محبوبترینها
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1842274883
از اوضاع منطقه برای پیشبرد مذاکرات استفاده کنید
واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: از اوضاع منطقه برای پیشبرد مذاکرات استفاده کنید تهران - ایرنا - به نوشته سایت دیپلماسی ایرانی ،حسین ملائک، سفیر سابق ایران در چین در یادداشتی برای دیپلماسی ایرانی به بررسی اوضاع منطقه و توان تاثیرگذاری آن بر مذاکرات هسته ای ایران می پردازد.
بحث را از تبریک به آقای ظریف و تیم مذاکره کننده هسته ای آغاز می کنم. گروهی که در طول دو هفته گذشته از مذاکره در عمان گرفته تا وین توانستند با دست هایی تقریبا خالی به خوبی از پس این مذاکره نفس گیر برآیند. صورت بشاش آقای ظریف در هریک از فیلم های خبری گزارش شده از این مذاکرات خشونت ذاتی این مذاکرات را می پوشاند و اذهان عمومی را در مقایسه با قدرت های بد اخمی چون اسراییل و عربستان به نفع ایران منعطف می نمود. اگر نتیجه این مذاکرات حتی فقط موافقت با ادامه مذاکرات هم بود بازهم باید به آقای ظریف و تیم همراه وی دست مریزاد گفت.
اما احتمالا این درس را از مجموعه مذاکره یکسال گذشته می توان آموخت که پرونده اتمی ایران در شرایط موجود قابل بسته شدن در کوتاه مدت و یا حتی میان مدت نیست و دولت ایران نمی تواند روی دستاوردهای جهشی مورد انتظار خود بیشتر از آنچه بدست آمده حساب کند.
احتمالا دموکراتهای آمریکایی بعد از از دست دادن کنگره این مذاکرات را برای تاثیرگذاری بر افکار عمومی خود تا انتحابات ریاست جمهوری دو سال آینده احتیاج دارند. برای پیروزی در انتخابات آنها هم باید اسراییل را تعدیل و بر سیاست های "نتان یاهو" تاثیر بگذارند و هم ایران را به شرایط مورد نظر خود نزدیک نمایند.
هفت ماه دیگر برای مذاکره و نتیجه نهایی وقت داده شده است که می تواند هفتاد ماه دیگر هم تمدید شود. اگر تبلیغات یک ماه گذشته را مروری کنیم ملاحظه می شود چه فشاری روی تاریخ ٢٤ نوامبر بود. که ظاهرا فرقی با ماه ژوئن سال آینده ندارد. در حال حاضر موضوعات با اهمیت جهانی در حال افزایش هستند. موضوع داعش ، بحث اوکراین ، اختلافات رو به افزایش روسیه با آمریکا و یا اروپا و بازهم افزایش قدرت چین در سکوت. مسائل با اهمیت دیگری نیز می تواند موضوع هسته ای ایران را به لایه های زیر تر روابط بین الملل سوق دهند.
پیشنهاد بدی نیست اگر دوستانه از وزارت خارجه خواسته شود از وین و ژنو و نیویورک به منطقه برگردد.
اکثر تحولات در منطقه ما از منظر منافع استراتژیک ایران بازی برد باخت یا بازی با حاصل جمع صفر است. تعداد معدودی از آنها را می توان به صورت برد - برد خاتمه داد.
حضور داعش و سپس دولت اسلامی از منظر منافع ایران تنها کاربردی ضد ایرانی دارد. این گروه چه در عراق و چه در سوریه هیچ نوع منفعتی را برای ایران تامین نمی کند. حیات این گروه در رابطه با ایران باخت ایران و برد دیگران محسوب می شود.
داعش تا جولای سال جاری تامین کننده منافع آمریکا در سوریه و تعدیل کننده سیاست های آقای مالکی در عراق بود و روی آن سرمایه گذاری زیادی شد. پس از حمله این گروه به اربیل و قتل عام اقلیت ایزدی و متعاقبا قتل فجیع گروگانهای آمریکایی و انگلیسی سیاست آمریکا در قبال این گروه بطور اساسی تغییر کرد اگرچه ماموریت این گروه در مورد مبارزه با دولت سوریه و یا تجمیع اهل تسنن منطقه زیر یک لوای سیاسی ممکن است هنوز در سیاست های غرب حداقل برای فشار بر سوریه باقی بماند. اقدامات آمریکا علیه داعش در هر نقطه عراق یا سوریه در مقیاس کوچک یا بزرگ به نفع ایران و علیه سرمایه گذاران سابق از جمله خود آمریکاست.
ائتلاف ضد داعش در درازمدت بصورت اساسی در چند جبهه به نفع ایران است حتی اگر صدمات نظامی علیه این گروه نتواند به نابودی سازمانی این گروه منجر شود.
حضور چند اسکادران هر چقدر محدود از نیروی هوایی عربستان و یا امارات و اردن در عملیات علیه داعش شکافی سیاسی و اعتقادی بین حکام و مردم این کشورها بوجود خواهد آورد که با هیچ مائده ای برای ایران در تضعیف رابطه حکومت و مردم در این کشورها قابل جانشینی نخواهد بود.
رجب طیب اردوغان، رئیس جمهور ترکیه با این اعتقاد که واشنگتن به او نیاز دارد و ائتلاف بین المللی ای که علیه داعش به راه افتاده است بدون مشارکت ترکیه موفق نخواهد شد شروطی برای ایالات متحده امریکا قرار داد به این امید که بتواند مسیر جنگ علیه داعش را به سمتی منحرف کند که چندان مسیر مورد نظر امریکایی ها نباشد. اما همین دولت تحت فشار تغییر سیاست آمریکا مجبور به اتخاذ شرایطی شده است که ارتباط ایدئولوژیکی حاکمان اسلامگرای ترک را با بدنه اجتماعی و مسلمان این کشور مخدوش می نماید و بحرانی به این کشور تزریق می شود که فقط ایران از آن سود خواهد برد.
از طرف دیگر بازگشت و حضور نیروهای آمریکایی در عراق از مرز مشاورین نظامی مورد نیاز برای آموزش ارتش این کشور در حال گذر است. حضور ارتشها منجمله حضور ارتش آمریکا در عراق مقتضیات خودرا به همراه خواهد داشت که از منظر سیاسی این پیام را می دهد که در کوتاه مدت و یا شاید هم میان مدت نمی توان از استقلال سیاسی دولت عراق صحبت نمود و این به ضرر ایران می باشد.
در دیگر جای این منطقه در افغانستان تاریخ خروج نیروهای آمریکایی از این کشور برای مدت دیگری تمدید شد و ارتش آمریکا ماموریت های جدیدی را به عهده گرفت. این وضعیت در براورد امنیتی برای ایران در منطقه نقطه مثبتی محسوب نمی گردد.
در یمن، حوثی ها که پیشرفت قابل ملاحظه ای را هم بصورت نظامی و هم سیاسی بدست آورده اند آرام آرام وارد درگیری نظامی با قبائل جنوب می گردند. عدم ثبات سیاسی و بحران در یمن برای ایران نکته مثبتی نخواهد بود.
در فلسطین و کرانه باختری بحران جدیدی در حال اوج گرفتن است. این بحران می تواند به نفع فلسطینی ها گسترش یابد.
در تمامی این تحولات ایران بازیگر شاخصی است که باید نقش عملیاتی و سیاسی خود را با هدف افزایش توان ملی به خوبی ایفا نماید. در تمامی این تحولات می توان شرایط را در جهت پیشبرد مذاکرات بین المللی اتمی برنامه ریزی و شکل داد. لذا پیشنهاد می شود که وزارت خارجه به منطقه باز گردد و:
برای کاهش افراطی گری در منطقه و مبارزه با آن از کشورهای همسایه سوریه و عراق برای تشکیل جلسه ای برای هماهنگی و تنظیم نقشه راه با حضور آمریکا، روسیه و یا حتی مجموع شورای امنیت را دنبال نماییم. این پیشنهاد اگرچه ممکن است با عدم حضور برخی از کشورها در مرحله اول روبرو باشد اما مجمعی می شود که تمامی این کشورها از جمله ایران با عربستان و ترکیه می تواند مسائل خود را حل و فصل نمایند. این گونه اجلاس ها قبلا برای عراق و افغانستان نیز منشائ تحرکات سیاسی قابل توجهی ازجمله بین ایران و آمریکا بود. روسها نیز از این اجلاسها باید استقبال نمایند چون کمکی برای خروج از انزوای آنهاست.
تشکیل کنفرانس فلسطینی ها در ایران می تواند کمک دیگری برای بازگشت تحولات منطقه به بستر اصلی آن یعنی حل مسئله فلسطین باشد. در راستای این اقدام رابطه ایران با نیروهای سیاسی منطقه از حالت سنی شیعه فعلی به وضعیت مطلوب تری باز خواهد گشت.
در ارتباط با ترکیه باید برنامه ویژه ای در نظر گرفت. تماس مقامات بالا برای تفهیم مواضع و تبیین شرایط و کم کردن فاصله ها مهم است. آمریکا خود علاقمند به تغییر مواضع ترکیه است می توان از این فرصت استفاده کرد.
در افغانستان همه سیاست ها از یک سال گذشته بدون ایران شکل گرفته است. پاکستان به هماهنگی چین فعالیت خود را در افغانستان افزایش داده است. رئیس دولت منتخب این کشور هنوز به ایران سفر ننموده و بنظر می رسد باید وقت بیشتری برای این کشور صرف شود.
در یمن مساعی جمیله ایران باید برای صلح و ثبات به کار گرفته شود. الزاما نباید بعد از وقوع تحولات آنها را تئوریزه کرد. سفر مقامات عالی رتبه به آن کشور می تواند به کاهش حساسیت ها کمک کند. وزرای تجارت و نفت می توانند شروع کننده یک رابطه بهتری باشند.
منبع/ دیپلماسی ایرانی
اول **
08/09/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 17]
صفحات پیشنهادی
اوضاع منطقه محور مذاکرات اوباما و شریف -
اوضاع منطقه محور مذاکرات اوباما و شریف اوضاع منطقه و روابط پاکستان- افغانستان از جمله محورهای مهم مذاکرات رئیس جمهوری آمریکا و نخست وزیر پاکستان اعلام شد به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از شینهوا باراک اوباما در تماس تلفنی با نواز شریف ضمن بررسی روند بهبود روابط پاکستان- افغانستااوضاع اقتصادی ایران پس از تمدید مذاکرات
اوضاع اقتصادی ایران پس از تمدید مذاکرات وی گفت با توجه به این که نرخ 80 دلاری برای هر بشکه نفت در بودجه سال آینده پیشبینی شده به نظر میرسد با این رقم کسری بودجه داشته باشیم و راهکار برطرف کردن این کسری کوچک کردن ساختار دولتی است آفتاب عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی صنایجلالی: مذاکرات هستهای ماهیت حقیقی برخی کشورهای منطقه را برای ما نمایان کرد/ فراکسیون رهروان از وزیر پیشنهادی
جلالی مذاکرات هستهای ماهیت حقیقی برخی کشورهای منطقه را برای ما نمایان کرد فراکسیون رهروان از وزیر پیشنهادی علوم حمایت میکند رئیس فراکسیون اصولگرایان رهروان ولایت گفت مذاکرات هستهای ایران با ۱ ۵ ماهیت حقیقی برخی کشورهای منطقه را برای ما نمایان کرد به گزارش نامه نیوز کاظم جحضور نظامی آمریکا عامل وخامت اوضاع خاورمیانه است/همکاری پایدار قدرت های منطقه ضروری است
در کنفرانس سالانه اندیشکده آمریکایی مطرح شد حضور نظامی آمریکا عامل وخامت اوضاع خاورمیانه است همکاری پایدار قدرت های منطقه ضروری است تهران-ایرنا- سیدحسین موسویان دیپلمات سابق ایرانی طی نشستی در واشنگتن تاکید کرد حضور نظامی آمریکا در خاورمیانه از سال 2001 به بهانه مبارزه با تروتوافق روسیه و کره شمالی برای پیشبرد مذاکرات شش جانبه
توافق روسیه و کره شمالی برای پیشبرد مذاکرات شش جانبه بین الملل > آسیا - واحدمرکزی خبر نوشت مقامات بلندپایه روسیه و کره شمالی با افزایش تلاش ها برای ازسرگیری گفتگوهای شش جانبه بر سر برنامه هسته ای پیونگ یانگ توافق کردند خبرگزاری رسمی کره شمالی روز سه شنبه اعلام کردتابش: تمدید مذاکرات خردمندانه بود/ منطق ایران اسرائیل و کشورهای عرب منطقه را منزوی کرد
تابش تمدید مذاکرات خردمندانه بود منطق ایران اسرائیل و کشورهای عرب منطقه را منزوی کرد نماینده مردم اردکان در مجلس شورای اسلامی اعتقاد دارد که تمدید مهلت مذاکرات یک اقدام بسیار خردمندانه بود محمدرضا تابش نماینده اصلاح طلب مجلس در رابطه با اینکه آیا بهترین گزینه برای تمدید مذاکراتاوضاع عراق و سوریه محور مذاکرات داوود اوغلو و اوباما
یکشنبه ۲۵ آبان ۱۳۹۳ - ۱۰ ۱۳ نخستوزیر ترکیه در حاشیه نشست گروه 20 درباره بحران عراق و سوریه با رئیس جمهوری آمریکا مذاکره کرد به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا به نوشته روزنامه حریت احمد داوود اوغلو نخستوزیر ترکیه و باراک اوباما رئیس جمهوری آمریکا در حاشیه نهمین نشحضور وزرای خارجه در وین به پیشبرد مذاکرات هسته ای کمک می کند
مقام ارشد هسته ای روس حضور وزرای خارجه در وین به پیشبرد مذاکرات هسته ای کمک می کند مسکو- ایرنا- سرگئی ریابکوف مذاکره کننده ارشد هسته ای روسیه اعلام کرد حضور وزرای خارجه کشورهای عضو گروه 1 5 در وین به پیشبرد مذاکرات هسته ای کمک می کند به گزارش ایرنا و به نقل از خبرگزاری روسیالبرادعی: منطقه طاقت شکست مذاکرات هستهای را ندارد
البرادعی منطقه طاقت شکست مذاکرات هستهای را ندارد محمد البرادعی در توییتر نوشت منطقه دیگر طاقت شکستی دیگر را ندارد به گزارش نامه نیوز محمد البرادعی در اظهاراتی درباره حصول توافق هستهای ایران و 1 5 ابراز امیدواری کرد وی در توییتر نوشت منطقه دیگر طاقت شکست مذاکرات هسته ای ررویترز: دیپلماسی فرانسه از عواقب شکست مذاکرات هستهای در مقیاس منطقهای آگاه است
رویترز دیپلماسی فرانسه از عواقب شکست مذاکرات هستهای در مقیاس منطقهای آگاه استخبرگزاری رویترز طی گزارشی با اشاره به نقش کلیدی ایران در مبارزه با عناصر داعش و اهمیت این کشور در حفظ ثبات خاورمیانه اعلام کرد که شکست مجدد مذاکرات عواقب سختی درپی دارد که دیپلماسی فرانسه با آگاهی ازایران در این مناقشات منطقهای و مذاکرات پیروز نهایی صحنه خواهد بود
نهاوندیان در دیدار وزیر خارجه بنین ایران در این مناقشات منطقهای و مذاکرات پیروز نهایی صحنه خواهد بود رییس دفتر رییس جمهور گفت تسلیم در برابر زورگویان جهانی فایدهای ندارد و راهی جز استقامت و پیشرفت علمی با اتکا به ملتهایمان وجود ندارد و ایران در این مناقشات و مذاکرهها پیروزایران در مناقشات منطقهای و مذاکرات پیروز نهایی صحنه خواهد بود
نهاوندیان در دیدار وزیر خارجه بنین ایران در مناقشات منطقهای و مذاکرات پیروز نهایی صحنه خواهد بود رییس دفتر رییس جمهور گفت تسلیم در برابر زورگویان جهانی فایدهای ندارد و راهی جز استقامت و پیشرفت علمی با اتکا به ملتهایمان وجود ندارد و ایران در این مناقشات و مذاکرهها پیروز نهایسفیر ایران در پاریس: برخی طرف های منطقه ای مذاکرات را مختل کردند
سفیر ایران در پاریس برخی طرف های منطقه ای مذاکرات را مختل کردند رژیم صهیونیستی اسرائیل بمب اتمی دارد ولی با این حال در مقابله با حماس در نوار غزه شکست خورده است ما می خواهیم فناوری هسته ای غیر نظامی را به دست بیاوریم تا اقتصاد خودمان را بخصوص در زمینه بهداشت و تولید برق توسعه داقتصاد منطقه یورو رونق خود را از دست داده است/ اوضاع اقتصادی در اين منطقه رو به وخامت
یکی از اعضای هيئت مديره بانک مرکزی اقتصاد منطقه یورو رونق خود را از دست داده است اوضاع اقتصادی در اين منطقه رو به وخامت یکی از اعضاي هيئت مديره بانک مرکزي اروپا اوضاع اقتصادي را در منطقه يورو بحراني توصيف کرد و خواستار راه حلی برای این بحران شده است به گزارش گروه اقتصادی باشگاهانیزاده در گفتوگو با فارس: در صورت استفاده آمریکاییها از تحریمها به عنوان کارت بازی، تیم مذاکرهکننده مذا
هانیزاده در گفتوگو با فارس در صورت استفاده آمریکاییها از تحریمها به عنوان کارت بازی تیم مذاکرهکننده مذاکرات را تعلیق کندکارشناس مسائل سیاسی با تأکید بر رفع کامل تحریمهای اعمالشده گفت اگر آمریکا تحت فشار صهیونیستها از تحریمها به عنوان کارت بازی علیه ایران استفاده کندایستادگی مهمترین استراتژی در پیشبرد مذاکرات است |اخبار ایران و جهان
ایستادگی مهمترین استراتژی در پیشبرد مذاکرات است کد خبر ۴۵۲۲۶۰ تاریخ انتشار ۰۳ آذر ۱۳۹۳ - ۲۰ ۰۷ - 24 November 2014 رییس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس اظهار داشت امروز ایران با انسجام ملی و رهبری ولایت فقیه توانسته از خواستههای مشروع خود در مقابل آمریکا دفاع کند خواستشیخ السلام: اسرائیل با سوء استفاده از بحران خاورمیانه به دنبال یهودی کردن منطقه است/ توافق هستهای شکستی بزرگ
شیخ السلام اسرائیل با سوء استفاده از بحران خاورمیانه به دنبال یهودی کردن منطقه است توافق هستهای شکستی بزرگ برای رژیم صهیونیستی نماینده اسبق مجلس بر این عقیده است که مردم کرانه باختری و غزه از ظرفیت بالایی برای مبارزه با تهاجمات رژیم صهیونیستی هستند و سخن مقام معظم رهبری مبنی ب-
گوناگون
پربازدیدترینها