واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: سرطان خوفناک نیست تهران - ایرنا - رییس مرکز آموزشی ، پژوهشی و پیشگیری و ارتقاء سلامت نسخه گفت: سرطان، آن اندازه که مردم فکر می کنند؛ خوفناک نیست.
به گزارش خبرنگار اجتماعی ایرنا، دکتر«رضا قلم قاش» روز شنبه در نشستی با خبرنگاران؛ علت خوفناک نبودن سرطان را قابل پیشگیری بودن 40درصد سرطان ها و نیز قابل درمان بودن 40 درصد دیگر عنوان کرد.
قلم قاش ، گفت : ترس بسیاری از افراد از سرطان باعث مرگ آنها می شود . این در حالی است که اگر این ترس، کنار گذاشته شود ، این بیماری با توجه به پیشرفت های زیاد علمی ، قابل پیشگیری، مهار و درمان است.
رییس مرکز چکاب نسخه افزود: مردم با شناخت عوامل بروز سرطان می توانند از وقوع سرطان جلوگیری کنند .به عنوان نمونه با ترک سیگار به عنوان نخستین و مهم ترین فاکتور (عامل) خطر ابتلا به سرطان معده می توان نگرانی ها را بابت ابتلا به این نوع سرطان از بین برد.
رییس انجمن توانبخشی قلبی با اشاره به اینکه مردم باید هشدارها را جدی بگیرند در عین حال ، تاکید کرد: سیگار، قلیان ومخدرهای صنعتی به عنوان عوامل خیلی جدی در ابتلا به سرطان به شمار می آیند.
**صحبت از سونامی سرطان منطقی نیست
قلم قاش، گفت: خوشبختانه کشور ما از لحاظ جغرافیایی در منطقه بسیارخطرناک در زمینه سرطان قرارندارد بنابراین ایران از نظر شیوع سرطان وضعیت مناسبی دارد و به همین علت صحبت ازسونامی سرطان منطقی نیست.
**بیمه در اکثر کشورهای دنیا چکاب سرطان را تحت پوشش قرار داده است
قلم قاش ، تنها راه مبارزه با اغلب سرطان ها را پیشگیری از عوامل خطرزا دانست و گفت: بررسی منظم یا چکاب سرطان از جمله راه های مهم پیشگیری از بروز سرطان به شمار می آید.
وی خاطرنشان کرد: هر چند بیمه در اکثر کشورهای دنیا چکاب یا بررسی سلامت افراد از لحاظ ریسک به سرطان را تحت پوشش قرار می دهد اما متاسفانه در کشور ما بیمه ها زیر بار چنین مسوولیتی نمی روند.
وی ادامه داد: این در حالی است که هر سال ، همین بیمه ها بابت درمان سرطان چندین میلیارد تومان هزینه می کنند.
قلم قاش ادامه داد: مردم می توانند با مراجعه به مراکز پیشگیری و ارتقاء سلامت که به عنوان مرکز چکاب در دولت یازدهم به تصویب رسیده استنمره کلی سلامت خود را دریافت کنند.
رییس انجمن توانبخشی قلبی ایران توصیه کرد: انجام چکاپ کار سختی نیست حتی پزشکان عمومی هم می توانند آن را انجام دهند، بنابراین فقط مردم باید قبل ازگرفتارشدن به بیماری ها به فکربررسی وچکاب سالانه باشند.
اجتمام**9188**1776
08/09/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 36]