واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: هفت نماگر اخذ انشعاب برق
کد خبر: ۴۵۳۶۴۳
تاریخ انتشار: ۰۸ آذر ۱۳۹۳ - ۱۸:۱۹ - 29 November 2014
مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی ، راهکارهای بهبود رتبه ایران در گزارش انجام کسب و کار بانک جهانی را در مورد نماگر اخذ انشعاب برق، مورد بررسی قرار داد.
به گزارش روابط عمومی مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی، دفتر مطالعات اقتصادی ابن مرکز اعلام کرد: تبصره «1» ماده (4) قانون بهبود مستمر محیط کسب و کار، وزارت امور اقتصادی و دارایی را مکلف کرده تا جایگاه ایران را در رتبه بندی های جهانی کسب و کار بهبود بخشد و در واقع از این طریق تصویری جذاب و واقعی از فرصت های کسب و کار ایران را در نظر سرمایه گذاران خارجی ایجاد کند. در این گزارش به ارائه راهکارهایی برای بهبود رتبه ایران در گزارش انجام کسب و کار بانک جهانی پرداخته شده اما ذکر این نکته مهم ضروری است که اصلاح وضعیت ایران در این شاخص که ابعاد محدودی از محیط کسب و کار ایران را در بر می گیرد به معنی رفع اولویت های مسائل و مشکلات کسب و کارها در ایران نیست. بهبود محیط کسب و کار ایران نیاز به تدوین شاخص های ملی با هدف پایش وضعیت موجود و برنامه ریزی جامع برای آینده دارد.
در گزارش انجام کسب و کار بانک جهانی در سال 2014 ، به جمهوری اسلامی ایران در نماگر اخذ انشعاب برق رتبه 169 در میان 189 کشور اختصاص داده شده است، اما با توجه به تحقیقات انجام شده و نمونه های در نظر گرفته شده در این گزارش، مشخص شد که این رتبه واقعی نیست. مراحل، زمان و هزینه های مورد نیاز برای اخذ انشعاب برق در ایران طی سال های گذشته دستخوش تغییراتی شده است که در گزارش بانک جهانی اعمال نشده اند . با انجام راستی آزمایی معلوم شد این رتبه با در نظر گرفتن 6 مرحله ، 95 روز زمان و هزینه ای برابر 4/260 درصد درآمد سرانه به جایگاه 115 جهان و رتبه 19 کشورهای حاضر در سند چشم انداز در سال 2014 رسیده است.
بر پایه این گزارش چنانچه بانک جهانی تغییرات اعمال شده از مهرماه 1392 تا خردادماه 1393 را نیز در نظر بگیرد احتمالا، تاثیر بسیاری بر رتبه ایران در گزارش 2015 خواهد گذاشت. این تغییرات عبارتند از افزایش هزینه های اخذ انشعاب برق و در نتیجه تامین منابع اقتصادی کافی برای فراهم کردن امکانات لازم و توسعه زیرساخت ها و به تبع آن کاهش زمان فرآیند اخذ انشعاب برق . با استفاده از نرم افزار شبیه ساز بانک جهانی و با فرض ثبات وضعیت سایر کشورها مطابق شرایط سال 2014 ، رتبه ایران در اثر تغییرات و اصلاحات اخیر ایجاد شده به رتبه 53 در گزارش 2015 خواهد رسید.
با وجود این ممکن است بانک جهانی علی رغم ارائه مستنداتی در این رابطه، نتایج مذکور را در گزارش های بعدی خود لحاظ نکند. همچنین هر ساله کشورهایی که وضعیت آنها مورد بررسی قرار می گیرند. برای ارتقای جایگاه خود در نماگر اخذ انشعاب برق، اصلاحات تازه و کارآمدتری را در قوانین، مقررات و رویه های خود اعمال می کنند. بنابراین جمهوری اسلامی ایران نیز باید برای اصلاح و کارآمدترکردن قوانین، مقررات و رویه های موجود، تلاشی مستمر را آغاز کند. این اصلاحات باید در گروه های عمده زیر صورت گیرند:
- استفاده از تجربیات کشورهای پیشرو و بومی کردن آنها. از جمله تغییراتی که بسیاری از کشورهای پیشرو در این زمینه انجام داده اند ساده تر کردن فرآیند اخذ انشعاب برق و کم کردن مراحل اداری مرتبط، قراردادن محدودیت های زمانی برای اخذ انشعاب برق در انشعاباتی با قدرت پایین و استفاده از خدمات الکترونیکی و همچنین خدمات پنجره واحد به منظور کاهش زمان و مراجعات حضوری متقاضی به شرکت های برق است.
- همچنین تمرکز فعالیت های اجرایی خدمات شهری در یک مرکز خدمات جامع یا ملزم کردن سازمان های خدماتی به برقراری ارتباطات موثر و کارآیی بین سازمانی یکی دیگر از راهکارهاست.
- بدین ترتیب می توان امیدوار بود که جایگاه جمهوری اسلامی ایران در نماگر اخذ انشعاب برق بیش از پیش بهبود یابد و به جایگاه مطلوب و شایسته خود در بین کشورهای حاضر در سند چشم انداز برسد. در این گزارش نمونه هایی از موثرترین راهکارها برای بهبود نماگر اخذ انشعاب برق بیان شده اند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 29]