واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۸ آذر ۱۳۹۳ (۱۲:۵۹ب.ظ)
معاون بهداشت وزارت بهداشت: براي ريشه کن کردن ايدز، نيازمند همکاري تمام دستگاه ها هستيم سياري گفت: ايدز يک معضل اجتماعي بزرگ و تهديدکننده جامعه است و براي کنترل آن در جامعه نياز به همکاري تمام ارگان ها داريم.
به گزارش خبرگزاري موج، معاون بهداشت وزارت بهداشت در مراسم افتتاح آزمايشگاه مرجع منطقه اي HIV ايدز در درمانگاه شهيد جعفري، وابسته به دانشگاه علوم پزشکي شهيد بهشتي گفت: از ابتداي پيدايش بيماري ايدز در کشور و با وجود برخي مسائل فرهنگي در جامعه که امکان صحبت در مورد علل و نحوه ابتلا به ايدز را فراهم نمي کرد، مسوولان بهداشتي جهت اطلاع رساني به منظور جلوگيري از ابتلا به اين بيماري تلاش هاي زيادي کردند.
به گفته علي اکبر سياري، موج دوم اين بيماري مربوط به معتادان تزريقي بود. اين گروه محدود بودند و امکان دسترسي و کنترل آنها ميسر بود ولي اکنون موج سوم ايدز يعني انتقال از طريق رفتارهاي پرخطر جنسي شايع شده است و به دليل اين که اين گونه رفتارها پنهان و گسترده هستند، نگراني از افزايش مبتلايان به ايدز، از گذشته بيشتر شده است.
سياري همچنين خاطرنشان کرد: نکته بسيار مهم در رابطه با ايدز اين است که نبايد اين بيماري را پنهان کنيم و با اطلاع رساني به موقع به خصوص به نسل جوان بايد از بروز موارد جديد HIV ايدز پيشگيري نماييم.
معاون بهداشت وزارت بهداشت در ادامه افزود: نظر تمام متخصصان و محققان اين است که در رفتارهاي جنسي، مردم بايد خويشتن داري کنند، در غير اين صورت بايد ازدواج کرده و در روابط با همسر خود متعهد باشند. اگر هيچ کدام از اين موارد ميسر نبود، بايد از وسايل پيشگيري استفاده کنند.
وي با تاکيد بر اين که وسايل پيشگيري بايد به طور رايگان در دسترس همگان باشد، خاطرنشان کرد: در حال حاضر در حدود 34 درصد موارد ابتلا به ايدز از طريق انتقال جنسي است و اگر به اين مساله نپردازيم، شيب منحني ايدز که در تمام دنيا رو به کاهش است، در کشور ما افزايش خواهد يافت.
سياري با بيان اين که شهر تهران نياز به مراکز مشاوره ايدز دارد تا از اين طريق افراد در معرض خطر بتوانند از خدمات مشاوره و پبشگيري در آنها استفاده کنند، ادامه داد: در مراکز وابسته به وزارت بهداشت تمام اين خدمات به طور رايگان عرضه مي شود. به طوري که هزينه هر بيمار مبتلا به ايدز ماهانه دو ميليون تومان است و اگر فرد مبتلا به ايدز مقاوم به درمان شده باشد، اين هزينه به 5 تا 10 ميليون تومان در ماه مي رسد. البته تمام اين هزينه ها توسط دولت پرداخت مي شود.
به گفته معاون بهداشت وزارت بهداشت، نکته مهم در رابطه با ايدز، ابتلاي بيماران به سل مقاوم به درمان است که دولت ماهانه 50 ميليون تومان هزينه 6 ماه بستري افراد مبتلا به اين بيماري را مي پردازد. در حالي که اگر برنامه کنترل سل مقاوم به درمان اجرا شود، هزينه هاي کمتري به اقتصاد خانواده ها و اقتصاد سلامت تحميل خواهد شد.
وي در پايان بر لزوم افزايش حمايت هاي اجتماعي از مبتلايان به ايدز تاکيد کرد و گفت: ايدز علاوه بر اين که جسم را درگير مي کند، يک معضل اجتماعي بزرگ و تهديدکننده جامعه است و براي کنترل آن در جامعه نياز به همکاري تمام ارگان هاي جامعه داريم.
گفتني است مراسم افتتاح آزمايشگاه مرجع منطقه اي HIV ايدز، صبح امروز با حضور معاون بهداشت وزارت بهداشت، رييس مرکز مديريت بيماري هاي واگير وزارت بهداشت، رييس دانشگاه علوم پزشکي شهيد بهشتي و نماينده سازمان ملل در ايران در زمينه بيماري ايدز، در درمانگاه شهيد جعفري، وابسته به دانشگاه علوم پزشکي شهيد بهشتي برگزار شد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 34]