واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: عربستان با ایران و روسیه می جنگد یا با آمریکا؟! تهران - ایرنا - سایت خرداد می نویسد :اگر آمریکا به همین منوال پیش برود سال آینده توانایی صادرات 10 میلیون بشکه در روز را دارد و بازار نیز باید خود را برای استقبال از آمریکا 13 میلیون بشکه ای آماده کند.که اگر این اتفاق بیفتد انقلابی مهمی در دنیا رخ خواهد داد.
سرویس اقتصادی خرداد: در حالی که عربستان ساز خودش را در تولید نفت می زند، اجلاس جهانی گروه بیست تا حدودی مشخص می کند که این ساز در مخالفت با ایران و روسیه نواخته می شود یا در مخالفت با تولید روز افزون نفت در آمریکا.
به گزارش خرداد نیوز روز گذشته اجلاس جهانی گروه بیست در بریزبن استرالیا آغاز شد و روسای 20 قدرت اقتصادی جهان گرد هم آمدند تا آخرین تحولات رخ داده را بررسی کنند.ملک سلمان ولیعهد عربستان نیز یکی از شرکت کنندگان در این اجلاس است.نوسانات اخیر بازار نفت و سقوط قیمت آن برای اقتصاد های برتر جهان از چنان اولویتی برخوردار شده است که یکی از دستور جلسه های کارشناسان این اجلاس بررسی ابعاد قیمت نفت است.
کشور سعودی به لحاظ اقتصادی سال پر فراز و نشیبی را پشت سر گذاشته است که مهمترین علت این نواسانات سقوط قیمت نقت و عدم ثبات بازار است.هر چند عربستان به همراه متحدان منطقه ای خود از این کاهش قیمت نفت استقبال کرده است.و همچنان بر عرضه بالا اصرار می ورزد.
روزنامه الشرق الاوسط در گزارشی نسبت به اهداف عربستان از پایین آوردن قیمت نفت پرداخته است.به باور برخی از کارشناسان عربستان سعی دارد با پایین نگه داشتن قیمت نفت به اقتصاد ایران و روسیه ضربه بزند همان طور که قبلا هم اینکار را کرده است.
البته این عمل با تایید آمریکا همراه بوده است زیرا مقامات عربستان می دانند که استفاده ابزاری از نفت برای پیشبرد اهداف سیاسی خود تا چه اندازه خطر ناک است و اگر با حمایت و هماهنگی قدرت های جهانی نباشد ممکن است امنیت ملی کشور خود را به خطر بیاندازند آنها هنوز حمله عراق به کویت را فراموش نکرده اند.این در حالیست که روز گذشته علی النعیمی وزیر نفت عربستان هرگونه هدف سیاسی در پایین نگه داشتن قیمت نفت را رد کرده است.
از طرف دیگر از کارشناسان می گویند هدف اصلی عربستان از پایین نگه داشتن قیمت نفت کند کردن روند تولیدی نفت و گاز ماسه ای است.در حال حاضر آمریکا تبدیل به بزرگترین تولید کننده نفت و گاز ماسه ای شده است و شرکت های نفتی این کشور که اکثرا در مالکیت سناتور های جمهوری خواه ها هستند سعی دارند با استفاده از تکنولوژی های پیشرفته هزینه تولید این فراورده ها را پایین بیاورند.در حال حاضر آمریکا تبدیل به یک کشور نفتی شده است و تولید نفت آن در ماه گذشته 9 میلیون بشکه در روز بوده است اما عربستان 9 میلیون و600 هزار بشکه تولید داشته است. اگر آمریکا به همین منوال پیش برود سال آینده توانایی صادرات 10 میلیون بشکه در روز را دارد و بازار نیز باید خود را برای استقبال از آمریکا 13 میلیون بشکه ای آماده کند.که اگر این اتفاق بیفتد انقلابی مهمی در دنیا رخ خواهد داد.
این نکته که عربستان یکی از تعیین کنندگان قیمت جهانی نفت است سبب نمی شود که این کشور به صورت انفرادی و بدون همکاری دیگر کشورها نسبت به از رونق انداختن نفت ماسه ای اقدام کند و برای این امر نیاز به متحدان بیشتری دارد.همه کشورهای تولید کننده نفت باید به این امر واقف باشند که در صورت جهانی شدن و رونق گرفتن نفت ماسه ای اقتصاد آنها به طور کامل ورشکست خواهد شد.
به نظر می رسد اجلاس گروه 20 محل تقابل نفتی عربستان و آمریکا باشد و اتفاقات رخ داده در حاشیه این اجلاس معلوم خواهد کرد که مواضع عربستان در اجلاس ماه اینده اوپک از چه قرار خواهد بود.
منبع / دیپلماسی ایرانی
اول **
25/08/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 21]