تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 18 آبان 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):بهشت را درى است كه ريّان ناميده مى شود از آن در، جز روزه داران وارد نشوند.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1827472649




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

لزوم بازاریابی و صادرات سیب درختی آذربایجان غربی


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: لزوم بازاریابی و صادرات سیب درختی آذربایجان غربی روزنامه آراز آذربایجان در صفحه اقتصادی روز شنبه خود مسایل مربوط به صادرات سیب درختی در آذربایجان غربی را بررسی کرده است.


در این مطلب می خوانیم: یکی از اولویتهای تشکلهای تولیدی و باغداران در آذربایجان غربی، بازاریابی و بازار رسانی به موقع و فراهم نمودن زمینه صادرات سیب درختی در قطب تولید سیب کشور در استان آذربایجان غربی است.
طبق آخرین آمار رسمی سازمان های مسئول بیش از 600 هزار تن سیب در سردخانه های استان آذربایجان غربی ذخیره سازی شده است و مهمترین وظیفه و یکی از اولویتهای تشکلهای تولیدی و باغداران در آذربایجان غربی، بازاریابی و بازاررسانی به موقع و فراهم نمودن زمینه صادرات این محصول در قطب تولید سیب کشور در استان است.
با توجه به ظرفیت بالای سیب تولیدی استان در راستای حمایت از باغداران کشور و ایجاد فضای مناسب جهت صادرات این محصول به بازارهای داخلی و خارجی، امسال و سال گذشته واردات سیب به کشور ممنوع اعلام شده است.
این استان با تولید سالانه بیش از پنج میلیون و 900 تن محصولات کشاورزی یکی از قطب های مهم تولید محصولات کشاورزی در کشور به شمار می رود و باغداران این استان امسال با برداشت بیش از 930 هزار تن سیب، رتبه نخست تولید این محصول را در کشور به خود اختصاص داده اند.
توسعه باغات سیب استان با توجه به وضعیت بحرانی دریاچه ارومیه و ممنوعیت کشت باغات در این حوضه در شهرستان های خارج از حوضه آبریز دریاچه ارومیه از جمله سردشت، ماکو و پلدشت انجام شده است و در حال حاضر اصلاح و جایگزینی و افزایش کمی و کیفی تولید در واحد سطح در باغات سیب از اولویتهای مدیریت باغبانی جهاد کشاورزی استان به شمار می رود.
این در حالی است که راه اندازی پایانه صادراتی، ایجاد غرفه های عرضه مستقیم محصولات کشاورزی، ایجاد بورس منطقه ای و تقویت حضور تشکلهای بخش کشاورزی در افزایش صادرات محصولات کشاورزی از جمله راه حلهای اساسی و برنامه ها و اولویتهای سازمان جهاد کشاورزی برای حل مشکلات موجود است که با عملیاتی شدن آنها پیش بینی می شود ارزش افزوده بیشتری نصیب باغداران شود و کمتر متضرر شوند.
با توجه به اینکه در حال حاضر 20 درصد از سردخانه های استان مجهز به واحد بسته بندی و سبد سازی محصولات کشاورزی هستند و تنها دو واحد سورتینگ در استان موجود می باشد، راه انداری، توسعه و تجهیز واحدهای فرآوری و صنایع تبدیلی مخصوصا بسته بندی و سورتینگ میوه در استان ضرورت دارد.
این در حالی است که استان آذربایجان غربی به عنوان یکی از قطبهای مهم تولید سیب درختی در کشور نقش پررنگی را در تامین، عرضه و صادرات سیب درختی در سطح کشور و منطقه ایفا می نماید.
‏کوچک بودن قطعات، عدم وجود قوانین در خصوص حذف باغات در مناطق نامساعد و باغات رها شده در حاشیه شهرها و روستاهای بزرگ که کانون آفات و بیماریها بوده، بذری بودن پایه های باغات موجود، نامشخص بودن وضعیت فروش، عدم وجود سورت و بسته بندی مناسب، مجهز بودن تنها چهار درصد از باغات به آبیاری تحت فشار از جمله مسایل و مشکلات مهم بر سر راه تولید سیب استان است.
علی رغم اینکه استان آذربایجان غربی بزرگترین قطب تولید سیب درختی کشور و حتی منطقه می باشد ولی از نظر ایجاد و یا تقویت صنعت سورت و بسته بندی بسیار ضعیف می باشد، به طوری که در این استان تنها دو واحد سورتینگ و بسته بندی در شهرستانهای نقده و ارومیه موجود می باشد که به علت جا نیفتادن فرهنگ بسته بندی و همچنین بالا بودن نرخ خدمات باغداران آنچنان رغبتی جهت استفاده از این امکانات نشان نمی دهند.
شرایط نگهداری سیب در سردخانه های استان و کشور از جمله مشکلات دیگری است که موجب وارد آمدن خسارت به این کالا در مدت زمان نگهداری می شود.
جمع آوری و بسته بندی نامناسب سیب در جعبه های چوبی با شرایطی که ذکر گردید بهانه ای می شود تا این جعبه ها در شرایطی غیر استاندارد در سالنهای سردخانه ها در ستونهای بیش از چهل ردیفه و بالاتر روی هم انباشته شده و مانع بزرگی جهت تبادل هوای سرد در بین جعبه ها و سیبها شده و در نتیجه بخشی از سیبهای داخل جعبه ها خراب وشده و مابقی را نیز آلوده نماید.
این در حالی است که عدم نظارت کامل بر عملکرد سردخانه های استان از سوی ارگانها و نهادهای نظارتی نظیر اداره کل استاندارد، سازمان صنایع و معادن، معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی استان و همچنین انجمن صنفی سردخانه داران استان بویژه به هنگام انتقال سیب از باغات و مرکز جمع آوری به این واحدها از دیگر مشکلاتی است که سیب کاران استان با آن مواجه می باشند.
از سوی دیگر، تخصصی نبودن فعالیتهای اقتصادی در این حوزه و نبود تشکلهای اختصاصی در تولید، سورت و بسته بندی، خرید و ذخیره سازی، نگهداری در سردخانه ها و نهایتا بازاریابی و فروش موجب ایجاد نابسامانی در بخش مربوط به سیب درختی گردیده است.
بطوری که یک فرد تولید کننده سیب درختی علاوه بر تولیدگر بودن هم سورت و بسته بندی کننده، هم نگهدارنده در سرخانه و هم بازاریاب و فروشنده و تاجر می باشد و قدر مسلم یک فرد نمی تواند از عهده همزمان این امور که برخی از اینها تخصصی بوده و نیاز به فراگرفتن دانش آن کار می باشد بر آید و همین امر باعث بروز اخلال در چرخه تولید تا عرضه به بازارهای داخلی و بین المللی می گردد.
مهم ترین مشکل تولید کنندگان سیب استان قیمت پایین آن در بازارهای مصرف داخلی است و واسطه گری و دلالی باعث شده تا در حالی که زحمت اصلی را کشاورز شب و روز از اول سال زراعی تا زمان برداشت محصول با هزینه های سرسام آور متحمل شود ولی سود اصلی را دلالان بدست آورند.
البته ورود انواع سیب های پر زرق و برق از کشورهای اروپایی و آمریکایی به کشور و حتی به استان آذربایجان غربی قطب تولید این محصول در کشور و منطقه نیز مزید بر علت است.
**رسانه ها** 7125/581


08/09/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 18]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن