محبوبترینها
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1842258696
امام كاظم(ع)؛ تجلی سخاوت بی پايان علوم
واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران:
امام كاظم(ع)؛ تجلی سخاوت بی پايان علوم
امام موسي كاظم(ع) به دليل كثرت زهد وعبادت به «عبدالصالح» وبه دليل حلم و فروخوردن خشم و صبر بر ناملايمات زمان، به «كاظم» معروف شد. آن حضرت به كنيه هاي «ابوابراهيم» و «ابوعلي» نيزمعروف بوده است.
به گزارش مجله شبانه باشگاه خبرنگاران، هفتمين ستاره تابناك امامت و ولايت؛ ابوالحسن موسي بن جعفر(ع) يكشنبه 7صفر 129ه. ق (به روايتي 128ه.ق )در روستاي ابواء (منزلي ميان مكه و مدينه) ديده به جهان گشود. مادر آن حضرت، حميده مصفاة است كه نامهاي ديگري مانند حميده بربريه و حميده اندلسيه نيز براي ايشان نقل شده است.
امام موسي كاظم(ع) به دليل كثرت زهد وعبادت به «عبدالصالح» وبه دليل حلم و فروخوردن خشم و صبر بر ناملايمات زمان، به «كاظم» معروف شد. آن حضرت به كنيه هاي «ابوابراهيم» و «ابوعلي» نيزمعروف بوده است.
اخلاق او در علم و تواضع، مكارم اخلاق و كثرت صدقات و سخاوت و بخشندگي، مثال زدني بود. بدان و بدانديشان را با عفو و احسان بي كران خويش تربيت مي فرمود.
شبها به طور ناشناس در كوچه هاي مدينه مي گشت و به مستمندان كمك مي كرد. صرار (كيسه ها) موسي بن جعفر در مدينه معروف بود. و اگر به كسي صره اي مي رسيد، بي نياز مي گشت ليكن در اتاقي كه نماز مي گزارد، جز بوريا و مصحف و شمشير چيزي نبود.
امام موسي كاظم(ع) در سن 20 سالگي به امامت رسيد. دوران امامت ايشان با خلافت چهار خليفه عباسي مصادف بود، به گونه اي كه اين مدت در سال 148 تا 158 هجري قمري با خلافت منصور دوانيقي، از سال 158 تا 169 هجري قمري با خلافت مهدي عباسي، از سال 169 تا 170 هجري قمري با خلافت هادي و از سال 170 تا 183 هجري قمري با خلافت هارون الرشيد همزمان بود و حضرت به تناسب هر دوران، عملكرد ويژه اي براي هدايت جامعه اسلامي داشتند.
در دوران 10 ساله همزماني امامت حضرت با دوران خلافت منصور، به دليل اينكه منصور خليفه اي ظالم، هتاك و فاقد سابقه خوبي نزد شيعيان بود، امام موسي كاظم(ع) بيشتر در اين دوران به برگزاري جلسات علمي و پرسش و پاسخ با شيعيان مي پرداخت و مواجهه مستقيمي با حكومت نداشت.
مهمترين ستمي كه خلفاي جور نسبت به امت اسلامي داشتند، اين بود كه تمامي آنها مانعي براي رسيدن حق به حقدار بودند. در اين ميان، مهدي عباسي براي مقبول جلوه دادن حكومت خويش در ديدگاه مردم، به بذل و بخشش بيت المال مي پرداخت تا شايد به گمان خويش از اين طريق رد مظالم كند و دل مردم را به دست آورد.
نحوه برخورد امام كاظم(ع) با جو موجود در دوران خلافت مهدي عباسي، آكنده از نكات آموزنده است. وي، امام را در بغداد بازداشت كرد اما بر اثر خوابي كه ديد و نيز تحت تأثير شخصيت امام از او عذرخواهي نمود و ايشان رابه مدينه بازگرداند.
امام كاظم(ع) با آنكه از جهت كثرت عبادت و زهد به «العبد الصالح» معروف بوده است، به قدري در انظار مردم مقامي والا و ارجمند داشته است كه او را شايسته مقام خلافت و امامت ظاهري نيز مي دانستند و همين امر موجب تشويش و اضطراب دستگاه خلافت شده و به همين دليل مهدي عباسي فرمان حبس ايشان را صادركرده است.
دوران حكومت هارون فرزند مهدي نيز تصويري از عناد و كينه مثال زدني حكام جور را عليه دستگاه متعالي امامت عرضه مي دارد. زمخشري در «ربيع الابرار» آورده است كه وي در يكي از ملاقاتها به امام پيشنهاد كرد فدك را تحويل بگيرد و حضرت نپذيرفت» وقتي اصرار زياد كرد، فرمود مي پذيرم به شرط آنكه تمام آن ملك را با حدودي كه تعيين مي كنم به من واگذاري، هارون گفت حدود آن چيست؟ امام فرمود يك حد آن به عدن است،حد ديگرش به سمرقند و حد سومش به افريقيه (آفريقا) و حد چهارمش كناره درياي خزر است.
هارون از شنيدن اين سخن سخت برآشفت و گفت: پس براي ما چه چيز باقي مي ماند؟ امام فرمود: مي دانستم اگر حدود فدك را تعيين كنم آن را به ما مسترد نخواهي كرد (يعني خلافت و اداره سراسر كشور اسلام حق من است). از آن روز بود كه هارون كمر به قتل موسي بن جعفر(ع) بست. در سفر هارون به مدينه هنگام زيارت قبر رسول ا...(ص) در حضور سران قريش و روساي قبايل و علما و قضات بلاد اسلام گفت: «السلام عليك يا رسول ا...، السلام عليك يا بن عم» و اين را از روي فخر فروشي به ديگران گفت. امام كاظم(ع) حاضر بود و فرمود: السلام عليك يا رسول ا...، السلام عليك يا ابت (يعني سلام بر تو اي پدر من) مي گويند هارون دگرگون شد و خشم در چهره اش آشكار گرديد.
دوران امامت امام موسي كاظم(ع) در دوران هادي عباسي و نوع برخورد حضرت با برخي قيامهاي موجود در آن دوران نيز از مواردي است كه در بررسي حيات طيبه امام بايد بدان اشاره كرد.
در اين دوران چند قيام مهم از ناحيه علويان صورت گرفت كه قيام حسين بن علي، شهيد فخ مهمترين آنهاست. گروهي بر اين عقيده اند كه عدم حضور و ارتباط اين قيام با امام معصوم، فلسفه اصلي آن را باطل مي كند و چون معصوم در قيام حضور ندارد، لذا نمي توان آن را قيام موجهي دانست، حال آنكه عدم همراهي امام معصوم با سركرده يك قيام لزوماً به معناي مخالفت با آن نيست، بلكه هر دوران و زماني نوع عملكرد خاصي را مي طلبد و با توجه به شرايط موجود در سال 169 هجري قمري كه قيام شهيد فخ در آن رخ داد امام موسي كاظم(ع) بهترين روش مبارزه با نظام استبدادي را توسعه فرهنگ ناب اسلامي از طريق انجام كارهاي علمي و تربيت شاگرداني فرهيخته براي ترويج تفكر اسلامي مي دانست.
دوران اسارت امام موسي كاظم(ع) متعلق به دوران خلافت هارون الرشيد است؛ تاثيرها و غلبه معنوي امام بر جو موجود در جامعه كار را به جايي رسانده بود كه هارون الرشيد براي رهايي از تاثيرات حضرت در جامعه شيعه ايشان را زنداني كرد، اما غلبه معنوي حضرت به گونه اي بود كه ايشان زندانيان را نيز تحت تاثير خود قرار مي داد و هيچ راهي جز به شهادت رساندن حضرت براي هارون الرشيد باقي نمانده بود.
نحوه ارتباط امام موسي كاظم(ع) با حكومت و سياست از طريق ياران نزديك ايشان و نوع برخورد با فرقه ها و تفكرات موجود در آن دوران از روشهاي حضرت براي هدايت جامعه اسلامي است. امام(ع) در روند هدايت جامعه علوي به صورت عام و جامعه شيعي به صورت خاص توانست با نوع ارتباطي كه با حكومت و سياست از طريق ياران نزديكشان برقرار مي كرد، از جريانهاي روز آگاه شود. ايشان با اينكه در حكومت دخالت نمي كرد و آن را غاصب مي ناميد، هرگز خود را از جريانهاي سياسي روز جدا نمي دانست. نمونه بارز نحوه ارتباط حضرت با سياستهاي روز و آگاهي به اتفاقهاي حكومتي، چنانكه بعدا به آن اشاره خواهد شد، حضور «علي بن يقطين» يكي از ياران خاص ايشان در درباره هارون الرشيد و به دستور ايشان بود. اين نحوه ارتباط با سياست و نحوه حكومت، نشان دهنده اهتمام ايشان براي آگاهي از وضعيت سياسي و اجتماعي آن روز است، يعني اسارت ايشان هيچ محدوديتي براي حضرت هدايت جامعه و آگاهي از جريانهاي روز ايجاد نكرد.
نحوه برخورد حضرت با فرقه ها و تفكرات روز نيز از ديگر روشهاي حضرت براي هدايت جامعه اسلامي است. امام(ع) با تربيت شاگردان فرهيخته و پاسخگويي به سوالها و شبهه هاي موجود در جامعه به مقابله با اين فرقه ها و تفكرات پرداخت و اجازه نداد تفكرات انحرافي، خللي در خط اصيل فرهنگ تشيع كه از دوران امامت امام علي(ع) آغاز شده بود، ايجاد كند.
حضرت امام موسي كاظم(ع) در عين اينكه تقيه را به معناي كامل آن در نظر داشت، هرگز از حق مسلم شيعيان كه امامت امام معصوم به نوعي اصلي ترين اين حقوق مي باشد، كوتاه نيامد. از اين احقاق حق و تلاش در مسير به دست آوردن آن، مي توان به عنوان ويژگي بارز دوران امامت حضرت ياد كرد. از ديگر سو، محبوس كردن امام موسي كاظم(ع) موجب نشد معارف و انديشه هاي ايشان حبس شود زيرا براي هدايت جامعه تنها حضور فيزيكي شرط نيست، بلكه حضرت در دوران امامت خود با پرورش شاگردان و حضور در مناظره ها و مباحثه هاي علمي، به مبارزه با تفكرات ماديگرايانه و نظرهاي ملحدانه پرداختند، به گونه اي كه در دوران اسارت نيز تاثير علمي، معنوي و معرفتي حضرت در جامعه وجود داشت. اين رفتار حضرت نشان دهنده آن است كه عدم حضور فيزيكي امام، مانعي براي هدايت جامعه و مبارزه با نظامهاي استبدادي نيست.
دوران امامت امام موسي كاظم(ع) در برگيرنده نكات آموزنده اي براي كارگزاران نظام اسلامي است؛ نگاه همه جانبه امام موسي كاظم(ع) به مسايل سياسي، اقتصادي، اجتماعي و فرهنگي را بايد بهترين ره آورد دوران امامت ايشان براي كارگزاران نظام اسلامي دانست. اگر دولتمردان نگاهي تك بعدي نسبت به مسايل موجود در جامعه داشته باشند، تنها حاصل آن ضرر به تمامي اقشار جامعه است، بنابر اين براي اينكه حكومت در اداره جامعه موفق باشد، بايد به تمام جوانب اشراف داشته باشد، زيرا توجه به يك بعد به ساير ابعاد لطمه مي زند، از اين رو بايد در اداره شؤون مختلف جامعه نه دچار افراط شد و نه تفريط و بهترين الگو در اين مسير سيره و برخورد ائمه(ع) و بويژه امام موسي كاظم(ع) است.
امام موسي بن جعفر(ع) همان راه و روشي را در مواجهه با اجتماع، بر محور عمل و برنامه ريزي اتخاذ نمود كه پيشتر امام صادق(ع) در پيش گرفته بود. محورنخست در اين برنامه، برنامه ريزي فكري و آگاهي دادن عقيدتي در مواجهه با عقايد منحرف و انگيزه ها و وا پس گراييهاي شعوبي و نژاد پرستي و عقايد مختلف ديني بود.
از خطرناكترين اين تبليغات زهرآگين، تبليغ افكار الحادي و كفرآميز بود كه تزريق زهر آن با فعاليت و گسترش در دلهاي نوجوانان مسلمان سرازير شده بود. موضع امام موسي كاظم(ع) در برابر اين تبليغات، آن بود كه با دلايل استوار در برابر آن بايستد و با پوچي و بي مايگي آن به معارضه برخيزد و دوري آن را از منطق و واقعيت توضيح دهد و عيوب آن را بازگويد تا آنجا كه گروهي انبوه از پيروان آن عقايد به اشتباه خود و فساد خط مشي اتخاذي خويش اعتراف كردند و به اين جهت جنبش امام درخشندگي يافت و قدرت علمي آن حركت منتشر شد و به گوشها رسيد؛ چندان كه گروهي بزرگ از مسلمانان از آن پيروي كردند و آن را پذيرفتند و اين امر بر مسؤولان حكومت گران آمد و با آنان با شدت و فشار و شكنجه رفتار كردند و در زمينه هاي عقيدتي آنان را از گفتگو باز داشتند و امام موسي(ع) ناچار شد به هشام(يكي از اصحاب خود) فرستاده اي گسيل دارد و او را هشدار دهد تا به علت خطرهاي موجود، از سخن گفتن خودداري كند و هشام تا مرگ مهدي خليفه، از سخن گفتن خودداري كرد.
گروهي كثير از بزرگان، دانشمندان و راويان حديث، از كساني كه در دانشگاه بزرگ امام صادق(ع) تحصيل مي كردند، هنگام اقامت او در يثرب، گرد امام موسي(ع) حلقه زدند و ايشان با توانايي و نيروي بسيار، بر فقه اسلامي، آراء و عقايد خردمندانه خود را در فقه اسلامي ابراز كردند. مجموعه هاي بسيار از احكام اسلامي به ايشان منسوب است كه در باب حديث و فقه تدوين شده است و دانشمندان و راويان حديث همواره با آن افاضات علمي، همدم بودند و احاديث و گفتگوها و فتواهاي او را ثبت مي كردند.
سيد بن طاووس چنين روايت كرده است كه ياران و نزديكان امام(ع) در مجلس او حاضر مي شدند و لوحه هاي آبنوس در آستين ها داشتند. هرگاه امام(ع) كلمه اي مي گفت يا در موردي فتوا مي داد، به ثبت آن مبادرت مي كردند.
آن دانشمندان همه انواع علوم را با توجه به گوناگوني و پهناوري آن، از ايشان نقل كرده اند. كوششهاي علمي او همه مراكز اسلامي را فرا گرفته بود و دانشمندان نسلي پس از نسلي، پيشكش ها و عطاياي علمي او را نقل كرده اند. محور ديگر در اين فرآيند نظارت مستقيم بر پايگاه هاي توده اي و طرفداران و پيروان خود و هماهنگي با آنها در پيش گرفتن مواضع سلبي و منفي در برابر حكومت، به منظور ناتوان كردن حكومت از نظر سياسي بود.
آنچه امام(ع) را واداشت تا چنين موضع استواري داشته باشد، دگرگوني آشكار و گستردگي و انتشار پايگاههاي مردمي ايشان بود.
اين مطلب با جنبش امام(ع) و با فعاليتهاي منفي او نسبت به حكومت منحرف عباسيان، و فرا خواندن او در حرام دانستن ياري با حكومت در هر زمينه از زمينه ها،هماهنگ شده بود. امام(ع) ياران خويش را از شركت كردن در سلك حكومت هارون يا پذيرفتن هر گونه مسؤوليت و وظيفه دولتي بر حذر مي داشت چنانكه به زياد بن ابي اسلمه فرمود:«اي زياد،اگر از پرتگاهي بلند فرو افتم و پاره پاره شوم، بيشتر دوست دارم تا براي آنان كاري انجام دهم و يا بر بساط كسي از آنان پاي گذارم. در عين حال، علي بن يقطين يكي از ياران بزرگ خويش را از اين فرمان استثنا كرد و اجازه داد تا منصب وزارت را در روزگار هارون عهده دار شود و پيش از او، منصب زمامداري را در ايام مهدي بپذيرد، او نزد امام موسي(ع) رفت و از او اجازه خواست تا استعفا دهد و منصب خود را ترك كند. اما امام(ع) او را از اين كار باز داشت. و به او گفت: «چنين مكن، ما به تو آموخته شده ايم و برادران تو به سبب تو عزت دارند و به تو افتخار مي كنند.
شايد به ياري خدا بتواني شكسته اي را درمان كني و دست بينوايي را بگيري يا به دست تو مخالفان خدا درهم شكنند. اي علي، كفاره و تاوان شما، خوبي كردن به برادرانتان است. يك مورد را براي من تضمين كن، سه مورد را برايت تضمين مي كنم. نزد من ضامن شو كه هر يك از دوستان ما را ديدي نياز او را برآوري و او را گرامي داري و من ضامن مي شوم كه هرگز سقف زنداني به تو سايه نيفكند و دم هيچ شمشير به تو نرسد و هرگز فقر به سراي تو پاي نگذارد. اي علي،هر كس مؤمني را شاد سازد، اول خداي را و دوم پيامبر را و درمرحله سوم ما را شاد كرده است.
محور ديگر در اين مقوله را بايد موضع آشكار و صريح در احتجاج با كسي كه زمامدار حكومت بود دانست. مناظره ايشان(ع) با هارون الرشيد در مرقد نبي اكرم(ص) و در برابر توده اي عظيم از اشراف و فرماندهان ارتش و كارمندان عالي رتبه دولت اتفاق افتاد.
موضع امام(ع) در برابر هارون، آشكار و روشن بود. امام(ع) در يكي از كاخهاي استوار و زيباي هارون كه مانند آن در بغداد و جاي ديگر نبود، وارد شد. هارون سرمست از قدرت گفت: اين سرا چون است؟
امام بي واهمه و اعتنا از قدرت و جبروت او گفت: اين سراي فاسقان است. خداي تعالي فرمايد:
به زودي كساني را كه در زمين، به ناحق تكبر مي ورزند، از آياتم روي گردان سازم - به طوري كه- اگر هر نشانه اي را - از قدرت من- بنگرند، بدان ايمان نياورند، و اگر راه صواب را ببينند آن را برنگزينند، و اگر راه گمراهي را ببينند آن را راه خود قرار دهند. . . . (اعراف/146)
بيدار كردن وجدان انقلابي امت از راه تشويق آنان براي شورش و مبارزه يكي ديگر از مسايلي است كه امام(ع) توجه وافري به آن مبذول مي داشت. هنگامي كه حسين بن علي بن حسن- صاحب واقعه فخ- بر آن شد تا عليه اوضاع فاسدي كه با هر كس كه شيعه و علوي و طرفدار امام بود، توهين وشكنجه هاي شديد اعمال مي كرد، شورش كند، نزد امام موسي(ع) رفت و از او در باب قيام خود مشورت كرد. امام روي به او كرد و گفت:« تو به قتل مي رسي، از رفتن صرف نظر كن. مردم فاسق اند و به ظاهر ايمان دارند و در دل نفاق و شرك مي ورزند، انالله و انا اليه راجعون. خداي شما را از پيروان خود به شمار آورد.»هنگامي كه امام كاظم(ع) واقعه قتل حسين را شنيد، بر او گريست وسجاياي او را بيان كرد و بر او ناليد كه:«انا لله و انا اليه راجعون. به خدا سوگند، مسلماني صالح و روزه گير و قدرتمند كه امر به معروف و نهي ازمنكر مي كرد و خانواده اش مانند نداشت، درگذشت.
امام موسي كاظم(ع) پيشواي تقوا و اسوه مجاهدت سرانجام خود نيز پس از هفت يا 10 سال حبس در روز جمعه هفت صفر يا پنج يا 25 رجب سال 183 قمري در 57 سالگي به دست سندي بن شاهك و به امر هارون عباسي مسموم وبه شهادت رسيد. آن حضرت 35 سال (از 148 تا 183) رداي امامت را بردوش داشت كه 23 سال و دو ماه و هفده روز آن درعصر خلافت هارون الرشيد(پنجمين خليفه عباسي) بود.
پيكر پاك آن امام را در «باب التين» درموضعي به نام « مقابر قريش» دفن كردند كه امروز به «كاظمين» شهرت يافته است.
تاریخ انتشار: ۰۸ آذر ۱۳۹۳ - ۲۱:۲۲
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[مشاهده در: www.yjc.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 95]
صفحات پیشنهادی
امام كاظم(ع)؛ تجلی سخاوت بی پایان علوم -
امام كاظم ع تجلی سخاوت بی پایان علوم شناسه خبر 2432141 تاریخ مخابره شنبه ۸ آذر ۱۳۹۳ - ۱۸ ۱۴ دین و اندیشه > آیین ها و تشکل های مذهبی امام موسی كاظم ع به دلیل كثرت زهد وعبادت به عبدالصالح وبه دلیل حلم و فروخوردن خشم و صبر بر ناملایمات زمان به كاظم معروف شد آن حضرت بهامام جمعه موقت بیرجند: مجلس مظهر حاکمیت مردم، جمهوریت نظام و تجلیگر عزم ملی است
امام جمعه موقت بیرجند مجلس مظهر حاکمیت مردم جمهوریت نظام و تجلیگر عزم ملی استامام جمعه موقت بیرجند گفت مجلس مظهر حاکمیت مردم جمهوریت نظام و تجلیگر عزم ملی و منافع مردم است به گزارش خبرگزاری فارس از بیرجند حجتالاسلام و المسلمین محسن مشرفی ظهر امروز در خطبههای نماز جمعه بیامام جمعه اراک: مجلس در دادن رای اعتماد به وزیر علوم عجله کند
امام جمعه اراک مجلس در دادن رای اعتماد به وزیر علوم عجله کندامام جمعه اراک گفت مجلس شورای اسلامی در دادن رأی اعتماد به وزیر انتخابی علوم از سوی رئیس جمهور با وجود دقتی که باید داشته باشد عجله کند به گزارش خبرگزاری فارس از اراک آیتالله قربانعلی دری نجفآبادی ظهر امروز در آیینهمایش تجلیل از مقام امام زاده سید محمد درخمینی شهر برگزار شد
همایش تجلیل از مقام امام زاده سید محمد درخمینی شهر برگزار شد خمینی شهر اصفهان - اولین همایش تجلیل از مقام شامخ امام زاده سید محمدبن زید بن علی الحسین ع در خمینی شهر روز جمعه برگزار شد به گزارش ایرنا آیه الله حسین مظاهری رییس حوزه علمیه اصفهان در پیامی به این همایش تاکید کردسیار: ثبات قدم و تلاش مجاهدانه در راه انقلاب ویژگی بارز آیت الله مهدوی کنی/ دانشگاه امام صادق موفق ترین الگوی
استاد صادق در بیان شاگرد 8 سیار ثبات قدم و تلاش مجاهدانه در راه انقلاب ویژگی بارز آیت الله مهدوی کنی دانشگاه امام صادق موفق ترین الگوی علوم انسانی اسلامی شناسهی خبر 2431140 تاریخ مخابره جمعه ۷ آذر ۱۳۹۳ - ۱۳ ۳۶ سیاست > احزاب و تشکلها شاعر آئینی با اشاره به ویژگی های دانشگابه مناسبت سالروز ولادت امام موسی کاظم (ع) برنامه «هفتمین طلوع» از رادیو معارف پخش میشود
به مناسبت سالروز ولادت امام موسی کاظم ع برنامه هفتمین طلوع از رادیو معارف پخش میشودمدیر گروه معارف و علوم اهلبیت ع رادیو معارف از پخش برنامه هفتمین طلوع از این رسانه به مناسبت سالروز ولادت امام موسی کاظم ع خبر داد حجتالاسلام محمدمهدی صفایی امروز در گفتوگو با خبرنگار فارامام موسی کاظم(ع)؛نگین درخشان کاظمین
امام موسی کاظم ع نگین درخشان کاظمین تهران- ایرنا- هفتم صفر برابر با خجسته زاد روز میلاد امام موسی کاظم ع هفتمین ستاره ی آسمان امامت و ولایت است ایشان که در برابر سختی و دشواری ها خشم خود را فرو می برد و در صبر و شکیبایی الگویی شایسته برای پیروانانش بود خانه ی امام جعفر صادقساخت صندوق های ضریح مطهر امامین جوادین (ع) در مشهد پایان یافت
ساخت صندوق های ضریح مطهر امامین جوادین ع در مشهد پایان یافت مشهد - ایرنا - با اتمام ساخت صندوق های ضریح مطهر امامین جوادین ع در مشهد این صندوق ها در محل نمایشگاه دایمی آستان قدس رضوی در جوار حرم مطهر حضرت امام رضا ع برای بازدید عموم به نمایش گذاشته می شود مسوول ستاد بازسازفعالان اقتصاد مقاومتی بسیج تجلیل شدند عزیزی: آمادهسازی ۴۰ هزار واحد اقتصاد مقاومتی بسیج تا پایان سال
فعالان اقتصاد مقاومتی بسیج تجلیل شدندعزیزی آمادهسازی ۴۰ هزار واحد اقتصاد مقاومتی بسیج تا پایان سالرییس سازمان بسیج سازندگی گفت 23906 واحد اقتصاد مقاومتی توسط بسیج آماده شده که این تعداد تا پایان سال به 40 هزار واحد میرسد به گزارش خبرنگار دفاعی خبرگزاری فارس همایش طلایه داراامام جمعه سابق جیرفت: پیروی از ولایتفقیه تجلیل از شهداست
امام جمعه سابق جیرفت پیروی از ولایتفقیه تجلیل از شهداستامام جمعه سابق جیرفت گفت اطاعت از ولایتفقیه و رهبری در اکثر وصیتنامههای شهدا مورد تأکید قرار گرفته و ما باید برای تجلیل از شهدا در خط ولایت و رهبری باشیم به گزارش خبرگزاری فارس از جیرفت حجتالاسلام اصغر عسکری پنج شنبه شامام جمعه قصرشیرین: عشق به ولایت و میهن در بسیج تجلی یافته است
امام جمعه قصرشیرین عشق به ولایت و میهن در بسیج تجلی یافته است قصرشیرین - ایرنا - امام جمعه قصرشیرین گفت عشق به ولایت میهن و دفاع و پاسداری از ارزش های نظام اسلامی در بسیج نمود عینی و تجلی یافته است به گزارش ایرنا حجت الاسلام علی ملکی روز شنبه در دیدار فرمانده ناحیه مقاومتبا حضور جمعی از مسئولان صورت گرفت بازدید رئیس دانشگاه علوم پزشکی اهواز از بیمارستان امام رضا(ع) امیدیه
با حضور جمعی از مسئولان صورت گرفتبازدید رئیس دانشگاه علوم پزشکی اهواز از بیمارستان امام رضا ع امیدیهاسماعیل ایدنی رئیس دانشگاه علوم پزشکی اهواز از بیمارستان امام رضا ع امیدیه بازدید کرد اسماعیل ایدنی رئیس دانشگاه علوم پزشکی اهواز و چند تن از معاونان وی صبح امروز از مراکز بهدایادداشت اقتصاد سرنوشت نامعلوم اقتصاد در فردای پایان تحریم
یادداشت اقتصادسرنوشت نامعلوم اقتصاد در فردای پایان تحریمفردا سوم آذر ماه موعدی است که شمارش معکوس برای اعلام نتایج مذاکرات آغاز شده است و بدون تردید به نتیجه رسیدن یک سال چانهزنی اقتصاد را وارد فضای تازهای خواهد کرد فضایی که از یک سو امیدبخش و از یک سوی دیگر نگرانکننده استبا معرفی دکتر فرهای دور خستهکننده معرفی وزرای علوم و عدم رأی اعتماد پایان میپذیرد
شنبه ۱ آذر ۱۳۹۳ - ۱۶ ۳۲ دبیر کل جامعه اسلامی مهندسین به نامه اوباما به مقام معظم رهبری و پاسخ معظم له به ایشان اشاره کرد و گفت خط قرمزهای جمهوری اسلامی ایران در حوزه حقوق ملت ایران کاملاً مشخص است و تاکنون نیز زیاده خواهیهای بیمنطق طرفهای غربی آمریکایی و فشار لابی صهیونیستیباهنر: با معرفی فرهادی دور خستهکننده معرفی وزیر علوم و عدم رأی اعتماد پایان میپذیرد
باهنر با معرفی فرهادی دور خستهکننده معرفی وزیر علوم و عدم رأی اعتماد پایان میپذیرد سیاست > احزاب و شخصیتها - ایسنا نوشت دبیر کل جامعه اسلامی مهندسین به نامه اوباما به مقام معظم رهبری و پاسخ معظم له به ایشان اشاره کرد و گفت خط قرمزهای جمهوری اسلامی ایران در حوزهوجود بیش از 80 هزار عنوان پایان نامه در کتابخانه واحد علوم و تحقیقات
شنبه ۲۴ آبان ۱۳۹۳ - ۱۱ ۲۸ مدیر کتابخانه و مرکز اسناد علمی واحد علوم و تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی گفت بر اساس برنامه ریزی های صورت گرفته کتابخانه و مرکز اسناد علمی واحد علوم و تحقیقات مرجعی برای پایان نامه های دانشگاه آزاد اسلامی خواهد شد به گزارش سرویس دانشگاهی ایسنا مهندس عررونمایی از صندوقهای مضجع امام موسی کاظم و امام جواد(ع) در مشهد مقدس
رونمایی از صندوقهای مضجع امام موسی کاظم و امام جواد ع در مشهد مقدس فرهنگ > دین و اندیشه - رییس ستاد بازسازی عتبات عالیات گفت آیین رونمایی از صندوقهای مضجع امامین جوادین علیهما السلام فردا در مشهد مقدس برگزار می شود به گزارش روابط عمومي ستاد بازسازي عتبات عاليات ح-
گوناگون
پربازدیدترینها