه فقط ایران که سیاستهای بزرگ بینالمللی را هدف گرفته است.،زیرا بیژن زنگنه وقتی ساختمان «اوپک» را ترک کرد به خبرنگاران گفت: «از تصمیم «اوپک» عصبانی نیستم.»؟ زیرا وزیر نفت به هنگام ورود به وین به صراحت گفته بود: «درپی جنگ در «اوپک» نیستم.»؟ نقشههای سعودی را باید بدون هیجان تحلیل کرد. پای صحبت یک مقام آگاه ایرانی مینشینیم تا شاید ابعاد مبهم ماجرا را روشن کند. هرچند، او هم به سبک و سیاق همتایان خود، به شرح محتاطانه ماجرا بسنده میکند، اما از نکات قابل تاملی هم خبر میدهد.
در جلسه بسته وزرای «اوپک» چه گذشت که باوجود سقوط قیمتهای نفت، وزرا با اجماع تصمیم گرفتند تولید نفت «اوپک» را کاهش ندهند؟
جلسه بسته وزرا را خیلی نمیتوان علنی کرد. همین قدر بگویم که بیشتراکثر وزرای نفت «اوپک» نظرشان این بود که تولید نفت را کاهش دهیم. اقلیتی هم بودند که بهنظرشان باید سقف تولید «اوپک» تثبیت شود.
استدلال این اقلیت برای تثبیت سقف تولید نفت «اوپک» چه بود؟
این دسته از وزرا معتقد بودند که باید منتظر بمانیم تا ببینیم با شرایط فعلی قیمتها، چه بر سر تولید «شیل اویل» میآید.
این تصمیم «اوپک» با قیمتهای کنونی نفت و شرایط بودجه کشورهای عضو، بهنفع همه اعضای «اوپک» است؟
خیر. به نفع همه اعضای «اوپک» نیست. در «اوپک» هم عده ای مخالف تصمیم بودند.
پس چرا مخالفان، مانع از تصمیم اخیر «اوپک» برای حفظ سقف تولید «اوپک» نشدند؟
تصمیمات «اوپک» با اجماع گرفته میشود. با توجه به شرایط، برای حفظ وحدت و اقتدار «اوپک» قرار شد با هم پیش برویم.
گفتید برخی کشورهای عضو، مخالف حفظ سقف تولید «اوپک» بودند. با تصمیم کنونی اوپک، قیمت نفت به شدت سقوط کرده است. بنابراین مهم است بشنویم کدام کشورها با این تصمیم موافق بودند و کدام کشورها مخالفت کردند.
هشت کشور از اعضای «اوپک» معتقد بودند که باید تولید نفت را کاهش دهیم. در مقابل کشورهایی هم بودند که اعتقاد داشتند باید به فکر کسب سهم بازار بود.
آن چهارکشوری که اعتقاد داشتند به جای کمک به افزایش قیمت نفت باید به فکر کسب سهم بازار بود چطور استدلال میکردند؟
آنها که درپی سهم بازار بودند اعتقادشان این بود که باید رقبایی که نفتهای گران تولید میکنند از بازار بیرون بروند تا «اوپک» بتواند سهم بازارش را در درازمدت نگه دارد. آنها استدلال میکردند که اگر «اوپک» تولید نفتش را کاهش دهد قیمت نفت افزایش خواهد یافت و آنگاه دوباره شرایط برای تولید نفتهای پرهزینه فراهم میشود. برخی کشورهایی که با کاهش سقف تولید «اوپک» مخالفت کردند معتقد بودند در چهارسال گذشته، روزانه حدود چهارمیلیون بشکه نفت گران تولید شده که بیشتر به دلیل این بوده که «اوپک» از سال 2008 قیمت نفت را با کاهش تولید خود بالا نگه داشته است.
یکی از اهداف «اوپک» تضمین درآمد حداکثری اعضاست. اعضایی که مخالف کاهش سقف تولید بودند در برابر این هدف «اوپک» حرفی برای گفتن نداشتند؟
استدلالشان این بود که اگر قیمت نفت طوری باشد که نفتهایگران (نفتهایی که با هزینه بالا تولید میشوند نظیر «شیل اویل») از بازار خارج شوند، «اوپک» میتواند سهم تولیدش را نگه دارد. البته این حرف درست است. اما آنچه در چند سال گذشته اتفاق افتاده را نمیتوان با یک گام حل کرد. باید چند گام برداریم. بهتدریج هم پیش ببریم.
با این اوصاف معتقد نیستید که روند کاهش قیمت نفت، تولید نفتهای شیل آمریکا را متوقف میکند؟
اینکه گفته شود کاهش قیمت نفت به سرعت بر تولید نفتهای شیل اثر میگذارد اینطور نیست. باید آرامآرام پیش میرفتیم.
فکر میکنید سال آینده نفت در چه محدوده قیمتی باشد؟
ممکن است پیشبینیهایی درباره قیمت نفت انجام شود اما هیچکس نمیداند قیمت نفت در آینده در چه محدوده قیمتی خواهد بود.
شب قبل از جلسه «اوپک»، زنگنه به دیدار وزیر نفت عربستان رفت. بعد از آن دیدار هم اخباری به نقل از زنگنه منتشر شده که گفته است مواضعاش با وزیر نفت عربستان به هم نزدیک است. پس چرا عربستان محکم روی عدم کاهش سقف تولید «اوپک» ایستاد؟
زنگنه نگفته بود مواضعمان به هم نزدیک است. خبرها را اینطور منتشر کردند. آنچه زنگنه گفت این بود که با وزیر نفت عربستان تبادل نظر خوبی انجام دادیم و تلاش میکنیم نظراتمان را به هم نزدیک کنیم.
با تصمیم «اوپک» سقوط قیمت نفت سرعت گرفته است. چه قیمت نفتی برای بودجه سال آینده «اوپک» مناسب خواهد بود؟
قیمت 70دلاری که دولت روی آن برای بودجه کار میکند خوب است.
ولی سقوط قیمت نفت تا محدوده 60دلار هم محتمل است. وقتی برای روزهای متعدد پایینتر از 60دلار باشد چکار خواهید کرد؟
اگر قیمت نفت پایینتر آمد از طریق اعمال مدیریت بر صندوق توسعه ملی آن را جبران میکنیم.
با کاهش قیمت نفت، قدرت اقتصادی ایران، بهعنوان یکی از مولفههای قدرت یک کشور، باز هم کاهش خواهد یافت. شاید اگر تفاهم هستهای وین به نتیجه مطلوب میرسید نقش و قدرت عربستان سعودی امروز آنگونهای نبود که بتواند چنین اعمال سیاستی کند. مایلم نظرتان را در اینباره بدانم.
اگر در مذاکرات هستهایمان به نتیجه برسیم نقش ایران در منطقه پر رنگتر میشود.
2اتفاق شب قبل از اجلاس «اوپک»
12وزیر نفت ساعت 10صبح پنجشنبه گذشته در دبیرخانه «اوپک» پشت دو میز بلند موازی نشستند تا یکی از جلسات تاریخی «اوپک» برگزار شود. قیمت نفت در حال سقوط بود اما موثرترین عضو «اوپک» نمیخواست تولید نفت پایین بیاید. عمده کشورهای «اوپک» اما، خواهان کاهش تولید نفت برای افزایش قیمت نفت بودند. چالش بزرگی بود؛ روز قبل از اجلاس رایزنیهای گستردهای بین هیاتهای مختلف انجام شده بود. شب که شد خبری پیچید؛ «کشورهای عربی عضو «اوپک» برای جلسه فردا طرحی آماده کردهاند.» محتوای طرح فاش نشده بود. اما روشن بود در هر طرحی که عربستان پای آن را امضا کرده باشد خبری از کاهش تولید نفت «اوپک» نیست. یک خبر تاییدنشده هم به نقل از منابع سعودی منتشر شد که اگر بقیه اعضای «اوپک» حاضر باشند تولیدشان را کم کنند عربستان هم کمک خواهد کرد تا سقف تولید «اوپک» یکمیلیونبشکه کاهش یافته و به 29میلیونبشکه در روز برسد. ظاهرا انتشار این شایعه خشم سعودیها را برانگیخته بود. علی النعیمی، وقتی در جای خود نشست، با هیچ خبرنگاری حرف نزد. اجلاس «اوپک» با سخنرانی افتتاحیه رییس لیبیاییاش آغاز شد.
مصرف نفت جهان: 92میلیونو300هزار بشکه در روز
عبدالرحمان عطهرالهیریش، رییس «اوپک» و معاون نخستوزیر لیبی در سخنرانی افتتاحیهاش، با پیشبینی 4/0درصدی رشد اقتصاد جهانی گفت: «سال2015 میزان مصرف نفت یکمیلیونو١٠٠هزار بشکه در روز افزایش یافته و به حدود ٩٢میلیونو٣٠٠هزار بشکه در روز میرسد.» وی تولید نفت کشورهای غیرعضو «اوپک» در سال آینده را 57میلیونو300هزار بشکه اعلام کرد: «تولید کشورهای غیرعضو «اوپک» سال آینده یکمیلیونو400هزار بشکه در روز افزایش مییابد.» روسای «اوپک» بهصورت دورهای و سالانه جابهجا میشوند. رییس بعدی «اوپک»، وزیر نفت نیجریه خواهد بود.
وزیر نفت عربستان وزرا را چگونه قانع کرد؟
بعد از جلسه نشست افتتاحیه، خبرنگاران از سالن خارج شدند و جلسه بسته وزرا آغاز شد. این جلسه که بیش از چهارساعت طول کشید، یکی از طولانیترین جلسات بسته وزرای «اوپک» بود. هیچکس جز وزرا حق ورود به این جلسه را ندارد. هر وزیری که به انگلیسی مسلط نباشد فقط میتواند یک مترجم همراه خود داشته باشد. جلسه که به نیمه رسید، بین خبرنگاران حاضر در دبیرخانه شایع شده بود که در طبقه بالا جنگ لفظی در گرفته است. آنطور که از شواهد برمیآید ونزوئلا، عراق، ایران و الجزایر در دفاع از کاهش سقف تولید «اوپک» تند و صریح وارد بحث شدهاند.
لیبی، آنگولا، اکوادور و نیجریه هم اگرچه خواهان کاهش قیمت نفت بودهاند اما به داغی چهار کشور اول بحث نکردهاند. در آن میز، وزرای نفت عربستان، قطر، کویت و امارات با هم متحد شده بودند تا سقف تولید «اوپک» ثابت بماند. رافائل رامیرز، وزیرخارجه ونزوئلا، آنچنان درگیر بحث شده بود که چهرهاش کاملا برافروخته بود. عربستان تنها کشوری بود که میتوانست با کاهش معنادار تولید نفتش به افزایش قیمت نفت کمک کند. سعودیها با توجیه اینکه میخواهند با کاهش قیمت، نفتهای گران (شیلاویل) را از بازار خارج کنند جلسه بسته وزرا را اداره کردند. یک منبع مطلع به «شرق» میگوید: «عربستانسعودی اینطور استدلال کرده است که وقتی نفتهای گران از بازار خارج شود آنوقت جا برای تولید بیشتر «اوپک» باز میشود و همه اعضا میتوانند بهراحتی نفتشان را تولید کنند.» چهار کشوری که با کاهش تولید نفت مخالفت کردند همانهایی هستند که بعد از تحریم ایران و جنگ داخلی لیبی و بحران نیجریه بر تولید نفتشان افزودند و سهم بازار این کشورها را گرفتند. زنگنه پیش از شروع اجلاس گفته بود که هرگز از میزان تولید نفت ایران نخواهد کاست: «ایران قبلا بهواسطه تحریم سازمانملل 5/1میلیونبشکه از تولید نفتش را کم کرده است.»
سیاست با تدبیر ایران در «اوپک» 166 چه بود؟
ایران در «اوپک» 166 عاقلانه بازی کرد. هیجانزده نشد و تدبیر از کف نداد. میدانست که در شرایط تحریم و فعلا تا هفتماه آینده نمیتواند بیش از یکمیلیونبشکه در روز نفت صادر کند. پس باوجود اینکه میتواند بیشتر تولید کند، بهدلیل تحریم چنین امکانی را ندارد. مازاد تولید هم در جلسات «اوپک» چون مهمات در جنگ است. اگر کشوری مازاد تولید نداشته باشد یا نتواند آن را عرضه کند ترجیح میدهد با تاکتیک، جبهه را اداره کند. مثل کاری که هیات ایرانی در جلسه اخیر «اوپک» کرد. زنگنه در بدو ورود اعلام کرد که بهدنبال جنگ نیست. تاکید کرد که بهدنبال اجماع «اوپک» است. به دیدار النعیمی رفت و سعی کرد با تاکتیک حرف ایران را برای زمانی نگه دارد که تحریمها لغو شده است. روزی که اگر برای ورود نفت خارجشده از تحریم ایران حرف زد عربستان به گوش بگیرد و جا باز کند. امروز اما بازی عربستان چیست؟
سعودی بهدنبال استفاده از نفت برای به دست آوردن جایگاه سیاسی
عربستان بازی پیچیده و چندجانبهای را آغاز کرده است. بخش سیاسیاش این است که این کشور از کمرنگشدن نقش خود در خاورمیانه نگران است. برنامههایش در عراق، سوریه و یمن به نتیجه نرسیده و داعش لکه تاریکی برای سیاستهای منطقهای این کشور شده است؛ لکهای که برای زدودنش وارد ائتلاف ضد داعش شده است.
یک تحلیلگر مطلع در اینباره به «شرق» میگوید: «اصل برنامه عربستان این است که آمریکا، روسیه و ایران را تحتفشار قرار دهد چرا که نگران منافع حیاتیاش در منطقه است.» ممکن است عربستان با کاهش قیمت نفت به روسیه فشار بیاورد و آن را در موضوع اوکراین به آمریکا بفروشد اما اصل معامله سعودی با روسیه در موضوع سوریه است. این تحلیلگر مطلع میافزاید: «عربستان با آغاز جنگ قیمتها میخواهد شیل اویلها را از بازار خارج کند و برای این کار اهداف بزرگی در سر دارد.»
گفته میشود وزیر نفت عربستان از الفاظی نظیر «جنگ با شیلاویل»ها اسفاده کرده است. کاهش وابستگی نفتی آمریکا به واردات، آنهم از خاورمیانه از سیاستهای حیاتی آمریکاست، سیاستی که در دوره بوش شکل گرفت. «حتی ممکن است عربستان بهدلیل تحت فشار قرار دادن دموکراتها در مقابل جمهوریخواهان خواسته باشد تا قیمت نفت را کاهش دهد و شیل اویلها را از مدار خارج کند تا نهایتا وابستگی نفتی آمریکا به عربستان بیشتر شود و این کشور بتواند نظر آمریکا را در همراهی سیاستهایش جلب کند.» این را یک کارشناس دیگر به «شرق» میگوید. آنوقت ممکن است یکی از سیاستهای خواستهشده عربستان از آمریکا نزدیک نشدن به ایران و عدم امضای تفاهمنامه هستهای باشد. بازی با ابرقدرتها با جنگ نفتی. عربستان سعودی عصبانی است.
هدف استراتژیک عربستان: افزایش 5/1 میلیون بشکهای تولید
یک کارشناس نفتی که نخواست نامش فاش شود هدف اصلی عربستان در بخش نفت برای تثبیت جایگاهش در مناسبات سیاسی- اقتصادی را افزایش یک تا 5/1میلیونبشکهای سهم بازارش میداند: «معتقدم با بازیای که عربستان آغاز کرده است تا جولای 2016 تولید نفت عربستان یک تا 5/1میلیون بشکه بالاتر خواهد رفت.» این مساله از نظر امنیت ملی و مسایل ژئوپلیتیک برای ایران و سایر کشورهای «اوپک» بسیار مهم است. این موضوع یکی از اهداف پشت پرده عربستان در اجلاس «اوپک» 166 بود.
تاجگردون: از سهم صندوق توسعه کم میکنیم
منابع مطلع معتقدند با تصمیم «اوپک» قیمت نفت در روزهای آینده به سطح 60دلار خواهد رسید و از هفته سوم دسامبر بین 65 تا 70دلار نوسان خواهد کرد. برای سال آینده باید روی نفت محدود 60 تا 70دلار فکر کرد. رییس کمیسیون برنامه و بودجه که در وین به سر میبرد به «شرق» میگوید: «دولت بودجه را با نفت بشکهای 70دلار تنظیم میکند. چون میخواهد اعتبارات عمرانی کاهش پیدا نکند تا دوباره جریان سرمایهگذاری کشور وارد رکود شود.» وی درباره راهکار مجلس برای مقابله با کاهش قیمت نفت میافزاید: «پیشبینی میشود سهم صندوق توسعه ملی را که طبق قانون برنامه الان به 31درصد میرسد به 20درصد برسانیم؛ یعنی کف سیاستهای کلی که برایش تنظیم شده است.»
دبیرکل اوپک: هیجانزده نمیشویم
وقتی از «عبدالله سالم البدری» که دبیرکلی «اوپک»اش توسط وزرا یکسال دیگر تمدید شده در کنفرانس خبری پایان اجلاس پرسیده شد: «آیا از این تصمیم خوشحالید، گفت: «وزرا با هم موافق بودند و آنها که خوشحالند من هم خوشحالم. من فکر میکنم این 30میلیونبشکه که چند سال با ما بوده است در ششماه آینده هم به آن نزدیک خواهیم بود.» وی در پاسخ به اینکه «اوپک» با این کار به بازار سیگنال داده است تا قیمت نفت پایین بیاید میگوید ما سیگنالی ندادیم. ما فقط میخواهیم قیمت مناسبی داشته باشیم. ما در چهارسال گذشته قیمت خوبی داشتیم. ما نمیخواهیم هیجان زده شویم. میخواهیم ببینم بازار چه واکنشی نشان میدهد.» واکنش بازار نفت، سقوط قیمتها بود، تعبیر تحلیلگران: آغاز جنگ قیمتها.
منبع: روزنامه شرق
شنبه ۸ آذر ۱۳۹۳ - ۲۳:۳۰
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: شبکه خبر]
[مشاهده در: www.irinn.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 132]
صفحات پیشنهادی
پشت پرده موضعگیری عربستان علیه حزب الله |اخبار ایران و جهان
پشت پرده موضعگیری عربستان علیه حزب الله نگاهی به ناکامی سیاستهای منطقهای عربستان به ویژه در سوریه نشان میدهد که موضع گیری منفی آن در قبال حزب الله ناشی از همین ناکامیها و در سه امر نهفته است کد خبر ۴۵۱۷۶۳ تاریخ انتشار ۰۲ آذر ۱۳۹۳ - ۱۴ ۳۰ - 23 November 2014 نگاهی به ناکاروسیه نیز به همراه عربستان وارد جنگ نفتی شده است؟ |اخبار ایران و جهان
روسیه نیز به همراه عربستان وارد جنگ نفتی شده است اجلاس سازمان کشورهای صادرکننده نفت اوپک در حالی قرار است فردا برگزار شود که جنگ نفتی عربستان علیه دیگر کشورهای صادرکننده نفت به ویژه ایران به مهمترین جنبه مسائل مربوط به این سازمان تبدیل شده است در این میان روسیه نیز در اقداوزارت امورخارجه مدت مذاکرات برای توافق نهایی را کاهش دهد/ اتحاد عربستان، اسرائیل و سیاستمداران غربی علیه ایران
محبی نیا در گفتگو با مهر وزارت امورخارجه مدت مذاکرات برای توافق نهایی را کاهش دهد اتحاد عربستان اسرائیل و سیاستمداران غربی علیه ایران شناسهی خبر 2428967 تاریخ مخابره جمعه ۷ آذر ۱۳۹۳ - ۱۲ ۲۳ سیاست > مجلس قائم مقام معاونت نظارت مجلس شورای اسلامی ضمن تشکر از مجاهدت های تیموزارت امورخارجه مدت مذاکرات برای توافق نهایی را کاهش دهد/ عربستان، رژیم صهیونیستی و سیاستمداران ناشی غرب سه جب
محبی نیا در گفتگو با مهر وزارت امورخارجه مدت مذاکرات برای توافق نهایی را کاهش دهد عربستان رژیم صهیونیستی و سیاستمداران ناشی غرب سه جبهه فعال علیه ایران شناسهی خبر 2428967 تاریخ مخابره جمعه ۷ آذر ۱۳۹۳ - ۱۲ ۲۳ سیاست > مجلس قائم مقام معاونت نظارت مجلس شورای اسلامی ضمن تشکرپشت پرده موضع گیری عربستان علیه حزب الله
پشت پرده موضع گیری عربستان علیه حزب الله تهران - ایرنا - به نوشته خبرگزاری تسنیم نگاهی به ناکامی سیاست های منطقه ای عربستان به ویژه در سوریه نشان می دهد که موضع گیری منفی آن در قبال حزب الله ناشی از همین ناکامی ها و در سه امر نهفته است به گزارش خبرگزاری تسنیم به نقل از پایگاهعربستان با ایران و روسیه میجنگد یا با آمریکا؟!
عربستان با ایران و روسیه میجنگد یا با آمریکا در حالی که عربستان ساز خودش را در تولید نفت می زند اجلاس جهانی گروه بیست تا حدودی مشخص می کند که این ساز در مخالفت با ایران و روسیه نواخته می شود یا در مخالفت با تولید روز افزون نفت در آمریکا به این مطلب امتیاز دهید به گزارش سرویسعربستان با ایران و روسیه می جنگد یا با آمریکا؟!
عربستان با ایران و روسیه می جنگد یا با آمریکا تهران - ایرنا - سایت خرداد می نویسد اگر آمریکا به همین منوال پیش برود سال آینده توانایی صادرات 10 میلیون بشکه در روز را دارد و بازار نیز باید خود را برای استقبال از آمریکا 13 میلیون بشکه ای آماده کند که اگر این اتفاق بیفتد انقلابیجنگ هسته ای آلبرایت علیه برنامه هسته ای ایران
جنگ هسته ای آلبرایت علیه برنامه هسته ای ایران سیاست > دیپلماسی - در حالی که مذاکرات هسته ای ایران و 5 1 در جریان است جنگ های روانی هم از سوی رسانه ها به شدت دنبال می شود سید صاحب صادقی جنگ روانی و تبلیغاتی اکنون به یکی از مهم ترین عناصر تاثیر گذار فضای مذاکراتی بدلپشت پرده عدم کاهش تولید نفت اوپک |اخبار ایران و جهان
پشت پرده عدم کاهش تولید نفت اوپک یک روزنامه سعودی با اشاره به عدم کاهش سطح تولید نفت سازمان اوپک در جلسه اخیر عربستان را عامل این تصمیم معرفی کرد کد خبر ۴۵۳۵۸۰ تاریخ انتشار ۰۸ آذر ۱۳۹۳ - ۱۳ ۴۳ - 29 November 2014 یک روزنامه سعودی با اشاره به عدم کاهش سطح تولید نفت سازمان اوپکفعالیت پشت پرده بیبیسی علیه ایران |اخبار ایران و جهان
فعالیت پشت پرده بیبیسی علیه ایران مسئول روابط عمومی کل سپاه گفت بیبیسی پشت پرده علیه ایران کارهای زیادی انجام میدهد و این هنر ماست که پشت صحنه فعالیت دشمن را افشا کنیم کد خبر ۴۵۳۶۰۶ تاریخ انتشار ۰۸ آذر ۱۳۹۳ - ۱۴ ۴۵ - 29 November 2014 مسئول روابط عمومی کل سپاه گفت بیبیجنگ تبلیغاتی هسته ای آلبرایت علیه ایران |اخبار ایران و جهان
جنگ تبلیغاتی هسته ای آلبرایت علیه ایران سید صاحب صادقی کد خبر ۴۵۱۵۵۸ تاریخ انتشار ۰۱ آذر ۱۳۹۳ - ۲۲ ۲۸ - 22 November 2014 جنگ روانی و تبلیغاتی اکنون به یکی از مهم ترین عناصر تاثیر گذار فضای مذاکراتی بدل شده است موسسه علوم و امنیت بین المللی isis به مدیریت دیوید آلبرایت مهم ترایران از شهدای جنگ تحمیلی 51 روزه علیه غزه و خانواده آنان تجلیل کرد
با همت کمیته امداد امام خمینی ره ایران از شهدای جنگ تحمیلی 51 روزه علیه غزه و خانواده آنان تجلیل کرد غزه – ایرنا – جمهوری اسلامی ایران با همت کمیته امداد امام خمینی ره از شهدای جنگ تحمیلی51 روزه اخیر دشمن صهیونیستی علیه نوارغزه و همچنین خانواده این شهدا با برگزاری مراسمی ویژهپشت پرده موضعگیری عربستان علیه حزب الله لبنان
پشت پرده موضعگیری عربستان علیه حزب الله لبنان بین الملل > خاورمیانه - تسنیم نوشت نگاهی به ناکامی سیاستهای منطقهای عربستان به ویژه در سوریه نشان میدهد که موضع گیری منفی آن در قبال حزب الله ناشی از همین ناکامیها و در سه امر نهفته استرئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس: ایران به دنبال تعامل و منطق در مذاکرات هستهای است/ جنگ بیرحمانه اقتصادی علیه ایر
رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس ایران به دنبال تعامل و منطق در مذاکرات هستهای است جنگ بیرحمانه اقتصادی علیه ایران رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس گفت با تبلیغات آمریکایی برای دنیا این باور را ایجاد کرده بودند که ایران به دنبال ساخت بمب هستهای است اما حال همه دنیا فهمیسردار رمضان شریف در بوشهر مطرح کرد هشدار در مورد فعالیت پشت پرده بیبیسی علیه ایران
سردار رمضان شریف در بوشهر مطرح کردهشدار در مورد فعالیت پشت پرده بیبیسی علیه ایرانمسئول روابط عمومی کل سپاه پاسداران گفت بیبیسی پشت پرده علیه ایران کارهای زیادی انجام میدهد و این هنر ماست که پشت صحنه فعالیت دشمن را افشا کنیم به گزارش خبرگزاری فارس از بوشهر سردار رمضان شراسرائیل جنگ را به ایران باخته است/ نگاهی گذرا به تلاشهای ناموفق صهیونیستها به فتنهانگیزی علیه ایران
کانترپانچ تحلیل کرد اسرائیل جنگ را به ایران باخته است نگاهی گذرا به تلاشهای ناموفق صهیونیستها به فتنهانگیزی علیه ایران بار دیگر توجه دنیا به مذاکرات میان ایران و 1 5 معطوف شده گمانهزنیها درباره اینکه آیا این مذاکرات تا مهلت تعیین شده در تاریخ 24 نوامبر به ثمر خواهد نشست یاکاهش فاصله ایران از عربستان در تولید نفت از یک میدان مشترک نفتی
با دو برابر شدن تولید تا سال 95 کاهش فاصله ایران از عربستان در تولید نفت از یک میدان مشترک نفتی تهران - ایرنا - با دو برابر شدن تولید میدان نفتی فروزان تا سال 1395 فاصله ایران از عربستان در این میدان مشترک نفتی کاهش می یابد به گزارش ایرنا مجری طرح توسعه میدان فروزان در خصوص ج-
گوناگون
پربازدیدترینها